27 Eylül 2011, Salı 07:30:18

"TÜRKİYE AVRUPA'DA ÇOK İYİ DURUMDA"

Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, havacılık sektörünün yükselen değer olduğuna dikkat çekerek, bununla birlikte helikopterlerden yeterince istifade edemediğimizi söyledi.
Şen, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Türkiye son zamanlarda gelişen 9 havayolu şirketi ile şu anda Avrupa’da ciddi bir ülke haline gelmiş bulunmaktadır. Airbus ve Boeing uçak firmaları Türkiye’ye uçak satmak için yarış içine girmiş bulunmaktadır. 70-80 milyon dolarlık Airbus veya Boeingleri  bugün Avrupa’daki “broker”lar üzerinden havayolu şirketleri daha ucuza alma şansına sahip olmaktadır.  
 
Dünya havacılığındaki negatif gelişme, birçok havayolu şirketinin ısmarladığı uçakları alamamalarından kaynaklanmaktadır ve “broker”lar bu uçakları hiç beklemeksizin havayolu şirketlerine satmaktadırlar. Gerek helikopter gerek uçak sektörü Türkiye’nin yanında Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve Yakın Doğu ülkeleri için de ilginç bir pazardır. Bu ülkelerde faaaliyet gösteren Türk işadamlarının da helikoptere daha akılcı bakmalarını bekleyebiliriz.”

(Yeni Asya)
"TÜRKİYE AVRUPA'DA ÇOK İYİ DURUMDA"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000