03 Kasım 2017, Cuma 08:57:22

Türkiye ABD'den Sikorsky alacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, yangınla mücadele kapsamında ABD’den 20 Sikorsky helikopter alacak
  • ABD bize her yamuğu yapsın biz de onları zengin etmeye devam edelim tıpkı arabalarını makam arabası olarak kullanmaktan vazgeçemediğimiz fevamlı iş,ihale verdiğimiz Almanları zengin ettiğimiz gibi...
  • Skorsky ile yapılan anlaşmada, 110 tane Taı de imalatı yapılacak helikopterlerin 10 yada daha fazlası zaten Orman genel müdürlüğü için planlanmıştı işimi hızlandırdık yoksa başka bişeymi anlamadım Ama devlet büyüklerimiz daaa iyi bilirler.
  • Atak bos bosunami yapiliyor? Biz millileselim diyoruz ha bire dinardan siparis veriyoruz bu ne mantiktir?
  • Şaka şaka okudugumu anlayabiliyorum. Virgül neydi, virgül emekti.
  • Trump haraç kesmeye devam ediyor bence 100 tanede denizlatı siparişi verelim:)
  • bence 200 tane alalım zaten dolar basıyoruz. tevbe yarabbi ülke tekrar 1 $ a muhtaç hale gelmiş $ altından kıymetli beyler azcık alımı bırakında bi kemer sıkın bişeyi de üretin
  • dolar 3.85 euro 4.5 ülkenin para birimi dünyada sıfır itibar değer i falan kalmamış her belediye her devlet kurumu borçlarını çeveirmeyecek ölçüde borçlu hale gelmiş satılmadık şitketimiz kalmadı ülke bu anlamda dolaylı iflas yaşıyor inşallah aslınıda görmeyiz. öte yandan atak helikopteri yapabilen bir ülkeyken genel maksatlı helikopteri üreterek ihtiyacı gidermek yerine ülkenin durumunun farkında olmayan milletin menfaatini doğru gözetemeyen günü kurtarmaya çalışan yöneticiler tarafından borçlarımıza yeni borçlar eklenerek düşman denilen abd den helikopter almak için can atıyoruz. allah sonumuzu hayr etsin.
  • Okuyabilmek icin havacilik lisansi sarti aransin.ucaga binen kendini pilot askere giden kendi savas pilotu,evde cay yapan kendini kabin memuru saniyor.lutfen yetkililer yorum icin yeterlilik belgesi isteyin artik
  • Bunlar normal şeyler Rusya ile ABD türkiye'yi şu anda yanına çekmek için göz dağı veriyorlar taraf seçtirmeye çalışıyorlar ancak Türkiye akıllılk edip rusyayı seçmesi lazım Avrasya Birliği ilerde çok iyi yerlere gelecek bu fırsatı kaçırmamalı
  • "Yangın mevsimi dışında meydana gelen orman yangınlarında da hava gücünün kullanılabilmesi ve dışa bağımlı olmaktan kurtulmak amacıyla 6 idari helikopter alındı ve 20 Sikorsky’nin de alım işlemleri başlatıldı." "Başbakanlık envanterinde bulunan 1 Citation 650 jet uçağı da Orman Genel Müdürlüğü’ne devredildi." Orman genel müdürlüğü "idari helikopter" ile ne yapıyor, yangın çıkarsa 8 tane orman işçisini komando gibi helikopterle yanan bölgeye mi bırakacaklar. Yoksa bölge müdürleri canları sıkılınca helikoptere binip şöyle bir "denetleme" mi yapacak.. Başbakanlığın jeti neden OGM'ye verilmiş, anlayan varsa açıklasın lütfen. Makam uçağına su doldurup yangın mı söndürecekler?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, yangınla mücadele kapsamında ABD’den 20 Sikorsky helikopter alacak

Vizelerin karşılıklı olarak askıya alınmasıyla gerilen diplomatik ilişkiler rağmen Türkiye ile ABD arasında ticari konulardaki yakın işbirliği sürüyor.

THY’nin geçen ay 11 milyar dolarlık uçak siparişinin ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı da yangınla mücadele kapsamında ABD’den 20 Sikorsky almaya hazırlanıyor.

20 Sikorsky helikopter satın alma süreci, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile koordineli olarak yürütülüyor.

Habertürk'ün haberine göre, orman yangınlarıyla mücadelede kiralık hava araçlarından sadece yangın mevsimini kapsayan Mayıs- Ekim ayları arasında hizmet alınıyor. Yangın mevsimi dışında meydana gelen orman yangınlarında da hava gücünün kullanılabilmesi ve dışa bağımlı olmaktan kurtulmak amacıyla 6 idari helikopter alındı ve 20 Sikorsky’nin de alım işlemleri başlatıldı.

ABD’den alımı gerçekleştirilen ve bir kısmı yapılan ödemeleri devam eden helikopterlerin 2021-2023 yılları arasında teslim edileceği belirtildi.

Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nün 2018 yılı bütçesinde yer alan bilgiye göre ise orman yangınlarını havadan söndürme hizmetlerinde kullanılmak üzere 24 helikopter, 1 genel maksatlı uçak ve 5 amfibik uçak kiralama sürecine devam ediliyor.

Başbakanlık envanterinde bulunan 1 Citation 650 jet uçağı da Orman Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

Türkiye ABD'den Sikorsky alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Ayıp be !!! ~ 6 yıl önce
ABD bize her yamuğu yapsın biz de onları zengin etmeye devam edelim tıpkı arabalarını makam arabası olarak kullanmaktan vazgeçemediğimiz fevamlı iş,ihale verdiğimiz Almanları zengin ettiğimiz gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
Skorsky ile yapılan anlaşmada, 110 tane Taı de imalatı yapılacak helikopterlerin 10 yada daha fazlası zaten Orman genel müdürlüğü için planlanmıştı işimi hızlandırdık yoksa başka bişeymi anlamadım Ama devlet büyüklerimiz daaa iyi bilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.marasli ~ 6 yıl önce
Atak bos bosunami yapiliyor? Biz millileselim diyoruz ha bire dinardan siparis veriyoruz bu ne mantiktir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
650 jet uçağı mı ??? ~ 6 yıl önce
Şaka şaka okudugumu anlayabiliyorum. Virgül neydi, virgül emekti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 6 yıl önce
Trump haraç kesmeye devam ediyor bence 100 tanede denizlatı siparişi verelim:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20 mi ~ 6 yıl önce
bence 200 tane alalım zaten dolar basıyoruz. tevbe yarabbi ülke tekrar 1 $ a muhtaç hale gelmiş $ altından kıymetli beyler azcık alımı bırakında bi kemer sıkın bişeyi de üretin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
almayanı ~ 6 yıl önce
dolar 3.85 euro 4.5 ülkenin para birimi dünyada sıfır itibar değer i falan kalmamış her belediye her devlet kurumu borçlarını çeveirmeyecek ölçüde borçlu hale gelmiş satılmadık şitketimiz kalmadı ülke bu anlamda dolaylı iflas yaşıyor inşallah aslınıda görmeyiz. öte yandan atak helikopteri yapabilen bir ülkeyken genel maksatlı helikopteri üreterek ihtiyacı gidermek yerine ülkenin durumunun farkında olmayan milletin menfaatini doğru gözetemeyen günü kurtarmaya çalışan yöneticiler tarafından borçlarımıza yeni borçlar eklenerek düşman denilen abd den helikopter almak için can atıyoruz. allah sonumuzu hayr etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav bu site ~ 6 yıl önce
Okuyabilmek icin havacilik lisansi sarti aransin.ucaga binen kendini pilot askere giden kendi savas pilotu,evde cay yapan kendini kabin memuru saniyor.lutfen yetkililer yorum icin yeterlilik belgesi isteyin artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Bunlar normal şeyler Rusya ile ABD türkiye'yi şu anda yanına çekmek için göz dağı veriyorlar taraf seçtirmeye çalışıyorlar ancak Türkiye akıllılk edip rusyayı seçmesi lazım Avrasya Birliği ilerde çok iyi yerlere gelecek bu fırsatı kaçırmamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ermeni asıllı Azeri ~ 6 yıl önce
Haklısın gardaş!
İdari Helikopter? ~ 6 yıl önce
"Yangın mevsimi dışında meydana gelen orman yangınlarında da hava gücünün kullanılabilmesi ve dışa bağımlı olmaktan kurtulmak amacıyla 6 idari helikopter alındı ve 20 Sikorsky’nin de alım işlemleri başlatıldı." "Başbakanlık envanterinde bulunan 1 Citation 650 jet uçağı da Orman Genel Müdürlüğü’ne devredildi." Orman genel müdürlüğü "idari helikopter" ile ne yapıyor, yangın çıkarsa 8 tane orman işçisini komando gibi helikopterle yanan bölgeye mi bırakacaklar. Yoksa bölge müdürleri canları sıkılınca helikoptere binip şöyle bir "denetleme" mi yapacak.. Başbakanlığın jeti neden OGM'ye verilmiş, anlayan varsa açıklasın lütfen. Makam uçağına su doldurup yangın mı söndürecekler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El-cevap ~ 6 yıl önce
Başbakanlığın jeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına verilecekti ama altyapıya sahip olmadıkları için 1950 lerden bu yana havacılık dairesi bulunan OGM ye verilmek durumunda kalındı. Altyapıya sadece OGM sahipti yani. Ama halen başbakanlık ve diğer bakanlıklara hizmet vermeye devam ediyor uçurmak ve bakımlarıyla Orman Havacılık ilgileniyor. İdari helikopter meselesine gerlirsek, 6 adet Bell 429 helikopterinde gelişmiş kamera sistemleri mevcut. Yangın durumunda helikopter orman mühendisleriyle havalanıyor kameranın uzmanı arkadaş orman mühendisleriyle beraber tam koordinat belirliyorlar ve uçak ve helikopterlerin suyu doğru noktaya atmasını sağlayarak büyük avantaj sağlıyorlar bunun dışında denetlemeler için de kullanılıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000