09 Ocak 2016, Cumartesi 08:40:58

Türkiye 89 Ülkeye Vizeyi Geri Getiriyor

Türkiye, göçmen krizinin çözümü için Avrupa Birliği (AB) ile vardığı anlaşmayla 89 ülke ile yaptığı vizelerin kaldırılması anlaşmasını Haziran'da feshedecek.
  • 30.8. Turisti. Elin tersiyle silip atmak hic dogru degil. AB. Ile yine oturup. Bu konuyu gorussunler, vize meselesini hepimiz insaniz ayni kokten gelmissiz. Vize ne demek sadece suriyeye ve afrikaya vize uygulansin. Diger devletlere hayir vize olmaz .
  • Evet dün Hariciye vekili açıkladı,"yok öyle bir şey" dedi."A.B ile tam üyelik anlaşması imzalanırsa haberde bahsi geçen mevzu gerçekleşecek"dedi.
  • 2016 Ukrayna ve Gürcistan da AB ile vizeleri kaldırıyor yani Türkiye onlarla vizeyi kaldırmak zorunda değil. Hem bu 10 milyon turistin 8 milyonu Rus kesin onlar vize varken de geliyordu. Ama bu saatten sonra gelirler mi bilmem?
  • BİR ''YOL HARİTASI '' RUMUZLU YORUMA BAKIN , BİR DE CAHİL CÜHELA ,NE SÖYLEDİĞİNDEN Bİ HABER OLANLARIN GÖNDERDİKLERİNE ??? YORUM AÇIYORSUNUZ , KONUYA İLİŞKİN GEÇERLİ ULUSAL VE ULUSLARARASI HÜKÜMLERİ AYNI HABERİNİZ ALTINDA YAYINLAYIP ,TAKİPÇİLERİNİZİ DOĞRU BİLGİLENDİRME SORUMLULUĞUNUZ OLDUĞU KANAATİNDEYİM. SADECE HABER YAYINLAMAK DEĞİL,HABERİNİZLE İLGİLİ GERÇEKLERİ DE BİLDİRMENİZ HALİNDE ; TAKİP EDEN ANLAMSIZ (AKLI HALA OLANLAR İÇİN ) VE MANASIZ ( BİRŞEYLERE İNANMAYA HAZIR OLANLAR İÇİN ) YAPILAN / YAPILACAK OLAN YORUMLARI ENGELLEYEBİLECEĞİNİZİ DEĞERLENDİRİYORUM. BU KONUDA ALACAĞINZ TEDBİRLERİN KATILIMI AZALTACAĞINI DÜŞÜNÜYORSANIZ , SÖZKONUSU SAÇMA , IRKÇI , AYRIMCI VE EN ÖNEMLİSİ HİÇBİR DAYANAĞI OLMAYAN ''YORUM'' YAYINLARINIZIN ,TAKİPÇİLERİZ SAYISINDA CİDDİ DÜŞÜŞ YARATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. BAŞARI DİLEKLERİMLE
  • Azeri buraya vize için para ödemeden giriyor bizim vatandaş neden 10 dolar odesın sacmalayın. Sizde odeyın sonra konusun!
  • Ne gerek var abicim bu iptallere. Batsin avrupasi. Ne var bu avrupada ve avrupa birliginde bu kadar abartilacak ve buyultulecek? Almanyaya vizesiz gitmek mi istiyor bizim halk nedir olay ben anlamiyorum. Bir suru ulkeye yeniden vize koyup bu herifler ne derse yapmaya ne gerek var abicim ya. Lanet olsun avrupasi da haristiyanligi da. Bizim ulkemiz bize yeter!
  • Bu linke bakarak haberde yanlislik oldugunu gorebilirsiniz: http://www.ab.gov.tr/files/stib/TR-ABVizeSerbestisi.pdf 14.Türkiye, vize serbestisi sürecinde, transit vize uygulaması da dahil AB’nin üçüncü ülkelere yönelik vize politikasını uygulamak zorunda mıdır? Daha önce başka ülkelerle imzaladığımız vizesiz seyahat anlaşmalarının akıbeti ne olacaktır? Türkiye, Vize Serbestisi Diyaloğu’na temel teşkil eden Meşruhatlı Yol Haritası’na dercettiği üzere, transit vize uygulaması da dahil, AB’nin vize politikasına AB’ye tam üye olduğunda uyum sağlayacaktır. Başka bir ifadeyle Türkiye, çeşitli ülkelerle yürürlüğe koyduğu ikili vizesiz seyahat anlaşmalarını AB’ye tam üye olana kadar muhafaza edebilecektir.
  • Tum turki devlet lere vize uygulansin onlar rus olmus araplar gelmesin tesekkuler (e.u) sayenizde pisliklerden kurtuluyoruz
  • İtalya bakanı Türkiye' yi akan mülteci musluğu gibi görmek yanlış diyordu diğerleri de su anahtarını dayadılar sıkıyorlar. Ukrayna' ya vize gelmesine en çok kezbanlar sevinecek şimdi
  • Türkiyeye vizesiz gelip, avrupaya kaçak yollarla giren yabancıları önlemeye çalışmak gibi geldi bana..

Aralarında Rusya ile İran'ın da bulunduğu ülkelerden gelen turistler Türkiye'ye girmek için vizeye ihtiyaç duyacak.

AB ile varılan anlaşma kapsamında Türkiye vatandaşlarının Schengen Bölgesi ülkelerine vizesiz girişi için sürece hız verilmesi kararlaştırılmıştı.

Ancak AB kapılarının açılması için öne sürülen şartlardan birisi de Türkiye'nin AB'nin vize uyguladığı ülkelere vizeleri geri getirmesi.
Türkiye'ye girişlerde Haziran ayından itibaren tekrar vize talep edilecek

Türkiye'ye girişlerde Haziran ayından itibaren tekrar vize talep edilecek
Son yıllarda hem turizmi hem de ticari ilişkileri canlandırmak için aralarında Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ülkeleri ve eski Sovyet ülkelerinin de bulunduğu toplam 89 ülkeyle vizeler karşılıklı olarak kaldırılmıştı.

AB ile yapılan anlaşma uyarınca bu ülkelerin vatandaşlarından Türkiye'ye girişlerinde Haziran ayından itibaren tekrar vize talep edilecek.
Türkiye-AB anlaşması 10 milyon turisti etkileyecek

Türkiye-AB anlaşması 10 milyon turisti etkileyecek
Vizelerin geri gelmesi gündemde olan ülkeler arasında son yıllarda Türkiye'ye giderek fazla sayıda turist gönderen Rusya, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna ve Kazakistan gibi ülkeler de var.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre 2015 yılının Ocak-Kasım döneminde bu ülkelerden Türkiye'ye 10 milyon turist geldi.

Türkiye 89 Ülkeye Vizeyi Geri Getiriyor
Aynı dönemde Türkiye'ye gelen toplam turist sayısı ise 34,8 milyon seviyesindeydi.

Yani Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 30'a yakını Haziran ayından itibaren vize almak durumunda kalacak.

Vize uygulamasının dönüşüyle Türkiye turizm sektörünün rekabet avantajının olumsuz etkilenebileceğini ifade eden Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Türkiye'ye gelen turist sayısında önemli düşüş yaşanabileceği uyarısını yaptı.

Bursa'da düzenlenen bir toplantıda konuşan Bayındır, "Gerek Dışişleri Bakanlığı gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekse AB Bakanlığı tarafından şimdiden doğru olarak planlanması gerekiyor. Atılacak adımların gösterileceği yol haritasının hayata geçirilmesiyle turist sayısındaki azalma ihtimali asgari seviyede tutabilir" dedi.

Türkiye 89 Ülkeye Vizeyi Geri Getiriyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Siyaset ~ 8 yıl önce
30.8. Turisti. Elin tersiyle silip atmak hic dogru degil. AB. Ile yine oturup. Bu konuyu gorussunler, vize meselesini hepimiz insaniz ayni kokten gelmissiz. Vize ne demek sadece suriyeye ve afrikaya vize uygulansin. Diger devletlere hayir vize olmaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Manipülatif ~ 8 yıl önce
Evet dün Hariciye vekili açıkladı,"yok öyle bir şey" dedi."A.B ile tam üyelik anlaşması imzalanırsa haberde bahsi geçen mevzu gerçekleşecek"dedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok önemli değil ~ 8 yıl önce
2016 Ukrayna ve Gürcistan da AB ile vizeleri kaldırıyor yani Türkiye onlarla vizeyi kaldırmak zorunda değil. Hem bu 10 milyon turistin 8 milyonu Rus kesin onlar vize varken de geliyordu. Ama bu saatten sonra gelirler mi bilmem?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 8 yıl önce
BİR ''YOL HARİTASI '' RUMUZLU YORUMA BAKIN , BİR DE CAHİL CÜHELA ,NE SÖYLEDİĞİNDEN Bİ HABER OLANLARIN GÖNDERDİKLERİNE ??? YORUM AÇIYORSUNUZ , KONUYA İLİŞKİN GEÇERLİ ULUSAL VE ULUSLARARASI HÜKÜMLERİ AYNI HABERİNİZ ALTINDA YAYINLAYIP ,TAKİPÇİLERİNİZİ DOĞRU BİLGİLENDİRME SORUMLULUĞUNUZ OLDUĞU KANAATİNDEYİM. SADECE HABER YAYINLAMAK DEĞİL,HABERİNİZLE İLGİLİ GERÇEKLERİ DE BİLDİRMENİZ HALİNDE ; TAKİP EDEN ANLAMSIZ (AKLI HALA OLANLAR İÇİN ) VE MANASIZ ( BİRŞEYLERE İNANMAYA HAZIR OLANLAR İÇİN ) YAPILAN / YAPILACAK OLAN YORUMLARI ENGELLEYEBİLECEĞİNİZİ DEĞERLENDİRİYORUM. BU KONUDA ALACAĞINZ TEDBİRLERİN KATILIMI AZALTACAĞINI DÜŞÜNÜYORSANIZ , SÖZKONUSU SAÇMA , IRKÇI , AYRIMCI VE EN ÖNEMLİSİ HİÇBİR DAYANAĞI OLMAYAN ''YORUM'' YAYINLARINIZIN ,TAKİPÇİLERİZ SAYISINDA CİDDİ DÜŞÜŞ YARATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. BAŞARI DİLEKLERİMLE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azarıı ~ 8 yıl önce
Azeri buraya vize için para ödemeden giriyor bizim vatandaş neden 10 dolar odesın sacmalayın. Sizde odeyın sonra konusun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avrupasi batsin ~ 8 yıl önce
Ne gerek var abicim bu iptallere. Batsin avrupasi. Ne var bu avrupada ve avrupa birliginde bu kadar abartilacak ve buyultulecek? Almanyaya vizesiz gitmek mi istiyor bizim halk nedir olay ben anlamiyorum. Bir suru ulkeye yeniden vize koyup bu herifler ne derse yapmaya ne gerek var abicim ya. Lanet olsun avrupasi da haristiyanligi da. Bizim ulkemiz bize yeter!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yol Haritasi ~ 8 yıl önce
Bu linke bakarak haberde yanlislik oldugunu gorebilirsiniz: http://www.ab.gov.tr/files/stib/TR-ABVizeSerbestisi.pdf 14.Türkiye, vize serbestisi sürecinde, transit vize uygulaması da dahil AB’nin üçüncü ülkelere yönelik vize politikasını uygulamak zorunda mıdır? Daha önce başka ülkelerle imzaladığımız vizesiz seyahat anlaşmalarının akıbeti ne olacaktır? Türkiye, Vize Serbestisi Diyaloğu’na temel teşkil eden Meşruhatlı Yol Haritası’na dercettiği üzere, transit vize uygulaması da dahil, AB’nin vize politikasına AB’ye tam üye olduğunda uyum sağlayacaktır. Başka bir ifadeyle Türkiye, çeşitli ülkelerle yürürlüğe koyduğu ikili vizesiz seyahat anlaşmalarını AB’ye tam üye olana kadar muhafaza edebilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azeri turki ~ 8 yıl önce
Tum turki devlet lere vize uygulansin onlar rus olmus araplar gelmesin tesekkuler (e.u) sayenizde pisliklerden kurtuluyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye ~ 8 yıl önce
EU ya Gerek yok en kucuk savas kivilcimi yeter tum ordan burdan gocusmus olanlar arkasina bile bakmadan kacarlar aliskinlar
max ~ 8 yıl önce
sen rus olmamışsın ha???asıl sizin ne olduğunuz belli değil.onlar ne kadar russa sende aynısın.o kadar gardaşsan 10 dolar alma kapıda ayip ya ))))
Jüpiter Valisi ~ 8 yıl önce
İtalya bakanı Türkiye' yi akan mülteci musluğu gibi görmek yanlış diyordu diğerleri de su anahtarını dayadılar sıkıyorlar. Ukrayna' ya vize gelmesine en çok kezbanlar sevinecek şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacı ~ 8 yıl önce
Türkiyeye vizesiz gelip, avrupaya kaçak yollarla giren yabancıları önlemeye çalışmak gibi geldi bana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000