28 Nisan 2021, Çarşamba 18:35:26

Turkish DO&CO'da Şok İstifalar!

Türk Hava Yolları'nın ikram hizmetlerini karşılayan Turkish DO&CO, 1 Mayıs'tan itibaren uçan şefleri yeniden göreve çağırdı. Belirsizlik olduğunu düşünen ve önünü göremeyen 100'e yakın personel ise istifa ederek şirketten ayrıldı.
  • Millet sakin KRB geri geliyor primleri goturecek kesin bilgidir yayalım. kendine ekip kurucak
  • Kendine güvenen köleliğe hayır diyen 100 şefe helal olsun diyorum,krizi fırsata çevirip 3 kuruşa kaliteli personel çalıştırmak isteyen işverene tokat gibi cevaptır bu hareketleri tebrik ederim bahsedilen rakamları çok rahat kazanacaklarına eminim,haklarını da almışlar yolları açık olsun...
  • Kesin cemmatci bu istifa eden, çünkü temiz insan böyle şirkette çalışamamaz , çalıştırılmaz, Helal size
  • İlk do&co ya gelen uçan aşçılar gerçekten çok iyi eğitim almış yurtdışı nda okumuş yabancı dili mükemmel ilk aklıma gelen Balkız Denizhan ve niceleri bizler çekirdek ten yetiştik mutfaklar da gelen arkadaşlar eğitim li kültür lü bizlerden meslek olarak değil ama okumuş kendilerini geliştirmişlerdi herşeyin hayırlısı bu virüs elbet bitecek inşallah ama bakalım o zaman a kadar ne kadar dayanabilecek insanlar.
  • İşten çıkan arkadaşların duruşundan dolayı tebrik ederim..Siz her türlü yolunuzu bulursunuz..Kalanların Allah yardımcısı olsun..
  • Karakterli insanlarsınız helal size... Çok hakkınız yendi o şirkette. Allah yardımcınız olsun
  • Bu kadar haksızlığın içinde,hak yemenin icinde,bizimde kesilen ikramiyelerimizi istesek ayıp etmiş olurmuyuz acaba.
  • junk ayri kelime junkfood ayri kelime ;)
  • kalsinlar!
  • 3 airline catering ile de çalıştım. Ne Do Co ne Sancak, Lsg Sky Chefs'i tek geçerdim abi, onlarda pandemi diye ülkeden çekildi yazık oldu valla.

Türk Hava Yolları'nın ikram hizmetlerini karşılayan Turkish DO&CO, 1 Mayıs'tan itibaren uçan şefleri yeniden göreve çağırdı. Belirsizlik olduğunu düşünen ve önünü göremeyen 100'e yakın personel ise istifa ederek şirketten ayrıldı.

Turkish DO&CO tarafından önerilen şartları kabul etmeyen ve Covid-19 pandemisinden dolayı gelecek kaygısı yaşayan çalışanlar kendi rotalarını çizerek istifa yolunu seçti.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; şirketten ayrılan birçok personelin ABD'ye gittiği öğrenildi.

MERAK EDİLEN SORULAR YANIT BULDU

Geçtiğimiz günlerde "Uçan şeflere güzel haber" başlığıyla duyurduğumuz haber sonrasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 1 Mayıs 2021 tarihinden sonra tam çalışma düzenine geçecek olan Turkish DO&CO'da Nisan ayı için 30 gün üzerinden Kısa Çalışma Ödeneği uygulanacak. 1 Mayıs'tan itibaren de uçan şeflere THY tarafından atanmış oldukları uçuşlara istinaden ücretlendirme yapılacak.

Kabul protokolünü imzayan ve daha sonra iş akdinin sonlanacak olması durumunda ise protokolün imzalanma tarihinden önce alınan son ücret üzerinden hesaplama gerçekleştirilecek.

Protokolün kabul edilmemesi durumunda ise iş akdinin feshedilmesiyle birlikte kıdem ve ihbar tazminatı ödemesi yapılarak yollar ayrılacak.

Tüm ödemeler değişiklik öncesi ücretler üzerinden yapılacak. Söz konusu ödemeler Mayıs ayı başında hesaplara aktarılacak.

İş Kanunu 24. maddesine istinaden çalışan tarafından gerçekleştirilen fesihlerde ihbar süresi uygulanmayacak. İş sözleşmesinin belirtilen durumlarda sonlandırılması durumunda işsizlik maaşı başvurusu yapılabilecek.

©AirportHaber.com

Turkish DO&CO'da Şok İstifalar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

efsane geri geliyor ~ 3 yıl önce
Millet sakin KRB geri geliyor primleri goturecek kesin bilgidir yayalım. kendine ekip kurucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 3 yıl önce
Kendine güvenen köleliğe hayır diyen 100 şefe helal olsun diyorum,krizi fırsata çevirip 3 kuruşa kaliteli personel çalıştırmak isteyen işverene tokat gibi cevaptır bu hareketleri tebrik ederim bahsedilen rakamları çok rahat kazanacaklarına eminim,haklarını da almışlar yolları açık olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üseyin ~ 3 yıl önce
Kesin cemmatci bu istifa eden, çünkü temiz insan böyle şirkette çalışamamaz , çalıştırılmaz, Helal size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üüüüseyin ~ 3 yıl önce
Beğenmeyenler belli, yandaş troller.. Eğitim şart
Turkısh do&co ~ 3 yıl önce
İlk do&co ya gelen uçan aşçılar gerçekten çok iyi eğitim almış yurtdışı nda okumuş yabancı dili mükemmel ilk aklıma gelen Balkız Denizhan ve niceleri bizler çekirdek ten yetiştik mutfaklar da gelen arkadaşlar eğitim li kültür lü bizlerden meslek olarak değil ama okumuş kendilerini geliştirmişlerdi herşeyin hayırlısı bu virüs elbet bitecek inşallah ama bakalım o zaman a kadar ne kadar dayanabilecek insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balkiz ~ 3 yıl önce
Ben kendisini tanımam .Ama uçuşta hepiniz arkasından saydırıyordunuz yok planlama yaparken adam kayırıyor ballı yarılar kıyak eğitim uçuşlar vb şimdi ekmek aslanın ağzında kimseden ses yok
Tebrikler ~ 3 yıl önce
İşten çıkan arkadaşların duruşundan dolayı tebrik ederim..Siz her türlü yolunuzu bulursunuz..Kalanların Allah yardımcısı olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA1 ~ 3 yıl önce
Karakterli insanlarsınız helal size... Çok hakkınız yendi o şirkette. Allah yardımcınız olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 3 yıl önce
Bu kadar haksızlığın içinde,hak yemenin icinde,bizimde kesilen ikramiyelerimizi istesek ayıp etmiş olurmuyuz acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turuncuya ~ 3 yıl önce
junk ayri kelime junkfood ayri kelime ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 3 yıl önce
kalsinlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Operasyon ~ 3 yıl önce
3 airline catering ile de çalıştım. Ne Do Co ne Sancak, Lsg Sky Chefs'i tek geçerdim abi, onlarda pandemi diye ülkeden çekildi yazık oldu valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000