05 Ağustos 2022, Cuma 10:04:48

Turkish DO&CO'da bir zam isyanı daha!

Turkish DO&CO'nun personeli huzursuz eden zam kararında yeni bir detay ortaya çıktı.
  • Artistlige gerek yok sizin isiniz limon sut bizim isimiz geri kalanlar
  • Yorumları iyice okudum. FC arkadaşlar yazmışlar biz olmayınca servis bitmez limon nerede bilmiyorlar diye. Arkadaş neyin nerede olduğunu, yemeklerin içeriklerini, nasıl tabaklanacağını, çalışma sistemini sana 2 ayda öğretmedi mi bu şirket? Neyin havasındasın 2 ay eğitim alan herkes senin yerini alabilir. Hepiniz gastronomi mezunu hepiniz çok iyi mutfaklarda çalıştınız öyle mi? Aranızda 7 yıl geçirmesem inanacağım. Kişnişe maydonoz diyen, mantarları ayırt edemeyen şef mi olur? Hepinizin ingilizcesi çok ileri öyle mi? Siz de tabii olun TK nın dyned sistemine? Görelim şu harika ingilizceleri. Öyle mülakat için 2 yemek tarifi ezberlemekle olmuyor. TK %80 küsür zam aldığında size %100 zam yaptılar. Niye sesiniz çıkmadı? Aranızdan hangileriniz sevgili patronunuzun resmini paylaştı sosyal medya hesaplarından? Şu yaptığınız para kavgasını 200 FSC yi kış günü kapıya koyduklarında yapsaydınız ya?
  • Yazık be arkadaşlar 5-6 Er yapıyor yeşile dönecekler yakında motivasyon şart
  • Memnuniyetsizlik daha da önemlisi "adaletsizlik" duygusu hat safhaya ulaşınca do&co mecburen yapar bu zammı. Tahminim önümüzdeki ayın maaşı için haber gelir. Daha önce de defalarca yaşandı bunlar. Ama bence asıl sorun, bu durumun fc'lere iyice kanıksatılmış olması. Her yıl zam döneminde son saate kadar açıklama yapılmaz, çoğu kez biz yatan maaştan hesaplardık yapılan zam oranını. (Bu yıl da, yöneticilerin "hepsinin" şuan tatilde olduğu için ulaşılmaz durumda olduğunu söylediler. Döndüklerin takdim edilecekmiş düşüncelerimiz) Do&Co borsada işlem gören, binlerce çalışan olan bir şirket gibi değil de esnaf lokantası anlayışı ile yönetiliyor. Hala büyük bir "aile şirketi" gibi. Tekrar belirteyim, A.O dışında da bütün iştirakler benzer oranlarda zam almışken Do&Co'da bu zammı verir geç olsa da. Ama çalışanının kafasını yaptığı iş, yeni servis meşgul edeceğine.. "bize de herkese yapıldığı gibi zam yapılır mı" sorusu meşgul ediyor mecburen. Ve bu uzun yıllar değişmeyecek gibi duruyor malasef.
  • Limonlar ekip trolleyinde sorup durmayın artık şeflere:) şaka bi yana kimseye verilen zam benim cebimden çıkmıyor gönül ister ki çalışan herkes alsın zammını.
  • Ayrıca sorumluluk başka bir şey iş yükü başka bir şeydir. Kabin ekiplerinin Fc'lerden daha çok sorumlulukları olabilir ama asla iş yükleri onlardan daha fazla değil. Sapla samanı ayırmayı öğrenin ve her şeyden önce elinizi vicdanınıza koyarak yorum yapın. Gün gelir siz aynı duruma düşersiniz o zaman da sizin yanınızda kimse durmaz sevgili mesai arkadaşlarım. Not: İsimsiz yazılan hiçbir cevabı dikkate almayacağım. Yüreği olan benim gibi ismiyle yorumunu yazar.
  • Adamlar ucaga gelir gelmez başlıyolar işe inene kadar calisiyolar ilk yatiyolar saatlerce ayakta ayıptır trolluk yapmayın gereksizler
  • Değerli kabin ekibi ve Fc arkadaşlarım, burada isimsiz yazılan yorumları dikkate almamanızı öneririm. Bizden olmayıp bizi birbirimize düşürmek isteyen provakotörlere prim vermiş oluyorsunuz. Yukarıda okuduğum çirkin yorumları benimle aynı uçakta görev yapan bir şefin de bir memurun/amirin de yazdığına inanmam ben. Allah herkesin kalbine gönlüne göre versin. Herkes emeğinin karşılığını alsın ve huzurla mutlulukla çalışsın. Fc'ler zam isteme konusunda da bence tamamen haklılar. Kaldı ki aldıklarına zam bile denmeyecek enflasyon farkı almış olacaklar. Maalesef paramız pul oldu. Kimse kimsenin kazancına takılmasın. Dua edelim herkes hakettiğini ve emeğinin karşılığını kazansın. SKA İdil Atman Koral
  • Yapilmasi gereken tum mavi yakanin toplanip yeni bir sendikaya gecmesi var olan sizi almaz ayak direr pazartesi davet edin havais veya... oprerasyon ve sefler zaten ne yapacaklarini biliyor bakin gorun hem rnflasyon % 43 farki hemde zam ..aliyormusunuz almiyormusunuz
  • Yaw onu bunu bırakında tgs ye alım varmi :))))))

Turkish DO&CO'nun personeli huzursuz eden zam kararında yeni bir detay ortaya çıktı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Kurumda çalışan 300'den fazla flying chef de şirketten zam alamadı. Kararı öğrenen flying chefler duruma isyan ederken, sahipsiz bırakıldıklarını ifade etti.

Türk Hava Yolları ve DO&CO tarafından adeta yalnız bırakıldıklarını belirten flying chefler şirket yönetiminden kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti. 

Turkish DO&CO, çalışanlara ara zam yapma kararı almış ancak mavi yakalı personele zam yapılırken, beyaz yakalı ve flying cheflere zam yapılmamıştı.

©AirportHaber

Turkish DO&CO'da bir zam isyanı daha!

Yorumlar Tüm Yorumlar (117)

Sakin gencler ~ 2 yıl önce
Artistlige gerek yok sizin isiniz limon sut bizim isimiz geri kalanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EX ŞEF ~ 2 yıl önce
Yorumları iyice okudum. FC arkadaşlar yazmışlar biz olmayınca servis bitmez limon nerede bilmiyorlar diye. Arkadaş neyin nerede olduğunu, yemeklerin içeriklerini, nasıl tabaklanacağını, çalışma sistemini sana 2 ayda öğretmedi mi bu şirket? Neyin havasındasın 2 ay eğitim alan herkes senin yerini alabilir. Hepiniz gastronomi mezunu hepiniz çok iyi mutfaklarda çalıştınız öyle mi? Aranızda 7 yıl geçirmesem inanacağım. Kişnişe maydonoz diyen, mantarları ayırt edemeyen şef mi olur? Hepinizin ingilizcesi çok ileri öyle mi? Siz de tabii olun TK nın dyned sistemine? Görelim şu harika ingilizceleri. Öyle mülakat için 2 yemek tarifi ezberlemekle olmuyor. TK %80 küsür zam aldığında size %100 zam yaptılar. Niye sesiniz çıkmadı? Aranızdan hangileriniz sevgili patronunuzun resmini paylaştı sosyal medya hesaplarından? Şu yaptığınız para kavgasını 200 FSC yi kış günü kapıya koyduklarında yapsaydınız ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Q sınıfı ~ 2 yıl önce
Yazık be arkadaşlar 5-6 Er yapıyor yeşile dönecekler yakında motivasyon şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletsizlik. ~ 2 yıl önce
Memnuniyetsizlik daha da önemlisi "adaletsizlik" duygusu hat safhaya ulaşınca do&co mecburen yapar bu zammı. Tahminim önümüzdeki ayın maaşı için haber gelir. Daha önce de defalarca yaşandı bunlar. Ama bence asıl sorun, bu durumun fc'lere iyice kanıksatılmış olması. Her yıl zam döneminde son saate kadar açıklama yapılmaz, çoğu kez biz yatan maaştan hesaplardık yapılan zam oranını. (Bu yıl da, yöneticilerin "hepsinin" şuan tatilde olduğu için ulaşılmaz durumda olduğunu söylediler. Döndüklerin takdim edilecekmiş düşüncelerimiz) Do&Co borsada işlem gören, binlerce çalışan olan bir şirket gibi değil de esnaf lokantası anlayışı ile yönetiliyor. Hala büyük bir "aile şirketi" gibi. Tekrar belirteyim, A.O dışında da bütün iştirakler benzer oranlarda zam almışken Do&Co'da bu zammı verir geç olsa da. Ama çalışanının kafasını yaptığı iş, yeni servis meşgul edeceğine.. "bize de herkese yapıldığı gibi zam yapılır mı" sorusu meşgul ediyor mecburen. Ve bu uzun yıllar değişmeyecek gibi duruyor malasef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Limonlar ~ 2 yıl önce
Limonlar ekip trolleyinde sorup durmayın artık şeflere:) şaka bi yana kimseye verilen zam benim cebimden çıkmıyor gönül ister ki çalışan herkes alsın zammını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 2 yıl önce
Ayrıca sorumluluk başka bir şey iş yükü başka bir şeydir. Kabin ekiplerinin Fc'lerden daha çok sorumlulukları olabilir ama asla iş yükleri onlardan daha fazla değil. Sapla samanı ayırmayı öğrenin ve her şeyden önce elinizi vicdanınıza koyarak yorum yapın. Gün gelir siz aynı duruma düşersiniz o zaman da sizin yanınızda kimse durmaz sevgili mesai arkadaşlarım. Not: İsimsiz yazılan hiçbir cevabı dikkate almayacağım. Yüreği olan benim gibi ismiyle yorumunu yazar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km6 ~ 2 yıl önce
Adamlar ucaga gelir gelmez başlıyolar işe inene kadar calisiyolar ilk yatiyolar saatlerce ayakta ayıptır trolluk yapmayın gereksizler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 2 yıl önce
Değerli kabin ekibi ve Fc arkadaşlarım, burada isimsiz yazılan yorumları dikkate almamanızı öneririm. Bizden olmayıp bizi birbirimize düşürmek isteyen provakotörlere prim vermiş oluyorsunuz. Yukarıda okuduğum çirkin yorumları benimle aynı uçakta görev yapan bir şefin de bir memurun/amirin de yazdığına inanmam ben. Allah herkesin kalbine gönlüne göre versin. Herkes emeğinin karşılığını alsın ve huzurla mutlulukla çalışsın. Fc'ler zam isteme konusunda da bence tamamen haklılar. Kaldı ki aldıklarına zam bile denmeyecek enflasyon farkı almış olacaklar. Maalesef paramız pul oldu. Kimse kimsenin kazancına takılmasın. Dua edelim herkes hakettiğini ve emeğinin karşılığını kazansın. SKA İdil Atman Koral

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak verilmez alınır ~ 2 yıl önce
Yapilmasi gereken tum mavi yakanin toplanip yeni bir sendikaya gecmesi var olan sizi almaz ayak direr pazartesi davet edin havais veya... oprerasyon ve sefler zaten ne yapacaklarini biliyor bakin gorun hem rnflasyon % 43 farki hemde zam ..aliyormusunuz almiyormusunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Yaw onu bunu bırakında tgs ye alım varmi :))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000