03 Mayıs 2020, Pazar 12:32:20

Turkish Cargo en hızlı büyüme oranını yakaladı

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamaya göre, dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo markası Turkish Cargo, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Freight Tonne Kilometres (FTK) Şubat 2020 sonuçlarına göre yüzde 16.6 büyüme oranını yakaladı.
  • Kargo uçuşları şirketlere güzel kaynak sağlıyor evet ama... Tabiki hedef yine pilot maaşları, o pilotlar olmasa o uçaklar uçamaz. Bir açıklama bile yapmadan ilk fırsatta krizi pilot maaşlarına göz dikerek davranmak, insanların planlarını bile gözden geçirmelerine olanak sağlatmamak... Gerçekten soğudum meslekten.
  • Kargo çalışanlarına ikramiye verilmeli
  • miller konusunda bile pinti davranan thy, en pahalı biletleri satan thy, devletten destek alan thy , 2 ay uçuş yapmayınca battık diye isyanlarda thy,ilginçsiniz
  • Olacak tabii. Gece gündüz, sabah akşam, yağmur çamur, corona demeden tam gaz çalışıyoruz. İnşallah karşılığını alırız sonunda.
  • Geçen sene 50 airbus330 ,30 boening777 ve 250 dar gövde 320 ve 737 elde mevcut kargo uçaklarına ilave kargo taşıyordu.Bu sene yalnız kargolar ve 10-15 777 kargo taşıyor.Nasıl oluyor da kargo taşinan yük artmış oluyor.Yersen ....
  • Kurbağa bir gün kendini şişirmiş şişirmiş ama bu diğer kurbağalara ders olmamış.
  • Tanrı insanoğlunu korusun
  • He he gülüyor,thy yıllardır kar açıklıyor,1 ay uçamayınca takla..Kendimzie gelmemiz 2022 i bulur diyorlar..Kargoda 1 hafta uçmasın o da batar!!Yaw bu kadar uçuş,yolcu,para...herkesten daha pahalı bilet satıyosun,ilk krizde dımdızlak ortada kalıyoruz çalışanlar olarak!!Koskoca şirketin 5-6 ay uçmadan ayakta durabileceği sermaye yoksa kasasında,kapatın zaten dükkanı!!
  • Krizi fırsata iyi çevirdiler ama kripto fetocular hala orada cirit atıyor,hepsinin cv'leri, geçmişleri,torpilleri belli ama birileri nasılsa ve niyeyse bunları koruyor...
  • 1 liraya taşıdığı kargoyu 5 liraya çıkarmış olmaz mı rekor kırar yakında

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamaya göre, dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo markası Turkish Cargo, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Freight Tonne Kilometres (FTK) Şubat 2020 sonuçlarına göre yüzde 16.6 büyüme oranını yakaladı. Kargo şirketi, böylece en iyi 25 hava kargo taşıyıcısı arasında en yüksek büyüme oranını gerçekleştirdi.

Hava yoluyla taşınan kargo tonajının kat edilen kilometreye çarpımıyla elde edilen "FTK" verilerine göre, 2019 yılında sekizinci sırada yer alan Turkish Cargo, global hava kargo sektörünün yüzde 2.6 daralma gösterdiği şubat ayında 5’inci sıraya yükseldi ve global FTK pazar payını yüzde 4.4’e çıkardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, milleti gibi yenilmeyi ve vazgeçmeyi hiç sevmeyen bir şirket olduklarını, yalnızca kargo taşıyabildikleri bu zor günlerde görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Hem insani hem de ticari yönden değerli işlere imza attıklarını kaydeden Aycı, "Turkish Cargo’nun sergilediği başarı, ülkemizi hava kargo sektöründe dünyanın merkezi konumuna taşımak için kararlı olduğumuzu gösteriyor. Nitekim Kovid-19 salgını sonrası jeopolitik konumumuz ve imkânlarımız hava kargo sektöründe ülkemizi daha önemli bir oyuncu konumuna taşıyacak. Böylece 2023 yılında Turkish Cargo'yu en iyi 5 hava kargo markasından biri konumuna taşıma hedefimize daha sağlam adımlarla ilerleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Turkish Cargo, global tedarik zincirine katkı sunmaya devam ediyor

Milli hava kargo markası Turkish Cargo, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde gıda, yardım malzemesi, maske, medikal ekipmanlar ve ilaç taşımaları yaparak, global tedarik zincirinin aksamaması adına operasyonlarına 7/24 devam ediyor.

Turkish Cargo, ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi ekipmanları öncelikle farklı kıtalardan Türkiye'ye, Türkiye'den de; Şikago, Taipei, Atlanta, Sao Paulo, Seul, New York ve Kiev başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına ulaştırmaya devam ediyor. Şirket, nisan ayında 4 bin ton ilaç taşıması ve 500 ton medikal ekipman taşıması gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük altıncı hava kargo taşıma kapasitesine sahip olan Turkish Cargo, 25 yüksek kapasiteli kargo uçağını kullanarak, direkt kargo destinasyonu olan 90 noktanın yanı sıra ana markası Türk Hava Yolları’nın filosunda bulunan 19 adet geniş gövdeli yolcu uçağıyla; Londra, Moskova, Kahire, Şanghay, Bangkok, Doha, Dubai ve Kazablanka olmak üzere 38 destinasyona hava kargo operasyonu düzenliyor.

Bu kritik süreçte, tedarik zincirinin aksamaması adına uluslararası köprü vazifesi görmeye devam eden milli hava kargo markası, nisan ayında kargo ve yolcu uçaklarıyla 900’den fazla sefer düzenledi.

Turkish Cargo, uluslararası tedarik zincirinin devamlılığına katkılarını sürdürmesinin yanında bayrak taşıyıcı havayolu olarak, zorlu günlerde de milletimizin yanında yer alarak, görevini icra etmeyi sürdürüyor.

Turkish Cargo en hızlı büyüme oranını yakaladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Ama yine de hedef? ~ 4 yıl önce
Kargo uçuşları şirketlere güzel kaynak sağlıyor evet ama... Tabiki hedef yine pilot maaşları, o pilotlar olmasa o uçaklar uçamaz. Bir açıklama bile yapmadan ilk fırsatta krizi pilot maaşlarına göz dikerek davranmak, insanların planlarını bile gözden geçirmelerine olanak sağlatmamak... Gerçekten soğudum meslekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hrekat ~ 4 yıl önce
Kargo çalışanlarına ikramiye verilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
valla doğru ~ 4 yıl önce
miller konusunda bile pinti davranan thy, en pahalı biletleri satan thy, devletten destek alan thy , 2 ay uçuş yapmayınca battık diye isyanlarda thy,ilginçsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 4 yıl önce
Olacak tabii. Gece gündüz, sabah akşam, yağmur çamur, corona demeden tam gaz çalışıyoruz. İnşallah karşılığını alırız sonunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 4 yıl önce
Geçen sene 50 airbus330 ,30 boening777 ve 250 dar gövde 320 ve 737 elde mevcut kargo uçaklarına ilave kargo taşıyordu.Bu sene yalnız kargolar ve 10-15 777 kargo taşıyor.Nasıl oluyor da kargo taşinan yük artmış oluyor.Yersen ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakir ~ 4 yıl önce
250 dar gödesi ne zaman oldu bu şirketin Şakir
Cargo ~ 4 yıl önce
O 250 tane olarak sıktığın ucakların toplamında bir 777f ksdar kargo tasinmiyor ayrica genis gövdelerlede yalnizca kargo tasimaciligi yapilarak aktif kullaniliyor
Tonaj ~ 4 yıl önce
Gerçekten FO isen ki sanmıyorum,sonraki uçuşlarında loadsheette kargo miktarına bak. 320-737 2-3 tonun üstünde kargoyu çok nadir alıyor çoğu zaman onu bile almıyor. 330 kargolar 55-60 ton 777 yolcu uçağının kargosu sadece 52 ton. ki 777 yolcu uçaklarını da şu an kargo için kullanıyor şirket.
Pilot ~ 4 yıl önce
Bir 777F 250 ton mu kargo alıyor? Biraz ufak atsaydın!
Türk Pilotu ~ 4 yıl önce
Kurbağa bir gün kendini şişirmiş şişirmiş ama bu diğer kurbağalara ders olmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cargo ~ 4 yıl önce
Tanrı insanoğlunu korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 4 yıl önce
Allah hepimizi korusun
:) ~ 4 yıl önce
Amen
Plt ~ 4 yıl önce
He he gülüyor,thy yıllardır kar açıklıyor,1 ay uçamayınca takla..Kendimzie gelmemiz 2022 i bulur diyorlar..Kargoda 1 hafta uçmasın o da batar!!Yaw bu kadar uçuş,yolcu,para...herkesten daha pahalı bilet satıyosun,ilk krizde dımdızlak ortada kalıyoruz çalışanlar olarak!!Koskoca şirketin 5-6 ay uçmadan ayakta durabileceği sermaye yoksa kasasında,kapatın zaten dükkanı!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 4 yıl önce
Sizi ceo koltuğuna alalım bu zekayla amaca kısa ulaşırsınız.
Astronot'a ~ 4 yıl önce
İşten mi atıldın da böyle konuşuyorsun?
Saçma diyen ~ 4 yıl önce
Özel şirket pegasus ayakta ve çalışanına dokunmazken,devletin tüm gücünü arkasına alıp,TR de mafya gb tüm alanları tekeline alıp,en ufak krizde ilk aklına gelen çalışanı kucaklamaksa thy nin,arkadaşa katılıyorum,kapasınlar dükkanı!!Adam çıkarmayada bir zahmet HEMŞEHRİLERİNDEN başlasınlar;))
Operasyonel kafa ~ 4 yıl önce
Operasyonel is yapma kapasitesi olan pilotlar zeka gerektiren yonetim.islerine yorum yapmasinlar
Astronot'a yazana ~ 4 yıl önce
Şu astronot lafıda,pilot olamamış eziklerin kullandığı laf;)))))bu kadar belli etmeyin bence:)))))))hayır memlekette mekik vardıda uçurmadık mı;))yarın o da yapılsın,senin gb klavye kekolarını değilde,bizi çağıracaklar gel uçur diye;)))
Aynen öyle ~ 4 yıl önce
Her daim aşırı pahalı bilet sat,salgın krizini fırsata çevir,pahalıya kargo taşı ve salgın nedeniyle ülkeye gelmek isteyenleri normalden fazla paraya getir bununla gururlan,şöyle kar ettik böyle bilmem ne yaptık diye salla, virüs yayılınca kendini bir süre idare edecek yedek akçen olmasın,hali hazırda el altından destek aldığı devletten destek al,yöneticilere 25 milyon bonus ver sonra biz bir aileyiz,beraber başaracağız,kargo'da büyüdük falan diye masallar anlat...
Cargo ~ 4 yıl önce
Krizi fırsata iyi çevirdiler ama kripto fetocular hala orada cirit atıyor,hepsinin cv'leri, geçmişleri,torpilleri belli ama birileri nasılsa ve niyeyse bunları koruyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cıa ~ 4 yıl önce
1 liraya taşıdığı kargoyu 5 liraya çıkarmış olmaz mı rekor kırar yakında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selo71 ~ 4 yıl önce
Avrupa'da once kilosu 1yada 2 Euro olan şimdi 12/13 Euro senin dediğin 1 liradan 5 liraya hiç birşey

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000