01 Ekim 2017, Pazar 14:07:40

'Turkish Cargo 777 ve 747 uçaklarını filosuna katacak'

Turkish Kargo Orta ve Güney Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Tarık Parlak, hava kargonun geleceğinin elektronik ticaret ve kargo taşımaları olacağını ifade etti.
  • Thy'ye nasıl girdin ne kadar zamanda nasıl makam sahibi oldun onu da açıklasana !
  • Anad.Artistlerini ve Torpilli YuGO ları AFRİKA ya bekleriz artık... Amerika ve Uzakdoğu da .. Yoğurdu Kaymağı ile Hüpletenler Artık Afrika da Cibinliği Kapatmadan uyumasınlar...
  • 747-8F alsin
  • Masallah thy gun gectikce buyuyo. Seneye newyorka gitmeyi planliyorum. Onun icin ozel thy ile ucmayi dusunuyorum. Baska havayollari beni cekmiyo.
  • Dünyadan bi haber yorumcu arkadaşlar .1nci 747F 2016 hazıranından beri 2. 747F 2017 şubatından beri zaten kullanılıyor.ikiside kiralık.2 adet özmal 777F ise aralık-Ocak ta teslım edilecek 1 sene önce sıparişleri verildi.teslimleri bekleniyor. Manavdan alır gibi uçak alamıyorsunuz ne yazık ki. Bilgilerinizi güncellemenizi tavsiye ederim
  • 15'i kargo olmak üzere 328 uçakla taşımacılık yapan Turkish Kargo? yolcu uçakları da mı sayılıyor?
  • Yeni vergi zamlarına hazır olun her uçak vatandaşın cebine zam olarak yansıyor nedense. Gittiler 40 tane 787 aldılar bir kaç gün sonra MTV'ye ota moka zam geldi.
  • Arkadaş ne uçakmış şu 747, yıllardır gelemedi, nerden geliyorsa artık!!!
  • Bel gitti kimin umurunda
  • cargo onemlidir yalniz 747 kiralayiver başka havayollarindann..sen direct alma.777 zaten var al onu cargoda da kullan..

Turkish Kargo Orta ve Güney Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Tarık Parlak, hava kargonun geleceğinin elektronik ticaret ve kargo taşımaları olacağını belirterek, "15'i kargo olmak üzere 328 uçakla taşımacılık yapan Turkish Kargo, 777 ve 747 kargo uçaklarını da gelecekte filosuna katacak." dedi.

Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turkish Kargo olarak İsviçre'nin Cenevre şehrinde düzenlenen ve 130 ülkeden 3 bin 500 kişinin katıldığı Post-EXPO 2017'de stand açtıklarına işaret ederek, fuar kapsamında katılımcı ülkelerin posta idareleri, ekspres kargo ve sektöre lojistik hizmet sağlayan firmalarla görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Fuarda iş fırsatlarını değerlendirdiklerinin altını çizen Parlak, İstanbul'un konumu ve Türk Hava Yollarının network ağıyla doğu-batı, kuzey-güney ekseninde tüm müşterilere kapasite sunabildiklerini anlattı.

Avrupa'dan Ortadoğu ve Afrika'ya en uygun ve efektif şekilde müşterilere hizmet sunduklarını dile getiren Parlak, dünya çapında yeni trend olan elektronik ticarette de başarılı olacaklarını kaydetti.

"777 ve 747 kargo uçakları da filoya katılacak"

Global hava kargo sektörünün geleceği olan posta ve elektronik ticaret taşımalarında bilinirliliği artırmayı ve sektördeki karar vericilerle bir araya gelmeyi amaçladıklarını anlatan Parlak, hava kargo sektörünün elektronik ticarete kaydığına dikkati çekti.

Hava kargonun geleceğinin elektronik ticaret ve kargo taşımaları olacağını vurgulayan Parlak, "Turkish Kargo olarak Türkiye'nin 2023 hedefi kapsamında dünyadaki ilk 5 kargo şirketinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu amaçla ekspres ve posta taşımalarında hem yolcu hem de kargo uçaklarını kullanıyoruz." diye konuştu.

Parlak, 15'i kargo olmak üzere 328 uçakla taşımacılık yapan Turkish Kargo'nun, 777 ve 747 kargo uçaklarını da gelecekte filosuna katacağını dile getirerek, "Turkish Kargo olarak bir yandan sektörün geleceği olan katma değeri yüksek kargoların taşındığı diğer yandan da sektörün ihtiyacı olan kapasiteye yatırım yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Turkish Kargo'nun ikili anlaşmalarla dünyanın her yerine taşımacılık yaptığını anlatan Parlak, bu yıl, geçen yıla oranla yüzde 20'den fazla büyüyen firmanın bu trendi artırarak sürdüreceğini söyledi.

"Turkish Kargo ile PTT iş birliği devam edecek"

PTT AŞ ile kargo taşımacılığı alanında yaptıkları iş birliğini global hale getirdiklerini ifade eden Parlak, özellikle yurt dışındaki taşımacılıkta iş birliğine devam edeceklerini kaydetti.

Dünyada posta taşımacılığında en hızlı büyüyen şirketin Turkish Kargo olduğunun altını çizen Parlak, 2018'de ilk fazı açılacak İstanbul Yeni Havalimanı ile şirketin sektördeki konumunun daha da güçleneceğini dile getirdi.

Parlak, 2010'a göre dünya taşımacılık piyasasındaki kapasitelerini üçe katladıklarını vurgulayarak, Turkish Kargo'nun 2023 hedefleri kapsamında taşımacılıkta dünyadaki payını yüzde 5'e yükselterek, globalde ilk 5 firma arasına gireceğini sözlerine ekledi.

'Turkish Cargo 777 ve 747 uçaklarını filosuna katacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Torpilli parlak ~ 7 yıl önce
Thy'ye nasıl girdin ne kadar zamanda nasıl makam sahibi oldun onu da açıklasana !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANad... Yugo.. ~ 7 yıl önce
Anad.Artistlerini ve Torpilli YuGO ları AFRİKA ya bekleriz artık... Amerika ve Uzakdoğu da .. Yoğurdu Kaymağı ile Hüpletenler Artık Afrika da Cibinliği Kapatmadan uyumasınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 yıl önce
747-8F alsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grb ~ 7 yıl önce
Masallah thy gun gectikce buyuyo. Seneye newyorka gitmeyi planliyorum. Onun icin ozel thy ile ucmayi dusunuyorum. Baska havayollari beni cekmiyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi haber ~ 7 yıl önce
Dünyadan bi haber yorumcu arkadaşlar .1nci 747F 2016 hazıranından beri 2. 747F 2017 şubatından beri zaten kullanılıyor.ikiside kiralık.2 adet özmal 777F ise aralık-Ocak ta teslım edilecek 1 sene önce sıparişleri verildi.teslimleri bekleniyor. Manavdan alır gibi uçak alamıyorsunuz ne yazık ki. Bilgilerinizi güncellemenizi tavsiye ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş laf!!! ~ 7 yıl önce
Bahsi geçen 747 ler kiralık, haberde yazılan 747 ise TK nın kendi malı olacak olan ve yıllardır gelmeyen 747 leri dir!!! Polemik yaratmaya gerek yok, keşke gelse benim işime gelir, bilmem anlatabildim mi?!
nasıl yani ~ 7 yıl önce
15'i kargo olmak üzere 328 uçakla taşımacılık yapan Turkish Kargo? yolcu uçakları da mı sayılıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The Load Master ~ 7 yıl önce
Evet yolcu uçaklarının alt kargo bölümlerini, kargo taşımacılığı için kullanıyoruz. Hatta bazı hatlarda yolcu uçaklarında taşınan kargo sayesinde hatlar para kazanıyor. Yolcu işin görünen kısmı yani. Kargo yoksa kazanç da yok.
Yolcu ucaklari ~ 7 yıl önce
Yolcu ucaklari toplamda kargo ucaklarinin misli ile kargo tasiyor. Bilgilerinize..
Ehri ~ 7 yıl önce
Yeni vergi zamlarına hazır olun her uçak vatandaşın cebine zam olarak yansıyor nedense. Gittiler 40 tane 787 aldılar bir kaç gün sonra MTV'ye ota moka zam geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelmedi bir türlü!!! ~ 7 yıl önce
Arkadaş ne uçakmış şu 747, yıllardır gelemedi, nerden geliyorsa artık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
747 ~ 7 yıl önce
İkisi wetlease olarak aylardır filoda, üçüncüsü geliyor. Kasım ve aralıkta birer 777 gelecek.
.. ~ 7 yıl önce
geldi yaw kim dedi gelmediğini. kaletta ve atlas var ya
747 ~ 7 yıl önce
Turkish Cargo'da halihazırda 2 adet 747-400F bulunmakta zaten. Calitta Air'den wet lease yapıldı. Şuan aktif çalışmakta. Boyaması Calitta Air'e ait olduğu için Turkish Cargo için çalıştığı pek bilinmemekte.
Kendi uçağı! ~ 7 yıl önce
Beyler yazıda TK nın kendi malı olacak olan uçaktan bahsediyor, kiralık olandan değil, kendi uçağı nezaman gelecek kiralık olan değil, bilen varsa onu yazsın...
İşçi ~ 7 yıl önce
Bel gitti kimin umurunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
cargo onemlidir yalniz 747 kiralayiver başka havayollarindann..sen direct alma.777 zaten var al onu cargoda da kullan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77fo ~ 7 yıl önce
Peki.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000