21 Ağustos 2008, Perşembe 11:52:29

Türk yolcunun ismi kurtulanlar arasında yok!

İspanya'nın başkenti Madrid'in Barajas Havalimanı'nda kalkıştan hemen sonra düşen uçakta bulunan ve ölen 153 kişi arasında olduğu sanılan Türk işadamı Mustafa Erdil'in yakınları, bu sabah İspanya'ya gitti.
  • kabin memuru meslektaşlarıma ve kaptanlarımızın ailelerine allahtan rahmet geri kalanlara sabır diliyorum.yolcularımızında başimiz sagolsun.

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde oturan, Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği İkinci Başkanı ve Dört El Gemi Söküm Tesisleri'nin sahibi Mustafa Erdil'in Madrid'den Kanarya Adaları'ndaki Las Palmas kentine gitmek için kalkarken düşen uçağın yolcuları arasında olduğu ortaya çıktı. Evli ve üç çocuk babası 55 yaşındaki Erdil'in yakınları, kaza haberini alınca şoke oldu. Kaza yerinden gelen ilk bilgilerde adı yaralılar arasında bulunmadığı için öldüğü sanılan işadamı Mustafa Erdil'in Ailağa'daki evine akraba ve tanıdıklarının akınına uğradı.

İspanya'ya gemi satın almak için gittiği belirtilen Mustafa Erdil'in hayatından endişe duyan eşi özlem Erdil ve oğulları Günalp Erdil ile diğer yakınları, bu sabah İstanbul'dan uçakla İspanya'ya gitti. İşadamı Erdil'in kardeşi Hayri Erdil ağabeyinin söküm için gemi satın almak üzere İspanya'ya gittiğini söyledi. Hayri Erdil, “Ağabeyimin uçağı bir saat rötar yapmış. Biz uçağın 13.00'te kalkacağını biliyorduk. Ancak, 14.45'te kalkmış. Kendisinden haber alamıyoruz. Yetkililerden net bir yanıt alamadık. Kurtulanlar arasında ağabeyimin ismi görünmüyor. Yaralılar arasında olmasını ümit ediyoruz. Çok üzgünüz. Çok sağlıklı bir bilgi de alamadık” dedi.

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Nevzat Sarıaslan da uçaktaki tek Türk yolcu olan Mustafa Erdil'in adının, düşen uçağın yolcularının listesinde yer aldığını öğrendiklerini belirtti.

İşadamı Erdil'in ölüp ölmediğini bilmediklerini kaydeden Sarıaslan, “Mustafa Bey gemi satın almak için iş seyahatine gitmişti. Temennimiz yaşıyor olması. Bizim için çok üzücü bir olay. İlerleyen saatlerde daha sağlıklı bilgi alacağımızı sanıyoruz” diye konuştu.

(Hürriyet)

Türk yolcunun ismi kurtulanlar arasında yok!

Yorumlar

BETÜL ~ 16 yıl önce
kabin memuru meslektaşlarıma ve kaptanlarımızın ailelerine allahtan rahmet geri kalanlara sabır diliyorum.yolcularımızında başimiz sagolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000