05 Aralık 2017, Salı 09:07:36

Türk yolculara çile çektiriyorlar!

Almanya'nın Frankfurt Havalimanı, schengen vizesi olduğu halde Türk turistlere uçağın kapısı önünde pasaport kontrolleri yapıyor, yolculara, “Türkiye’de ne kadar kaldınız?” diye soruyor...
  • 49 senedir Almanyada yaşıyorum 30 senedir yapılan uygulamayı sanki yeniymiş gibi iki de bir aynı konu işleniyor
  • Yolcular sok gecirmis. Ne abarti yani. Bunu senelerdir yapiyormar. Hicte anormal bir durum degil
  • Almanya bizi kıskanii, çünkü onlarda kişi başı milli gelir 50 bin dolar bizde 9 bin , işte o yüzden 3 milyon Alman , Türkiyeye işçi olarak göçtü, daha dün metro bileti alırken biletçi Almandı, çalıştığım fabrikada da en az 50 Alman işçi var, evet evet artık eminim Almanya bizi kıskaniiiy
  • yönetimin yanlışları var tabi reis kantarın topuzunu kaçırıyor ama terör ögütleri türk düşmanlarıda hergün türkiye aleyhinde lobi yapıp almanyayla aramızın bozulması için çırpınıyor mevzu vatanda gerisi teferruattır dış politikada tek ses içde içde birbirimizi yiyebiliriz :)
  • adama hergün kasımpaşa ağzıyla hakaret eder şansolyeyi düşman ilan edersen iyi muamele bekleymezsin. yöenticiler artık sakinleşmeli devamlı savaşdayız ve batı düşman modundan bi kurtulup menfaatimiz doğrultusunda ülke çıkararı doğrultusunda politika izlemeliyiz. müslüman-haçlı savaşı kafası kafa değil hem sün düşmansınn deyip hemde senin birliğine girmek istiyorum dersen adamlarda düşmanı almaz tabi
  • herzaman yapılan uygulama.şimdiye has değil.
  • Limanlarda işimiz geregi arama yaparken Bizlere demedikleri kalmıyor bize avrupayi savunuyorlar hep.. bence devam etsinler kontrollere biraz almanlara avrupalılara hayranlık duymayi bırakıp biz çalışanlara saygı duysunlar..
  • Ya bu kadar abartmayın hollandada yapıyor aynısını ama her uçaga degil diger avrupa ülkeleride hem tek Türklere degil kuzey afrikadan orta dogudan ve afrikadan gelen yolculara uygulanan tutin bi olay gecenlerde amsterdamdan pisa ya hafta sonu gittik pisada memurlar herkezin üzerine köpek saldı yolcuların hepsi bi biz hariç hollandalı ve italyandı
  • Alman ucaklarini boykot edtmeliyiz. Turk ucaklarindan bilet alin. Ekonomik ceza verirsek barismak icin yalvarirlar.
  • Fetöcüler sahte ihbar ediyor. Türkiye almanya arasi gerilsin diye. Biz bu oyunu berlinde hergün yasiyoruz malesef.

Türkiye-Almanya ilişkileri Osmanlı Dönemine kadar gider. Geçtiğimiz yıl, Almanya'da yaşayan Türk kökenli sayısı yaklaşık 2 milyon 900 bin olarak açıklandı. Çok değil bundan birkaç sene öncesine kadar Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği görüşmelerinde en büyük desteği Almanya'nın verdiğini hatırlayalım. Bunun yanında Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkenin Almanya olduğunu da ekonomik ilişkilerin büyüklüğü konusunda fikir vermesi açısından not edelim.

Son dönemde Türkiye'nin Almanya ile yaşadığı sorunlar ve batılı müttefiklerinden uzaklaşması, Almanya’ya seyahat eden Türk vatandaşlarının insanlık dışı vize uygulamalarına maruz kalmasına sebep olmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta Lufthansa Havayolları’nın LH1299 sefer sayılı uçağıyla İstanbul’dan Frankfurt ‘a inen yolculara uçak aprondayken tek tek pasaport kontrolü yapıldı.
Zaten zorlu ve her geçen yıl daha da zorlaşan vize uygulamalarına bir de uçak aprondayken yapılan pasaport kontrolleri eklenince Türk yolcular çileden çıktı.

Türk vatandaşlarından gelen tepkiler üzerine, uçak görevlileri uygulamanın bir süredir devam ettiğini, yeni bir şey olmadığını ifade etse de Türk vatandaşları bu çağ dışı uygulamadan memnun değil!

Türk yolcular yaşadıklarını, Frankfurt’ta uçak havaalanına indiğinde, aprondayken uçak kapısında polislerin belirdiğini, tek tek yolculara pasaport kontrolü yapıldığını görünce şok oldukları şeklinde aktardı ve Türk devletinden bu uygulamalara son verilmesi için uğraşmalarını talep etti.

Şu sıralar, incelme noktasında olan Türkiye-Almanya ilişkileri ne yöne evrilir, taraflar arasında gerilim artarsa, sonuçları neler olur bilinmez. Fakat görünen o ki; krizin tırmanması olası ve bu özellikle de Almanya’ya seyahat eden Türk vatandaşlarını etkilemeye devam edecek!

Unutmayalım ki; Almanya bir bakıma Avrupa Birliği’nin lokomotifi, birliğin aldığı kararları doğrudan etkiliyor. Bu durum da Türkiye’ye ağır zararlar verebilir; hem ekonomik hem turistik hem de kültürel olarak… (Sözcü)

Türk yolculara çile çektiriyorlar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

kadir ~ 6 yıl önce
49 senedir Almanyada yaşıyorum 30 senedir yapılan uygulamayı sanki yeniymiş gibi iki de bir aynı konu işleniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mel ~ 6 yıl önce
Yolcular sok gecirmis. Ne abarti yani. Bunu senelerdir yapiyormar. Hicte anormal bir durum degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanya ~ 6 yıl önce
Almanya bizi kıskanii, çünkü onlarda kişi başı milli gelir 50 bin dolar bizde 9 bin , işte o yüzden 3 milyon Alman , Türkiyeye işçi olarak göçtü, daha dün metro bileti alırken biletçi Almandı, çalıştığım fabrikada da en az 50 Alman işçi var, evet evet artık eminim Almanya bizi kıskaniiiy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
almanya haddini bil ~ 6 yıl önce
yönetimin yanlışları var tabi reis kantarın topuzunu kaçırıyor ama terör ögütleri türk düşmanlarıda hergün türkiye aleyhinde lobi yapıp almanyayla aramızın bozulması için çırpınıyor mevzu vatanda gerisi teferruattır dış politikada tek ses içde içde birbirimizi yiyebiliriz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 6 yıl önce
Bilmez ki tirnaksizlar
normal ~ 6 yıl önce
adama hergün kasımpaşa ağzıyla hakaret eder şansolyeyi düşman ilan edersen iyi muamele bekleymezsin. yöenticiler artık sakinleşmeli devamlı savaşdayız ve batı düşman modundan bi kurtulup menfaatimiz doğrultusunda ülke çıkararı doğrultusunda politika izlemeliyiz. müslüman-haçlı savaşı kafası kafa değil hem sün düşmansınn deyip hemde senin birliğine girmek istiyorum dersen adamlarda düşmanı almaz tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yenimi duydun airport ~ 6 yıl önce
herzaman yapılan uygulama.şimdiye has değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guvenlik ~ 6 yıl önce
Limanlarda işimiz geregi arama yaparken Bizlere demedikleri kalmıyor bize avrupayi savunuyorlar hep.. bence devam etsinler kontrollere biraz almanlara avrupalılara hayranlık duymayi bırakıp biz çalışanlara saygı duysunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMS061910 ~ 6 yıl önce
Ya bu kadar abartmayın hollandada yapıyor aynısını ama her uçaga degil diger avrupa ülkeleride hem tek Türklere degil kuzey afrikadan orta dogudan ve afrikadan gelen yolculara uygulanan tutin bi olay gecenlerde amsterdamdan pisa ya hafta sonu gittik pisada memurlar herkezin üzerine köpek saldı yolcuların hepsi bi biz hariç hollandalı ve italyandı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boykot ~ 6 yıl önce
Alman ucaklarini boykot edtmeliyiz. Turk ucaklarindan bilet alin. Ekonomik ceza verirsek barismak icin yalvarirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir lale daha ~ 6 yıl önce
bunun firmayla ne alakasi var istersen corum havayollariyla git, uygulama ayni olucak,kardesim sunu ogrenelim artik bizim ekonomimiz sicak para...onlarin ki uretime dayali biraz az a haber izle
Boykot ~ 6 yıl önce
yalaka
Alman polis ~ 6 yıl önce
Fetöcüler sahte ihbar ediyor. Türkiye almanya arasi gerilsin diye. Biz bu oyunu berlinde hergün yasiyoruz malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000