28 Kasım 2022, Pazartesi 09:02:26

Türk vatandaşlarından transit vize istenecek!

Son dönemde Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Türk vatandaşlarına vize konusunda zorluk çıkardığına dair haberler ve açıklamalar gelmeye devam ederken Hollanda'dan akıllara durgunluk veren bir hamle geldi.
  • arkadaslar abd ucusum var 14 mart abd vizem var transit vize istiyor mu?
  • Bu arada haberinizde yazıldığı gibi olmayabilir, siz de aklımı karıştırdınız...^^ Kanada, ABD ya da Japonya’dan alınmış vizeleri olanların transit vize almasına gerek kalmayacağı^^ Hangisi doğru.. Abd vizem var , benden isteyecek mi transit vize acaba???? Aşağıda orjinali.. You have a valid long-stay visa (MVV) issued by a country in the Schengen area for a country in the EU or EEA, Canada, the United States or Japan. AB veya AEA, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri veya Japonya'daki bir ülke için Schengen bölgesindeki bir ülke tarafından verilmiş geçerli bir uzun süreli vizeniz (MVV) var.
  • Ben bu kadar bilgi kirliği görmedim, 48 yıl da 1 bir yere gideceğiz, transit vize diye bir dert çıktı karşımıza, kimi diyor gerekyok kimi alacaksın kimi usa vizen varsa gerekmez, kimi de alsan iyi olur ... Ne yapacağımı şaşırdım , vize için başvurdum 3 Ocak 2023 e randevu verdi, e bileti aldık 16 ocak nasıl yetişecek, sonuç vize almadan dayanacam kapıya açtı geçtim yoksa geri dönerim ne yapalım.. Bu arada Transit vize istedikleri ülkelri gördüm kendimden soğudum...
  • Beraber yürüdünüz siz bu yollarda…
  • Doğru karar
  • Buyrun istanbul dan heryere uçun hatta bazen ücretsiz istanbul turu bile var eğer diğer uçuşa uzun süre varsa
  • Ağlık vermekle yiğitlik vurmakla dayılık parayla olur neymiş Hollanda küçükmüş müşde konuşamazmışta evet Konya kadar ülke ihracatının yüzde yetmişini tarımdan yani 130 milyar Dolar tarımdan kazanıyor kişi başına düşen 63 bin dolar Türkiyenin en verimli tarım alanlarını imara açılmış zeytinlik alanlar maden ocaklarına tahsis edilmiş hayvancılık hemen hemen bitmiş Dünyanın her yerinden et ithal eden bir ülke olmuşuz ondan sonra Hollanda niye transit yolcuya bile vize zorunluğu getirmiş diye eleştiriyoruz
  • Olay Türk vatandaşlarının ara noktada transit gibi görünüp iltica etme veya başka bir ülkeye kaçıp ordan iltica etmeye çalışması nedeiyle meydana gelmiştir.Ben olsam hiç bir Türk vatandaşına son mültecilere vatandaşlık verilmesi sonrasın da schgen bile vermem lakin öyle yapıyorlar en doğrusu bu
  • Konya'dan daha küçük ülke, çokta önemli değil yaptıkları. Koskoca Türkiyem, bizde Pegasusla, Sky Airlinesla, MNG ile gideriz istediğimiz yere Amerikaya, İrana, Çine. KLM gerek yokkim..
  • Klm in kuculme hedefleri dogrultusunda alinan kararlar her halde. Schipolde zaten bagajlar yetismiyor bari yolcu azaltalim diyorlar.

Hollanda hükümeti Türk turistleri ve yolcuları etkileyecek bir karar aldı. Sosyal medyada yayılan haberlerde Hollanda hükümetinin Amsterdam’dan aktarma yapacak Türk vatandaşlarından “transit vizesi” isteyeceği iddia edildi. Bu iddia, Hollanda hükümetinin resmi internet sitesi nederlandwereldwijd.nl’de de doğrulandı. Bu internet sitesinde Hollanda ve Hollanda’ya seyahatlerle ilgili sorulara resmi yanıtlar veriliyor.

1 Aralık 2022’den itibaren geçerli olacak kural kapsamında Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndan aktarma yaparak AB ya da Schengen bölgesi dışında bir yere seyahat edecek Türk vatandaşlarının Hollanda’dan transit vizesi alması gerekecek.


Hollanda hükümetinin neden böyle bir karar aldığı henüz bilinmiyor ve bu konuda da Hollanda hükümetinden bir karar gelmedi. Daha önce Hollanda üzerinden aktarma yaparak başka bir ülkeye uçacak Türk vatandaşlarının herhangi bir vize almasına gerek yoktu.

SCHENGEN VİZESİ VARSA SORUN YOK

Vize uygulamasından bazı Türk vatandaşlarının ise muaf olacağı duyuruldu. Schengen vizesi olanların ya da Kanada, ABD ya da Japonya’dan alınmış vizeleri olanların transit vize almasına gerek kalmayacağı belirtilirken Schengen bölgesi ülkeleri, Andorra, Kanada, Japonya, San Marino, ABD ile birlikte bazı Karayip ülkelerinde oturma izni olanlardan bu vizenin istenmeyeceği de duyuruldu.

Öte yandan diplomat ya da resmi görevde bulunanlar ile pilot ve havayolu personellerinin de bu vizeyi almasına gerek kalmadığı aktarıldı.

VİZE İSTENEN ÜLKELER ARASINDA AFGANİSTAN DA VAR

Turizm üzerine yayın yapan internet sitelerinde yer alan haberlerde Hollandalı yetkililerin, “Biletinizi 1 Aralık 2022’den önce almış olsanız bile bu kurala uymak zorundasınız” dediği belirtildi.


Hollanda çok az sayıda ülkeden transit vize talep ediyor. Hollanda’nın transit vize istediği ülkeler Afganistan, Bangladeş, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Eritre, Etiyopya, Gana, İran, Irak, Nijerya, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Küba, Gine, Nepal, Sierra Leone, Güney Sudan, Sudan, Suriye, Yemen ve Gine Bissau Cumhuriyeti.

OLASI SENARYOLAR NEDİR?

Türkiye’den Amsterdam aktarmalı olarak Meksika ve Küba gibi vize isteyen ülkelere giden Türk vatandaşları Meksika ve Küba gibi ülkelerden turistik vizesi olsa bile uçağa alınmayabilir. Öte yandan Brezilya, Arjantin ve Uruguay gibi vize istemeyen ülkelere yine aktarmayla gidecek Türk vatandaşlarının aktarma yapmasına izin verilmeyecek. (Sözcü)

Türk vatandaşlarından transit vize istenecek!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

ali ~ 1 yıl önce
arkadaslar abd ucusum var 14 mart abd vizem var transit vize istiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan ~ 1 yıl önce
Bu arada haberinizde yazıldığı gibi olmayabilir, siz de aklımı karıştırdınız...^^ Kanada, ABD ya da Japonya’dan alınmış vizeleri olanların transit vize almasına gerek kalmayacağı^^ Hangisi doğru.. Abd vizem var , benden isteyecek mi transit vize acaba???? Aşağıda orjinali.. You have a valid long-stay visa (MVV) issued by a country in the Schengen area for a country in the EU or EEA, Canada, the United States or Japan. AB veya AEA, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri veya Japonya'daki bir ülke için Schengen bölgesindeki bir ülke tarafından verilmiş geçerli bir uzun süreli vizeniz (MVV) var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan ~ 1 yıl önce
Ben bu kadar bilgi kirliği görmedim, 48 yıl da 1 bir yere gideceğiz, transit vize diye bir dert çıktı karşımıza, kimi diyor gerekyok kimi alacaksın kimi usa vizen varsa gerekmez, kimi de alsan iyi olur ... Ne yapacağımı şaşırdım , vize için başvurdum 3 Ocak 2023 e randevu verdi, e bileti aldık 16 ocak nasıl yetişecek, sonuç vize almadan dayanacam kapıya açtı geçtim yoksa geri dönerim ne yapalım.. Bu arada Transit vize istedikleri ülkelri gördüm kendimden soğudum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 1 yıl önce
eğer hollanda transit vizesi olmadan Amerika'ya gidip gitmediğinizin sonucunu yazabilirmisiniz
Gökhan ~ 1 yıl önce
16 Ocakta belli olur artık , gidemezsem Sabiha da bir çay içerim artık... Saçmalık..
Neredeeeeeeen nereye ~ 1 yıl önce
Beraber yürüdünüz siz bu yollarda…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetçi ~ 1 yıl önce
Doğru karar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerek yok ~ 1 yıl önce
Buyrun istanbul dan heryere uçun hatta bazen ücretsiz istanbul turu bile var eğer diğer uçuşa uzun süre varsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gara Dayı ~ 1 yıl önce
Ağlık vermekle yiğitlik vurmakla dayılık parayla olur neymiş Hollanda küçükmüş müşde konuşamazmışta evet Konya kadar ülke ihracatının yüzde yetmişini tarımdan yani 130 milyar Dolar tarımdan kazanıyor kişi başına düşen 63 bin dolar Türkiyenin en verimli tarım alanlarını imara açılmış zeytinlik alanlar maden ocaklarına tahsis edilmiş hayvancılık hemen hemen bitmiş Dünyanın her yerinden et ithal eden bir ülke olmuşuz ondan sonra Hollanda niye transit yolcuya bile vize zorunluğu getirmiş diye eleştiriyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karabalık ~ 1 yıl önce
Olay Türk vatandaşlarının ara noktada transit gibi görünüp iltica etme veya başka bir ülkeye kaçıp ordan iltica etmeye çalışması nedeiyle meydana gelmiştir.Ben olsam hiç bir Türk vatandaşına son mültecilere vatandaşlık verilmesi sonrasın da schgen bile vermem lakin öyle yapıyorlar en doğrusu bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 1 yıl önce
Konya'dan daha küçük ülke, çokta önemli değil yaptıkları. Koskoca Türkiyem, bizde Pegasusla, Sky Airlinesla, MNG ile gideriz istediğimiz yere Amerikaya, İrana, Çine. KLM gerek yokkim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafkef ~ 1 yıl önce
Sen ne diyorsun ya bilinçsiz bilinçsiz konuşuyorsun.Binlerce Avrupa ülkelerine çalışan ben de dahil şöför var.Sen bizim neler çektiğimizi biliyor musun?5 ay 6 ay vize bekliyoruz biz herkes mağdur millet kredilerini ödeyemiyor evleri arabalarına haciz konuyor.birileri artistlik yapacak ceremesini Türk halkı çekecek yok kardeşim 2023 falan rüyalara fazla dalmayın
Çok da ~ 1 yıl önce
diye yazılır. Çokta ne?!
Klm ~ 1 yıl önce
Klm in kuculme hedefleri dogrultusunda alinan kararlar her halde. Schipolde zaten bagajlar yetismiyor bari yolcu azaltalim diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000