02 Aralık 2019, Pazartesi 09:20:47

Türk vatandaşlarına kötü muamele iddiası

Ukrayna’nın liman kentlerinden biri olan Odessa’da, ülkeye alınmayan Türk vatandaşları havaalanında kötü muamele gördüklerini iddia etti.
  • Eknek alicak paralari kalmamis...hatunlara nasil para harcayacakkar şimdim.yazik olmus ..
  • 3.dünya ülkesi Türkiye
  • Biz bunlari rusyada hâlâ yaşıyoruz uçak kazası ve Ankara rusya elçi karlov suikasti sonrası.sesimizi duyuramadik cimere dışişler Bakanlığına bizim devlet brokraside zayif.
  • Herhalde Ukraynali kadinlari koruyorlar.
  • Milletin karısını,kızına baktıgınız yada rahatsız ettiğiniz için olabilir mi?herkes biliyor ne için gittiğinizi..
  • Her hafta polonya sınırından kaçak olarak geçmek isteyen 5-10 kişi yakalanıyor.8 yıldır Ukrayna'da yaşıyorum.Buraya gelenlerin heryerde insanları sözlü ve fiziksel nasıl taciz ettiklerini görseniz bu yapılanların az bile olduğuna karar verirsiniz inanın bana.Cebine 500 dolar koyup gelen kendini buranın kralı sanıyor.
  • vizesiz Ukraynadan AB ye kacak gecmeye calis sonuc boyle olur iste. Bir kac kendini bilmezin yuzunden bu muameleyi yaparlar millete simdi.
  • Neden acaba?

Ukrayna’nın liman kentlerinden biri olan Odessa’da, ülkeye alınmayan Türk vatandaşları havaalanında kötü muamele gördüklerini iddia etti.

Ukrayna’daki Odessa Havalimanı’nda bir grup Türk vatandaşı nedenini bilmedikleri bir şekilde ülkeye alınmadıklarını söyledi. Kendilerine havaalanında kötü muamele yapıldığını öne süren Türk vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Havalimanında görüntü çeken ve açıklama yapan bir Türk vatandaş, “Yaklaşık on gün önce geldiğimiz Ukrayna’da bize çok kötü davrandılar. Evraklarımızda bir eksiklik yok. Ülkeye alınmama sebebini sorduğumuzda bize düzgün bir açıklama bile yapılmıyor. Sınırda görevli polis memurları, bize bugün ülkeye alınmadıysanız yarın alınırsınız şeklinde sözler sarf edip, alay ediyor. Biz kaçak göçek insanlar değiliz. Tamamen keyfi olarak içeri alınmıyoruz. 10 eurodan 20 eurodan bir şişe suyu satıyorlar paramız kalmadı ekmek su bile vermiyorlar. Beni günlerce tuttuktan sonra geri gönderdiler ama hala orada vatandaşlarımız kaldı. İçlerinde kanser hastası olan var. En çok zorumuza giden de bizlere, bayrağımıza ve devletimize hakaret edilmesi. Biz ülkemize ve devletimize hakaret etmelerini gerektirecek bir şey yapmadık. Ne için ülkeye alınmadığımızı açıklayamıyorlar bile. Hakarete uğradığımızı, suçsuz olduğumuzu Odessa’daki konsolosluğa ilettik geldiler. Ama onlar da bir şey yapamadı. Ukraynalılar bizim ülkemize geldiğinde biz onlara böyle davranmıyoruz. Biz misafirperver bir milletiz. Sesimizi Dışişleri Bakanlığımıza duyurmak istiyoruz. Allah rızası için bu insanların mağduriyetini giderin” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Yağmur Güldere, Türk vatandaşlarının sınırlarda yaşadığı sorunlar sebebiyle Ukrayna Devlet Sınır Servisi Başkanı Sergey Deyneko ile görüşmüştü.

Türk vatandaşlarına kötü muamele iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

112 Ap0 ~ 4 yıl önce
Eknek alicak paralari kalmamis...hatunlara nasil para harcayacakkar şimdim.yazik olmus ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haneda ~ 4 yıl önce
3.dünya ülkesi Türkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mursi ~ 4 yıl önce
Biz bunlari rusyada hâlâ yaşıyoruz uçak kazası ve Ankara rusya elçi karlov suikasti sonrası.sesimizi duyuramadik cimere dışişler Bakanlığına bizim devlet brokraside zayif.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B727-2F2 ~ 4 yıl önce
Herhalde Ukraynali kadinlari koruyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nedeni ~ 4 yıl önce
Milletin karısını,kızına baktıgınız yada rahatsız ettiğiniz için olabilir mi?herkes biliyor ne için gittiğinizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukraynalı ~ 4 yıl önce
Her hafta polonya sınırından kaçak olarak geçmek isteyen 5-10 kişi yakalanıyor.8 yıldır Ukrayna'da yaşıyorum.Buraya gelenlerin heryerde insanları sözlü ve fiziksel nasıl taciz ettiklerini görseniz bu yapılanların az bile olduğuna karar verirsiniz inanın bana.Cebine 500 dolar koyup gelen kendini buranın kralı sanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turist ~ 4 yıl önce
vizesiz Ukraynadan AB ye kacak gecmeye calis sonuc boyle olur iste. Bir kac kendini bilmezin yuzunden bu muameleyi yaparlar millete simdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saygınlık ~ 4 yıl önce
Neden acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000