27 Ocak 2021, Çarşamba 15:10:16

Türk sivil havacılık sektörü 2 milyar euroluk destek istiyor

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmede sektörün son durumu ile ekonomik destek talebi iletildi.
  • Yürütemiyorsanız kapatacaksınız şirketlerinizi bu millet vergileri ile sizi sırtında taşımak zorunda değil, size bugüne kadar yapılan yardımlar çiftçiye yapılsaydı tarımda lider ülke olurduk
  • Yıllarını hizmet sektörüne adayıp havalimanlarında hüzmet veren geniş kurallı ve kurumsal istihdam sağlayan müstecirler ne olacak. Adana havalimanında 30yıl boyunca hizmet veren Nihat Restaurant, ( Adana’dan uçan herkes bilir) pandemi döneminde tğm uçuşların iptal edildiği dönemde DHMİ çatır çatır kirasını talep etmiştir. Ve bu dönemde iş yapamayan bu restaurantın kirası ödenmedi diye elektriği suyu kesildi. Devletin bir kanadında yine vatandaşa 30yıldır hizmet veren ve onun gibi bizde yıllardır tüm ülke ve dünya vatandaşlarına hizmet veren istihdam sağlayan tüm işletmeciler mağdurdur. Kiramızı ödeyemedik işten personel çıkartıp eksilttik kredi çekip kiralarımızı ödedik. YETER ARTIK!
  • Sonuçta yıllardır milyar dollarları fono aktarıldı thynin. Tüm karına el konuldu, verdiği karları geri istiyor. Diğer şirketler ise gerçekten yardım istiyor.
  • Eğer havayolları tekrar ayağa kaldırılmazsa türkiyedeki turizm sektörü tümüyle batar turist Türkiye ye charter havayolu ile geliyor Avrupadaki şirketlerde önümüzdeki sene uçaklarının hepsini uçuramayacak Herkes batık Türkiye ye gelecek 20 milyar dolardan bahsediyoruz
  • Patron tayfa yardımı kendi ceplerine istiyorlar, siz konuyu yanlış anlamayın. Murat Ersoy gibi Bagana gibi tokatçılar oldukça size bir kuruş kalmaz. Bir havayolu şirketi 1 senedir maaş veremediği halde nasıl açık tutulur bu sadece muz cumhuriyetlerinde bir de bizimki gibi ne olduğu belli olmayan yönetimlerde olur. Lufthansa ile United zarar ederken badem THY en iyiyim diyor, kimse dürüstçe battım demiyor. Madem çok THY çok iyi insanlara paralarını tam ödesin, piyasa borçlarını adam gibi ödesin de görelim. Müslümanlık ağız tiryakiliği bunlarda yalan söylemekten başka işleri yok.
  • Lutfen Onurair e destek olun! Ayaga kalkalm bunca calisan magdur isten cikarilanlar magdur.. lutfen sesimiz olsun yardim edin havaciligin bu paraya ihtiyaci var.
  • Günün en kisa komik fikrasi:)) 2 Milyar euro talep etmisler:)) Size 2 mmilyon bile vermezler
  • Tabii ki Thy ister, binlerce Atm müdürü nasıl karnını doyuracak?
  • Kokpitin ucuslara konsantre olabilmesi icin , kayiplar geri verilmeli.Kur farki problemleri cozulmeli.10 bin dolar Kaptan , 7500 dolar FO almadigi sürece malesef kokpitden baslayan ve tüm havaciligi saran sorunlar çözülemeyecektir.Saygilar.
  • THY ile Pgs dışında kimseye vermeyin, özellikle dolandırıcılara..

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmede sektörün son durumu ile ekonomik destek talebi iletildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle en çok etkilenen sektörlerden biri sivil havacılık oldu. Sektörün tüm bileşenleri tarihin en zorlu günlerini yaşarken, TÖSHİD şirketlerin ayakta durabilmesi adına yeni adımlar atmaya devam ediyor. 

İki bakanla buluşan TÖSHİD yöneticileri, turizm sektörüne sağlanan 10 milyar TL'lik destek paketine benzer bir desteğin sivil havacılık sektörüne de verilmesi talebinde bulundu. 

Sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ayakta durabilmesi adına 2 milyar euro destek isteyen TÖSHİD, ayrıca kısa çalışma ödeneği süresinin uzaltılmasını da talep etti. 

Vergi ve SGK prim ödemelerinde kolaylık sağlanmasını isteyen sektör temsilcileri, tarifelerde indirim ve kamu-özel işbirliği kapsamında (KÖİ) işletilen havalimanlarında kira ödemelerinin ertelenmesini istedi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; TÖSHİD üyesi olmayan Türk Hava Yolları'nın Mali İşler Direktörü Murat Şeker'in de hazır bulunduğu öğrenilen bu önemli toplantıda, talep edilen 2 milyar euronun 1,2 milyarlık kısmının THY'ye diğer 800 milyon euroluk kısmının ise özel havayolu şirketlerine verilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. 

Bakanlarla yapılan görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da ziyaret edildi. Benzer talepler Oktay'a da iletildi. Söz konusu makamların konuyu detaylıca inceledikten sonra sektöre gereken desteğin verileceği ifade edildi.

Desteğin sağlanması durumunda sektörün rahat bir nefes alması bekleniyor.

©AirportHaber.com

Türk sivil havacılık sektörü 2 milyar euroluk destek istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Çiftçi ~ 3 yıl önce
Yürütemiyorsanız kapatacaksınız şirketlerinizi bu millet vergileri ile sizi sırtında taşımak zorunda değil, size bugüne kadar yapılan yardımlar çiftçiye yapılsaydı tarımda lider ülke olurduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüm Müstecirler Mağdur! ~ 3 yıl önce
Yıllarını hizmet sektörüne adayıp havalimanlarında hüzmet veren geniş kurallı ve kurumsal istihdam sağlayan müstecirler ne olacak. Adana havalimanında 30yıl boyunca hizmet veren Nihat Restaurant, ( Adana’dan uçan herkes bilir) pandemi döneminde tğm uçuşların iptal edildiği dönemde DHMİ çatır çatır kirasını talep etmiştir. Ve bu dönemde iş yapamayan bu restaurantın kirası ödenmedi diye elektriği suyu kesildi. Devletin bir kanadında yine vatandaşa 30yıldır hizmet veren ve onun gibi bizde yıllardır tüm ülke ve dünya vatandaşlarına hizmet veren istihdam sağlayan tüm işletmeciler mağdurdur. Kiramızı ödeyemedik işten personel çıkartıp eksilttik kredi çekip kiralarımızı ödedik. YETER ARTIK!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy istemekte haklı ~ 3 yıl önce
Sonuçta yıllardır milyar dollarları fono aktarıldı thynin. Tüm karına el konuldu, verdiği karları geri istiyor. Diğer şirketler ise gerçekten yardım istiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Winwin ~ 3 yıl önce
Eğer havayolları tekrar ayağa kaldırılmazsa türkiyedeki turizm sektörü tümüyle batar turist Türkiye ye charter havayolu ile geliyor Avrupadaki şirketlerde önümüzdeki sene uçaklarının hepsini uçuramayacak Herkes batık Türkiye ye gelecek 20 milyar dolardan bahsediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokatçılar ~ 3 yıl önce
Patron tayfa yardımı kendi ceplerine istiyorlar, siz konuyu yanlış anlamayın. Murat Ersoy gibi Bagana gibi tokatçılar oldukça size bir kuruş kalmaz. Bir havayolu şirketi 1 senedir maaş veremediği halde nasıl açık tutulur bu sadece muz cumhuriyetlerinde bir de bizimki gibi ne olduğu belli olmayan yönetimlerde olur. Lufthansa ile United zarar ederken badem THY en iyiyim diyor, kimse dürüstçe battım demiyor. Madem çok THY çok iyi insanlara paralarını tam ödesin, piyasa borçlarını adam gibi ödesin de görelim. Müslümanlık ağız tiryakiliği bunlarda yalan söylemekten başka işleri yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 3 yıl önce
Lutfen Onurair e destek olun! Ayaga kalkalm bunca calisan magdur isten cikarilanlar magdur.. lutfen sesimiz olsun yardim edin havaciligin bu paraya ihtiyaci var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
almanci ~ 3 yıl önce
Niye yardim edecekler ki?Abuk subuk Bulgar havayoluyla fiyat kirip,düzgün ucan Türk sirketlerini batirsinlar diyemi?Kapatsinlar kardesim.Siz 1500-2000 tl paranin pesindesiniz onlar sizin üzerinizden calmanin pesinde.Alacagi olan gelsin Almanyada Aybarsla Köksaldan alsin.Porsche kullanip hava atiyorlar.Holiday Europanin sahibide onlarmis.üm banka hesaplarida Aybarsin üzerineymis.Kapisina dayansinlar kardesim
Komik fikra ~ 3 yıl önce
Günün en kisa komik fikrasi:)) 2 Milyar euro talep etmisler:)) Size 2 mmilyon bile vermezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1.2M Euro ~ 3 yıl önce
Tabii ki Thy ister, binlerce Atm müdürü nasıl karnını doyuracak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maas düzenlenmesi -Kaptan ~ 3 yıl önce
Kokpitin ucuslara konsantre olabilmesi icin , kayiplar geri verilmeli.Kur farki problemleri cozulmeli.10 bin dolar Kaptan , 7500 dolar FO almadigi sürece malesef kokpitden baslayan ve tüm havaciligi saran sorunlar çözülemeyecektir.Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut ~ 3 yıl önce
Hicbir kaptan Boyle bir sey yazmaz. Akli sira kokpite tepki cekip calisanlari kutuplastiracak ve kokpite karsi kiskirtacak. Bunu yazan da muhtemelen personel’cidir. Yemiyoruz artik. Baska numaralar bulun.
Sadece pilotlar yok bu sektörde ! ~ 3 yıl önce
Sivil Havacılık lafı geçinde aklınıza sadece pilotların dertleri geliyor galiba 10 bin dolarlar falan konuşuyorsunuzda aylardır izinde olup aylık 1100 lira alan yer hizmetleri çalışanlarları var bu sektörde, pilotluk mesleğine laf ettiğimiz yok ama bir çoğunuz pilot olmasa bile kendini bulutların üzerinde görürmüş zaten.
Kpt ~ 3 yıl önce
THY ile Pgs dışında kimseye vermeyin, özellikle dolandırıcılara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 3 yıl önce
Siz nasıl bencil, kalbi kararmış insanlarsınız böyle. Kim hakkında kötü düşünürseniz, dilerseniz onu yaşarsınız. Dolandırcılar her yerde var söylediğiniz yerlerde yok mu sanıyorsunuz. Bu insanların dışında o şirketlere bağlı bir sürü çalışan, emektar insan var. Azıcık vicdan ve sağ duyulu olmaya davet ediyorum sizi. Tabi bu söylediklerimin anlamını biliyorsanız ve birazcık sizde varsa ...
Borajet ~ 3 yıl önce
Borajet in de ihtiyacı var
Km1 ~ 3 yıl önce
Diğer şirketlere neden yardım yapılmasın mr kpt diğer şirketlerde çalışan yok mu evine bakan yok mu siz kpt gözü doysun
Ac gozlu ~ 3 yıl önce
Herif digerleri tas mi yesin????

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000