20 Mayıs 2019, Pazartesi 09:05:32

Türk şirketler hız kesmiyor

Türk şirketleri 50 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip Balkanlar'da yatırım atağına hız kesmeden devam ediyor
  • Hiç şüphesiz Türkiye'nin havalimanı işletmesi konusunda en prestijli ve en iyi şirketi TAV'dır
  • Tivat havaalanına neden THY uçmaz anlaşılır gibi değil. Podgorica'ya inenlerin çoğunun gittiği bölgenin dibinde halbuki. Aynı durum Türk şehri gibi olan Ohrid için de geçerli.

Türk şirketleri 50 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip Balkanlar'da yatırım atağına hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Havalimanı'nı inşa eden Limak, Cengiz, Mapa ile TAV, İçtaş İnşaat Karadağ'ın iki havaalanın yenilenme ve işletmesine talip oldu. Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Osman Nurkoviç, iki havalimanı için gelen 25 tekliften beşinin Türk şirketleri olduğunu belirterek, "2.5 milyon yolcu kapasiteli havalimanlarımızı büyütmek istiyoruz. Kapasitesi her yıl yüzde 10 artıyor, on yılda iki katına çıkaracağız. Yaklaşık 200 milyon Euro yatırım planlıyoruz" dedi.

BAKAN'DAN TÜRKİYE'YE ÖZEL DAVET

Karadağ-Türk İş Adamları Derneği (KATİAD) Başkanı Necmi Saykun ve beraberindeki gazetecilerle sohbet eden Bakan Nurkoviç ülkesindeki yatırım fırsatlarını anlattı. Karadağ'da iki havalimanı bulunduğunu belirten Nurkoviç, "30 yıllık kiralama için ihaleye çıkıyoruz. Yenileme ve işletme. avalimanlarını büyütmek istiyoruz. Havalimanlarımızın kapasitesi 2018 yılında 2.5 milyon yolcuydu. Her sene yüzde 10 artışı var. 10 sene sonra 2 katına çıkacağını bekliyoruz" diye konuştu. Şu ana kadar 25 teklif geldiğini anlatan Nurkoviç, "Türkiye'den beş teklif var, TAV, Limak, Cengiz, Mapa, İçtaş" dedi. İki havalimanı için üç yılda 80 milyon euro yatırım öngörülüyor.

Türk şirketler hız kesmiyor

Yorumlar

Fatih K. ~ 5 yıl önce
Hiç şüphesiz Türkiye'nin havalimanı işletmesi konusunda en prestijli ve en iyi şirketi TAV'dır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 5 yıl önce
Tivat havaalanına neden THY uçmaz anlaşılır gibi değil. Podgorica'ya inenlerin çoğunun gittiği bölgenin dibinde halbuki. Aynı durum Türk şehri gibi olan Ohrid için de geçerli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000