14 Ekim 2021, Perşembe 17:14:14

Türk SİHA'larına talep artıyor

Reuters'ta yer alan habere göre, Etiyopya ve Fas, Türkiye'den Bayraktar TB2 İHA'larından almak için başvurdu. Yetkililer, yapılan anlaşmaların yedek parça ile eğitim konularını da içerebileceğini söyledi
  • Doğru ancak her şeyi yüzde yüz türkiyede üretemeyiz üretsek bile maliyet etkin olmaz..İkincisi zamanla çalışıp çabalamaya devam edersek ihraç ettiğimiz ürünlerde maksimum yerli üretim kullanabiliriz bunu içinde bol bol arge yapmalıyız.Arge içinde bol para ayırmamız lazım.
  • Allah yolunuzu açık etsin. Lakin satılan İHA/SİHA lardan gelen para yandaşın cebine gitmesin. Üretici desteklensin, vatandaşın vergisi azalsın, fakir fukara nın yüzü bir nebze gülsün. Yoksa ihracat şöyle arttı, bu kadar büyüdük lafları havada kalır.
  • Sevgili Airport haber eğer sihalar elde kaldı gibi bir haber yapsaydın beğenilerde ve yorumlarda patlama olurmuş,,, şimdi onlar hakkında böyle güzel ve olumlu haber yaptığında anlaşılan o ki okuyucularının nerdeyse tamamı üzülmüş,, Allah kimseyi ülkesinin başarısına üzelecek kadar kindar yapmasın,,, Sağlıcakla kalın
  • İhracatı ithalatla yapabiliyoruz, dolar,euro,pound rekorlar kırıyor hala kendimizi dev aynasında görüp,hava ve gaz peşinde koşuyoruz...
  • Çıksın :)
  • Birilerinin üzüldüğüne adım gibi eminim, özellikle girdiği tüm seçimleri kaybeden genel başkan ve seçmenlerinin :)))
  • masallah, cok gurur verici. allah siha almak isteyen devletleri kat kat artirsin insallah

Reuters'ta yer alan habere göre, Etiyopya ve Fas, Türkiye'den Bayraktar TB2 İHA'larından almak için başvurdu. Yetkililer, yapılan anlaşmaların yedek parça ile eğitim konularını da içerebileceğini söyledi

Etiyopya ve Fas, Türkiye'de Baykar Savunma tarafından üretilen silahlı insansız hava araçlarından (SİHA) satın almak için talepte bulundu.

Uluslararası haber ajansı Reuters ise, söz konusu bilgiyi farklı ülkelerden ismini vermediği yetkililerin açıklamalarına dayandırdı.

Reuters'a göre, Mısırlı iki güvenlik yetkilisi, Kahire'nin ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden satışı durdurmaları için talepte bulunduğunu ifade ederken, Mısırlı üçüncü bir kaynak konunun Türkiye ile Mısır arasında yürütülen siyasi istişarelerde ele alınması gerektiğini belirtti.

Bir Türk yetkili, Etiyopya ve Fas'ın Bayraktar TB2 İHA'larından almak için Türkiye'ye başvurduğunu ve anlaşmaların yedek parça ve eğitim konularını da içerebileceğini belirtti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir diplomat, Fas'ın ilk parti silahlı İHA siparişini mayıs ayında teslim aldığını, Etiyopya'nın talebinin akıbetinin ise henüz net olmadığını ifade etti.
Yetliler, talebin kaç İHA'yı kapsadığı ve mali ayrıntıları hakkında bilgi vermedi.

Satış talebi hakkında taraflardan açıklama yapılmadı

Etiyopya silahlı kuvvetleri ve başbakanlık makamı konu hakkındaki sorulara cevap vermezken, askeri ekipman alımları hakkında basına açıklama yapmayan Fas'ta ise hükümet yetkililerine ulaşılamadı.

Türkiye, Etiyopya ve Fas, silahlı insansız hava aracı satışı anlaşması hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı.

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve İHA'ların üreticisi Baykar Savunma konu hakkındaki sorulara cevap vermedi. (Independent)

Türk SİHA'larına talep artıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Doğru ~ 3 yıl önce
Doğru ancak her şeyi yüzde yüz türkiyede üretemeyiz üretsek bile maliyet etkin olmaz..İkincisi zamanla çalışıp çabalamaya devam edersek ihraç ettiğimiz ürünlerde maksimum yerli üretim kullanabiliriz bunu içinde bol bol arge yapmalıyız.Arge içinde bol para ayırmamız lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok güzel ~ 3 yıl önce
Allah yolunuzu açık etsin. Lakin satılan İHA/SİHA lardan gelen para yandaşın cebine gitmesin. Üretici desteklensin, vatandaşın vergisi azalsın, fakir fukara nın yüzü bir nebze gülsün. Yoksa ihracat şöyle arttı, bu kadar büyüdük lafları havada kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 3 yıl önce
Sevgili Airport haber eğer sihalar elde kaldı gibi bir haber yapsaydın beğenilerde ve yorumlarda patlama olurmuş,,, şimdi onlar hakkında böyle güzel ve olumlu haber yaptığında anlaşılan o ki okuyucularının nerdeyse tamamı üzülmüş,, Allah kimseyi ülkesinin başarısına üzelecek kadar kindar yapmasın,,, Sağlıcakla kalın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan'a ~ 3 yıl önce
Sen iktidar ve sarayın damadına yalakalığa devam et onların sayesinde yaşayabiliyorsun zira.
Kaptan'a yanıt ~ 3 yıl önce
Herkes ait olduğu yerde dursun,, ben iktidar ve damadın yanında GURURLA dururken sen de ait olduğun lgbt fetö pkk ermenistan yunanistan ve amerikanın yanında gurursuzca dur.
komedi ~ 3 yıl önce
İhracatı ithalatla yapabiliyoruz, dolar,euro,pound rekorlar kırıyor hala kendimizi dev aynasında görüp,hava ve gaz peşinde koşuyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzülenler ~ 3 yıl önce
Çıksın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu habere ~ 3 yıl önce
Birilerinin üzüldüğüne adım gibi eminim, özellikle girdiği tüm seçimleri kaybeden genel başkan ve seçmenlerinin :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu habere yazana ~ 3 yıl önce
Hiç değilse onlarda ülkeyi 20 yıldır yöneten sahiplerinin yaptıkları yolsuzluk, hırsızlık,kokuşmuşluk,çökme, sülale boyu haksız zenginleşme,gemicikler,pudra şekerleri, ekonomiyi batırma,ithalat, döviz,işsizlikte rekor kırma,milleti 40 sene ağır borca sokma,alım gücünü düşürüp herşeye hergün zam yapma,yandaşları döviz kuru üzerinden garantilerle ihya etme,teröristleri şımartma, makamları paylaşma,ne istediniz de vermedik deme,adaleti, eğitimi iyice bitirme,torpil, hemşehricilik,particilik,koltuk, para ve çıkar için her kılığa girme ve diğer onlarca rezalet yok hala utanmadan sıkılmadan konuşuyorsun. Gerçi sen ve senin gibiler de haklısınız zira böyle olmasanız ne iş bulabilirsiniz ne para ne de dişleyecek kemik...
x ~ 3 yıl önce
masallah, cok gurur verici. allah siha almak isteyen devletleri kat kat artirsin insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000