05 Haziran 2018, Salı 12:00:01

Türk markalarının en değerlisi THY oldu

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in araştırmasına göre, 2 milyar 42 milyon dolarlık değeriyle "Türkiye'nin en değerli markası" Türk Hava Yolları (THY) oldu. Dünyanın en değerli markası ise Apple'ı geride bırakan Amazon oldu.
  • Çok komik
  • Şu şirketi araplara keşke vermeselerdi. Telekominikasyon ile alakalı tüm yatırımlar sırf Türk Telekom un beceriksizligi yüzünden dubai ye gitti. Google dibimizde ki Bulgaristan'a sunucu kurdu Türkiye ye kurmadı. Yıllardır Bulgaristan i zengin ettik. Her Google a girdiğimizde bulgarlar ihya oldu.
  • sendikal kuralı uyguladığı için planlama çalışanlarının işine son veren sendikal hakları savunduğu için görme engelilere mobbing e maruz kalıp dava açmak zorunda brakanlarmı birinci olmuş :))) bu arada sendikja avukatlarıda işakdi fesih belgelisini imzalasyın alın diye telkinde bulunuyor AL SANA BİRİNCİLİK:)) rakişbi kimmiş NETANYAHU muydu hangi alanda birincilik kuralsızlık haksızlık kulvarın da mı ?
  • Yazık.Ülkemizde teknoloji şirketleri değilde hizmet sektörü önde ve bizde bununla övünüyoruz..
  • Sevinelim mi üzülelim mi anlamadım sanayi kuruluşları üretime dayalı neredeyse hiçbir şirket yok
  • 9,5 * thy = Whatsapp:) sadeece hammallık yapıyor tüm türkiye için geçerli!
  • dünyanın en büyük 10 şirketinin toplam marka değeri Türkiye'nin en değerli 100 markasının toplam marka değerinden 34,4 kat daha fazla. İlk 10'da bir marketler zinciri bir de Çinli banka var. Geri kalan şirketlerin tamamı teknoloji-yazılım-telekomünikasyon şirketleri.
  • Bu başarı senin Reis. Senin önderliğin ve vizyonun sayesinde bu şirket bu seviyelere geldi.
  • Vay memleketin haline. Türkiyemizin ilk 100 listesinde olan sirketlerin toplam marka degeri 27.5milyar dolar. Walmart bizim yüz sirketimizin iki mislisi. Ama dünya bizi kiskaniyoorrrrr. EYYYYYY !!!
  • Turk telekoma üzülüyorum

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in araştırmasına göre, 2 milyar 42 milyon dolarlık değeriyle "Türkiye'nin en değerli markası" Türk Hava Yolları (THY) oldu.

Brand Finance tarafından "Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100" çalışmasının 11'incisini tamamlandı.

THY ZİRVEDE

Listede ilk sırayı 2 milyar 42 milyon dolarlık marka değeriyle THY alırken, onu 1 milyar 907 milyon dolarlık marka değeriyle Türk Telekom takip etti.

Türkiye'nin en değerli markası THY

Listede üçüncü sırayı ise 1,8 milyar dolarlık marka değeri ile Turkcell alırken, Akbank 1 milyar 649 milyon dolarlık marka değeriyle 4'üncü, Garanti Bankası 1 milyar 584 milyon dolarlık değeriyle 5'inci sıraya yerleşti.

Söz konusu dönemde Ziraat Bankasının marka değeri yüzde 9'luk artışla 1 milyar 432 milyon dolara ulaştı ve kurum 6'ncı sıradaki yerini korudu. Ziraat Bankasını, 1 milyar 334 milyon dolar ile İş Bankası, 1 milyar 258 milyon dolar ile Arçelik, 937 milyon dolarla Yapı Kredi, 878 milyon dolarla Ford Otosan takip etti.

100 MARKANIN TOPLAM DEĞERİ 27.5 MİLYAR DOLAR

Çalışmaya göre, Türkiye’nin en değerli yüz markasının toplam değeri 27,5 milyar dolar oldu. Listeye bu yıl muhtelif iş kollarından 6 yeni marka dahil olurken, Kütahya Porselen 87, Çelebi Hava Servisi 93, Ray Sigorta 96, Karel Elektronik 97, Ege Profil 98, Lokman Hekim 100. sıradan listeye girdi.

lk 100'de yer alan markaların değerlerinde en yüksek artış yüzde 91 ile ASELSAN'da oldu. Şirket bu artışla 34. sıradan 28. sıraya yükseldi. Söz konusu dönemde marka değerinde en yüksek düşüş ise yüzde 53 ile Karsan Otomotiv'de oldu. Şirket bu düşüşle 56. sıradan 75. sıraya geriledi.

Brand Finance'in araştırmasına göre, Türkiye'nin en değerli ilk 20 markası, 2017 ve 2018 marka değerleri ve değişim oranları şöyle:



DÜNYANIN EN DEĞERLİSİ: AMAZON

1996 yılında kurulan marka danışmanlığı firması Brand Finance, 2018 yılının en değerli küresel firmalarını açıkladığı raporunu da yayınladı. Ağrılıklı olarak teknoloji şirketlerinin yer aldığı listede Apple, Google ve Facebook ilk 10’a girerken Amazon ilk sıraya yerleşti. Dünyanın en değerli 10 markasının toplam marka değeri 947,1 milyar Dolar olarak açıklandı. 

Brand Finance bu değerlendirmeyi yaparken markaların pazarlama yatırımlarını, hissedar yatırımlarını ve iş performansını dikkate aldı. Böylece her bir markanın, şirkete ne kadar katkıda bulunduğunu da hesapladı.

İŞTE DÜNYANIN EN DEĞERLİ MARKALARI

1. Amazon - Marka Değeri: 150.8 Milyar Dolar
2. Apple -  Marka Değeri: 146.3 Milyar Dolar
3. Google - Marka Değeri: 120.9 Milyar Dolar
4. Samsung - Marka Değeri: 92.3  Milyar Dolar
5. Facebook - Marka Değeri: 89.7  Milyar Dolar
6. AT&T - Marka Değeri: 82.4 Milyar Dolar
7. Microsoft - Marka Değeri: 81.2 Milyar Dolar
8. Verizon - Marka Değeri: 62.8 Milyar Dolar
9. Walmart - Marka Değeri: 61.5 Milyar Dolar
10. ICBC - Marka Değeri: 59.2 Milyar Dolar

Türk markalarının en değerlisi THY oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

xx ~ 6 yıl önce
Çok komik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Telekom ~ 6 yıl önce
Şu şirketi araplara keşke vermeselerdi. Telekominikasyon ile alakalı tüm yatırımlar sırf Türk Telekom un beceriksizligi yüzünden dubai ye gitti. Google dibimizde ki Bulgaristan'a sunucu kurdu Türkiye ye kurmadı. Yıllardır Bulgaristan i zengin ettik. Her Google a girdiğimizde bulgarlar ihya oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
veli ~ 6 yıl önce
sendikal kuralı uyguladığı için planlama çalışanlarının işine son veren sendikal hakları savunduğu için görme engelilere mobbing e maruz kalıp dava açmak zorunda brakanlarmı birinci olmuş :))) bu arada sendikja avukatlarıda işakdi fesih belgelisini imzalasyın alın diye telkinde bulunuyor AL SANA BİRİNCİLİK:)) rakişbi kimmiş NETANYAHU muydu hangi alanda birincilik kuralsızlık haksızlık kulvarın da mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Martian ~ 6 yıl önce
Yazık.Ülkemizde teknoloji şirketleri değilde hizmet sektörü önde ve bizde bununla övünüyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FRD ~ 6 yıl önce
Sevinelim mi üzülelim mi anlamadım sanayi kuruluşları üretime dayalı neredeyse hiçbir şirket yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
whatsapp ~ 6 yıl önce
9,5 * thy = Whatsapp:) sadeece hammallık yapıyor tüm türkiye için geçerli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sütçü Beygiri ~ 6 yıl önce
dünyanın en büyük 10 şirketinin toplam marka değeri Türkiye'nin en değerli 100 markasının toplam marka değerinden 34,4 kat daha fazla. İlk 10'da bir marketler zinciri bir de Çinli banka var. Geri kalan şirketlerin tamamı teknoloji-yazılım-telekomünikasyon şirketleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reisle büyüdük. ~ 6 yıl önce
Bu başarı senin Reis. Senin önderliğin ve vizyonun sayesinde bu şirket bu seviyelere geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük türkiye ~ 6 yıl önce
Vay memleketin haline. Türkiyemizin ilk 100 listesinde olan sirketlerin toplam marka degeri 27.5milyar dolar. Walmart bizim yüz sirketimizin iki mislisi. Ama dünya bizi kiskaniyoorrrrr. EYYYYYY !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk telekom ~ 6 yıl önce
Turk telekoma üzülüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üzülme ~ 6 yıl önce
üzülme o patates olmuş boşuna yüzüdrüyorlar!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000