31 Ekim 2017, Salı 09:36:27

Türk iş adamları vize için harekete geçti

Türk iş adamları vize gerilimini aşmak için ABD’ye gidiyor. TABA-AmCham Başkanı Akat, vizesi olan iş adamlarından oluşan heyetle 6-9 Kasım’da ABD’de lobi yapacaklarını söyledi
  • bir ulke pasaportu kadar gucludur gerisi bostur. eger iddia edildigi gibi gucluysek,zenginlesmissek neden abd vizesi icin yirtiniyoruz? ulkemizdeki bilhassa ab uyesi ulkelerin konsolosluklari, ortaklari araci kurumlarla beraber vatandasimizi kazikliyor,500 tl vize parasi,sigorta vs istiyorlar, gizli kalmasi gereken ticari,ozel bilgilere sahip oluyorlar devletimiz once bu rezalete bir son versin. adamlar kimlikleriyle ulkemize gelip cikmadan 9 ay kaliyor,vergisiz ev,arsa sahibi oluyorlar ayni seyleri biz onlarin ulkelerinde yapamiyorsak baskalarina niye hak veriyoruz? seref,haysiyet paradan daha mi onemli?
  • Bol gezsinler alisveris yapsinlar. Superr
  • Türkler: Amerika bizi kıskaniyür. Amerika: Marsa gidem, Dünyayı yönetem, Türkiye'yi kıskanam.
  • Ben abd ye el sallaya sallaya gidiyorum, gitmeyenleri yardımcı olurum
  • ABD vizesine ihtiyacımız yok ne gerek var o kadar ülke var gezene
  • Olan gene is yapan kesime oluyor. Politikacilar bi sekilde devam
  • geçin bu işleri en az 200-300M USD varsa gidin yoksa zor! tabii birde vize alabilirseniz:)
  • Tai lobi yapsın. Kanatçık üretmese abd dize gelir. Bor madeni sahipleri lobi yapsın. Bor olmazsa uzay gemisine cam yapamazlar. Halıcılar lobi yapsın halıcılar. Doncular, çorapçılar lobi yapsın. Maraş dondurmacıları, kebapçılar lobi yapsın. Mavi tur kaptanları, otel bellboyları, incik boncuk satan esnaf lobi yapsın.
  • Bizim kimseye ihtiyacımız yok, onlar kendileri düşünsün. Buradan tüm mümin kardeşlerimi boykota çağırıyorum, içmeyin evinizde coca cola falan. Gidin ayran için, hem sağlıklı hem paramız pentagonda teröristleri yataklık yapan soysuz, tarihsiz ve talihsiz Amerikaya gitmesin.

ABD ve Türkiye’nin vize başvurularını karşılıklı olarak 8 Ekim’de askıya alması iki ülke arasındaki işbirliği ve ticareti vurdu. Karardan hali hazırda vizesi olan iş adamları etkilenmedi ancak ABD firmalarının Türkiye’deki şirketlerinde önemli sıkıntılar yaşanmaya başladı.

Daha önce kurulmuş olan ya da uzun süredir faaliyette olan bazı şirketler oluşan teknik sorunlarda ABD’den Türkiye’ye uzman eleman getirmekte zorlanıyor. Bazı Türk yatırımcılar ABD’de kurma aşamasında oldukları markalar için oraya götürecekleri ekipleri bozarak ABD vizesi olan elemanlar aramaya başladı. ABD ile ticaret yapan iş adamları krizin çözülmesi için 6-9 Kasım’da vizesi olan bir heyet ile ABD’ye gidip yaşanan sıkıntıları orada anlatacak.

İkna turları yapacak

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türk Amerikan İş adamları Derneği (TABA-AmCham) Başkanı Ali Osman Akat, vize krizi sonrasında ABD ve Türkiye ticaretinin somut olarak etkilenmemiş gibi görülse bile yürütülen işlerin teknik kısmında büyük sıkıntıların oluştuğunu söyledi. ABD’ye olan ihracatın da etkilendiğini anlatan Akat, “İlerleyen zamanlarda rakamlar netleşince belli olur. Türkiye’ye yapılan yabancı yatırımlarda ABD en büyük paya sahip ülkelerden. Orada 2 binin üzerinde Türk firması var. Şimdi vizesi olan bir ekip ile ABD’ye gidip ticaretin etkilenmemesi için bir program düzenleyerek ikna turu yapacağız. Derdimizi anlatacağız. Zaten sorunun 2-3 hafta içerisinde çözüme kavuşması gerekiyor” diye konuştu.

THY programı bozmadı

Vize krizi öncesinde Atlanta, Boston, Chicago, Houston, Los Angales, Miami, New York, San Francisco, Washington olmak üzere 9 bölgeye THY tarafından bazen haftanın 5 günü bazen her gün toplam 73 direk uçuş gerçekleştiriliyordu. Yaşanan gerilimin ardından bu seferlerde ve uçuş noktalarında THY bir değişikliğe gitmedi.

Ticaret odalarına ortak hareket talebİ

Vize krizi sonrasında şirketlerin yaşadığı sıkıntıları da anlatan Ali Osman Akat, şöyle konuştu: “Uzun süre önce planlanmış sevkiyatlar ve anlaşmalar bir şekilde yürütülüyor ancak başlangıç aşamasında olan operasyonlar tıkanıyor. Microsoft, General Electric, Sikorsky Air Corporation gibi şirketler ani gelişen sorunları aşma konusunda sıkıntılı günler geçiriyor. General Electric Türkiye’de yeni bir yatırım yaptı, fabrika kurdu. Burada sürekli oluşan çözülmesi gereken problemlerde süreç uzuyor. Firmalar ABD’den teknik eleman ve ürün getirmede problem yaşıyor. Yazılım ve enerji sektörü bunların en başında.”

Karar sonrası psikolojik bir baskı altında kaldıklarını dile getiren Akat, yaşadıkları sıkıntıları ABD’deki tüm ticaret odalarına yazdıklarını ve bu süreçte ortak hareket etmeleri gerektiklerini söylediklerini aktardı. Ortada bir gerginliğin olduğunu ve ister istemez ikili ilişkileri etkilediğini belirten Akat, “Böyle bir kriz algısı oluştuğu zaman gerçekten işler zorlaşıyor. Günde 15-20 firmadan telefon alıyoruz. Kendim orada bir marka zinciri kuruyorum. Topladığım bütün ekibi dağıttım. Bütün program bozuldu. Böyle onlarca örnek var. Sadece ABD’li firmalar Türkiye’de problem yaşamıyor. Biz de oradaki işlerimizi yürütemiyoruz” dedi. 

Türk iş adamları vize için harekete geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

??? ~ 6 yıl önce
bir ulke pasaportu kadar gucludur gerisi bostur. eger iddia edildigi gibi gucluysek,zenginlesmissek neden abd vizesi icin yirtiniyoruz? ulkemizdeki bilhassa ab uyesi ulkelerin konsolosluklari, ortaklari araci kurumlarla beraber vatandasimizi kazikliyor,500 tl vize parasi,sigorta vs istiyorlar, gizli kalmasi gereken ticari,ozel bilgilere sahip oluyorlar devletimiz once bu rezalete bir son versin. adamlar kimlikleriyle ulkemize gelip cikmadan 9 ay kaliyor,vergisiz ev,arsa sahibi oluyorlar ayni seyleri biz onlarin ulkelerinde yapamiyorsak baskalarina niye hak veriyoruz? seref,haysiyet paradan daha mi onemli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
P ~ 6 yıl önce
Bol gezsinler alisveris yapsinlar. Superr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 6 yıl önce
Türkler: Amerika bizi kıskaniyür. Amerika: Marsa gidem, Dünyayı yönetem, Türkiye'yi kıskanam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 6 yıl önce
Ben abd ye el sallaya sallaya gidiyorum, gitmeyenleri yardımcı olurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatçe ~ 6 yıl önce
ABD vizesine ihtiyacımız yok ne gerek var o kadar ülke var gezene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burası ~ 6 yıl önce
Seyahat sadece gezme amaçlı yapılmıyor.
Jjj ~ 6 yıl önce
Olan gene is yapan kesime oluyor. Politikacilar bi sekilde devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LOBİİİ:) ~ 6 yıl önce
geçin bu işleri en az 200-300M USD varsa gidin yoksa zor! tabii birde vize alabilirseniz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziyaaaa ~ 6 yıl önce
sende haklısın kardeşim, burdan sallaması zevkli
Lobici ~ 6 yıl önce
Tai lobi yapsın. Kanatçık üretmese abd dize gelir. Bor madeni sahipleri lobi yapsın. Bor olmazsa uzay gemisine cam yapamazlar. Halıcılar lobi yapsın halıcılar. Doncular, çorapçılar lobi yapsın. Maraş dondurmacıları, kebapçılar lobi yapsın. Mavi tur kaptanları, otel bellboyları, incik boncuk satan esnaf lobi yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bencede ~ 6 yıl önce
hatta rest ceksin abd ye ambargo koysun:)
Kevser ~ 6 yıl önce
Bizim kimseye ihtiyacımız yok, onlar kendileri düşünsün. Buradan tüm mümin kardeşlerimi boykota çağırıyorum, içmeyin evinizde coca cola falan. Gidin ayran için, hem sağlıklı hem paramız pentagonda teröristleri yataklık yapan soysuz, tarihsiz ve talihsiz Amerikaya gitmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
canim ~ 6 yıl önce
Her türlü protesto edelim bastakilerinde yapması gerek .Cola uçakta ikram etmeyelim. Hosaf ve ayran yada limonata yok yaa deve idrari hem daha sağlıklı ....Dergilere ayetler koysunlar insanlar bilinçli olsun. kabin eşarp taksin yeri gelince arbistanda taktik. .Dar pantolon giymesinler bide.. KHM üniforma ya dikkat etmeli ...Daha bir çok konu eklene bilir ...Kevsercigim mutlu huzurlu günler sana ve herkese
Kfk ~ 6 yıl önce
Kara cahil Allah bu ülkeyi sizin gibi kara cahillerden korusun
xx ~ 6 yıl önce
Et yanına ayran içmek zararlıymış cahil cahil konuşma
Haklısın ~ 6 yıl önce
Aynen katılıyorum Amerika’nın İsrail’in olan hiçbirşeyi kullanma bencede mesela elindeki telefon bilgisayar tv kıyafetin yediğin içtiğin bindiğin araba vs vs birçok şey de dahil dene bakalım. defne yaprağından başka bişey kalacak mı !!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000