31 Mayıs 2022, Salı 13:17:33

Türk İHA'sı Bayraktar TB2 dünyanın gündeminde

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının Şubat ayında başlamasından bu yana, Türk yapımı insansız hava aracı, Ukrayna savunma kuvvetlerinin düşmanlarını karada defalarca püskürtmesine yardımcı oldu.
  • Bu ülkede laikliği, Cumhuriyeti, demokratik hak ve özgürlükleri sonuna kadar savunan ve dolayısıyla içinde zerre kadar AKP sevgisi olmayan birisi olarak söylüyorum; Bayraktar'ın yaptığı işleri takdir etmeyen birinin kalbinde vatan sevgisi olduğuna inanmıyorum. Nasıl başardığından ziyade yıllardır özlemini çektiğimiz gururu bizlere yaşattığı için teşekkür ederim kendisine. Yiğidi öldür hakkını yeme!
  • Haberde 2005'de insansız hava araçlarına odaklanmaya başladı diyor sen 1994 den geri bu işler üzerine çalışıyor diyorsun,daha haberi adam gibi okuyup anlamıyorsun olmayan aklınla da ahkam kesiyorsun.
  • Damadın amma yağcısı,yalaması varmış...
  • Sihalar sayesinde Suriye, Libya, ve Karabağ'da ülkemizin çıkarları doğrultusunda başarılar elde edildi.Dünya övüyor sen yeriyorsun. Senin bu adamın ülkeye sağladığı yararının zerresi kadar faydan oldu mu bu ülkeye? Vestelin sihası Karayel yıllar önce ihaleyi rakibi damat diye mi kaybetti yoksa vaat ettiği özelliği sihaya kazandıramadığı için mi? Savunma sanayi siyaset üstü tutulmalıdır. Başarılı olan her firma destek görsün tabi ki, ama eleştiri yapıcı olmalı. Üslup esastan önce gelir. Damatları karıştırmayın.
  • Kayınpederi arkana alırsan, devlet kurumu iha,sihalar yapsın diye kollanacağına,destek verileceğine senin şirketine karşılıksız teşvikler,krediler verilerek, olabilecek rakipler de sindirilerek piyasada tekel olman sağlanırsa, vergi vermezsen, ihtiyacın olan teknolojik ürünler devlet eliyle ithal edilip sana verilirse, Türk devleti de müşterin olarak hazır olunca istediğini istediğin fiyata da satarsın dolar milyarderi de olursun tüm dünya değil uzay bile müşterin olur hamdolsun !!!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının Şubat ayında başlamasından bu yana, Türk yapımı insansız hava aracı, Ukrayna savunma kuvvetlerinin düşmanlarını karada defalarca püskürtmesine yardımcı oldu. Ukrayna'nın başarısından ilham alan dünyanın dört bir yanındaki ordular, Bayraktar TB2 satın alamak için birbiriyle yarışıyor. İnsansız hava aracını tasarlayan Selçuk Bayraktar, Reuters'e verdiği röportajda "Tüm dünya müştrimiz haline geldi" dedi. Bununla birlikte Bayraktar, devam eden ve gelecekteki projelerini anlattı.

Ukrayna'nın Rus topçu sistemlerini ve zırhlı araçlarını Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçlarıyla imha etmesi "tüm dünyayı" müşteri haline getirdi.

"BÜTÜN DÜNYA MÜŞTERİMİZ HALİNE GELDİ"

Baykar'ı kardeşi Haluk Bayraktar ile birlikte yöneten Selçuk Bayraktar, insansız hava araçlarının, teknolojinin, modern savaşta nasıl devrim yarattığını gösterdiğini söyledi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de düzenlenen TEKNOFest’te yeni Akıncı insansız hava aracının yanında Reuters'e demeç veren Bayraktar, "Bayraktar TB2 yapması gerekeni yapıyor. En gelişmiş uçaksavar sistemleri ile gelişmiş topçu sistemleri ve zırhlı araçlardan bazılarını ortadan kaldırıyor. Bütün dünya müşterimiz haline geldi” diye konuştu.

UKRAYNA'DA VATANSEVER BİR ŞARKIYA KONU OLDU

Rusya-Ukrayna savaşı sırasında 12 metrelik kanat açıklığına sahip ve 7 bin 500 metre yüksekliğe süzülerek lazer güdümlü zırh delici bombalarla tankları ve topçuları yok edebilen TB2, Rusya'nın ezici askeri üstünlüğünü baltalamaya yardımcı oldu. Bununla birlikte, Bayraktar başarısıyla o kadar ünlendi ki, Ukrayna'da "Bayraktar, Bayraktar" adlı Rus birlikleriyle alay eden vatansever bir hit şarkıya da konu oldu.

Bunun ötesinde, Bayraktar insansız hava araçları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dikkatini çekti ve Savunma Bakanlığı, savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana kamuoyunda en az 45 kez bunu dile getirdi.

1980'lerde Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar tarafından kurulan Baykar, Türkiye'nin yerli savunma sanayisini güçlendirmeye çalışmasıyla 2005 yılında insansız hava araçlarına odaklanmaya başladı.

TB2, Ukrayna'nın yanı sıra Suriye, Irak, Libya ve Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda o kadar etkili oldu ki, artık Türkiye'nin küresel savunma ihracatı hamlesine öncülük eder hale geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TB2 ve daha yeni Akıncı için uluslararası talebin çok büyük olduğunu açıkladı. Bayraktar, Baykar'ın yılda 200 TB2 drone üretebileceğini söyledi.

Diğer taraftan Bayraktar, insansız hava araçlarının Türkiye'nin müttefiki Azerbaycan'ın etnik bir Ermeni yerleşim bölgesi olan Dağlık Karabağ'da, Bakü güçlerinin 2020'de toprak parçalarını yeniden ele geçirmesinde ve Ukrayna'da kullanılmasından gurur duyduğunu söyledi.

Bayraktar, "Bu yasadışı bir istila, dolayısıyla TB2 Ukrayna'nın onurlu insanlarına ülkelerini savunmasında yardım ediyor. Karabağ'ın yasadışı işgali gençliğimizden beri bir kalp yarası gibiydi. Teknolojiyi geliştiren mühendisler olarak buradaki kardeşlerimize topraklarını geri almalarında yardımcı olmak bizim için bir onurdur” dedi.

Öte yandan, Rusya, iki hafta önce, Moskova'nın yörüngedeki uyduları kör edebileceğini ve insansız hava araçlarını yok edebileceğini söylediği bir mobil sistem de dahil olmak üzere yeni nesil lazer silahlarının lansmanını yaptı. Ancak Bayraktar, bu tür silahların TB2'ye karşı etkisiz olduğunu belirterek, "Rusya’nın araçlarının menzilleri sınırlıdır, bu nedenle sizin duyu ve mühimmat menziliniz daha uzunsa, etkili olmayacaklardır" dedi.

Baykar, şu anda kanatları katlanabilir, kısa pist uçak gemilerine inip çıkabilen bir TB3 ile MUIS veya Kızılelma adlı insansız savaş uçağı üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.

Bayraktar, "İnşallah Kızılelma'nın ilk uçuşu önümüzdeki yıl, TB3'ün de bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında olacak. Daha geniş bir zaman aralığı için ise taksi drone’lar üzerinde çalışıyoruz. Bunun için daha yüksek düzeyde özerklik teknolojisi geliştirmemiz gerekiyor. Temelde yapay zekadan yararlanıyoruz. Bu araçlar, insanların şehirlerde nasıl taşınacağı konusunda devrim yaratacak" dedi.

Türk İHA'sı Bayraktar TB2 dünyanın gündeminde

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Mühendis ~ 2 yıl önce
Bu ülkede laikliği, Cumhuriyeti, demokratik hak ve özgürlükleri sonuna kadar savunan ve dolayısıyla içinde zerre kadar AKP sevgisi olmayan birisi olarak söylüyorum; Bayraktar'ın yaptığı işleri takdir etmeyen birinin kalbinde vatan sevgisi olduğuna inanmıyorum. Nasıl başardığından ziyade yıllardır özlemini çektiğimiz gururu bizlere yaşattığı için teşekkür ederim kendisine. Yiğidi öldür hakkını yeme!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kayın peder'e ~ 2 yıl önce
Haberde 2005'de insansız hava araçlarına odaklanmaya başladı diyor sen 1994 den geri bu işler üzerine çalışıyor diyorsun,daha haberi adam gibi okuyup anlamıyorsun olmayan aklınla da ahkam kesiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maşallah ~ 2 yıl önce
Damadın amma yağcısı,yalaması varmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 2 yıl önce
Sihalar sayesinde Suriye, Libya, ve Karabağ'da ülkemizin çıkarları doğrultusunda başarılar elde edildi.Dünya övüyor sen yeriyorsun. Senin bu adamın ülkeye sağladığı yararının zerresi kadar faydan oldu mu bu ülkeye? Vestelin sihası Karayel yıllar önce ihaleyi rakibi damat diye mi kaybetti yoksa vaat ettiği özelliği sihaya kazandıramadığı için mi? Savunma sanayi siyaset üstü tutulmalıdır. Başarılı olan her firma destek görsün tabi ki, ama eleştiri yapıcı olmalı. Üslup esastan önce gelir. Damatları karıştırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vortex ~ 2 yıl önce
Ağzınla kuş tutsan burda olumsuz yorum yapanların taş kafalarını değiştiremezsin boş ver vecihi hürkuşla Nurii demirağ ın önünü kesen zihniyetin aynısı bu kafalar. sorsan sizin bu ülkeye katkınız ne cevap koca bir hiç
vortex'e ~ 2 yıl önce
Nuri Demirağ'ın önünü kimler,hangi siyasal islamcı,din tüccarı amerikan uşağı taş kafalar kesti iyi oku,araştır öğren öyle olmayan aklınla ahkam kes!
yürü be damat !!! ~ 2 yıl önce
Kayınpederi arkana alırsan, devlet kurumu iha,sihalar yapsın diye kollanacağına,destek verileceğine senin şirketine karşılıksız teşvikler,krediler verilerek, olabilecek rakipler de sindirilerek piyasada tekel olman sağlanırsa, vergi vermezsen, ihtiyacın olan teknolojik ürünler devlet eliyle ithal edilip sana verilirse, Türk devleti de müşterin olarak hazır olunca istediğini istediğin fiyata da satarsın dolar milyarderi de olursun tüm dünya değil uzay bile müşterin olur hamdolsun !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 2 yıl önce
Aynen kanka kesin öyledir ülkenin kocası koçlar sabancilar zorlular Karamehmetler sağ sol asker sivil herkesin tüm siyasetçilerin damadı kayinçosu amcası halasıydı PKK ile yıllarca adı konmamış savaşın içindeydin ama sinirda askerinin elinde bırak İHA yi Tiha yi sihayi 40 yıllık döküntü gavur yapımı montaj sanayi ürünü silahlar vardı gerçi pardon senin okuduğun sözlüklerde sosyal medyada bunları söyleyince gerici oluyorsun düşünemedim kusura bakma
80 ~ 2 yıl önce
80 senedir tc uzayda üs kurdu da damada mı takıldı ? Devlet arkandaymış, bu ülkede damadlar drstekle uçak mı yaptı?silah mı üretti? Keşke 80 sene damadlar selçuk gibi yapsaymış da bi işe yarasalarmış! Sizin bağnaz kör zihniyetinize şaşıyorum, nasıl bir saplantı hırsı bu, yazık
Yazık ~ 2 yıl önce
Sen ve senin zihniyetindeki insanlar bu yüzden kaybetmeye mahkum. Yazık be.
kayın peder ~ 2 yıl önce
kayın perder mi yapıyor o İHA SİHA TİHA. olaya imkan verilirse diye bakacaksın. TUSAŞ, ASELSAN da kayın pederin gelişi ile çoştu. Ayrıca Bayraktar sürekli gündemde olmasına rağmen yüzlerce silah, araç ve hava savunma sistemine katkıda bulunan firmalar var. Ayrıca Bayraktar gibi olup da sen dur denen mi var. Haset kalbe zarardır müdür.. kıskanma çalış. Baykar 1994 den beri bu işler üzerine çalışıyor. damat olmadı yapıldı. böyle bir adamı herkes damadı ister. sen hariç
Çatla ~ 2 yıl önce
İspat edemeyeceğin çamurlar, adam damat olmadan yaptı yapacağını. Yıllarca karakollarda barakalarda yattı. Senin derdin siyaset yapmak. Sapla samanı birbirine karistirmamayi öğreneceksiniz zamanla.
ruhi ~ 2 yıl önce
ne kıskandın beeee

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000