08 Ekim 2016, Cumartesi 13:52:03

Türk havacılığına damga vurmak istiyorlar

İstanbul'da düzenlenen Airshow'da havacılığın yerli yüzü de görücüye çıkanlar arasında yer alıyor.
  • haber başlığındaki fotoda a400m'in ğervanesini parmağıyla çeviriyor gibi çıkmış :)
  • Resimlerin hepsini gözden geçirdim sade beş şirket Halil beyin zihniyetine uzak duruyor gerisi kendilerini yakın. Kusura bakma bunlarla uçak üretemessin Koç'um...
  • Adam gibi adam, adamın dibi. Bir o kadar mütevazı. THY'de fırtına gibi esmişti, Erbakan HOCANIN havacılıktaki versiyonu, İlker, SALMAN, Bilal gibilerin yerlerini daraltacak adam. Ne yazık ki kıymeti bilinmez çünkü yüzsüzce istemez... haddini bilir, haddini bilmek imanın yedinci şartı demişler.... has bilenlerin sayısı bir elin parmaklarından az
  • Bazi firmalarda zorla katildik diyorlar.
  • Halil bey bu sektörün şimdiye kadar karşılaştığı en ileri görüşlü, analitik düşünce sahibi, ayakları yere sağlam basan, ülkesine sevdalı, şimdiye kadar düşünülmeyenleri düşünüp çekinmeden de dile getiren bir şahsiyettir. Bence kendisi bu vasıflar ile mars a gidecek koloniye seçilmelidir. (bir daha gelmemek üzere)

İstanbul'da düzenlenen Airshow'da havacılığın yerli yüzü de görücüye çıkanlar arasında yer alıyor.

Uçakların teknik donanım parçalarının yanı sıra uçak içinde ve dışında kullanılan herşeyin üretimin yapan frmalar, yetkililerden de bu anlamda destek bekliyor.

Şu anda yaklaşık 200 firmanın havacılıktaki yerli sanayi için üretim yaptığı öğrenilirken, bunlardan 50'si Airshow'a katılarak tanıtım yapmaya çalışıyor. AirportHaber'e konuşan üretici firma yetkilileri; 'Sertifikasyon için destek bekliyoruz. Havacılıkta yerli üretim oldukça önem taşıyor' ifadelerini kullandı.

'HERŞEY HAZIR GERİYE NE KALDI?'

Yerli üretim yapan firmaları bir araya getirerek birlikte çalışma imkanı sunan ve Airshow'da firmaların tanıtım yapmasını sağlayan Turkish Teknik Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel, bu süreç için ciddi bir çaba sarfettiiğini ifade etti.

Tokel; 'Türk Havacılığı yerli sanayi ile daha hızlı büyüyecek daha olumlu sonuçlar alınacaktır. Şu anda 200 firma yerli üretim yapıyor. Biz bunlardan bir kısmını Airshow'a getirdik. Amacımız, havacılığın yerli ürünlerle donatılması ve her alanda kullanılmasını sağlamak. Uçak içinde aklınıza gelebilecek herşeyin üretimi yapılıyor. Onun dışında terminaller, apron ve havacılığa dair herşey aslında yerli sanayi tarafından üretilmeye devam ediyor. Baktığınızda herşey hazır, geriye ne kalıyor?

Burada amaç; dışa bağımlılığı btirmek ve yerli ürünlerin önünü açmak. Bu konuda herkes üzerine düşeni yaparsa Türk Havacılığı gelişmek adına daha büyük adımlar atacaktır' ifadelerini kullandı.

3. HAVALİMANINI İSTİYORLAR

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanının Türk Havacılığı için büyük önem taşıdığını belirten üretici firmalar, Türkiye'yi dünyaya açacak havalimanında yerli üreticilerin azlığından şikayet ediyorlar.

3. havalimanında tercih edilmek için yeterli donanıma sahip olduklarını ifade eden yetkililer, havalimanını yapan konsorsiyumdan davet beklediklerini söylediler.

Öte yandan havacılığın tüm aşamalarındaki parça üretimini gerçekleştiren firmaların önündeki en büyük sorun sertifikasyon ve farkındalık olarak göze çarpıyor. Uluslararası arenada ve özellikle Türkiye'de tercih edilmek için gerekli sertifikalanmanın önemine vurgu yapan üreticiler, özellikle EASA'dan sertifika alınması için girişimlerin devam ettiğini belirtiyorlar.

Fatih Akdeniz / AirportHaber



FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Türk havacılığına damga vurmak istiyorlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

gökhan ç. ~ 8 yıl önce
haber başlığındaki fotoda a400m'in ğervanesini parmağıyla çeviriyor gibi çıkmış :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Resimler ~ 8 yıl önce
Resimlerin hepsini gözden geçirdim sade beş şirket Halil beyin zihniyetine uzak duruyor gerisi kendilerini yakın. Kusura bakma bunlarla uçak üretemessin Koç'um...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halil tokel ~ 8 yıl önce
Adam gibi adam, adamın dibi. Bir o kadar mütevazı. THY'de fırtına gibi esmişti, Erbakan HOCANIN havacılıktaki versiyonu, İlker, SALMAN, Bilal gibilerin yerlerini daraltacak adam. Ne yazık ki kıymeti bilinmez çünkü yüzsüzce istemez... haddini bilir, haddini bilmek imanın yedinci şartı demişler.... has bilenlerin sayısı bir elin parmaklarından az

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katilim ~ 8 yıl önce
Bazi firmalarda zorla katildik diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mars ~ 8 yıl önce
Halil bey bu sektörün şimdiye kadar karşılaştığı en ileri görüşlü, analitik düşünce sahibi, ayakları yere sağlam basan, ülkesine sevdalı, şimdiye kadar düşünülmeyenleri düşünüp çekinmeden de dile getiren bir şahsiyettir. Bence kendisi bu vasıflar ile mars a gidecek koloniye seçilmelidir. (bir daha gelmemek üzere)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakun ~ 8 yıl önce
Tanımam etmem ama çok güldüm:)))
Kripto paralelci ~ 8 yıl önce
Kendini gizlemiş ileri dereceli kripto paralelci ben onu bilirim. İş verdiği şirketler hepsi pararlelci çıktı. Yakında kokar pislikleri.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000