11 Ağustos 2020, Salı 12:55:39

Türk Hava Yolları'nda Flaş İstifalar!

Türk Hava Yolları (THY) sendika üyesi olmayan çalışanlarla ilgili yeni ücret düzenlemesini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Personele verilen süre bugün mesai bitiminde dolarken şirketten istifa haberleri gelmeye başladı.
  • Şirketin yanındayım. Şu gün para için ne istifa ederim ne de lafını ederim. Kimler gider biliyoruz şirketi yolma, zengin olma aracı görenler gider, güle güle...
  • Üniversite mezunu işsizler ordusu olarak beni bu duruma düşüren iktidara tek laf etmem önüme atılacak kemiği dişlemeye bakarım mı diyorsun ezik vatandaş? Sen oldukça bizim sırtımız yere gelmez, çok yaşa sen.
  • Elif can yetim gibi haksiz mevki dahibi olul musliman iman sahibi gecinip binca olaya ragmen piskin piskin thy nin parasini hupletenler istofa etmedigi surece bu sirket Iflah olmaz bizede pandemi biter binmez cin katar emirat charter neresi olursa maas az olsun yeterki hakkaniyet olsun .
  • Ne de olsa hepsi torpilli. Başka bir kurumda 20.000 ile işe başlarlar.
  • Kimse vazgeçilmez değil bu zor günlerde biraz özveri gerekir ne yani bunlar istifa etti diye THY duracak değil 82 milyon insan içinden yerlerine birileri bulunur yolları açık olsun
  • Diyelim ki bir sektörde/alanda uzmanlaşmışsınız veya bir mal/ürün satıyorsunuz. Ürününüze veya uzmanlığınıza karşılık sektörün ödemesi gereken bedel 7.000TL. Sonra birileri çıkıyor ve ben aynı işi mal/ürünü 3.000TL karşılığında sağlarım diyor. 1-Ne hissedersiniz? 2-Sektörünüz ne duruma düşer? 3-3.000TL ile işi kabul edenler ne duruma düşer? İnsanların hayattaki en büyük gayelerinden biri daha iyi şartlara sahip olmaktır. Türkiye şartlarında 3.000TL , maaşlı fakirliktir. Bunu kabul etmek te babayiğitlik değil acizlik ve çaresizliktir.
  • Ayrılan IT developer vs için dışardan sözleşmeli firmalar ile danışman olarak anlaşılır. IT de şirkete aidiyet diye bir şey olmaz. Proje bazlı çalışılır, proje biter, yenisi gelir. Google Facebook Amazon vs de bakın IT sirkülasyonu çalışma yılı ortalaması nedir diye.. Kalifiye IT TK da barınmaz eğer tatmin olmazsa.
  • Webpass sıkıntı vermeye başladı. Çözüm yok.İlker Audi İstanbul Ankara arası mekik dokusu dün .Dalga geliyor.Gecmis olsun
  • ıstıfalar kesinlikle nankörlük paragozluk şirket bizden bir feda ıstemıs onu da yapmamak olmaz.fedakarlık yapılmalı butun dünyada binlerce adam çıkarırdı devletımızın mılletımız varolsun ccc
  • Kokpit ekibinin en değerli olduğu zamanda şirket bunu görmezden geldi. En kaliteli ve tecrübeli Kaptan ve FO'lar diğer şirketlere kaptırıldı. Yüzlerce kişi istifa ettikten sonra zam yaparak kalanı elde tutmaya çalıştılar. Son iki yılda gidenlerin yerine istihtam edilen ehil olmayan personel yüzünden şirket yüz milyonlarca dolar zarar etti. Şimdi kaliteli ve deneyimli IT personeli gidiyor umarım geç olmadan arkadaşları ikna edip kalmalarını sağlarlar. Know how paradan değerli biseydir. Her IT'ciyim diyeni alırsanız bunun maddi yükü daha ağır olur. Bu işler basit işler degil bilgi beceri ve tecrübe ister. Kokpit gibi çöpe çevirmezsiniz umarım.

Türk Hava Yolları (THY) sendika üyesi olmayan çalışanlarla ilgili yeni ücret düzenlemesini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Personele verilen süre bugün mesai bitiminde dolarken şirketten istifa haberleri gelmeye başladı.

THY tarafından kapsam dışı personele sunulan ve 1 Ağustos 2020'den itibaren geçerli olacağı belirtilen sözleşme için 11 Ağustos 2020 mesai bitimine kadar süre verilmişti. Verilen tarih içerisinde çalışanların yeni ücret tarifesini kabul edip etmediğini bildirmesi istendi.

Yeni düzenlemeyle birlikte ücretlerde ciddi bir kayıp oluşurken 2021 yılın sonuna kadar da ikramiye ödenmeyeceği personele duyuruldu.

İSTİFALAR ARKA ARKAYA GELDİ

THY Yönetimi tarafından dayatılan sözleşmeye imza atmayan çok sayıda çalışan istifa kararı aldı. Aralarında Uçuş Operasyon Çözümleri  Müdürü Murat Gökten, Dijital İş Geliştirme Müdürü Şeyda Tartar'ın da bulunduğu bazı müdürlerle birlikte 100'e yakın çalışan istifasını sundu.

İstifaların önemli bir bölümünü THY'nin en kritik departmanlarından biri olan Bilişim Teknolojileri Departmanı'nda (IT) yaşanması dijital altyapı açısında büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor. THY'nin internetten bilet satış ve ekip planlama sistemi dahil bütün dijital altyapısını ve siber güvenliğini sağlayan departmandaki deneyimli isimlerin ayrılmasının birçok riski de beraberinde getirebileceği iddia edildi.

THY'nin kokpitten sonra yerdeki beyni olarak ifade edilen bilişim departmanındaki ayrılıkların yerinin nasıl doldurulacağı ise şimdilik soru işareti olarak duruyor.

THY'den ayrılan birçok ismin bankalar dahil olmak üzere teknoloji şirketlerinde daha iyi şartlarda iş fırsatı bulduklarına da dikkat çekildi. THY'nin pandemi döneminde uzaktan erişim ve otomasyon sistemlerini başarılı bir şekilde yöneten ve neredeyse diğer çalışanların büyük bir bölümü izindeyken gece gündüz çalışan IT departmanındaki personelin övgü bekledikleri dönemde işten ayrılmaya zorlandıkları için THY yönetimine kırgın oldukları ifade edildi.

©AirportHaber.com

Türk Hava Yolları'nda Flaş İstifalar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (329)

Kabin ~ 4 yıl önce
Şirketin yanındayım. Şu gün para için ne istifa ederim ne de lafını ederim. Kimler gider biliyoruz şirketi yolma, zengin olma aracı görenler gider, güle güle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetkili ~ 4 yıl önce
Üniversite mezunu işsizler ordusu olarak beni bu duruma düşüren iktidara tek laf etmem önüme atılacak kemiği dişlemeye bakarım mı diyorsun ezik vatandaş? Sen oldukça bizim sırtımız yere gelmez, çok yaşa sen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Foo ~ 4 yıl önce
Elif can yetim gibi haksiz mevki dahibi olul musliman iman sahibi gecinip binca olaya ragmen piskin piskin thy nin parasini hupletenler istofa etmedigi surece bu sirket Iflah olmaz bizede pandemi biter binmez cin katar emirat charter neresi olursa maas az olsun yeterki hakkaniyet olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İbrahim ~ 4 yıl önce
Ne de olsa hepsi torpilli. Başka bir kurumda 20.000 ile işe başlarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 4 yıl önce
Kimse vazgeçilmez değil bu zor günlerde biraz özveri gerekir ne yani bunlar istifa etti diye THY duracak değil 82 milyon insan içinden yerlerine birileri bulunur yolları açık olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Empati ~ 4 yıl önce
Diyelim ki bir sektörde/alanda uzmanlaşmışsınız veya bir mal/ürün satıyorsunuz. Ürününüze veya uzmanlığınıza karşılık sektörün ödemesi gereken bedel 7.000TL. Sonra birileri çıkıyor ve ben aynı işi mal/ürünü 3.000TL karşılığında sağlarım diyor. 1-Ne hissedersiniz? 2-Sektörünüz ne duruma düşer? 3-3.000TL ile işi kabul edenler ne duruma düşer? İnsanların hayattaki en büyük gayelerinden biri daha iyi şartlara sahip olmaktır. Türkiye şartlarında 3.000TL , maaşlı fakirliktir. Bunu kabul etmek te babayiğitlik değil acizlik ve çaresizliktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IT Team Lead ~ 4 yıl önce
Ayrılan IT developer vs için dışardan sözleşmeli firmalar ile danışman olarak anlaşılır. IT de şirkete aidiyet diye bir şey olmaz. Proje bazlı çalışılır, proje biter, yenisi gelir. Google Facebook Amazon vs de bakın IT sirkülasyonu çalışma yılı ortalaması nedir diye.. Kalifiye IT TK da barınmaz eğer tatmin olmazsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok bilmis ~ 4 yıl önce
ITd
Cok bilmis ~ 4 yıl önce
ITde aidiyet var ama sadece torpilli olanlarda var, dogru duzgun alin teri dokmeden terfi alan "akrabasi kiymetli" adamlar sirkete kendini gayet de ait hissediyor. Torpilli olmayanlara da piskin piskin begenmeyen kalifiye olan gider diyor. Allah itin kopugun eline dusurmesin de developerlar her turlu ac kalmaz, emegiyle kazaniyor zira, ama developerin kaniyla beslenen sumsuk torpilliler thyden ayrilamaz cunku ac kalirlar
Maalesef gemi batıyor:( ~ 4 yıl önce
Webpass sıkıntı vermeye başladı. Çözüm yok.İlker Audi İstanbul Ankara arası mekik dokusu dün .Dalga geliyor.Gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NANKORLUK ~ 4 yıl önce
ıstıfalar kesinlikle nankörlük paragozluk şirket bizden bir feda ıstemıs onu da yapmamak olmaz.fedakarlık yapılmalı butun dünyada binlerce adam çıkarırdı devletımızın mılletımız varolsun ccc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynı senaryo ~ 4 yıl önce
Kokpit ekibinin en değerli olduğu zamanda şirket bunu görmezden geldi. En kaliteli ve tecrübeli Kaptan ve FO'lar diğer şirketlere kaptırıldı. Yüzlerce kişi istifa ettikten sonra zam yaparak kalanı elde tutmaya çalıştılar. Son iki yılda gidenlerin yerine istihtam edilen ehil olmayan personel yüzünden şirket yüz milyonlarca dolar zarar etti. Şimdi kaliteli ve deneyimli IT personeli gidiyor umarım geç olmadan arkadaşları ikna edip kalmalarını sağlarlar. Know how paradan değerli biseydir. Her IT'ciyim diyeni alırsanız bunun maddi yükü daha ağır olur. Bu işler basit işler degil bilgi beceri ve tecrübe ister. Kokpit gibi çöpe çevirmezsiniz umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000