23 Temmuz 2013, Salı 15:21:40

TÜRK HAVA KUVVETLERİ'NİN YENİ GÖZDESİ OLACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine Eylül ayında girecek yeni nesil nakliye uçağı A400M Türk askerlerinden tam not aldı.
  • Arkadaşlar lütfen evde oturuyosun klavyenin başında burda devleti kötülüyosun lütfen samimi ol bugün Türkiye için ne yaptın? Yapmadın, Türkiyede her alan için okul ve yurt dışı burs imkanı var. Teknoloji destek fonu var. Sen yaptında devlet mi yardım etmedi. Bu işler halk haraketedir. Ki ayaklanan bir Türkiye daha şuan emekliyor. Bu uçaktaki parçlar onlarca ülkede toplandı birleşti. Bu parçalar Türkiyede üretildi. Ayrıca motor sistemi ufak bir uçaksavar mermisinde yanmasın heryere inebilsin gerektiğin çok düşük hızda seyir yapsın diye bu şekildedir.
  • Atatürk havalimanında abd ülkesine ait, kuyruk ismi; charleston olan bir askeri kargo uçağı var ve amerikan birleşik devletleri üssünde, AMC filosuna ait bir uçaktır. Ülkemiz içerisinde neden bulunuyor ? Bilgisi olan arkadaşlar varmı ? Yoksa onuda mı envanterimize alarak bakıma mı alacağız ?
  • Masallah
  • Hakikaten âmâ yani. Ayrıca askeri teknolojiden bîhaber.
  • türkiye döküntü casalardan kurtuldu düşmekten usandık yüzlerce askerimiz şehit oldu en sonunda son teknoloji uçağımız oldu askeri amaçlı 10 seneden beri ertelenen proje sona gelindi şükür artık.. hadi hayırlısı..avrupadan fransızlardan aldık airbus 440 m uçağını eurolarımız fransaya gitti..
  • Sivil havacilik egitim ucagi
  • Hayırlı olsun devletimize milletimize ama bu uçakta uçacak pilotları hiç emekli ettirmiycen zira tip de biraz uçacak sonra piyasaya kaçacak...
  • F35 faciasından sonra A400M çok modern ve güzel bir tayyare. A380'nin kokpitinin birebiri olması gerek.
  • dünyada tüm modern nakliye uçakları jet motorluyken ( c 17 glob master- antonov 124 - ilyushin 76 v.s. ) bize 50 li yılların pervaneli teknolojisini yutturan airbusa bu külüstür için yüzlerce milyon dolar ödemenin mantığı nedir ?
  • O değil de şimdi bu uçağın pilotu olmak için hava kuvvetlerinde ne torpil dönüyordur.Ne entrikalar oynanıyordur.Bilenler bilir

Airbus Military'nin Eylül ayında gerçekleştireceği 10 adetlik siparişin ilk teslimat öncesi A400M, Ankara ve Kayseri'de hava kuvvetleri personeli ve diğer askerlerin beğenisine sunuldu. Askeri amaçların yanı sıra sivil taşımacılık için de kullanılabilecek şekilde tasarlanan yeni nesil nakliye uçağı, 8-11 Temmuz 2013 tarihleri arasında önce Etimesgut Hava Üssü ardından da uçak Kayseri'de yer alan 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda test uçuşu yaptı.

Son teknoloji kullanılarak üretilmiş uçağı inceleyen Türk hava ve yer personeli askerler, test uçuşlarına da katıldı. Uçağın teknik ve manevra özelliklerine hayran kalan personel, teslimatın ilk teslimatın gerçekleştireceği Eylül ayını heyecanla beklediklerini ifade etti.

TÜRK HAVA KUVVETLERİ'NİN YENİ GÖZDESİ OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

burak ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar lütfen evde oturuyosun klavyenin başında burda devleti kötülüyosun lütfen samimi ol bugün Türkiye için ne yaptın? Yapmadın, Türkiyede her alan için okul ve yurt dışı burs imkanı var. Teknoloji destek fonu var. Sen yaptında devlet mi yardım etmedi. Bu işler halk haraketedir. Ki ayaklanan bir Türkiye daha şuan emekliyor. Bu uçaktaki parçlar onlarca ülkede toplandı birleşti. Bu parçalar Türkiyede üretildi. Ayrıca motor sistemi ufak bir uçaksavar mermisinde yanmasın heryere inebilsin gerektiğin çok düşük hızda seyir yapsın diye bu şekildedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yelkenkanat ~ 11 yıl önce
Atatürk havalimanında abd ülkesine ait, kuyruk ismi; charleston olan bir askeri kargo uçağı var ve amerikan birleşik devletleri üssünde, AMC filosuna ait bir uçaktır. Ülkemiz içerisinde neden bulunuyor ? Bilgisi olan arkadaşlar varmı ? Yoksa onuda mı envanterimize alarak bakıma mı alacağız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Masallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Hakikaten âmâ yani. Ayrıca askeri teknolojiden bîhaber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
türkiye döküntü casalardan kurtuldu düşmekten usandık yüzlerce askerimiz şehit oldu en sonunda son teknoloji uçağımız oldu askeri amaçlı 10 seneden beri ertelenen proje sona gelindi şükür artık.. hadi hayırlısı..avrupadan fransızlardan aldık airbus 440 m uçağını eurolarımız fransaya gitti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egitim ~ 11 yıl önce
Sivil havacilik egitim ucagi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fx ~ 11 yıl önce
Hayırlı olsun devletimize milletimize ama bu uçakta uçacak pilotları hiç emekli ettirmiycen zira tip de biraz uçacak sonra piyasaya kaçacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 11 yıl önce
F35 faciasından sonra A400M çok modern ve güzel bir tayyare. A380'nin kokpitinin birebiri olması gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin ~ 11 yıl önce
dünyada tüm modern nakliye uçakları jet motorluyken ( c 17 glob master- antonov 124 - ilyushin 76 v.s. ) bize 50 li yılların pervaneli teknolojisini yutturan airbusa bu külüstür için yüzlerce milyon dolar ödemenin mantığı nedir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
c17 ile çamura toza toprağa in bak sonra nooluyor o çok sevdiğin jet motoruna. pervane 50lerin teknolojisi değil stratejik bir tercihtir. o pervanelerin arkasında da jet motorları var zaten. külüstür dedi ya uçağa:) airbus ın sahibi çok üzülecek buna:)
vatandaş ~ 11 yıl önce
Motor çeşitleri hakkında biraz araştırma yapıp,ardındanda turboproplar hakkında biraz okursanız (wikipedia'da yeterince var" bunun 50li yılların teknolojisi olmadığını,iniş yeri ve ihtivası ile alakalı bir tercih olduğunu(zira savaş zamanı herzaman böyle havaalanına inemeyeceksiniz) göreceksiniz.Yaşadığınız yanlış anlaşılmaya denilecek tek söz "Her gördüğün sakallıyı deden,her pervaneliyide dc3 sanma" ;)
isim ~ 11 yıl önce
Ayrıca az yakar, uçuş maliyeti çok düşüktür. Bunuda unutmayalım ;)
torpil ~ 11 yıl önce
O değil de şimdi bu uçağın pilotu olmak için hava kuvvetlerinde ne torpil dönüyordur.Ne entrikalar oynanıyordur.Bilenler bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000