07 Ocak 2009, Çarşamba 07:38:17

Türk Hava Kuvvetleri'ne SİT engeli!

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca Eskişehir'de yaptırılmak istenen golf sahasının SİT alanı engeline takıldığı bildirildi.
  • nefs birader susuzluk eskişehirde yok o susuzluk i.melih gökçeğin olduğu memlekette var.yağlı pis su hani musluklardan akan bi şehir varya orda. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur... sana tavsiyem biraz spor yap.
  • Paşalarımız ın golf sahasına mutlak suretle ihtiyacı var arkadaşlar. Askerimiz dağda baskın yerken kuvvet komutanı golf oynayabilsin diye. Her eksiğimizi giderdiniz golfünüz kaldı. Susuzluktan dem vuran arkadaşlar golf sahalarının sulanması içim harcanan su miktarından haberi varmı. Uçak havuzuna alınacak uçaklarla ilgili veryansın edenler buna hiç ses çıkarmıyor görüyorumda.

Eskişehir'in Tepebaşı İlçesi Muttalip Beldesi'nde yer alan ve 1. Hava İkmal Merkezi'ne zimmetli arazi Kültür ve Turizm Bakanlığı Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca 2 Ekim 2004'te 1. ve 3. derecede arkeolojik SİT alanı olarak tescil edilmişti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, geçen temmuz ayında Eskişehir Valiliği'nin aracılığıyla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na başvurarak bu arazide golf sahası yapmak için izin istedi.

25 Temmuz'da konuyu değerlendiren kurul, golf sahası yapılmak istenen arazinin Şarhöyük kazı alanının hemen yanında olduğu için, Kazı Başkanı Doç. Dr. Taciser Sivas'ın denetiminde jeofizik ve sondaj çalışması gerçekleşririlmesine karar verdi.

Türkiye'de yeni kullanılmaya başlanan bir yöntemle alan kazılmadan "röntgeni" çekilerek toprak altında tarihi eser olup olmadığı araştırılacak.

Tarihi eser bulunması muhtemel yerlerde de sondaj kazısı yapılacak.

Koruma Kurulu, jeofizik ve sondaj raporlarının yanısıra golf sahası projesini inceledikten sonra izin verilip verilmeyeceğini kararlaştıracak.

Temmuz ayında yazılan yazının ardından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun çalışmaları sürdürmesine karşın Orgeneral Babaoğlu'nun ekim ayındaki Aktütün saldırısının ardından aldığı tepkiler nedeniyle söz konusu araziye golf sahası yaptırmaktan vazgeçmiş olabileceği ifade edildi.

Orgeneral Babaoğlu Aktütün Karakolu'na düzenlenen ve 17 askerin şehit olduğu saldırı sırasında Antalya'da golf turnuvasında olduğu için eleştirilere hedef olmuştu

 

Türk Hava Kuvvetleri'ne SİT engeli!

Yorumlar

ltbi ~ 15 yıl önce
nefs birader susuzluk eskişehirde yok o susuzluk i.melih gökçeğin olduğu memlekette var.yağlı pis su hani musluklardan akan bi şehir varya orda. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur... sana tavsiyem biraz spor yap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nefs ~ 15 yıl önce
Paşalarımız ın golf sahasına mutlak suretle ihtiyacı var arkadaşlar. Askerimiz dağda baskın yerken kuvvet komutanı golf oynayabilsin diye. Her eksiğimizi giderdiniz golfünüz kaldı. Susuzluktan dem vuran arkadaşlar golf sahalarının sulanması içim harcanan su miktarından haberi varmı. Uçak havuzuna alınacak uçaklarla ilgili veryansın edenler buna hiç ses çıkarmıyor görüyorumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000