31 Mayıs 2015, Pazar 17:29:56

Türk Hava Kuvvetleri'nden 104. yıl etkinliği

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının 104. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İzmir'de "Türkiye Hava Gösterisi 2015" etkinliği düzenlendi.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Geçtiğimiz sene İzmir kordon da SOLOTÜRK ü izleme fırsatı bulmuştum. Muhteşem harika bir gösteri idi. ağzım açık izlemiştim ne desem az...ancak dün SOLO TÜRK sanki o değildi...Sorun hakkında bilgisi olan var mı ?
  • Çok güzel bir etkinlikti, emeği geçen herkese teşekkürler, olumsuz yorum yazan Dallamalar, siz neden lunaparkda dönme dolapta eğlenmiyorsunuz, böylece havacılık camiasından uzak durup herkesi mutlu edersiniz...
  • Negatif yorumlar hep gosteriyi izlemeyen kisilerden gelmis. Insan bilgi sahibi olmadan bi haberle fikir sahibi olunca boyle oluyor iste. Sonuc olarak benim gogsum kabardi. Her izmirlinin rahatca erisebilecegi gun boyu devam eden Guzel bi organizasyondu.
  • Gösteriler sergiler mükemmel di.askerimizle bir kez daha gurur duyduk.allah başarılarını daim etsin.
  • Eski ucak yoktur...Bakimsiz ucak vardir... -KOCERO
  • Yahu Allah askina bu tip gosterilerin adini HAVACILIK SHOW u koymayiniz, askeri gosteri filan deyiniz. Artik millet yemiyor, gargara bile yapmiyor. Havacilik sadece ucan komandolar f5 ler f16 lar DEGILDIR. Gecti o devir Kenan Evren bile öldü. Birakin su askeri havacilik atmaca kartal edebiyatini. Madem 104. Yil ucursaniza eski ucaklari c47 leri t34 leri f86 lari hatta ve hatta beriotlari tarihi tekrar canlandirsaniza o zaman GERCEKTEN show olur. Lutfen biraz yurtdisi GERCEK showlari izleyiniz bu isin organizasyonu albaya yarbaya degil biraz para harcayip yurtdisindan bir profesyobel organizasyon firmasina veriniz biraz GERCEK havacilik showu izleyelim nedir arkadaslar ucan komandolar g3 piyade tufekleri filan ??? Allah askina biraz canlanin yahu.
  • nuh nebiden kalma uçaklarla kandırın milleti bakalım..ancak boyar boyar satarsınız millete...iki paraşütle atlamakla 30 yıllık f-16 larla nereye kadar...
  • Ben ce Şuuri hoca tekrar THK daki görevine başlamalı. THK yı ve paraşütçülüğü bir tek Şuuri hoca kurtarır. Yürü be hocam kim tutar seni
  • Etkinlik eskisi gibi herkese yakın bölge olan Alsancak'ta neden yapılmıyor, çiğli neredeyse şehrin dışında, herkesin ulaşım imkanı zor, üstelik askeri bölgeyi sivil halka açmak da güvenlik açısından ayrı bir organizasyon gerektiriyor. Umarım bir sonraki kutlamalar eskisi gibi Kordon boyunda yapılır.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının 104. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İzmir'de "Türkiye Hava Gösterisi 2015" etkinliği düzenlendi.

İzmir Çiğli'deki  2. Ana Jet Üs Komutanlığında halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen etkinlikte, Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterindeki, F-16, Boeing 737 AEW&C erken hava uyarı ve kontrol, Hercules uçaklarının da aralarında bulunduğu hava araçları ile TAI tarafından geliştirilen başlangıç ve temel eğitim uçağı "Hürkuş" ile test uçağı "Tracker" ziyarete açıldı.

Etkinlikle askeri uçakları yakından görme ve tanıma fırsatı bulan İzmirliler, Türk Yıldızları ve Solo Türk ile özel yapım "mor menekşe" adlı çift kanatlı uçağı ile Ali İsmet Öztürk'ün sunduğu akrobasi gösterilerini de heyecanla izledi.

Paraşütçülerin de gösteri atlayışı yaptığı etkinlikte, görevi sırasında düşman sahasına atlamak zorunda kalan pilotların sağ salim vatan toprağına getirilmesi için "geride asker bırakmak yok" felsefesiyle Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinden seçilen subay ve astsubaylardan kurulu Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Timi'nin gösterisi de büyük beğeni topladı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün de izlediği etkinlikte, paraşütçüler ve MAK timleri gösteri sonunda bayrak töreniyle protokolü selamladı.

Simülatörlerle uçuş heyecanı

Türk Hava Kuvvetleri'nin pilot ihtiyacını karşılamak üzere uçuş eğitiminin verildiği 2. Ana Jet Üssü'ndeki etkinlikte, yapılan çekilişle 10 şanslı izleyici, başlangıç uçuş eğitiminde kullanılan "KT-1T" ve temel jet eğitiminde kullanılan "T-38M" uçakları simülatörleriyle sanal uçuş keyfi yaşadı. 









Türk Hava Kuvvetleri'nden 104. yıl etkinliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Mal as532 ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
solo türk ~ 9 yıl önce
Geçtiğimiz sene İzmir kordon da SOLOTÜRK ü izleme fırsatı bulmuştum. Muhteşem harika bir gösteri idi. ağzım açık izlemiştim ne desem az...ancak dün SOLO TÜRK sanki o değildi...Sorun hakkında bilgisi olan var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sertay ~ 8 yıl önce
Çünkü Kordonda izlediğiniz gösteri'de uçan Solotürk Pilotu Binbaşı Fatih Batmaz abimizdi. belli bir dönem sonra pilotlar değişir Fatih abi'den sonra Yalın abi uçuş gösterilerine çıktı ondan sonra ise Yusuf Kurt abimiz şimdi ise Yüzbaşı Erhan abimiz uçuruyor .. her gösteri aynı paket uçuşlardan oluşur fakat tek sorun hava muhalefeti veya gösterinin süresidir bazen hava çok rüzgarlı yüksek yağmur bulutu mevcuttur gösteri hareketleri sadeleşir bazen ise zaman kısıtlıdır gösteri paket hareketlerinden bazıları yapılmaz .
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çok güzel bir etkinlikti, emeği geçen herkese teşekkürler, olumsuz yorum yazan Dallamalar, siz neden lunaparkda dönme dolapta eğlenmiyorsunuz, böylece havacılık camiasından uzak durup herkesi mutlu edersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cilgin turk ~ 9 yıl önce
Negatif yorumlar hep gosteriyi izlemeyen kisilerden gelmis. Insan bilgi sahibi olmadan bi haberle fikir sahibi olunca boyle oluyor iste. Sonuc olarak benim gogsum kabardi. Her izmirlinin rahatca erisebilecegi gun boyu devam eden Guzel bi organizasyondu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Operasyon ~ 9 yıl önce
Gösteriler sergiler mükemmel di.askerimizle bir kez daha gurur duyduk.allah başarılarını daim etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Eski ucak yoktur...Bakimsiz ucak vardir... -KOCERO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yahu Allah askina bu tip gosterilerin adini HAVACILIK SHOW u koymayiniz, askeri gosteri filan deyiniz. Artik millet yemiyor, gargara bile yapmiyor. Havacilik sadece ucan komandolar f5 ler f16 lar DEGILDIR. Gecti o devir Kenan Evren bile öldü. Birakin su askeri havacilik atmaca kartal edebiyatini. Madem 104. Yil ucursaniza eski ucaklari c47 leri t34 leri f86 lari hatta ve hatta beriotlari tarihi tekrar canlandirsaniza o zaman GERCEKTEN show olur. Lutfen biraz yurtdisi GERCEK showlari izleyiniz bu isin organizasyonu albaya yarbaya degil biraz para harcayip yurtdisindan bir profesyobel organizasyon firmasina veriniz biraz GERCEK havacilik showu izleyelim nedir arkadaslar ucan komandolar g3 piyade tufekleri filan ??? Allah askina biraz canlanin yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski uçaklar ~ 9 yıl önce
Gerçekten en mantıklı yorum buydu. Bunu Hava Kuvvetleri'ne yazalım, çok sayıda kişi bunu dile getirirse yapabilirler (en azından yapmayı düşünrler). Yapılamayacak bir şey değil. Dünyadaki air showlarda uçan pek çok eski uçak (f-104, F-86, P-51 vs.) var, pekala Türkiye'de de yapılabilir.
G3? ~ 9 yıl önce
Silahların hiç bir G3 değil. Mp-5 ve AR15.
as532 ~ 9 yıl önce
nuh nebiden kalma uçaklarla kandırın milleti bakalım..ancak boyar boyar satarsınız millete...iki paraşütle atlamakla 30 yıllık f-16 larla nereye kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Tabii paşam, ne isterseniz? Onu koyalım? Sırf yorum yazabilmek için yorum yazan zavallı İrlandalı, gerçekten acıyorum sana. Dünya için kaynak israfından başka bir şey değilsin.
volvo ya ~ 9 yıl önce
hayatında belkide ilk defa uçak görmüşsün bir şey zannetmişsin gibime geliyor..gözlüklerini çıkartta dünyaya bak bir neler oluyor...ama nafile sen uykuya devammmmmm..ben sana kaynak yaratırım merak etme
AS532'ye ~ 9 yıl önce
Batı kanadında buradaki uçaklar dışında kaç uçak sayabilirsin acaba memleketimin zavallı İrlandalı'sı? Her önüne gelen uçak uzmanı kesilmiş memleketin başına.
AS532'ye yazana ~ 9 yıl önce
acaba uçağa elini sürdün mü hiç sanmam..sen ancak uçak maketiyle oynarsın..yada kumda
asalet orduda ~ 9 yıl önce
merak etmeyin pek yakında f-35 lerimizlede gösteri yapacağız. yeterki siz bizlere olan inancınızı ve desteğinizi esirgemeyin
Şuuri ~ 9 yıl önce
Ben ce Şuuri hoca tekrar THK daki görevine başlamalı. THK yı ve paraşütçülüğü bir tek Şuuri hoca kurtarır. Yürü be hocam kim tutar seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çook uzak ~ 9 yıl önce
Etkinlik eskisi gibi herkese yakın bölge olan Alsancak'ta neden yapılmıyor, çiğli neredeyse şehrin dışında, herkesin ulaşım imkanı zor, üstelik askeri bölgeyi sivil halka açmak da güvenlik açısından ayrı bir organizasyon gerektiriyor. Umarım bir sonraki kutlamalar eskisi gibi Kordon boyunda yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzban ~ 9 yıl önce
Alsancak-Egekent İzban'la 25 dk. Üstelik Egekent'ten beleş otobüs aktarması da vardı. Ayrıca Kordan'da statik sergiyi nasıl yapacan? Biraz zeka olsun şu yorumunda.
izbancı ~ 9 yıl önce
sen maşallah çok ileri zekalısın. yorumundan da anlaşılıyor zaten. statik sergi açılmak zorunda değil, istenirse o da yapılır ama koca kordon orduevi dururken çiğli çok gereksiz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000