08 Mart 2019, Cuma 10:35:35

Türk Hava Kuvvetleri pilotları arasında ayrımcılık mı yapılıyor?

Türk Hava Kuvvetleri'nde görev yapan pilotların zorunlu hizmet süresinin 21 yıla çıkarılması sonrası oluşan belirsizlik yeni bir boyut kazandı.
  • ben de yıllarca dağda bayırda tabanvay gezerek terörist peşinde koştum, sonra geldim pilot oldum. sen kelle koltukta görev yapıyoruz diye milleti kandırırken, kelle koltukta görev yapan bendim. o esnada sen irtifadan bomba bırakıp kaçıyordun, maksimum bir saat uçup piste teker koyuyordun. ben haftalarca, gece gündüz, arazide her saniye ölüm tehlikesiyle yaşarken, dahası 40 tane adamın hayatının sorumluluğunu taşırken, senin tek yaptığın, tek başına irtifadan bomba bırakıp gitmekti. yılda da en fazla 200 saat uçar, top gun gibi takılır, diğer personele hatta subaylara bile yukarıdan bakardın. şimdi gelmiş yer personelinin kaç katı maaş alan adamın ağlamasını eleştiren adama git işine bak diyorsun. sizin çapınız bu kadar işte. kendi sıkıntınız oldu mu ahlayıp vahlarsınız, ama sizden kötü durumdaki insanlara da anında böyle sırtınızı çevirirsiniz. ki bu adamlar da seninle aynı orduda görev yapan, vatan için canını vermeye yemin etmiş kişiler. yazık. sizinle uçtuğum saatlere yazık.
  • Line cı abiler çok yoğunuz demişler... Eskiden asker olanlar unuttu galiba diğerleri zaten farkında değil olayın.. birinin senin uçtuğun hava aracını düşürmeye çalışmasının ne demek olduğunu düşünün aldığınız istihbarat raporlarını o raporlara rağmen görevin için o vadiden uçtuğunuzu düşünün... Hava şartlarının uygun olmadığı zaman ama bile sıhhi tahliye denildiği zamanı düşünün... Görevde iken eşin ve çocuğunla her telefonla görüştüğünde aklına acaba son mu diye aklından geçtiğini düşün... Düşün ki çalıştığın camiadan en az her sene bir kaza kırım bir çok şehit çıkıyor...14 yaşında edilen yemin söz konusu olmuş yazanlar acaba 14 yaşında hangi ciddi kararı vermişler...fetöcü diyen olmuş her hakkını savunana yapıştırın... Hangi gelişmiş ülkenin yüce ordusunun kahraman pilotunun o ülkede ticari mana da çalışan liner abiden az maaş aldığını karşılaştırın.. Bunu Amerika ya kurs almaya gidince helikopter pilotu olduğunuzu söylediğiniz eğitmenin yüzünden okuyun şaşkınlığını... Hepimiz bu vatanın çocuğuyuz hepimiz hakkımızın peşinden koşuyoruz lütfen bu sözlerle işini düzgün yapmaya çalışan pilotlarınızın kalbini kırmayın... Yaptığımız iş karşılığında bir maaş aldığımızı biliyoruz ama köle değiliz ve istediğimiz zaman al bu tazminatım ben gidiyorum diyemiyorum! Biraz gözünüzü açın on yargılı davranmayın... Herkes iyi şeyler olsun hakettiğini alsın istiyor ama bunu başkasının bacağından çekerek yapmayın adaletli olun... Adam ayrıca maaşım az bile dememiş ikilik var üvey evlat muamelesi görüyorum demiş herkes kafasına göre yorum yapmış...
  • Bu memleketin tek eli silah tutan delikanlısı vatansever askeri pilotlar mı kardeşim ,yıllarca orduya sadakatle hizmet et bir de bedellici tayfa fo lardan asker kışlasına lafı işit. Acınası bir vaziyete geldi ülkenin hali iyice, havacıyım diye geçinen bizlere de tüh olsun şu kepaze yorumlara bak. Gerçek Harbiyeliler savunur bu ülkeyi bir şekilde ağalar siz rahatınıza, heybenizi bir an önce doldurmaya bakın boşverin bu işleri :)
  • Gerisi tefrruattı.. para da olmasa var ya..karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde.. bir yemin bar ya o m oldu? Yzb. Arkadaş halen silah altında her yere tabi ki gidecek. Maaşı da az değil doğrusu. O da bir an önce airline hesapları yapıyor sa !! Olmadı şikayet olmamalı. Askerin habacısı karacısı yok. Girene kadar herkes hiçbirşeydi. Orada meslek katıldı yoğruldu. Bu ticari bir borç değil . Vatan borcu, asker yemini. Her zaman ve her yerde. Hayırlısı olsun. Sivilden gelen arkadaşlar da dahil memlekette suriyeli gibi yaşamak yok zor günde qatar a kaçarım yok. Suriyeliden farkın olsun hizmet gerek ise hizmet vermek gerekir.
  • Ülke zor durumda. Hava Kuvvetlerinde Sivilde yaptığımız işin 10 katını yapıyorduk. Şu karacı albay maaşlaından daha fazla bir pilot alamaz tabusu yıkılması gerekiyor. Hava Kuvvetlerinde çalışan subayların da yaptıkları ile doğru orantılı ücret alması gerekiyor lakin ülkede bu ücret sistemi varken bu zor görünüyor. Sivil havacılığa geçme şansı sistemi biraz olsun cazip hale getiriyordu Artık bu da mümkün görünmüyor. Zorbalıkla insanları uçuramazsınız beu ülkenin de uçuşa ihtiyacı var. Sonuç bu sistemde insanları madur etmemek için hak ettikleri parayı vereceksin ki çocuklarını yetiştirsinler. Kendilerine iş kursunlar istihtam yaratsınlar. Ona verme buna verme git ihaleye katılan tanıdıklara ver. ASker olsa bile hak ediyorsa almalı. İnsanlara hak ettiklerini verseniz daha iyi çalışırlar. Kimse hak etmediği bir şeyi istemiyorki. Hak ettiklerini vermeyen veya bunu istemeyenler vatan hainidir.
  • Bir yüzbaşının bu mektubu gönderdiğine inanmamakla birlikte pilotların sadece HvKK lığında değil kara havacılık, jandarma havacılık, polis havacılık ve sahil güvenlik havacılık pilotlarının olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Sivil veya asker pilot olarak ve her ikisini de yapmış ve yapan bir pilot olarak bu mesleğe girerken 14 yaşında ölmeye yemin ettiğimizi hatırlatmak isterim. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır. TK da uçan kaptanın 70-80 bin alması ile askeri pilotun 15-20 bin alması seni rahatsız ediyorsa ettiğin yemin ile bağdaşmıyor yazmadığına inandığım mektubun yüzbaşım.Sivil hayata alışmış ve geçmişte mecburi hizmetini tamamlamış kaptanlarıma da zorunlu geri dönüş için bir çift lafım var. AYNI GEMİDEYİZ, zaman taşın altına elimizi koyma zamanı. FETÖ illetinin yaptığı tahribatı ancak biz düzeltebiliriz. Haydiii.haydeee. Gidelim... zorla değil istekle. Ne zamana kadar? DÜZELTENE VE GERİYE BAKTIĞIMIZDA DÜŞMANA KORKU, DOSTA GÜVEN SAĞLAYAN BİR TSK BIRAKANA KADAR...
  • Bende haava kuvvetlerinden binbasiyim diye mail atsam yayınlayacaklar mi
  • Gazinoda dinlenirken biraz roman kitap okuyaydın edebiyatını geliştirirdin.
  • O zaman iyiydi. Şimdi dışarıdan gelen adamların maaşı fazla olunca battı galiba. Hiç düşündün mü yer sınıfı ne iş yapar da pilotun 5te biri maaşı alır. EOD ciler güneydoğuda tabanvayla mayın temizlerken, sen Brüksel'e yer sınıfı Afganistan'a Pakistan'a göreve giderken, jandarması piyadesi, komandosu arama kurtarmacısı vs. Bunların yaptığı da toz kalır mı, yoksa onlar fasulyeden subay mı sana göre. Evet herkes aynı maaşı almalı ama Hv Kuvvetleri bir tek pilotlardan oluşmuyor
  • Gitme ozaman. Yunanistan'a kaç. Yada obez olup kendini işe yaramaz hale getir. Olmadı Rusla evlen. Kaçak iş kur, sonra kendini ihbar et. Yöntem çok biliyorsun.

Türk Hava Kuvvetleri'nde görev yapan pilotların zorunlu hizmet süresinin 21 yıla çıkarılması sonrası oluşan belirsizlik yeni bir boyut kazandı.

Hali hazırda Türk Hava Kuvvetleri'nde görev yapan pilotların, zorunlu görev süresinin 21 yıla çıkarılması sonrası TSK'ya dönen pilotlarla aynı haklara sahip olmadıkları iddia edildi.

AirportHaber'e ulaşan TSK'da görevli bir pilot, alınan karar sonrası hava kuvvetlerine dönen pilotların aynı devre olmalarına rağmen maaşları ve şartlarının çok daha iyi olduğunu iddia ederken, TSK'dan hiç ayrılmamış pilotların şartlarınn çok daha zor ve zahmetli olduğunu belirtti.

İşte pilotun o ifadeleri:

Merhaba. hava kuvvetlerinde yüzbaşı rütbesindeki bir pilotum. 

Son zamanlarda yaptığını bu pilot açığı ile ilgili haberlerinizi yakından takip ediyoruz. Çünkü sizin sayenizde sesimizi biraz olsun üst makamlara duyurmuş oluyoruz bir nebze de olsa.

Cümlelerim devrik veya anlatım bozukluğunda olabilir o yüzden kusuruma bakmayın. Ben size henüz hava kuvvetlerinden çıkmamış 10-15 yıl arasında hizmet süresinde olan ve en çok görev yapan bir pilot olarak bizim bu konu hakkındaki düşüncelerimizi aktarmak için mail atıyor ve haber yapmanızı umuyorum.

Malum 21 yıl zorunlu hizmet onaylandı. Onaylandı onaylanmasına ama sanki sadece ZED ( zorunlu eve dönüş) kapsamındaki personele eziyetmiş gibi görünüyor bu durum. Halbuki hiç dışarı çıkmamış bir pilotun neden geri kalan hayatı tartışılmıyor. ZED pilotları 21 yıl uçacakta bizler bitmesini beklemeyecekmiyiz. Ve işin en zor kısmı ne biliyormusunuz. Bütün ama bütün görevleri hiç sorgusuz sualsiz uçan hepsini işleyen nerde extra bir görev olsa desteğe giden açıkcası şuan ki hava kuvvetlerinin ceremesini çeken bizler , daha önce FETÖcülerin bizden ayırdığı devrelerimizle bakın devrelerimiz diyorum aynı maaşı almak yerine bizim iki katımız maaş alıyorlar. Onların farkı sadece iki veya üç yıl dışarda olmuş olması ve geri gelmesi. Bırakın aynı işi yapmayı onlardan fazla uçuyor her görevi yapıyoruz. ZED pilotları isterlerse uçmuyorlar şuan. Doğu illerine neden ZED pilotları gitmiyor. Çünkü laf söyleyebiliyorlar.Her şey para değil ama bir yerde tarttığınız zaman insanın psikolojisi bozuluyor ve bunun sonucu olarak KAZA KIRIM riski bile doğurabiliyor. Tek korkum ilerde bunlardan ötürü büyük birşeyler olmaması.Türkiyede kaç tane pilot var Allah aşkına. Saysanız bini bulmaz bırakın bini beşyüzü bulmaz şuan size sayı vermem doğru değil. Dışardaki kaptan pilotun yaptığı iş yüküyle bizimkini yan yana koysanız toz kadar kalır yanımıza. Bu kadar mı fakiriz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır bu doğru. Ama bir yerde de hak eşitliğinin olması gerekiyor.

Şuan bütün hava kuvvetlerinde gerek içerden yetiştirilen pilot gerek öncü olarak gelen ilk grup gerekse zorla getirilen personel bunların giçbiri çözüm değil. Hele 21 yıl tam bir facia. Umarım kötü birşey olmaz . En azından ZED lerin ve hiç dışarı çıkmamış pilotların iyileştirmeleri yapılır da en azından onun tatmini olur ve ayrı gayrı düşünülüp kendi içimizde birbirimize düşmeyiz.

NE OLMUŞTU?

Uzun yıllar TSK'da görev yapan ve hizmet süresini doldurmasıyla havayolu şirketlerine giden pilotlar, zorunlu görev süresinin 21 yıla çıkarılması sonrası TSK'ya geri çağrılmış ve dönmeyenlerin lisanslarının askıya alınacağı ortaya çıkmıştı.

©AirportHaber

Türk Hava Kuvvetleri pilotları arasında ayrımcılık mı yapılıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (105)

bana bak kaptan ~ 5 yıl önce
ben de yıllarca dağda bayırda tabanvay gezerek terörist peşinde koştum, sonra geldim pilot oldum. sen kelle koltukta görev yapıyoruz diye milleti kandırırken, kelle koltukta görev yapan bendim. o esnada sen irtifadan bomba bırakıp kaçıyordun, maksimum bir saat uçup piste teker koyuyordun. ben haftalarca, gece gündüz, arazide her saniye ölüm tehlikesiyle yaşarken, dahası 40 tane adamın hayatının sorumluluğunu taşırken, senin tek yaptığın, tek başına irtifadan bomba bırakıp gitmekti. yılda da en fazla 200 saat uçar, top gun gibi takılır, diğer personele hatta subaylara bile yukarıdan bakardın. şimdi gelmiş yer personelinin kaç katı maaş alan adamın ağlamasını eleştiren adama git işine bak diyorsun. sizin çapınız bu kadar işte. kendi sıkıntınız oldu mu ahlayıp vahlarsınız, ama sizden kötü durumdaki insanlara da anında böyle sırtınızı çevirirsiniz. ki bu adamlar da seninle aynı orduda görev yapan, vatan için canını vermeye yemin etmiş kişiler. yazık. sizinle uçtuğum saatlere yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşünün ~ 5 yıl önce
Line cı abiler çok yoğunuz demişler... Eskiden asker olanlar unuttu galiba diğerleri zaten farkında değil olayın.. birinin senin uçtuğun hava aracını düşürmeye çalışmasının ne demek olduğunu düşünün aldığınız istihbarat raporlarını o raporlara rağmen görevin için o vadiden uçtuğunuzu düşünün... Hava şartlarının uygun olmadığı zaman ama bile sıhhi tahliye denildiği zamanı düşünün... Görevde iken eşin ve çocuğunla her telefonla görüştüğünde aklına acaba son mu diye aklından geçtiğini düşün... Düşün ki çalıştığın camiadan en az her sene bir kaza kırım bir çok şehit çıkıyor...14 yaşında edilen yemin söz konusu olmuş yazanlar acaba 14 yaşında hangi ciddi kararı vermişler...fetöcü diyen olmuş her hakkını savunana yapıştırın... Hangi gelişmiş ülkenin yüce ordusunun kahraman pilotunun o ülkede ticari mana da çalışan liner abiden az maaş aldığını karşılaştırın.. Bunu Amerika ya kurs almaya gidince helikopter pilotu olduğunuzu söylediğiniz eğitmenin yüzünden okuyun şaşkınlığını... Hepimiz bu vatanın çocuğuyuz hepimiz hakkımızın peşinden koşuyoruz lütfen bu sözlerle işini düzgün yapmaya çalışan pilotlarınızın kalbini kırmayın... Yaptığımız iş karşılığında bir maaş aldığımızı biliyoruz ama köle değiliz ve istediğimiz zaman al bu tazminatım ben gidiyorum diyemiyorum! Biraz gözünüzü açın on yargılı davranmayın... Herkes iyi şeyler olsun hakettiğini alsın istiyor ama bunu başkasının bacağından çekerek yapmayın adaletli olun... Adam ayrıca maaşım az bile dememiş ikilik var üvey evlat muamelesi görüyorum demiş herkes kafasına göre yorum yapmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
W ~ 5 yıl önce
Bu memleketin tek eli silah tutan delikanlısı vatansever askeri pilotlar mı kardeşim ,yıllarca orduya sadakatle hizmet et bir de bedellici tayfa fo lardan asker kışlasına lafı işit. Acınası bir vaziyete geldi ülkenin hali iyice, havacıyım diye geçinen bizlere de tüh olsun şu kepaze yorumlara bak. Gerçek Harbiyeliler savunur bu ülkeyi bir şekilde ağalar siz rahatınıza, heybenizi bir an önce doldurmaya bakın boşverin bu işleri :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gördük ~ 5 yıl önce
Gördük gerçek harbitleri.
Hani ~ 5 yıl önce
Gerisi tefrruattı.. para da olmasa var ya..karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde.. bir yemin bar ya o m oldu? Yzb. Arkadaş halen silah altında her yere tabi ki gidecek. Maaşı da az değil doğrusu. O da bir an önce airline hesapları yapıyor sa !! Olmadı şikayet olmamalı. Askerin habacısı karacısı yok. Girene kadar herkes hiçbirşeydi. Orada meslek katıldı yoğruldu. Bu ticari bir borç değil . Vatan borcu, asker yemini. Her zaman ve her yerde. Hayırlısı olsun. Sivilden gelen arkadaşlar da dahil memlekette suriyeli gibi yaşamak yok zor günde qatar a kaçarım yok. Suriyeliden farkın olsun hizmet gerek ise hizmet vermek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Link ~ 5 yıl önce
Yemin etmeyi çok istiyorsan kara ve ya hava farketmez hemen link atayım sana hemen katalım seni ordumuza..ediverirsin bi yemin bak ülkenin de ihtiyacı var sana
Türk Pilotu ~ 5 yıl önce
Ülke zor durumda. Hava Kuvvetlerinde Sivilde yaptığımız işin 10 katını yapıyorduk. Şu karacı albay maaşlaından daha fazla bir pilot alamaz tabusu yıkılması gerekiyor. Hava Kuvvetlerinde çalışan subayların da yaptıkları ile doğru orantılı ücret alması gerekiyor lakin ülkede bu ücret sistemi varken bu zor görünüyor. Sivil havacılığa geçme şansı sistemi biraz olsun cazip hale getiriyordu Artık bu da mümkün görünmüyor. Zorbalıkla insanları uçuramazsınız beu ülkenin de uçuşa ihtiyacı var. Sonuç bu sistemde insanları madur etmemek için hak ettikleri parayı vereceksin ki çocuklarını yetiştirsinler. Kendilerine iş kursunlar istihtam yaratsınlar. Ona verme buna verme git ihaleye katılan tanıdıklara ver. ASker olsa bile hak ediyorsa almalı. İnsanlara hak ettiklerini verseniz daha iyi çalışırlar. Kimse hak etmediği bir şeyi istemiyorki. Hak ettiklerini vermeyen veya bunu istemeyenler vatan hainidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zorbalık yok ~ 5 yıl önce
Askerde zorbalık olmaz. Asla ve kata. Yok öyle bir şey. Nereden çıktı bu? Muhahahaha
Binbaşı ~ 5 yıl önce
Bir yüzbaşının bu mektubu gönderdiğine inanmamakla birlikte pilotların sadece HvKK lığında değil kara havacılık, jandarma havacılık, polis havacılık ve sahil güvenlik havacılık pilotlarının olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Sivil veya asker pilot olarak ve her ikisini de yapmış ve yapan bir pilot olarak bu mesleğe girerken 14 yaşında ölmeye yemin ettiğimizi hatırlatmak isterim. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır. TK da uçan kaptanın 70-80 bin alması ile askeri pilotun 15-20 bin alması seni rahatsız ediyorsa ettiğin yemin ile bağdaşmıyor yazmadığına inandığım mektubun yüzbaşım.Sivil hayata alışmış ve geçmişte mecburi hizmetini tamamlamış kaptanlarıma da zorunlu geri dönüş için bir çift lafım var. AYNI GEMİDEYİZ, zaman taşın altına elimizi koyma zamanı. FETÖ illetinin yaptığı tahribatı ancak biz düzeltebiliriz. Haydiii.haydeee. Gidelim... zorla değil istekle. Ne zamana kadar? DÜZELTENE VE GERİYE BAKTIĞIMIZDA DÜŞMANA KORKU, DOSTA GÜVEN SAĞLAYAN BİR TSK BIRAKANA KADAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batman ~ 5 yıl önce
Bende haava kuvvetlerinden binbasiyim diye mail atsam yayınlayacaklar mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüzbaşım ~ 5 yıl önce
Gazinoda dinlenirken biraz roman kitap okuyaydın edebiyatını geliştirirdin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaşın 3 misli arttı ~ 5 yıl önce
O zaman iyiydi. Şimdi dışarıdan gelen adamların maaşı fazla olunca battı galiba. Hiç düşündün mü yer sınıfı ne iş yapar da pilotun 5te biri maaşı alır. EOD ciler güneydoğuda tabanvayla mayın temizlerken, sen Brüksel'e yer sınıfı Afganistan'a Pakistan'a göreve giderken, jandarması piyadesi, komandosu arama kurtarmacısı vs. Bunların yaptığı da toz kalır mı, yoksa onlar fasulyeden subay mı sana göre. Evet herkes aynı maaşı almalı ama Hv Kuvvetleri bir tek pilotlardan oluşmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 5 yıl önce
Yer sınıfı işen senin bu platformda işin ne arkadaş bak bu haber pilotlar ile ilgili.
Gitme ~ 5 yıl önce
Gitme ozaman. Yunanistan'a kaç. Yada obez olup kendini işe yaramaz hale getir. Olmadı Rusla evlen. Kaçak iş kur, sonra kendini ihbar et. Yöntem çok biliyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000