20 Aralık 2017, Çarşamba 09:30:01

Türk Hava Kurumu yurt dışına öğrenci gönderecek

Türk Hava Kurumu, Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi (IACE) programı kapsamında yurt dışına öğrenci gönderileceğini duyurdu.
  • "THK Şubelerinde En az 3 aydır Genç Kanat olarak kayıtlı ve faal olmak," isimleri de yazsaydınız ilana..
  • Babasi generalse kesin gider.albaysa buyuk ihtimalle gider.binbasi yuzbasi felansa bi ihtimal gider.hatta bir kerede gitmez.paso gider.bunu herkes biliyor onu gecelim. Personeline 3 maas verememis bir kurumun yurt disina ogrenci mubadelesi yapicam diye etrafta gezmesi daha enteresan degil mi?
  • ha ha ha kurumun içler acısı hali ne bakın hele..hikayeden sınav yapacaksın ögrenci başına 80 tl alacaksın sonrada bilinen seneryo ...soyadı yakınımdır gönder gitsin..yaaa 80 tl ye kadar düştünüz demek ki...az yiyin azzzzz
  • Hic bir yere gonderemezler, gonderseler orda magdur olurlar. Gidenler, donduklerinde koca bir hic olarak kalirlar. Beceriksizler Birligi
  • Thk dan gelen adamlari aydin cildir a vermisler, thy nin son donem pilot adaylari tirt cikiyormus! Thk eski balon mudurunu bas ogretmen yapan thy cildir havalimanin verdigi egitim gibi olur bu thk! Balondan , ici bos egitim!!! Hamurlari ayni, Kumasi yine ayni kalitesiz kumas!
  • Orasi neresi?
  • Bu program takip edilmeli. Gidecek gençlerin soyadları ve kurum içi ilişkileri araştırılmalı. Sadece 1 tane bile dışarıdan kişi bulunursa thk ile ilgili bütün olumsuz düşüncemi bırakacağım. İddia ediyorum thk yanıltmayacak beni ve gidenlerin hepsi birdiğerinin akrabası, tanıdığı olacak.
  • Maaşlar baba...
  • 3 aydır Genç Kanat kayıtlı olması gerekirken rakam vermiş ama İngilizce seviyesinde seviye, puan vermemiş, bak sen Allah'ın işine yurtdışına gidecek kişide uluslararası geçerliliği olan İngilizce seviyesi aramıyor kanat üyeliği arıyor. kendi içinde yapacağı ingilizce sınavı ne kadar objektif?
  • Sonra demedi demeyin, o öğrenciler orada rezil perişan olurlar bu THK kafasıyla.

Türk Hava Kurumu, Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi (IACE)  programı kapsamında yurt dışına öğrenci gönderileceğini duyurdu.

Resmi siteden yapılan bilgilendirmede 17 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında İngiltere, Almanya, Hongkok ve Çin ülkerinden birine ücretsiz olarak öğrenci gönderileceği açıklandı.

İşte şartlar ve detaylar:

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2. 01 OCAK 1998 (dahil) - 01 AĞUSTOS 2001 (dahil) tarihleri arasında doğmuş olmak (Yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz),
3. THK Şubelerinde En az 3 aydır Genç Kanat olarak kayıtlı ve faal olmak,
4. Yeterli seviyede İngilizce biliyor olmak,
5. Havacılık faaliyetleri ve THK hakkında belli bir seviyede bilgiye sahip olmak,
6. THK’nın açtığı kurslara katılmak ve başarılı olmak,
7. Söz konusu mübadele programına daha önce katılmamış olmak,
8. Halen öğrenimine devam ediyor olmak,
9. Sağlıklı olmak (yurt dışı seyahat engeli bulunmamak),
10. Yurtdışına çıkış engeli bulunmamak.

BAŞVURU:

Başvurular 20.12.2017 - 24.01.2018(Dahil) tarihleri arasında, üye olunan THK Şube Başkanlıkları tarafından T.C. vatandaşlık numaralı NÜFUS CÜZDANI aslı ile online olarak yapılacaktır. 

SINAV:

İngilizce yazılı ve sözlü sınavı ve Türkçe mülakat 02 Şubat 2018 CUMA günü Ankara’da yapılacak olup, sınavlarla ilgili detaylı bilgi ve sınav davetiyesi öğrenci tarafından online kayıtta belirtilen elektronik posta adresine gönderilecek ve www.thk.org.tr adresinde yayınlanacaktır.

Sınav ücreti 80 TL olup,

Türk Hava Kurumu Üniversitesi YAGEM Denizbank Ostim Ticari Şube İban No: TR69 0013 4000 0050 6766 5000 20

hesabına yatırılacaktır. Son ödeme tarihi 24 Ocak 2018’ dır.

Ödeme yapılırken açıklama kısmına; sınava girecek öğrencinin Adı-Soyadı, TC kimlik numarası ve IACE yazılması zorunludur.

(Sınav ücretine, sınava girecek öğrencinin öğle yemeği ücreti dahildir. )


Sınav günü, öğrencinin aşağıdaki belgeleri yanında bulundurması gerekmektedir. Belgelerden herhangi biri yanında olmayan aday, sınava alınmayacaktır.

1. T.C. Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi,

2. Başvuru tamamlandığında şubeden alınacak THK Şube Başkanı onaylı başvuru belgesi,

3. Sınav ücreti ödeme dekontu,

4. Sınav Davetiyesi

5. Okul idaresinden veya dershaneden onaylı Öğrenci Belgesi,


İrtibat : [email protected]  +90 312 303 73 00-02

Türk Hava Kurumu yurt dışına öğrenci gönderecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

olmamış ~ 6 yıl önce
"THK Şubelerinde En az 3 aydır Genç Kanat olarak kayıtlı ve faal olmak," isimleri de yazsaydınız ilana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basgan ~ 6 yıl önce
Babasi generalse kesin gider.albaysa buyuk ihtimalle gider.binbasi yuzbasi felansa bi ihtimal gider.hatta bir kerede gitmez.paso gider.bunu herkes biliyor onu gecelim. Personeline 3 maas verememis bir kurumun yurt disina ogrenci mubadelesi yapicam diye etrafta gezmesi daha enteresan degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanko ~ 6 yıl önce
ha ha ha kurumun içler acısı hali ne bakın hele..hikayeden sınav yapacaksın ögrenci başına 80 tl alacaksın sonrada bilinen seneryo ...soyadı yakınımdır gönder gitsin..yaaa 80 tl ye kadar düştünüz demek ki...az yiyin azzzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet geliyorum demez ~ 6 yıl önce
Hic bir yere gonderemezler, gonderseler orda magdur olurlar. Gidenler, donduklerinde koca bir hic olarak kalirlar. Beceriksizler Birligi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum gonderiyorum ~ 6 yıl önce
Thk dan gelen adamlari aydin cildir a vermisler, thy nin son donem pilot adaylari tirt cikiyormus! Thk eski balon mudurunu bas ogretmen yapan thy cildir havalimanin verdigi egitim gibi olur bu thk! Balondan , ici bos egitim!!! Hamurlari ayni, Kumasi yine ayni kalitesiz kumas!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumsuz.... ~ 6 yıl önce
gönderdiğin yorumun altina bir de ne anlatmak istediğini yazsaydin keşke....
HONGKOK?? ~ 6 yıl önce
Orasi neresi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahahajs ~ 6 yıl önce
Bu program takip edilmeli. Gidecek gençlerin soyadları ve kurum içi ilişkileri araştırılmalı. Sadece 1 tane bile dışarıdan kişi bulunursa thk ile ilgili bütün olumsuz düşüncemi bırakacağım. İddia ediyorum thk yanıltmayacak beni ve gidenlerin hepsi birdiğerinin akrabası, tanıdığı olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanane la sen kimsin ~ 6 yıl önce
Sen kimsin la sana hesap verecek kurum ?
Vergi veren birisidir ~ 6 yıl önce
Koskoca kurum hesap mı verecekmiş! Ah benim koyunum, senin gibilere müstehak dieceğim de sen de o ballı parmağı nasıl yalarım diyenlerdensindir.
Zzz ~ 6 yıl önce
Maaşlar baba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaşı Gurnaza sor ~ 6 yıl önce
Maaş konusunda Gurnaz açıklama yapacak
ingilizce ~ 6 yıl önce
3 aydır Genç Kanat kayıtlı olması gerekirken rakam vermiş ama İngilizce seviyesinde seviye, puan vermemiş, bak sen Allah'ın işine yurtdışına gidecek kişide uluslararası geçerliliği olan İngilizce seviyesi aramıyor kanat üyeliği arıyor. kendi içinde yapacağı ingilizce sınavı ne kadar objektif?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 6 yıl önce
Sonra demedi demeyin, o öğrenciler orada rezil perişan olurlar bu THK kafasıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000