15 Eylül 2020, Salı 13:41:31

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden 'bağış' açıklaması

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, atanan kayyum Cenap Aşçı imzasıyla bir açıklama yayımladı.
  • Universiteye bir para yardimi yapilmayacaksa henüz mezun olmamis ve bir sekilde hakki olmadigi halde burs ve dolari cok düşük kurdan sabitleme gibi kayırmacılık yapılan kisilerden para alınmalı ondan sonra bağış vs.yoluna gidilmelidir.
  • KAYYUM BU ESKİ YİYİCİ YÖNETİCİLERİ TÜM GÜÇLERİ İLE MAHKEMEYE VERMELİ , AVUKAT OLARAKTA KENDİLERİ GÜVENDİKLERİ AVKATLARA BAŞVURMALI. KURUMUN ESKİ AVUKATLARI ŞAYET VARSA HALA KÜRŞAT PAŞAYA ÇALIŞIYO OLABİLİR. KURUMDA AKRABA ÇALIŞANLARIN ÖZELLİKLE ŞİRKETLERDE VARSA İNCELENMELİ( KURNAZ PAŞA). KURUM İÇİNDEKİ DERİN YAPI ( TUA) DAKİ CUNTA YAPISI TEMİZLENMELİ. GEREKİRSE TÜM THK DAKİ PERSONEL SİRKULASYONLA DEĞİŞTİRMELİ.
  • THK Üniversitesi yıllardır mali problemleri olan bir yer. Yök bu üniversiteyi neden kapatmıyor? Öğrencilere mağduriyet yaşatıyor. Bu zihniyetle burdan ne köy olur ne kasaba.
  • Yıllardır bu yozlaşmış zihniyete sesimizi çıkarmadık. Paramızı yediler, haram zıkkım olsun! Kayyum istiyor diye bağış yapmak zorunda değilim. Kayyum çok biliyorsa kendi bağış yapsın. Öğrencilerden bağış adı altında para istemeyi biliyor.
  • Bizim kimseye bağış yapacak halimiz yok. Bağış zorunlu olacak bir şey değildir. Bağış yapanları da ilk sırada uçurmanızın hiç bir hukuki dayanığı yok.
  • Bu üniversiteyi hala kapatmama nedenleri oraya gelenlerin ceplerini doldurmak istemesi. Kimsenin orda eğitim görmeye çalışan öğrencileri düşündüğünü sanmıyorum. Bu üniversite yıllardan beri bu şekilde ekonomik sorunları olan bir yerdi. Sürekli gelen yedi, giden yedi. ARTIK KAPATIN!!
  • Hala para istiyor kayyum !!!
  • Yarısında okumayı kestim. Yok dolardı yok tl di. Arkadaş hangi eğitim kaç paraysa önceden hepsini söylersin insanlara. Parasını almayacağım dediğini de almazsın, tl ile ödeme istediysen de işini ona göre yaparsın. Durumu olan olmayan da bu açık bilgilere göre bölüm tercihini yapar. Plansız iş ve kötü yönetimin cefasını paramız bitti diyerek insanlara yıkamazsın.
  • yetmez hatta her öğrenci 1 uçak alsın:)
  • Bence okul bu durumda olmasının en büyük sebebi öğrencileri. Birçok kez sınavlardan başarısız olmuş ya da uçuşlar da disiplinsizlikden dolayı uçuşu kesilen adamlar gidip gazetecilere yalan yanlış haberler verip, okulu daha sıkıntılı hala getiriyor. Daha geçen sınavları geçemeyen biri yök'e şikayet ettiği için okulda bütün bölüm mağduriyet yaşadı. Üste üstelik zaten 2014-15 yıllı girişlilere önceden de uygulanan bir durumdu, parayı ödeyip de daha erken mezun olma durumu ve bu durumdan da hiç şikayetçi de değillerdi. Sonradan ne olduysa batmış heralde.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, atanan kayyum Cenap Aşçı imzasıyla bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada; pilotaj bölümü öğrencilerine bağış yaptırılması zorunlu kılınan durumla ilgili detaylara yer verildi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi açıklaması:

Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve özellikle Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj bölümü ile ilgili son günlerde internet haber sitelerinde paylaşılan haberlere ilişkin bilgileri sizler vasıtasıyla değerli halkımız ve velilerimiz ile paylaşmak isteriz.

1925 yılında Atatürk’ün kurmuş olduğu Türk Hava Kurumu Derneğinin şemsiyesi altında THK kuruluşları faaliyet göstermekte olup tüm varlıklar Derneğe aittir. Öncelikle bilinmesinde yarar olan husus, Üniversitemiz yönetimine kayyum atanmadığı aksine Üniversitemizin olağan usullerle varlığını devam ettiren yönetim organları ile akademik hayatına devam ettiğidir.

Üniversitemiz THK’un kendi mülklerinde faaliyet göstermekte olup, SGK ve Vergi Borcu dışında yatırım kredisi veya piyasaya yüklü miktarda borcu bulunmamaktadır. Pilotaj bölümü öğrencilerimizin uçuşlarını hızla tamamlamak için ilave kaynağa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaçta esasen aşağıda açıklandığı şekliyle ortaya çıkmıştır.

Bahse konu Pilotaj bölümü öğrencilerimizden dört yıllık eğitim bedeli ve dolar bazlı uçuş bedeli alınması gerekirken, sadece Türk Lirası sabit ücretli olarak eğitim ücreti alınmıştır. Başka bir ifadeyle tüm pilotaj bölümü öğrencileri eğitimin gerçek maliyetine göre büyük oranda burslu gibi kaydedilmiştir. Bu öğrencilerimizin toplam uçuşlarının yarıya yakını üniversitemizce tamamlanmış, ancak kalan toplam 30.000 saatin üzerinde uçuşun Üniversitemiz ve Kurucu Vakfın imkanları ile yapılmasında kaynak ihtiyacı nedeniyle gecikmeler yaşanmıştır. Velilerimizden ilave ücret talebi olmaksızın bu uçuşlar eğitim öğretime başlama yılı ve başarı puanı esas alınarak planlanıp sürdürülmektedir. Öğrencilerimiz teorik ve uçuş derslerinin bitiminde objektif ölçme ve değerlendirme kriterlerine göre Üniversitemiz ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından sınavlara tabi tutulmaktadır. Bu şekilde yapılan sınavlar neticesinde başarı gösteren öğrencilerin kasten başarısız sayıldığı gibi asılsız ve boş iddialar, esasen üniversitemiz akademik başarısı ve imajını kasten karalama amacını taşımaktadır.

Pilotaj bölümü öğrencilerinin uçuşları kaynak sıkıntısına rağmen Kurucu Vakfımızın şirketi olan Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi (TUA) imkanları da kullanılmak suretiyle sürdürülmektedir. Bu uçuş okulumuzun 25 adet tek ve çift motorlu uçağı ve 40 civarında hocası ve iki adet ücretsiz kullandığı havaalanı bulunmaktadır. Pilotaj uçuş eğitimi tek tek yapılmakta ve ciddi kaynak gerektirmektedir. Uçuşların hızla devam ettirilmesi için uçak yakıtı olan avgaz alımı, uçakların periyodik bakımı ve eğitmen maliyetlerinin sürekli olarak karşılanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Türk Hava Kurumu Derneği, Vakıf şirketlerindeki sorunların çözümü ve kaynak temini ile ilgili çalışmalarımıza devam edilmekte ve elde edilen kaynaklar ölçüsünde uçuşlar sürdürülmektedir.

Gecikmelerin nedeni konusunda Pandemi öncesinde tüm velilerimiz ile bir toplantı tertip edilmiş ve bu bilgiler paylaşılmıştır. Bu toplantıda uçuşların daha da hızlandırılması için gönüllü olarak velilerimizin desteği istenmiş ve sonucunda Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfına şartlı olarak bağış yapacak velilerimizin öğrencilerine Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi’nde Üniversite uçuşlarına sayılmak üzere ilave uçuş yaptırılmaya başlanmıştır. Bu uygulama sonucu tüm öğrencilerimizin toplam uçuş saati velilerimizin gönüllü katkısıyla azalmakta ve yapılması gereken uçuş süresi kısalmaktadır. Bu uygulama gönüllü olup, uygulamaya katılmayan öğrencilerimiz de Üniversite ve Kurucu Vakıf imkanlarıyla uçurulması gereken saat azaldığından daha erken uçuş imkanına kavuşmaktadır.

2020 yılında pandemi dolayısıyla çeşitli aksamalar yaşanmıştır. YÖK mevzuat ve talimatları ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün mevzuat ve talimatları doğrultusunda eğitim ve öğretimine devam edilmektedir. Uçuşların daha da hızlandırılması için daha fazla kaynağın hızla temini gerekmekte, bu amaçla velilerimizin gönüllü katkılarından başka, havacılıkta yaşanan ciddi daralmaya rağmen Vakıf ve Üniversite imkanlarıyla kaynak temini çalışmalarımız sürmekte ve THK’nın tüm imkanlarıyla sorunun hızla çözülmesine gayet gösterilmektedir.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden 'bağış' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Plt. ~ 4 yıl önce
Universiteye bir para yardimi yapilmayacaksa henüz mezun olmamis ve bir sekilde hakki olmadigi halde burs ve dolari cok düşük kurdan sabitleme gibi kayırmacılık yapılan kisilerden para alınmalı ondan sonra bağış vs.yoluna gidilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KIRUMU YİYENLER HALA DIŞARDA İ ~ 4 yıl önce
KAYYUM BU ESKİ YİYİCİ YÖNETİCİLERİ TÜM GÜÇLERİ İLE MAHKEMEYE VERMELİ , AVUKAT OLARAKTA KENDİLERİ GÜVENDİKLERİ AVKATLARA BAŞVURMALI. KURUMUN ESKİ AVUKATLARI ŞAYET VARSA HALA KÜRŞAT PAŞAYA ÇALIŞIYO OLABİLİR. KURUMDA AKRABA ÇALIŞANLARIN ÖZELLİKLE ŞİRKETLERDE VARSA İNCELENMELİ( KURNAZ PAŞA). KURUM İÇİNDEKİ DERİN YAPI ( TUA) DAKİ CUNTA YAPISI TEMİZLENMELİ. GEREKİRSE TÜM THK DAKİ PERSONEL SİRKULASYONLA DEĞİŞTİRMELİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK Üniversitesi Kapatılsın. ~ 4 yıl önce
THK Üniversitesi yıllardır mali problemleri olan bir yer. Yök bu üniversiteyi neden kapatmıyor? Öğrencilere mağduriyet yaşatıyor. Bu zihniyetle burdan ne köy olur ne kasaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM NEREDESİN ~ 4 yıl önce
THK üniversitesi mevcut öğrencilerini mezun edip işleri yoluna koyana kadar Shgm YÖK koordinasyonu ile öğrenci alımını durdurmalıdır. Mezun ver, yerine öğrenci al. THK uçuş akademisi için zamanında bu yapılmıştı.
Thk Üniversitesi Kapatılsın. ~ 4 yıl önce
Yıllardır bu yozlaşmış zihniyete sesimizi çıkarmadık. Paramızı yediler, haram zıkkım olsun! Kayyum istiyor diye bağış yapmak zorunda değilim. Kayyum çok biliyorsa kendi bağış yapsın. Öğrencilerden bağış adı altında para istemeyi biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bağışa Hayır. ~ 4 yıl önce
Bizim kimseye bağış yapacak halimiz yok. Bağış zorunlu olacak bir şey değildir. Bağış yapanları da ilk sırada uçurmanızın hiç bir hukuki dayanığı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk Üniversitesi Kapatılmalı. ~ 4 yıl önce
Bu üniversiteyi hala kapatmama nedenleri oraya gelenlerin ceplerini doldurmak istemesi. Kimsenin orda eğitim görmeye çalışan öğrencileri düşündüğünü sanmıyorum. Bu üniversite yıllardan beri bu şekilde ekonomik sorunları olan bir yerdi. Sürekli gelen yedi, giden yedi. ARTIK KAPATIN!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2014 Girişli ~ 4 yıl önce
Hala para istiyor kayyum !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okumadım Durumum Yoktu ~ 4 yıl önce
Yarısında okumayı kestim. Yok dolardı yok tl di. Arkadaş hangi eğitim kaç paraysa önceden hepsini söylersin insanlara. Parasını almayacağım dediğini de almazsın, tl ile ödeme istediysen de işini ona göre yaparsın. Durumu olan olmayan da bu açık bilgilere göre bölüm tercihini yapar. Plansız iş ve kötü yönetimin cefasını paramız bitti diyerek insanlara yıkamazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 4 yıl önce
yetmez hatta her öğrenci 1 uçak alsın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne ağladınız be, ~ 4 yıl önce
Bence okul bu durumda olmasının en büyük sebebi öğrencileri. Birçok kez sınavlardan başarısız olmuş ya da uçuşlar da disiplinsizlikden dolayı uçuşu kesilen adamlar gidip gazetecilere yalan yanlış haberler verip, okulu daha sıkıntılı hala getiriyor. Daha geçen sınavları geçemeyen biri yök'e şikayet ettiği için okulda bütün bölüm mağduriyet yaşadı. Üste üstelik zaten 2014-15 yıllı girişlilere önceden de uygulanan bir durumdu, parayı ödeyip de daha erken mezun olma durumu ve bu durumdan da hiç şikayetçi de değillerdi. Sonradan ne olduysa batmış heralde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilir kişi ~ 3 yıl önce
Arkadaş durumu çözmüş sanırım bu kadar tartışmaya gerek yokmuş, yarın gel kayyum olarak işe başla bize de uçmayı öğretirsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000