09 Haziran 2009, Salı 08:02:53

"Türk halkı uçmayı çok sevdi"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geçen yıl iç ve dış hatlarda 79 milyon kişinin hava yolunu kullandığını, bu yıl bu rakamın asgari yüzde 7 artarak 84 milyona ulaşmasını öngördüklerini bildirdi.
  • Hizmet yapılmaynca Türkiye geride kaldı deniliyor Hizmet yapıncada takdir edilmesi gerekirken eleştirilere maruz kalınıyor. Soruyorum şu hizmetleri (havalimanı, hızlı tren v.s) senin savundugun insanlar yapsaydı takdir etmeyecekmiydin. Ben bile takdir ederdim . Ama arkadaşım yapılanı eleştirme
  • yok yok aslanım ben canımı sokakta bulmadım, bu ülkede hızlı trene falan binmem, yakınlarımın beni sadece rüyalarında görmesini istemiyorum. Sen bu rakamları havalimanı falan söyliceğine, karşında gerçekten o tren kazasında yakınını kaybeden birine ne söylerdin, bi onu düşün bakalım ;) hala no kapişşş
  • kusura bakmayın,kacınız havacı ve ya degıl bılmıyorum.ama yazılanlara onem vermedıgınızı yada gozden kacırmıs oldugunuzu dusunuyorum.kos koca ulastırma bakanı dolmus ucak dıyor.havacılıgı dolmus a benzetıyor.ucagın ucabılme olasılıklarının cok ınce hesaplara dayandıgını unutuyor.ucamanın amacının zaman ve paradan tasarruf etmek oldugunu unutuyor.havacılık sektorundekı butun kuralların KAN la yazıldıgını.en ufak bır dıkkatsızlıgın pek cok cana mal olabılecegını unutuyor.ısterdımkı dolmus ucaklar kelımesı yerıne.ucmanın bılıncınde,hem bız calısanlar hem de yolcuların ucakları dolmus olarak gormesını engellemek.dedıgım gıbı zaman ve paradan tasarruf ettıklerı bır ulasım aracı olarak gormelerını saglamasıdır.
  • Avrupada hızlı trene biniyodum diyen arkadaşım şimdi ülkemizdede biniyorsun. Daha önce bunlar hayaldi hayallerde görüyodun derken şimdi gerçeği görüyosun iyi anla arkadaşım. Soruyorum size Allah'tan korkun şimdiye kadar diğer hükümetler ne yaptılar. Sayın bakan 2000-2001 yıllarında Türkiyede sadece 8,5 milyon kişi hava ulaşımından faydalanırken bu sayının 79 milyona ulaştığını belirtiyor. Bu çok önemli bir atılım. Türkiye'de Avrupa standartlarına uygun havalimanları insa edilmeye baslandı. (Ankara Esb, İstanbul Atatürk, sabiha gökçen, Antalya, İzmir Adnan mend.) Türkiye havacılık sektöründe tekel olmaktan cıktı. şimdi özel hava yolları bile Türkiyenin ve Avrupa'nın birçok noktasına sefer düzenliyor. Bunları görmekliğe gelmek nank
  • merak etme ben hızlı treni rüyamda görmüyordum, avrupada bizzat içine binim geziyordum. Ama bu ülkede hızlı trene binenler senin savunduğun insanlar sayesinde artık sadece yakınlarının rüyalarında... kapişş ;)
  • hızlı trenide gördük 45 kişinin hayatına mal oldu bakalım bunun ahirette nasıl cevabını verecekler orada rüşvette geçmiyor.hem ne meyvası verdiler vatandaşa sadece kendilerinden olanlara AKP lilere verdiler.yani uzun lafın kısası ADALET ve KANKINMA PARTİSİ haydi hayırlı traşlar
  • az kaldı başlığını atan arkadaşım benzine yapılan zam her hükümet döneminde var. Yaptılar yorumunu yapan arkadasım hızlı treni belkide rüyanda görüyordun ama şimdi hizmette. Ne yaptılar yorumunu yapan arkadaşım sana gelince bundan 8 yıl önce uçağa bile binemezken şimdi otobüs fiatına gökyüzünde uçuyorsun bunları görmezliğe gelmeyelim Dua edelimde Allah bu adamları başımızdan eksik etmesin eeee nedemişler meyve veren ağaç taşlanırmış...
  • aaa arkadaşım hakkını yiyorsun adamların, yapmaz olularmı. Bak ne güzel hızlı tren yaptılar... sonuç ilk vrajda 10 larca ölü!
  • yapılanı gören arkadaş , bir liste yaparsan belki bizde görürüz yaptıklarını havacılık dalından bahsediyorum.yoksa antalya ya tren hattı yaptılar da biz mi görmedik?
  • sizde uçaçaksınız.memleketi batırdınız be çekin gidin artık benzine yine zam yapmışsınız .ayıp yahu 3.25 kimde var bu kadar zamlı benzin uyanın artık uyanın yeter artık bir durun diyen çıkmayacakmı yeterrrrrrrrrrrrr.

Osmaniye'de sürdürdüğü gezi ve incelemeler sırasında, uygulamalar ve projeler hakkında bilgi veren Yıldırım, 2000-2001 yıllarında Türkiye'de sadece 8.5 milyon kişinin hava ulaşımından faydalandığını, bu sayının geçen yıl 79 milyona ulaştığını vurguladı.

Başlattıkları dolmuş uçak uygulamasıyla Türkiye'nin her noktasına uçuşlar gerçekleştirildiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Çapraz uçuş dediğimiz sistemle artık her noktaya uçuş var. Şu anda iç hatlarda ortalama yüzde 12 artış var, dış hatlarda ise geçen yılki rakamları koruyoruz, burada yüzde 2-3 azalma görünüyor ancak senenin ilk aylarında bu durum normal, bundan sonra süratle yükselir. Bu yıl iç ve dış hatlarda asgari yüzde 7 büyüme bekliyoruz. Artık insanımız uçuyor, Türk halkı uçmayı sevdi. Ayağı yerden kesilen bir kişi bir daha uçağı bırakamaz."

Yıldırım, uygulamaya koydukları bölünmüş yol çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirterek, "Bölünmüş yol çalışmalarında hedefimiz 2011'e kadar 22 bin 500 kilometre. Şu anda bu hedefin 15 bin 500 kilometresini bitirdik. Bu yıl da 2 bin kilometre yolu bitirerek hizmete açacağız. Dolayısıyla 2010-2011 hedefimizi tutturacağız" diye konuştu.

Yıldırım, bölünmüş yolların hizmete açılmasıyla trafik kazalarında yüzde 89, kazalar sonucu meydana gelen ölümlerde ise yüzde 80 azalma olduğunu bildirdi.

Demiryolları taşımacılığında devreye sokulan hızlı trende yeni hat çalışmalarıyla ilgili, "Eskişehir-İstanbul arasındaki çalışmalar devam ediyor. Aynı zamanda Ankara-Konya hızlı tren projesinde ise ray döşenmeye başlandı. 2010'un sonunda bu hattı tamamlamış olacağız. Ankara-Sivas hattının Yerköy-Yozgat-Sivas bölümleri yapılıyor. Diğer kısmının da ihalesi gerçekleştirilecek" bilgisini veren Yıldırım, internet kullanımına da değindi.

Yıldınım, Türk halkının internet kullanım oranının hızla arttığına dikkat Çekerek, Türkiye'nin internet kullanımı açısından Avrupa'da 6. sırada yer aldığını kaydetti.

"Türk halkı uçmayı çok sevdi"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
Hizmet yapılmaynca Türkiye geride kaldı deniliyor Hizmet yapıncada takdir edilmesi gerekirken eleştirilere maruz kalınıyor. Soruyorum şu hizmetleri (havalimanı, hızlı tren v.s) senin savundugun insanlar yapsaydı takdir etmeyecekmiydin. Ben bile takdir ederdim . Ama arkadaşım yapılanı eleştirme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yok yok aslanım ben canımı sokakta bulmadım, bu ülkede hızlı trene falan binmem, yakınlarımın beni sadece rüyalarında görmesini istemiyorum. Sen bu rakamları havalimanı falan söyliceğine, karşında gerçekten o tren kazasında yakınını kaybeden birine ne söylerdin, bi onu düşün bakalım ;) hala no kapişşş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kusura bakmayın,kacınız havacı ve ya degıl bılmıyorum.ama yazılanlara onem vermedıgınızı yada gozden kacırmıs oldugunuzu dusunuyorum.kos koca ulastırma bakanı dolmus ucak dıyor.havacılıgı dolmus a benzetıyor.ucagın ucabılme olasılıklarının cok ınce hesaplara dayandıgını unutuyor.ucamanın amacının zaman ve paradan tasarruf etmek oldugunu unutuyor.havacılık sektorundekı butun kuralların KAN la yazıldıgını.en ufak bır dıkkatsızlıgın pek cok cana mal olabılecegını unutuyor.ısterdımkı dolmus ucaklar kelımesı yerıne.ucmanın bılıncınde,hem bız calısanlar hem de yolcuların ucakları dolmus olarak gormesını engellemek.dedıgım gıbı zaman ve paradan tasarruf ettıklerı bır ulasım aracı olarak gormelerını saglamasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Avrupada hızlı trene biniyodum diyen arkadaşım şimdi ülkemizdede biniyorsun. Daha önce bunlar hayaldi hayallerde görüyodun derken şimdi gerçeği görüyosun iyi anla arkadaşım. Soruyorum size Allah'tan korkun şimdiye kadar diğer hükümetler ne yaptılar. Sayın bakan 2000-2001 yıllarında Türkiyede sadece 8,5 milyon kişi hava ulaşımından faydalanırken bu sayının 79 milyona ulaştığını belirtiyor. Bu çok önemli bir atılım. Türkiye'de Avrupa standartlarına uygun havalimanları insa edilmeye baslandı. (Ankara Esb, İstanbul Atatürk, sabiha gökçen, Antalya, İzmir Adnan mend.) Türkiye havacılık sektöründe tekel olmaktan cıktı. şimdi özel hava yolları bile Türkiyenin ve Avrupa'nın birçok noktasına sefer düzenliyor. Bunları görmekliğe gelmek nank

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
merak etme ben hızlı treni rüyamda görmüyordum, avrupada bizzat içine binim geziyordum. Ama bu ülkede hızlı trene binenler senin savunduğun insanlar sayesinde artık sadece yakınlarının rüyalarında... kapişş ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hızlı trenide gördük 45 kişinin hayatına mal oldu bakalım bunun ahirette nasıl cevabını verecekler orada rüşvette geçmiyor.hem ne meyvası verdiler vatandaşa sadece kendilerinden olanlara AKP lilere verdiler.yani uzun lafın kısası ADALET ve KANKINMA PARTİSİ haydi hayırlı traşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
az kaldı başlığını atan arkadaşım benzine yapılan zam her hükümet döneminde var. Yaptılar yorumunu yapan arkadasım hızlı treni belkide rüyanda görüyordun ama şimdi hizmette. Ne yaptılar yorumunu yapan arkadaşım sana gelince bundan 8 yıl önce uçağa bile binemezken şimdi otobüs fiatına gökyüzünde uçuyorsun bunları görmezliğe gelmeyelim Dua edelimde Allah bu adamları başımızdan eksik etmesin eeee nedemişler meyve veren ağaç taşlanırmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aaa arkadaşım hakkını yiyorsun adamların, yapmaz olularmı. Bak ne güzel hızlı tren yaptılar... sonuç ilk vrajda 10 larca ölü!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yapılanı gören arkadaş , bir liste yaparsan belki bizde görürüz yaptıklarını havacılık dalından bahsediyorum.yoksa antalya ya tren hattı yaptılar da biz mi görmedik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sizde uçaçaksınız.memleketi batırdınız be çekin gidin artık benzine yine zam yapmışsınız .ayıp yahu 3.25 kimde var bu kadar zamlı benzin uyanın artık uyanın yeter artık bir durun diyen çıkmayacakmı yeterrrrrrrrrrrrr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000