18 Eylül 2011, Pazar 10:43:59

TÜRK F-16'LARI KADDAFİ'YE SALDIRACAKTI!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "Libya’ya 2 adet askeri kargo uçağı ile yaklaşık 200 bin TL tutarında, acil tüketime yönelik 22 ton gıda malzemesi gönderilmiştir" dedi.
  • O zırhlı araçlar ve tankların Libya Ordusu'na ait olmaları ve Nato'nun hava saldırısında vurulmuş olmaları mümkün mü acaba?
  • asagidaki arkadas kahvede mac seyrederken yorum yazmis galiba...
  • SENMİSİN KIBRIS BARIŞ HAREKATINDA TÜRKİYEYE YARDIM EDEN BETER OL .. DELİKANLIYSANIZ SURİYEYEDE YAPSANIZA YEMİYO DEĞİLMİ..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arap Baharı seferinin son gününde Libya’da 3 kenti gezdi ve sabaha karşı İstanbul’a döndü. Erdoğan dönüşte, Türk askeri nakliye uçaklarının Libya’da açlık ve susuzluk çeken halka yardım için 3 sorti yapacağını haber verdi. Türk uçakları dün sabah, öğle ve akşam saatlerinde bölgeye paraşütle gıda ve su yardımı yaptı.

12 F-16 yolladık
Başbakan, Trablus Şehitler Meydanı’ndaki cuma namazı ve mitingin ardından Osmanlı döneminden bu yana Türk Mahallesi olarak bilinen Tajura’ya geçti. Muratağa Camisi avlusunda toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Erdoğan, daha sonra 20 dakikalık uçuşla Misrata’ya gitti. Savaşın izlerini taşıyan Misrata’da yine kalabalıklara konuşan Erdoğan, “Bugün bu kentte üç şeyi hatırladım, hatta öğrendim; sabrı gördüm, savaşı gördüm, zaferinizi gördüm” dedi. Erdoğan savaş sırasında Misrata’dan 450 direnişçi yaralının tahliyesine ilişkin çarpıcı bir ayrıntıyı bu konuşmasında açıkladı: “O günlerde Libya yönetimine dedik ki: 12 Türk F-16 savaş uçağı yolladık, tahliyeye eşlik edecekler, bir şey olursa müdahale edecekler.”

Misrata’dan sonra Bingazi’ye geçen Erdoğan Libya bağımsızlık kahramanı Ömer Muhtar’ın oğluyla birlikte anma toplantısına katıldı. Başbakan, Türkiye’ye dönüşünde, uçakta, şunları anlattı:

Kaddafi yalan söyledi
Misrata’daki yıkımı gördünüz. Orduları Misrata’ya saldırırken Kaddafi de, oğlu Seyfülislam da bana telefonda yalan söylediler. ‘Misrata’ya bombardıman, saldırı, bunlar El Cezire’nin haberleri, hepsi yalan’ dediler. O yanmış tanklar, zırhlı araçlar kimin? O yakılmış, yıkılmış evler, binalar kimin eseri? Biz bu Misrata’dan 450 yaralıyı gemilerimizle Türkiye’ye getirip tedavi ettirdik. Kaddafi’ye yaralıları alacak gemiye 12 adet F-16’nın eşlik edeceğini, bir şey yapmaya kalkarsa savaş uçaklarının anında müdahalede bulunacağını söyledim. Gemi F-16’larla gidip döndü.

2 askeri uçak, 22 ton malzeme götürdü
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Başbakan Erdoğan’ın talimatı çerçevesinde dün Libya’ya 2 adet askeri kargo uçağı ile yaklaşık 200 bin TL tutarında acil tüketime yönelik 22 ton gıda malzemesi gönderdi. Libya’nın Misrata bölgesinde yer alan Beni Valid Kenti’nde havaalanı bulunmaması nedeniyle, havadan paraşütle atılacak şekilde paketlenmiş gıda maddeleri, uçaktan atılarak Libya vatandaşlarına ulaştırılacak. Acil ihtiyaç durumunun devam etmesi halinde, Başkanlığın acil insani yardım faaliyetleri kesintisiz olarak devam edecek. AFAD’ın açıklamasına göre, Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının acil ihtiyaçları için Hatay Valiliği emrine bugüne kadar toplam 15 milyon 750 bin TL acil yardım ödeneği gönderildi. Sınırın hemen ötesindeki yaklaşık 1200 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına da günlük olarak kumanya dağıtımı yapıldı. Şu anda Türkiye’de bulunan Suriyeli sayısı 7 bin 580 olarak belirlendi.
TÜRK F-16'LARI KADDAFİ'YE SALDIRACAKTI!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
O zırhlı araçlar ve tankların Libya Ordusu'na ait olmaları ve Nato'nun hava saldırısında vurulmuş olmaları mümkün mü acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
asagidaki arkadas kahvede mac seyrederken yorum yazmis galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SENMİSİN KIBRIS BARIŞ HAREKATINDA TÜRKİYEYE YARDIM EDEN BETER OL .. DELİKANLIYSANIZ SURİYEYEDE YAPSANIZA YEMİYO DEĞİLMİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000