25 Kasım 2013, Pazartesi 08:33:21

TURİZMCİLER DİREKT UÇUŞ İSTİYOR

Kapadokya'da faaliyet gösteren turizm şirketleri ve seyahat acenteleri, yıllık ortalama 2,5 milyon turistin geldiği bölgeye ziyaretçi sayısının arttırılması için yurt dışından Nevşehir Havalimanı'na direkt uçuşların başlatılması istiyor.
  • Bundan önce havaalanın kapasitesi arttırılmalı bir uçak inse wc lerde kuyruk ve pislik...anlatılmaz
  • hv yolu ışletmelerı eger dırek ucuş yapmıyrlarsa demekı oraya gıden yolcu potansıyelının olmamasındandır.. eger kpdkya yolcusu varsada neden turıst operatrlerı bunu kndılerı organıze etmıyorlar. yolcu sayılarına uygun perıyotta kendılerının yapacgı organıze ıle yolcularnı daha uzn surelı vede dırek olrak orya getrebılırler cunku.. turıstlr de bı taşla uc beş kuş vurrum dşuncsıyle hem tatıl hem kltur hemde trıhı yerlerı bı gelışte gezbılmek ıcın oncelkle daha buyk destınatıonlra gıderek once tatılerını yapıp ordan kpdkya ya gıtmeyı kendılerı acsından daha uygun gruyrlar demekı. bolge stk larının sanayı ve tıcaret odalarının, valılıklerın ve bolge turızm acentalarının bu konuda muştereken calışma yapmaları ve reklam faalıyetlerınde bulunmalarının, bolgeye dışardan dırek olarak gelebılecek turıstler acısndan onem arzetmektedır.. aksı takdırde antlyaya gelpte turızm acntalarının orgnızesı ıle kpdk ya gelenlere bel baglamk olmz
  • Kapadokya'ya gelen turistlerin neredeyse hepsi Ankara'ya uğramadan geri dondukleri için Ankara ile karşılaştırmak mantıksız arkadaşım. O mantıkla Dalaman Bodrum sinek avlaması gerekiyor da işte oyle olmuyor
  • Direkt ucuslar olmali !!!
  • Bu ulkenin baskenti olan Ankara'ya bile yurtdisindan adam gibi direk ucus yapilmazken bu istek biraz acaip kacmiyor mu? Ankara'ya ucus olsun kapadokya'ya otobuslerle sefer yapilabilir. Bir tasla 2 kus.

Turizmciler, yurt dışından bölgeye direkt uçuşların yapılması ile Kapadokya'nın paket turların bir parçası olmak yerine, İstanbul ve İzmir Efes gibi müstakil turizm destinasyonuna sahip olabileceğine dikkati çekiyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak, yaptığı açıklamada, bölge turizminin gelişmesi ve ziyaretçi sayısının arttırılması için Nevşehir Havalimanı'na yurt dışından direk uçuşların başlatılması gerektiğini ifade etti.

Bölgeye Japonya'nın yanı sıra Almanya ve Fransa'dan yoğun bir şekilde turist geldiğini dile getiren Sak, bu nedenle ilk etapta söz konusu ülkelerden direk uçuşların başlamasının önemli olduğunu vurguladı.

Yurt içinden direkt uçuşların da yetersiz olduğunu belirten Sak, şöyle konuştu:

“Direkt uçuşların başlaması ve sefer sayılarının arttırılmasının ardından gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen turist sayısında ciddi oranda artış sağlanacak. Direkt uçuşların başlamasının zaman ve yolcu açısından önemli avantajları olacak. Böyle bir uygulamadan hem Kapadokya bölgesi hem de gelen turistler yarar görecek."

Mevcut sistemde kara ve havayolunun kullanıldığını anlatan Sak, otobüslerle karayolu üzerinden gelen turistlerin son zamanda daha çok hava yolunu tercih etmeye başladığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Şu anda İstanbul'dan Nevşehir Havalimanı'na günde 2 uçak seferi var. Ancak bölgenin potansiyeli göz önüne alındığında bu sayının yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Bölgede Kayseri ve Nevşehir olmak üzere 2 havaalanı var. Kayseri'ye gelen yolcuların büyük bir kısmı Kapadokya yolcusu. Artı seferler yolcuların direkt Nevşehir Havalimanı'na gelmesi açısından önemli. Ulaşım açısından yapılabilecek her türlü katkı bölge turizmine olumlu yansıyacaktır. Ek seferlerin konulmasında havayolu şirketlerine önemli görev düşüyor. Özellikle de ilk etapta Antalya ile İzmir bağlantıların kurulması bizim ve bölge için önemli."

Kapadokya'ya gelen turistlerin kalma sürelerinin ortalama 2 günü bulmadığını ve bu oranın artması gerektiğini ifade eden Sak, "Kapadokya Havalimanı'na direk uçuşlar geçekleştiğinde bu sürenin daha da artacağına inanıyoruz. Turistler İstanbul ve Antalya'nın yanı sıra Nevşehir Havalimanı'ndan da karşılansa hem bu illerdeki yoğunluk azalır hem de ilave bir turizm potansiyeli değerlendirilmiş olur" dedi.

Tur operatörleri ve seyahat acenteleri dışında bölgeye gelen turist sayısında da artış olduğunu, Kapadokyalı işletmeciler olarak bundan en iyi şekilde faydalanmak istediklerini vurgulayan Sak, "Kapadokya'da online rezervasyona en büyük engellerden biri yurt dışından Nevşehir Havalimanı'na direkt uçak seferlerinin olmaması. Kapadokya yurt dışından uçakla direkt gelinen bir destinasyon bölgesi olduğunda turist yoğunluğumuz daha da artacak. Mevcut durumda turist mecburen birkaç ara uçuş yapmak ve zaman kaybetmek zorunda kalıyor" şeklinde konuştu.

TURİZMCİLER DİREKT UÇUŞ İSTİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bundan önce havaalanın kapasitesi arttırılmalı bir uçak inse wc lerde kuyruk ve pislik...anlatılmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail ~ 10 yıl önce
Sen yanlış Havalimanına gittin galiba arkadaşım...
erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
hv yolu ışletmelerı eger dırek ucuş yapmıyrlarsa demekı oraya gıden yolcu potansıyelının olmamasındandır.. eger kpdkya yolcusu varsada neden turıst operatrlerı bunu kndılerı organıze etmıyorlar. yolcu sayılarına uygun perıyotta kendılerının yapacgı organıze ıle yolcularnı daha uzn surelı vede dırek olrak orya getrebılırler cunku.. turıstlr de bı taşla uc beş kuş vurrum dşuncsıyle hem tatıl hem kltur hemde trıhı yerlerı bı gelışte gezbılmek ıcın oncelkle daha buyk destınatıonlra gıderek once tatılerını yapıp ordan kpdkya ya gıtmeyı kendılerı acsından daha uygun gruyrlar demekı. bolge stk larının sanayı ve tıcaret odalarının, valılıklerın ve bolge turızm acentalarının bu konuda muştereken calışma yapmaları ve reklam faalıyetlerınde bulunmalarının, bolgeye dışardan dırek olarak gelebılecek turıstler acısndan onem arzetmektedır.. aksı takdırde antlyaya gelpte turızm acntalarının orgnızesı ıle kpdk ya gelenlere bel baglamk olmz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kapadokya'ya gelen turistlerin neredeyse hepsi Ankara'ya uğramadan geri dondukleri için Ankara ile karşılaştırmak mantıksız arkadaşım. O mantıkla Dalaman Bodrum sinek avlaması gerekiyor da işte oyle olmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayir,direkt ucuslar ~ 10 yıl önce
Direkt ucuslar olmali !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu ulkenin baskenti olan Ankara'ya bile yurtdisindan adam gibi direk ucus yapilmazken bu istek biraz acaip kacmiyor mu? Ankara'ya ucus olsun kapadokya'ya otobuslerle sefer yapilabilir. Bir tasla 2 kus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000