30 Kasım 2020, Pazartesi 09:22:30

Turizm sektörü 2020'yi 3 trilyon dolar kayıpla kapatacak!

Dünya Turizm Forumu Enstitüsü (World Tourism Forum Institute) Başkanı Bulut Bağcı, global turizm sektörünün Kovid-19 salgını nedeniyle 2020'yi 3 trilyon dolar kayıpla kapatmaya hazırlandığını belirtti.

Dünya Turizm Forumu Enstitüsü (World Tourism Forum Institute) Başkanı Bulut Bağcı, global turizm sektörünün Kovid-19 salgını nedeniyle 2020'yi 3 trilyon dolar kayıpla kapatmaya hazırlandığını belirterek, "Gelecek yıl bu kaybın aşı çalışmaları ve yeni düzenle, adaptasyonla birlikte azalmasını ve 1 trilyon dolar olarak gerçekleşmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Dünya Turizm Forumu Enstitüsü'nün açıklamasına göre, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile 11 ülkenin turizm bakanının katılımıyla düzenlenen Global Turizm Forumu sona erdi.

"Global Turizme Yeni Vizyon: Global Turizm Forumu" mottosuyla düzenlenen, pandemide turizmin son durumunun ele alındığı ve 3 gün süren forumda konuşan Bulut Bağcı, hibrit modelle birçok ülkede aynı anda etkileşim sağlayan forumun, turizme global bir vizyon kazandırdığını belirtti.

Turizm sektörü 2020'yi 3 trilyon dolar kayıpla kapatacak!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000