27 Temmuz 2010, Salı 19:49:38

Turizm için uçak batıracaklar

Antalya'nın Kemer ilçesi Üç Adalar açıklarında batırılacak olan C-47 tipi savaş uçağı Tekirova'ya getirildi.
  • Havacılığa kenarından bulaşmış, gönül vermiş bir çocuk bile EFSANE DC 3 ü ve askeri versiyonu C47 yi bilir, çok ayıpladım..
  • C-47 uçağı adının baş harfi"C" den de anlaşılacağı üzere kargo uçağıdır.savaş uçağı değildir.
Antalya'nın Kemer ilçesinde Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) tarafından dalış turizmi için savaş uçağı batırılacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, C-47 tipi savaş uçağını eylül ayında batıracaklarını söyledi.

Kısa süre bölgede bir de gemi batırdıklarını hatırlatan ve bu batık sayesinde çok sayıda turisti bölgeyi çekmeyi başardıklarını söyleyen Üras, "Üç Adalar bölgesi Antalya'da doğal özellikli dalış bölgesi olarak kullanılabilecek en doğru nokta. Bu bölge alternatif turizm için büyük önem taşıyor' dedi.

Batırılacak olan savaş uçağının Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanıldığını söyleyen Üras, "Bu uçak Kayseri 2. Hava Bakım ve İkmal Komutanlığı'ndan TIR'larla Tekirova'ya getirildi. Burada montajı tamamlandıktan sonra Eylül ayı içerisinde batırılacak. 20 metre uzunluğu ve 30 metre kanat uzunluğu bulunan C-47 tipi uçak 7.7 ton ağırlığında" ifadelerini kullandı.

(Haberx)
Turizm için uçak batıracaklar

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılığa kenarından bulaşmış, gönül vermiş bir çocuk bile EFSANE DC 3 ü ve askeri versiyonu C47 yi bilir, çok ayıpladım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
C-47 uçağı adının baş harfi"C" den de anlaşılacağı üzere kargo uçağıdır.savaş uçağı değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000