31 Temmuz 2018, Salı 12:00:00

Turizm gelirleri tavan yaptı!

Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan II. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %30,1 artarak 7 milyar 44 milyon 591 bin $ oldu.
  • ithalat ve döviz rekorları kırılırken,480 milyar dolar toplam dış borç varken turizm gelirleri tavan yapsa ne yapmasa ne?
  • Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız hiç mi tatile çıkmıyor acaba? Saçma bir yüzde verilmiş %84.7 yabancı %15.3 yurtdışındaki gurbetçiler. İyi de bu ülkede tatile çıkan bir sürü insan var onlar kapsam dışı mı? Ayrıca bu kadar kazıkçı taksici, otelci, turcu, esnaf vs ye rağmen gelir artmış ise ne ala. Biraz da turizm sektöründe çalışan kalitesini ve gelirlerini arttırmak için uğraşılsın çoğu ucuz işçi diye Anadolu'dan geliyor türkçeyi şiveyle konuşuyorlar.
  • Nerde
  • İşte ülkemizin gücü. Artık yurt dışına gitmeye gerek kalmadı. Her konuda daha iyiyiz. Dolar lobisinin oyunu da böylece bozuldu.
  • Daha dur yakinda euro 7 lira olsun bende avrupadan gelip bol bol yicem. Son 15 seneki yalnis politikalar ama mevcut yönetimi secmeye devam. Kuzu kuzu meeeeee
  • Türkiyenin TL,si sagolsun ;-)
  • Yahu pana solar ve euro karşısında değr kaybedrken, adam sana ziyarete geldiğinde daha az parasıyla daha çok mal ve hizmet alabiliyor hepsi bu! İyiye falan gittiğinden değil. Fiyatlar yerlerde sürünüyor. Gelen turistin alım gücü her sene düşüyor. Allah rızası için düşünüp yorumlayalım. Turizm beldelerindeki yerel otelcilere ve esnafa bir sorun. Özellikle güney sahilleri...
  • Adamlar bedavaya tatil yapıyor,giderken de havlu tuvalet kağıdı sabununa kadar valzie koyup götürüyor. Cebimize giren üç kuruşa da seviniyoruz.
  • Hani nerede o kıriz var diyen vatan hainleri? Seçimlerde istedikleri oyunlar tutmadı diye yapılan finansal oyunlar da boşa çıkacak
  • euro 6 7 8.. gider yazık bize..eyyy zenginliğimiz eyy

Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan II. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %30,1 artarak 7 milyar 44 milyon 591 bin $ oldu.

Turizm gelirinin (cep telefonu dolaşım ve marina hizmet harcamaları hariç) %84,7’si yabancı ziyaretçilerden, %15,3’ü ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.

Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 5 milyar 463 milyon 809 bin $’ını kişisel harcamalar, 1 milyar 580 milyon 782 bin $’ını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

ORTALAMA HARCAMA NE KADAR?

Bu çeyrekte yabancıların ortalama harcaması 602 $, yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 885 $ oldu.

GEÇEN YILIN AYNI ÇEYREĞİNE GÖRE YÜZDE 24,9'LUK ARTIŞ

Ülkemizden çıkış yapan ziyaretçi sayısı 2018 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %24,9 artarak 11 milyon 67 bin 987 kişi oldu. Bunların %89’unu 9 milyon 855 bin 102 kişi ile yabancılar, %11’ini ise 1 milyon 212 bin 885 kişi ile yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu.

TURİZM GİDERİ GEÇEN YILIN AYNI ÇEYREĞİNE GÖRE YÜZDE 19 ARTTI

Yurt içinde ikamet edip başka ülkeleri ziyaret eden vatandaşlarımızın harcamalarından oluşan turizm gideri, geçen yılın aynı çeyreğine göre %19 artarak 1 milyar 650 milyon 276 bin $ oldu. Bunun 1 milyar 421 milyon 872 bin $’ını kişisel, 228 milyon 404 bin $’ını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

YURT DIŞINI ZİYARET EDEN SAYISI AZALDI

Bu çeyrekte yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %4,4 azalarak  2 milyon 194 bin 58 kişi oldu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 752 $ olarak gerçekleşti.
 

Turizm gelirleri tavan yaptı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

? ~ 6 yıl önce
ithalat ve döviz rekorları kırılırken,480 milyar dolar toplam dış borç varken turizm gelirleri tavan yapsa ne yapmasa ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turizm ~ 6 yıl önce
Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız hiç mi tatile çıkmıyor acaba? Saçma bir yüzde verilmiş %84.7 yabancı %15.3 yurtdışındaki gurbetçiler. İyi de bu ülkede tatile çıkan bir sürü insan var onlar kapsam dışı mı? Ayrıca bu kadar kazıkçı taksici, otelci, turcu, esnaf vs ye rağmen gelir artmış ise ne ala. Biraz da turizm sektöründe çalışan kalitesini ve gelirlerini arttırmak için uğraşılsın çoğu ucuz işçi diye Anadolu'dan geliyor türkçeyi şiveyle konuşuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reisciler ~ 6 yıl önce
Nerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte Yeni Türkiye!! ~ 6 yıl önce
İşte ülkemizin gücü. Artık yurt dışına gitmeye gerek kalmadı. Her konuda daha iyiyiz. Dolar lobisinin oyunu da böylece bozuldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aglamayin ~ 6 yıl önce
Daha dur yakinda euro 7 lira olsun bende avrupadan gelip bol bol yicem. Son 15 seneki yalnis politikalar ama mevcut yönetimi secmeye devam. Kuzu kuzu meeeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 6 yıl önce
Türkiyenin TL,si sagolsun ;-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece kur farkı!,, ~ 6 yıl önce
Yahu pana solar ve euro karşısında değr kaybedrken, adam sana ziyarete geldiğinde daha az parasıyla daha çok mal ve hizmet alabiliyor hepsi bu! İyiye falan gittiğinden değil. Fiyatlar yerlerde sürünüyor. Gelen turistin alım gücü her sene düşüyor. Allah rızası için düşünüp yorumlayalım. Turizm beldelerindeki yerel otelcilere ve esnafa bir sorun. Özellikle güney sahilleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYT ~ 6 yıl önce
Adamlar bedavaya tatil yapıyor,giderken de havlu tuvalet kağıdı sabununa kadar valzie koyup götürüyor. Cebimize giren üç kuruşa da seviniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hani nerede? ~ 6 yıl önce
Hani nerede o kıriz var diyen vatan hainleri? Seçimlerde istedikleri oyunlar tutmadı diye yapılan finansal oyunlar da boşa çıkacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avrupa haram ~ 6 yıl önce
euro 6 7 8.. gider yazık bize..eyyy zenginliğimiz eyy

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000