26 Mart 2009, Perşembe 17:07:08

Turizm Bakanı Günay: "Dualarınızı eksik etmeyin"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu.
  • amerika'dan mı yardım alacağız ? adamlar geçen sene düşen helikopteri 13 ayda zor buldular unutma ki helikopter kazalarında kaza alanına hemen ulaşılamaz.
  • Dünyanın hiç bir ülkesinde bu kadar beceriksiz bir arama kurtarma faaliyeti olamaz sayın bakanaım. O bölgede neden yeterli sayıda baz istasyonu yapılmamış. Sizin OGER'inizemi dua etmemizi bekliyorsunuz ona dua etmesi gerekenler dua etsin nemalanmalrının karşılığı olur belki. O bölgede o helikopteri izlemesi gereken radar sisteminiz yokmu sizin yoksa ayıp olmuyormu. O bölgedeki valilerinizin bu tür olaylar için ne yapması gerektiği bilinmiyormu. O kömürcü buz dolapcı valilerinizin maaşlarına zam yapın bari. Ülkem havacılığının bu durumlara düşürülmesi duayla giderilecekse OF'a uğrayonda OF'lu hocaya benim için de bir dua okutun lütfen, İstikbal Göklerdedir. Sözünüde değiştirin istikbal dualardadır deyinde kültürümüz artsın.
  • Bu olanlarla duanın ne alakası var, teknolojinin bu kadar geliştiği günümüzde dünyadaki 7. sınıf ülkelerde bile bu kadar beceriksiz bir arama kurtarma faaliyeti olamaz. Dünyaya rezil olduk. Hiç bir şey yapamıyorsanız bari aynı gün uluslar arası yardım talep etseydiniz. Adanadaki İncirlik ussünden bile yardım talep etseydiniz idda ediyorum aynı gün o helikopter bulunmuştu. Beceriksizlikler duayla kapatılamaz.
  • KAPTAN PİLOT KAYA İSTEKTEPE MESLEKİ ANLAMDA DUAYEN OLMUŞ YILLARCA KARA HAVACILIK BÜNYESİNDE EN TEHLİKELİ GÖREVLERİ İCRA ETMİŞ ÇOK TECRÜBELİ BİR PİLOTTUR. İLGİLİ GÖREVİN YAPILMASI ESNASINDA DA EN İNCE DETAYA KADAR HESAPLAMALAR YAPTIĞI KONUSUNDA BİR TEREDDÜTÜM YOKTUR.BENZERİ UÇUŞLARI YAPMAMIŞ VE UÇUŞLA HİÇBİR ALAKASI OLMAYAN İNSANLAR LÜTFEN İLGİSİZ YORUMLAR YAPMASINLAR.UMARIM BİR MUCİZE OLUR VE TÜM KAZAZEDELER SAĞ OLARAK KURTARILIRLAR.
  • BEYLER HERKES ÜZÜLÜYOR FAKAT ÜZÜNTÜMÜZÜ KARŞIMIZDAKİNE TEPKİ HALİNE DÖNDÜRMEMELİYİZ. KAZA ALANI ÇOK ZORLU HAVA ŞARTLARINA SAHİP. AYRICA ARAŞTIRILACAK SAHA ÇOK GENİŞ. O YÜZDEN İLGİLİ KURUMLAR ARAŞTIRIRKEN BİZLER DE DUA EDİP BEKLEYECEĞİZ. KAZA ALANI İLE İLGİLİ GOOGLE.MAPS 'DA 38.1228,36.7994 NOKTASINA BAKABİLİRSİNİZ.
  • bak arkadaşım ben sana yazmamın sebebi cunku o acaba başlığı ile yazının sahibi benim ben bu yaşanan insanlık ayıbına haykırıyorum yeterin orada can var ve inanıyorum kendim gibi eminim ki orada senin yakının senin siyasetçin kazayı geçirmiş olsa sizler gibi düşünenler için daha fazlasını yaparlardı ama ben orda olan canlar için haykırıyorum onlar ne benim siyasetçim nede benim akrabam onlar insan ve inanmazsınız belki ama onların aileleri gibi bende acı çekiyorum (herkese sabır diliyorum)
  • ya sen bana niye kızdın? ben 19.19 da 18.47 de yazan radar başlıklı arkadaşa cevap vermiştim. seninle bir alakam yok ister 30 yaz ister 130 sadece sen değil elbette tüm türkiye çok üzülüyor fakat 18.47 deki arkadaş bu arama işini sanki balık yakalamak gibi kolay bir dille anlattığı için ben onu yanıtlamıştım.
  • 30 km şimdide sizin yorumunuzla 40km çıkmış ne güzel belki birdaki yorumunuzda 50km olur ya ne olursa olsun bende dagda iz sürmesini bilirim ve o kurtarma ekibindekilerde ya sen bizi cahil sandın sanırım bak sayın arkadaşım burada ben yapılan hatadan bahsediyorum merak etme seninle burada kalkıp tartısacak değilim her insan gibi burada görüşümü bildirdim bu benim görüşüm bunu bilmeni isterim ben orada olan canlara üzülüyorum ve bura siyaset yapacak yer değil
  • kardeşim 30 ila 40 km yarıçaplı bir alandan bahsediyoruz.. bir daha yazayım KİLOMETRE !! sen üsküdar sahilinde balık yakalamakla , DAĞLIK bir bölgede 30-40 km yarıçaplı bir alan taramayı bir tutamazsın. üstelik hava şartlarını hiç söylemiyorum bile.. bir ipucu vereyim dün gece saat 23:30 da olay yerinde ölçülen sıcaklık ( -19 ) 'dur.. bir daha yazayım mı !! o yüzden sen evinde otur ve yorum yapmaya devam et ama daha ölçülü ol..
  • ya bırak arkadaş bırak oraya gitmekle bir çözüm mü olur dediğiniz 30km lik bir alanı taramak ta 2000 kişi mi bulamıyor orada olanlar bir insan eğer istenirse geçen sefer düşen helikopterdekilere ulaşmak için yol açıldı ve bir şekilde kurtarıldı ama bu insanlar nereye düştü mağrayamı yoksa yerin altına mı bırakın bunları ben yaşananlara üzülüyorum ve eğer bizim başbakanımız o kişiler için 2000 kişi değil 5000 kişi görevlendirir onlar bulunurdu yağni geç kalınmışlık ve ihmal var kusura bakmayın ama bunları baştan yapsalar neler başarılırdı bir tahmin edin elinizi vijdanınıza koyun ve haklı olduğumuzu kabullenin

Günay, düşen helikopterde bulunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için tüm vatandaşlardan dua etmelerini isteyerek, "Onlar bir kardelen gibi o karı delip tekrar bizim aramıza gelecekler. Lütfen buradan bütün Ordu'ya, bütün Türkiye'ye haykırıyoruz dualarınızı eksik etmeyin" dedi.

AK Parti Ordu Belediye Başkan adayı A. Bahar Çebi'ye destek vermek amacıyla Ordu'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, helikopter kazası geçiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun halen bulunamaması nedeniyle üzüntüsünü bildirmek üzere BBP İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu. Allah'tan ümit kesilemeyeceğini belirten Günay, kaygı ve endişe içerisinde olduklarını söyledi. Günay, "Bu saate kadar haber alınmamış olmasını bir yandan üzüntü, bir yandan da buruk bir umutla değerlendiriyorum.

İnşallah güzel haberler alırız. Gerçekten büyük bir talihsizlik oldu. Siyaset böyle zor bir iştir. Dışarıdan hiç bu yanı gözükmüyor. Hakikaten inanılmaz, ulaşım imkanlarını zorlayarak Türkiye'nin en zor coğrafyalarına gitmeye çalışıyorsunuz. Böyle beklenmedik kazalar, acılar yaşanıyor. Muhsin Bey, diğer arkadaşlarımıza tekrar sağlıklı bir şekilde kavuşabilmeyi çok temenni ederim. İnşallah diliyorum ki sağ olarak kurtulurlar. Şu an sadece üzüntülerimizi dile getirebiliyoruz. Sayın Başbakan da, gezilerini iptal ederek Kahramanmaraş'a gitti. Sabırlı bir şekilde beklememiz gerekiyor. Umutlu ve sabırlı olarak beklemek gerekiyor. İnançlarımız gereği biliyorsunuz ki sabır birçok şeyin çaresidir. İtiraz ve isyan etmeden, umutla, sabırla tevekkülle ve dua ile beklememiz gerekiyor. İnşallah sağlıkla tekrar arkadaşlarımıza kavuşabiliriz. Hepimiz büyük bir kaygı ve üzüntü içerisindeyiz. Tüm arkadaşlarımıza üzüntülerinizi paylaştığımızı söylemek için geldik" dedi.

Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunan arkadaşlarının yaşadığına inandığını söyleyen Bakan Günay, "Ve diyoruz ki, onlar bir kardelen gibi o karı delip tekrar bizim aramıza gelecekler. Lütfen buradan bütün Ordu'ya, bütün Türkiye'ye haykırıyoruz dualarınızı eksik etmeyin. Çok iyi bir insanı kaybetmeyelim, kazanalım. Onun için herkesten özellikle istiyorum. Bizim şu an sadece duaya ihtiyacımız var. Başka bir şeye ihtiyacımız yok" diye konuştu.

Turizm Bakanı Günay: "Dualarınızı eksik etmeyin"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
amerika'dan mı yardım alacağız ? adamlar geçen sene düşen helikopteri 13 ayda zor buldular unutma ki helikopter kazalarında kaza alanına hemen ulaşılamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dünyanın hiç bir ülkesinde bu kadar beceriksiz bir arama kurtarma faaliyeti olamaz sayın bakanaım. O bölgede neden yeterli sayıda baz istasyonu yapılmamış. Sizin OGER'inizemi dua etmemizi bekliyorsunuz ona dua etmesi gerekenler dua etsin nemalanmalrının karşılığı olur belki. O bölgede o helikopteri izlemesi gereken radar sisteminiz yokmu sizin yoksa ayıp olmuyormu. O bölgedeki valilerinizin bu tür olaylar için ne yapması gerektiği bilinmiyormu. O kömürcü buz dolapcı valilerinizin maaşlarına zam yapın bari. Ülkem havacılığının bu durumlara düşürülmesi duayla giderilecekse OF'a uğrayonda OF'lu hocaya benim için de bir dua okutun lütfen, İstikbal Göklerdedir. Sözünüde değiştirin istikbal dualardadır deyinde kültürümüz artsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu olanlarla duanın ne alakası var, teknolojinin bu kadar geliştiği günümüzde dünyadaki 7. sınıf ülkelerde bile bu kadar beceriksiz bir arama kurtarma faaliyeti olamaz. Dünyaya rezil olduk. Hiç bir şey yapamıyorsanız bari aynı gün uluslar arası yardım talep etseydiniz. Adanadaki İncirlik ussünden bile yardım talep etseydiniz idda ediyorum aynı gün o helikopter bulunmuştu. Beceriksizlikler duayla kapatılamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KAPTAN PİLOT KAYA İSTEKTEPE MESLEKİ ANLAMDA DUAYEN OLMUŞ YILLARCA KARA HAVACILIK BÜNYESİNDE EN TEHLİKELİ GÖREVLERİ İCRA ETMİŞ ÇOK TECRÜBELİ BİR PİLOTTUR. İLGİLİ GÖREVİN YAPILMASI ESNASINDA DA EN İNCE DETAYA KADAR HESAPLAMALAR YAPTIĞI KONUSUNDA BİR TEREDDÜTÜM YOKTUR.BENZERİ UÇUŞLARI YAPMAMIŞ VE UÇUŞLA HİÇBİR ALAKASI OLMAYAN İNSANLAR LÜTFEN İLGİSİZ YORUMLAR YAPMASINLAR.UMARIM BİR MUCİZE OLUR VE TÜM KAZAZEDELER SAĞ OLARAK KURTARILIRLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BEYLER HERKES ÜZÜLÜYOR FAKAT ÜZÜNTÜMÜZÜ KARŞIMIZDAKİNE TEPKİ HALİNE DÖNDÜRMEMELİYİZ. KAZA ALANI ÇOK ZORLU HAVA ŞARTLARINA SAHİP. AYRICA ARAŞTIRILACAK SAHA ÇOK GENİŞ. O YÜZDEN İLGİLİ KURUMLAR ARAŞTIRIRKEN BİZLER DE DUA EDİP BEKLEYECEĞİZ. KAZA ALANI İLE İLGİLİ GOOGLE.MAPS 'DA 38.1228,36.7994 NOKTASINA BAKABİLİRSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bak arkadaşım ben sana yazmamın sebebi cunku o acaba başlığı ile yazının sahibi benim ben bu yaşanan insanlık ayıbına haykırıyorum yeterin orada can var ve inanıyorum kendim gibi eminim ki orada senin yakının senin siyasetçin kazayı geçirmiş olsa sizler gibi düşünenler için daha fazlasını yaparlardı ama ben orda olan canlar için haykırıyorum onlar ne benim siyasetçim nede benim akrabam onlar insan ve inanmazsınız belki ama onların aileleri gibi bende acı çekiyorum (herkese sabır diliyorum)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya sen bana niye kızdın? ben 19.19 da 18.47 de yazan radar başlıklı arkadaşa cevap vermiştim. seninle bir alakam yok ister 30 yaz ister 130 sadece sen değil elbette tüm türkiye çok üzülüyor fakat 18.47 deki arkadaş bu arama işini sanki balık yakalamak gibi kolay bir dille anlattığı için ben onu yanıtlamıştım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
30 km şimdide sizin yorumunuzla 40km çıkmış ne güzel belki birdaki yorumunuzda 50km olur ya ne olursa olsun bende dagda iz sürmesini bilirim ve o kurtarma ekibindekilerde ya sen bizi cahil sandın sanırım bak sayın arkadaşım burada ben yapılan hatadan bahsediyorum merak etme seninle burada kalkıp tartısacak değilim her insan gibi burada görüşümü bildirdim bu benim görüşüm bunu bilmeni isterim ben orada olan canlara üzülüyorum ve bura siyaset yapacak yer değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kardeşim 30 ila 40 km yarıçaplı bir alandan bahsediyoruz.. bir daha yazayım KİLOMETRE !! sen üsküdar sahilinde balık yakalamakla , DAĞLIK bir bölgede 30-40 km yarıçaplı bir alan taramayı bir tutamazsın. üstelik hava şartlarını hiç söylemiyorum bile.. bir ipucu vereyim dün gece saat 23:30 da olay yerinde ölçülen sıcaklık ( -19 ) 'dur.. bir daha yazayım mı !! o yüzden sen evinde otur ve yorum yapmaya devam et ama daha ölçülü ol..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya bırak arkadaş bırak oraya gitmekle bir çözüm mü olur dediğiniz 30km lik bir alanı taramak ta 2000 kişi mi bulamıyor orada olanlar bir insan eğer istenirse geçen sefer düşen helikopterdekilere ulaşmak için yol açıldı ve bir şekilde kurtarıldı ama bu insanlar nereye düştü mağrayamı yoksa yerin altına mı bırakın bunları ben yaşananlara üzülüyorum ve eğer bizim başbakanımız o kişiler için 2000 kişi değil 5000 kişi görevlendirir onlar bulunurdu yağni geç kalınmışlık ve ihmal var kusura bakmayın ama bunları baştan yapsalar neler başarılırdı bir tahmin edin elinizi vijdanınıza koyun ve haklı olduğumuzu kabullenin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000