13 Nisan 2022, Çarşamba 17:07:15

Turizm Bakanı Ersoy Fransız turizmcilerle görüştü

Türkiye ile Fransa arasında turizm hedefleri ve iş birliği konuları ele alındı.
  • Sayi yerine gelirleri artır! Bu ne biçim bir bakan! Turizm de amac gelenlerden nasil daha fazla para alabilirimdir!
  • Ben aşılıyım maskeleri hazırmı ?
  • Mehmet Bey Turist getirmek için çabalarken, her yıl değişen dünya işleri nedeniyle yorgun düşmüş artık. Ümitsiz bir duruş sergilemiş.
  • En iyi Turizm bakani rahmetli Cem dir
  • Seni torpille bakan yapan zat Fransa ve Fransız mallarını boykot edin diyordu ne oldu,işin içine para girince yine döndünüz değil mi?
  • Gelsinler sömürü ülkesinin patronlarını biraz daha semirtsinler. 300 Euro'ya çalışan kölemsi Tc vatandaşları da hizmet etsin. Geri kalanı da kendi ülkesini bile gezemesin. Ortamlarda döviz getiriyorlar dersin.
  • Sayın bakan inönünün yunanlara armağan ettiği adalara tur şirketi ile turist göndermeyi bırakmalı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fransız Seyahat Şirketleri Birliği (EDV) yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nda (TGA) gerçekleşen toplantıda, Türkiye ile Fransa arasında turizm hedefleri ve iş birliği konuları ele alındı.

EDV Başkanı Jean Pierre Mas, TGA ofisinin, kendileri için İstanbul'da çok güzel bir seyahat düzenlendiği belirterek, "Kültür ve Turizm Bakanlığının kurduğu TGA çok başarılı. Bu sistemin Fransa'da kurulması için tavsiyelerde bulunacağız. Fransa'da uygulanması bizim için önemli." dedi.

Mas, Türkiye'nin Fransızların turizm için tercih ettiği ilk 10 destinasyondan biri olduğuna dikkati çekerek, özellikle kısa süreli seyahatlerde İstanbul'un çok fazla tercih edildiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin Fransa'dan gelecek turist hedefinin 1 milyon olduğuna vurgu yapan Mas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Salgın süreci sebebiyle bu rakamlardan biraz uzaktayız. Son iki senede epey azalmış durumda. Ancak Türkiye kültürü ve gastronomisi gibi öne çıkan yönleriyle bu hedefe ulaşma potansiyeline sahip. Biz de bu hedefe ulaştırmaya çalışacağız. Fransa açısından ise çok uzun zamandır dünyada en çok ziyaret edilen destinasyondu ancak bu konforun üzerine yattı. Biz, Fransa'ya gelen turist sayısını artırmak yerine, turizm gelirini artırmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarımız olacak."

Hedef turist sayısını artırmak
EDV Başkan Yardımcısı Mümtaz Teker de EDV'nin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin muadili bir kurum olduğunu ve turizmle ilgili şirketlerden oluşan 1400 üyesinin bulunduğunu dile getirdi.

Özellikle son iki senede salgın sebebiyle aktif rol aldıklarını aktaran Teker, "Fransa devletinden büyük yardımlar almayı başararak birçok acentenin batmasını engelledik. Çalışmalarımız, Fransız hükümetiyle temaslarımızı sürdürerek devam ediyor." diye konuştu.

Teker, TGA ve Paris Turizm Ataşeliğinin daveti üzerine İstanbul'a geldiklerini ve aylık olağan yönetim kurulu toplantılarını İstanbul'da yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Turizmde her pazarın bir bölgesi var. Fransızlar daha çok Ege'ye gelir. Son 5-6 senedir Antalya'ya gelmeye başladılar. Ege sahillerindeki turist ziyaretini artırmak için uçak seferleri, otellerle ilgili gerekenleri yapacağız. Türkiye'ye gelen turisti artırmak için elimizden geleni yapacağız."

Turizm Bakanı Ersoy Fransız turizmcilerle görüştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Lafa bak ~ 2 yıl önce
Sayi yerine gelirleri artır! Bu ne biçim bir bakan! Turizm de amac gelenlerden nasil daha fazla para alabilirimdir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 2 yıl önce
Ben aşılıyım maskeleri hazırmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorgun gözüküyor ~ 2 yıl önce
Mehmet Bey Turist getirmek için çabalarken, her yıl değişen dünya işleri nedeniyle yorgun düşmüş artık. Ümitsiz bir duruş sergilemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En ~ 2 yıl önce
En iyi Turizm bakani rahmetli Cem dir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyy bakan ~ 2 yıl önce
Seni torpille bakan yapan zat Fransa ve Fransız mallarını boykot edin diyordu ne oldu,işin içine para girince yine döndünüz değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 2 yıl önce
Gelsinler sömürü ülkesinin patronlarını biraz daha semirtsinler. 300 Euro'ya çalışan kölemsi Tc vatandaşları da hizmet etsin. Geri kalanı da kendi ülkesini bile gezemesin. Ortamlarda döviz getiriyorlar dersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih ~ 2 yıl önce
Sayın bakan inönünün yunanlara armağan ettiği adalara tur şirketi ile turist göndermeyi bırakmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000