25 Eylül 2012, Salı 10:45:33

TURGUT ÖZAL'IN BİNDİĞİ UÇAKTA NELER OLDU?

Suikast iddialarının ortaya atılmasından sonra mezarının açılmasına karar verilen eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlunun, bir iddiası daha gündeme bomba gibi düştü. O iddianın perde arkasında neler var?
  • Eee Egenekon davasında deliller birer birer çürütülmeye başlayınca birilerine yeni sözde deliller lazım oldu galiba.Benim anlamadığım naaşın çıkarılmasında yer alan Ergenekon Savcısı neden gidip Semra Özal'dan saç tellerini isteyip tahlil yaptırmıyor da , naaşla uğraşıyor?
  • Ahmet efendi,ülkenin gündeminde kalmak için herşeyi yapıyorsunuz.Uçağa suikast dediniz yapımcı firma hatanın kendisinde olduğunu kabul etti,devlet mezar açılsın diyor çok inançlı aile olduğunuzu söyleyipmeftayı rahatsız etmek istemediğinizisöylüyorsunuz,Türkiyenin sizden başka işi yokmu,askerimiz,polisimiz,vatandaşlarımız şerefsiz hainler tarafından katlediliyor ana babalar,evlatlar,eşler metanetle vatan sağolsun diyorlar hala o doymamış aç gözlükle birşeylerin peşindesiniz.O gariban ,mazlum ,sevgi dolu insanlara bakıp biraz utanın.......
  • Zaten bu pkk belasinida ozal turkiyenin basina sardi ikincide tayip bey tek bir ikisinin guzel yani var adamlar calisti turkiyeye biseyler verdiler
  • Bence Ahmet Ozal, masal anlatmaya 10 yil sonra devam etsin, zira halen hayatta olan gorgu taniklari, ufurdugu palavralari hemen curutuyorlar.ARamizda para toplayalim, Ahmet Ozal'a gonderelim, iyi bir doktora gorunup tedavi olsun
  • Türkiye de Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay başkanı için Gulfstream V uçakları alınana kadar Gufstream IV uçakları kulllanıldı. Cumhurbaşkanının uçağı GAP, Başbakanınki ATA , Gnelkurmay başkanınınki ise normal kuyruk numaralı olarak tescillidir. Yani sözkonusu uçağın tipi Gulfstream IV tür. Özal ailesi fertleri (özellikle Ahmet ÖZAL) artık bizleri rahat bıraksın. Gündemde olmak için olur olmadık iddaalar ortaya atmasın. Arkadaş pilotmuş ama uçak 90 derece düştü gibi laflar kullanıyor.
  • Sefa Bey gibi işini iyi bilen birisinin konu hakkında açıklama yaparak karanlıkta kalan bu tarafları aydınlatması iyi olmuş. Teşekkürler Sefa Bey.
  • Fotografa bir bakin hele bu insan kac yasina kadar yasardi zaten? Yemekten patlamak uzere. Muhim biri, sukikast yapilacak biri degildi. Ozal'i postal basa getirdi ulke solcu olmasin diye yoksa kimsenin tanimadigi bilmedigi biriydi iste. DPT memuruydu. Siyasi liderlik vasfi yoktu. Ozal'in yetistirdigi dinci Turkiye bugun postali sopaliyor. Postal agliyor ama care yok. Yavrum postal ortur artik kenarda yapman gereken isi yap. Boyundan buyuk islere bir daha kalkisma. Bak ne hale geldik senin yuzunden. Simdiye Avrupa'ya parmak isirtirdik biz rahat biraksaydin milleti. 60da ihtilal yap Basbakani idam et, 80de ihtilal yap halka iskence et, 2000 ihtilali geckaldi tabi sonra acele edincede eline yuzune bulasti haliyle
  • diye feryat figan o ekran senin bu ekran benim gezen; mezarı açılsın incelensin diyen A.özal iş ciddiye binince "mevtayı rahatsız edesiniz, olmaz" diyerek çark ediyor ! Millet neyin ne olduğunu idrak etmemekte ısrarcı olduğu bir ortamda, tribunlere oynamak ancak bu kadar olur
  • Yeni alınan ve/veya bakımdan yeni çıkan uçaklarda bu şekilde arızalar olabilir. Olmaması istenir, olmaması için çalışılır; ancak yine de beklenilir. O zaman, hazır iktidar da ellerindeyken niye araştırmadılar acaba? Şimdi rahmetlinin mezarını da açacaklar, sırf kamuoyunun gündeminden çıkması için araştırmanın bir an önce sonuçlanmasını bekliyorum.
  • Yok yok uçağın yapımında çalışan ergenekon üyesi 2 teknisyen, uçağı Türkiye alır sonrada Cumhurbaşkanlığına tahsis eder diye kelepçeleri hatalı monte etmiştir. Eğer uçak düşseydi ergenokon terör örgütünün taşeronu olan asala olayı üstlenecekti. Dünkü yazıda Özal' ın oğlunun pilot olduğunu okudum yok efendim kaptana dönelim diye söylemiş kaptanda o ileri görüşlü uyarıya istinaden dönmeye karar vermiş. Kaptan pilotluğu halı saha maçındaki kaptanlıkla karıştıyor galiba zatı muhterem. Sap ile saman karşıyor bu ülkede, sap saplığını bilmezse saman ne yapsın. Kendini olduğundan üstün göstermeye çalışan saplara duyrulur.

Ahmet Özal’ın babasına suikast girişiminde bulunulduğuna ilişkin iddiası dünün en çok konuşulan konularından biriydi. İddiaya göre, Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın bindiği uçakta üst üste arızalar yaşanmış, bütün göstergeleri devre dışı kalan uçak güçlükle Atatürk Havalimanı’na inebilmişti. İşte suikast iddiaların ortaya atıldığı o olayın canlı tanıklarından biri de Airporthaber Başyazarı Sefa İnan’dı.

Acaba gerçekten suikast ihtimali var mıydı? Uçaktaki arızaya ne sebep olmuştu? Turgut Özal uçağı neden kargo kapısından terketti?

İşte akıllardaki soru işaretlerini giderecek olayın ayrıntıları:

13-06-1987 günü Rahmetli Turgut Özal ın, Gulfstream G3 GAP uçağı ile acil iniş yaptığı gün bende Atatürk havalimanındaydım ve uçuşta çok sevdiğim bir teknisyen arkadaşım da vardı.

Sayın Ahmet Özal beyin konuşmasındaki bilgiler ile benim o gün duyduklarım arasında bazı farklar var. Bir kere kısa devre yapıp tutuşan kablonun yakıt tankında bulunduğu yanlış.

Yanan kablo demeti 7-8 cm çapında onlarca kablodan oluşan bir rulo halinde ve madeni kelepçeli.  Teknisyen arkadaşlarım bilir. Uçaklardaki kablo demetlerinin kelepçeleri ya plastiktir ya da metal kelepçe kullanıldıysa üstü plastikle izole edilmiş haldedir.

GAP isimli G3 uçağının kablo demetinin kelepçesi maalesef metaldi ve firma bu hatasını kabul etmişti. Metal kelepçeli 7-8 cm çaplı onlarca kabloyu bir arada sıkıştıran kelepçenin metal olması zaman içinde titreşimle bu demet içindeki incecik kabloların izolasyonlarını metal kelepçe yüzünden zedelemiş ve kısa devreye sebep olmuş ve uçağın kokpitini karanlıkta bırakmaktan öte bir de tüm göstergeleri arızalandırmıştı.

Rahmetli Özal’ın yaşadığı bu olaydaki uçak olan G3 ün alındıktan sonraki 3.uçusu idi ve transit bakımlarından başka henüz rutin bir bakıma bile girmemişti. 

Bu olaydan sonra yaşananlar o zamanki gazetelerde boy, boy yer alarak suikast şüphesi üzerinde çok duruldu. Bu olayı, ASALA örgütü ile bağdaştıranlar bile olmuştu. Sonunda yapımcı firma bu yangının kelepçe nedenli olabileceğini yani imalat hatasını kabul ederek olay kapandı. 

Daha sonra rahmetli Özal bu uçağa binmeyip değiştirilmesini istedi ve bu uçak geriye verilip yerine G-4 alındı.
Olayın gelişimi şöyle olmuş; Uçakta sigorta atıyor bu sigortayı o an kokpit te yolculuk yapan teknisyen arkadaşım, kaptanın da onayını alarak yerine tekrar basıyor ve uçuşa devam ediliyor. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra tekrar 3-4 tane sigorta birden atıyor ve kokpitte duman oluşuyor.

Bu arada tabii ki tüm göstergeler ve kokpit ışıkları sönüyor.  Kaptan pilot rahmetli Koparal Çerman ikinci sigorta reset olayından sonra tüm göstergeler gidince acil olarak İstanbul’a inmeyi kazasız belasız başarıyor. Daha sonra yapılan incelemede onlarca kablonun bir arada demet halinde ve üstünde bu kabloları rulo haline getiren kelepçenin metal olması ve zamanla iniş, kalkış ve titreşimlerde kablo demetindeki kabloların üstündeki izolasyon plastiği yediği ve kısa devrenin bundan oluştuğuna karar verilmişti.

Sayın Ahmet Özal’ın yolcuların bagaj kapısından tahliye edilmesi doğrudur. Uçak kabin tazyikini boşaltamadan indiğinden normal kapıları açmak mümkün olamamıştı. Sabotaj ihtimalini oluşturulan bilirkişi heyeti de zaten reddetmişti.

©AirportHaber.com ÖZEL

TURGUT ÖZAL'IN BİNDİĞİ UÇAKTA NELER OLDU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

heryerekon ~ 12 yıl önce
Eee Egenekon davasında deliller birer birer çürütülmeye başlayınca birilerine yeni sözde deliller lazım oldu galiba.Benim anlamadığım naaşın çıkarılmasında yer alan Ergenekon Savcısı neden gidip Semra Özal'dan saç tellerini isteyip tahlil yaptırmıyor da , naaşla uğraşıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fkurt ~ 12 yıl önce
Ahmet efendi,ülkenin gündeminde kalmak için herşeyi yapıyorsunuz.Uçağa suikast dediniz yapımcı firma hatanın kendisinde olduğunu kabul etti,devlet mezar açılsın diyor çok inançlı aile olduğunuzu söyleyipmeftayı rahatsız etmek istemediğinizisöylüyorsunuz,Türkiyenin sizden başka işi yokmu,askerimiz,polisimiz,vatandaşlarımız şerefsiz hainler tarafından katlediliyor ana babalar,evlatlar,eşler metanetle vatan sağolsun diyorlar hala o doymamış aç gözlükle birşeylerin peşindesiniz.O gariban ,mazlum ,sevgi dolu insanlara bakıp biraz utanın.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paris ~ 12 yıl önce
Zaten bu pkk belasinida ozal turkiyenin basina sardi ikincide tayip bey tek bir ikisinin guzel yani var adamlar calisti turkiyeye biseyler verdiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sus Artik ~ 12 yıl önce
Bence Ahmet Ozal, masal anlatmaya 10 yil sonra devam etsin, zira halen hayatta olan gorgu taniklari, ufurdugu palavralari hemen curutuyorlar.ARamizda para toplayalim, Ahmet Ozal'a gonderelim, iyi bir doktora gorunup tedavi olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Türkiye de Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay başkanı için Gulfstream V uçakları alınana kadar Gufstream IV uçakları kulllanıldı. Cumhurbaşkanının uçağı GAP, Başbakanınki ATA , Gnelkurmay başkanınınki ise normal kuyruk numaralı olarak tescillidir. Yani sözkonusu uçağın tipi Gulfstream IV tür. Özal ailesi fertleri (özellikle Ahmet ÖZAL) artık bizleri rahat bıraksın. Gündemde olmak için olur olmadık iddaalar ortaya atmasın. Arkadaş pilotmuş ama uçak 90 derece düştü gibi laflar kullanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşi bilen.. ~ 12 yıl önce
Sefa Bey gibi işini iyi bilen birisinin konu hakkında açıklama yaparak karanlıkta kalan bu tarafları aydınlatması iyi olmuş. Teşekkürler Sefa Bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fotografa bak ~ 12 yıl önce
Fotografa bir bakin hele bu insan kac yasina kadar yasardi zaten? Yemekten patlamak uzere. Muhim biri, sukikast yapilacak biri degildi. Ozal'i postal basa getirdi ulke solcu olmasin diye yoksa kimsenin tanimadigi bilmedigi biriydi iste. DPT memuruydu. Siyasi liderlik vasfi yoktu. Ozal'in yetistirdigi dinci Turkiye bugun postali sopaliyor. Postal agliyor ama care yok. Yavrum postal ortur artik kenarda yapman gereken isi yap. Boyundan buyuk islere bir daha kalkisma. Bak ne hale geldik senin yuzunden. Simdiye Avrupa'ya parmak isirtirdik biz rahat biraksaydin milleti. 60da ihtilal yap Basbakani idam et, 80de ihtilal yap halka iskence et, 2000 ihtilali geckaldi tabi sonra acele edincede eline yuzune bulasti haliyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
babamızı zehirlediler ~ 12 yıl önce
diye feryat figan o ekran senin bu ekran benim gezen; mezarı açılsın incelensin diyen A.özal iş ciddiye binince "mevtayı rahatsız edesiniz, olmaz" diyerek çark ediyor ! Millet neyin ne olduğunu idrak etmemekte ısrarcı olduğu bir ortamda, tribunlere oynamak ancak bu kadar olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ajitasyon ~ 12 yıl önce
Yeni alınan ve/veya bakımdan yeni çıkan uçaklarda bu şekilde arızalar olabilir. Olmaması istenir, olmaması için çalışılır; ancak yine de beklenilir. O zaman, hazır iktidar da ellerindeyken niye araştırmadılar acaba? Şimdi rahmetlinin mezarını da açacaklar, sırf kamuoyunun gündeminden çıkması için araştırmanın bir an önce sonuçlanmasını bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre ~ 12 yıl önce
Yok yok uçağın yapımında çalışan ergenekon üyesi 2 teknisyen, uçağı Türkiye alır sonrada Cumhurbaşkanlığına tahsis eder diye kelepçeleri hatalı monte etmiştir. Eğer uçak düşseydi ergenokon terör örgütünün taşeronu olan asala olayı üstlenecekti. Dünkü yazıda Özal' ın oğlunun pilot olduğunu okudum yok efendim kaptana dönelim diye söylemiş kaptanda o ileri görüşlü uyarıya istinaden dönmeye karar vermiş. Kaptan pilotluğu halı saha maçındaki kaptanlıkla karıştıyor galiba zatı muhterem. Sap ile saman karşıyor bu ülkede, sap saplığını bilmezse saman ne yapsın. Kendini olduğundan üstün göstermeye çalışan saplara duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000