04 Mayıs 2022, Çarşamba 12:12:14

Türbülansa giren uçağın kanat ucu koptu!

ABD'li hava yolu şirketi American Airlines'ın iştiraklerinden Envoy Air'e ait yolcu uçağı havada büyük tehlike atlattı. Türbülansa giren uçağın kanat ucu koptu.
  • kanat mı kopmuş ??? Kanat tek parça olan kısmı kopacak kırılacak ayrılacak birşey olsa kimse uçakla uçmaz.Bilmeyenlerin gözünde prim yapmak için söylenmiş ABARTIlı cümle ,kanat kopmuş.Kanadın uçlarında ki parçalar Sonradan kanadın performansını yakıt tasarrufunu artırmak için eklenmiş parçalardır.Kanadın yapısal bütünlüğüne ait değil aerodinamik performans+yakıt parçasıdır.Pilotlar için standart uçuştan daha zor bir uçuş olduğu ve başarılı bir iniş yaptıkları tabii ki yadsınamaz ama Abartmayın.
  • Bazen burda çok boş yapıyoruz gerçekten. Uçağın kanadı kopuyor adamlar o uçağı sağ salim indiriyor. 100 bin dolar alsalar hakları ödenmez pilotların.

ABD'li hava yolu şirketi American Airlines'ın iştiraklerinden Envoy Air'e (American Eagle) ait yolcu uçağı havada büyük tehlike atlattı. Türbülansa giren uçağın kanat ucu koptu.

Charleston-Dallas seferini yapmak üzere kalkış yapan N233NN kuyruk tescilli uçak, Alabama semalarındayken türbülansa girdi. Embraer ERJ-175LR tipi yolcu uçağının şiddetli sarsıntı nedeniyle kanat ucunun koptuğunu fark eden pilotlar Birmingham Havalimanı'na acil iniş kararı aldı. 

Güvenli bir şekilde Alabama'daki Birmingham Havalimanı'na iniş yapan yolcu uçağını inişte acil durum ekipleri karşılarken, uçakta bulunanların yaşanan olay nedeniyle zarar görmediği belirtildi. 

Uçağın bakıma alındığı ve seferden çekildiği öğrenildi.

©AirportHaber.com







Türbülansa giren uçağın kanat ucu koptu!

Yorumlar

ne ~ 2 yıl önce
kanat mı kopmuş ??? Kanat tek parça olan kısmı kopacak kırılacak ayrılacak birşey olsa kimse uçakla uçmaz.Bilmeyenlerin gözünde prim yapmak için söylenmiş ABARTIlı cümle ,kanat kopmuş.Kanadın uçlarında ki parçalar Sonradan kanadın performansını yakıt tasarrufunu artırmak için eklenmiş parçalardır.Kanadın yapısal bütünlüğüne ait değil aerodinamik performans+yakıt parçasıdır.Pilotlar için standart uçuştan daha zor bir uçuş olduğu ve başarılı bir iniş yaptıkları tabii ki yadsınamaz ama Abartmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 2 yıl önce
Bazen burda çok boş yapıyoruz gerçekten. Uçağın kanadı kopuyor adamlar o uçağı sağ salim indiriyor. 100 bin dolar alsalar hakları ödenmez pilotların.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/A ~ 2 yıl önce
Kesinlikle haklısın
Cahil ~ 2 yıl önce
Wing tip uçakta birincil yapı değildir. Otopilot da olsa rahatlıkla iniş yapılabilir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000