25 Haziran 2011, Cumartesi 08:22:05

TUPOLEVLER TARİH Mİ OLUYOR?

Medvedev, bu hafta başındaki kazanın nedeninin pilot hatası olduğunun tahmin edildiğini, yine de Ulaştırma Bakanına Tu-134 tipi uçakların tümünün çekilmesi hazırlıklarını başlatması talimatı verdiğini söyledi.
  • Bir tür uydudan gönderilen çok isabetli yüksek enerjili lazer isiklari uçagin elektronik kontrol aletlerini bozup, ucagi devre disi birakma gibi bir durum söz konusu olabilir diye düsünüyorum. Her türlü elektromanyetik dis etkenlere karsi tasarim edildi tamam ama , nolur nolmaz !
  • şansa şansızlığa olasılığa bağlamanın bir anlamı yok. olayları kronolojik olarak incelerseniz tüm oklar israili gösteriyor. rus bilim adamlarını tek tek avlıyorlar. bu sefer 5 ini bi arada yakalamışlar affederlermi... helikopter düşürmek uçak düşürmek artık cocuk oyuncağı oldu onlar için....
  • sizin bunlar için talimat vermenize gerek yok, zaten düşe düşe az kaldı, yakında kendiliğinden biter
Çift motorlu Tu-134'ler ile büyük kardeşi Tu-154'ler, 1960'lardan beri eski Sovyetler ve Rusya tarafından kullanılıyor.

RusAir'e bağlı Tupolev 134 tipi uçak pazartesi günü inişin hemen öncesinde düşmüş, kazadan 7 kişi kurtulmuş, 45 kişi hayatını kaybetmişti.

Kazada ölen nükleer uzmanlar
Uçak kazasında yaşamını yitiren 44 kişinin arasında 5 Rus nükleer uzmanın bulunduğu ortaya çıktı. Moskova'dan Petrozavodsk'ye giden Tupolev134 tipi uçağın inişe geçtiği sırada elektrik tellerine çarparak, havalimanını karanlıkta bıraktığı ve pilotun yanlışlıkla otoyola indiği sırada, uçağın ikiye parçalanarak ateş aldığı açıklanmıştı.

İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre, Rusya'nın en önemli nükleer uzmanları olarak görülen bu 5 bilim insanı, İran'ın Buşehr nükleer santralının yapımında çalışıyordu. Rus yetkililer, Sergei Rizhov, Gennadi Benyok, Valeri Lalyn ve Nicolai Tronov’un, santralın tasarımını gerçekleştirdiklerini, Andrei Tropinov'un ise nükleer teknoloji uzmanı olarak görev yaptığını belirtti.

İran'ın nükleer programında önemli görevler üstlenen bilimadamları son yıllarda esrarengiz kazalara kurban gidiyor. 2007'de gaz zehirlenmesinde öldüğü belirtilen nükleer uzmanı Ardeşir Hasanpur'u İsrail istihbarat örgütü MOSSAD'ın öldürdüğü iddia edilmişti. Tahran'da 2010'da aynı gün nükleer fizikçi Macid Şahriari ile Feridun Abbasi araçlarında ayrı ayrı bombalı saldırıya uğramışlardı. Yine nükleer uzman Mesut Ali Muhammedi de bombalı saldırının hedefi olmuştu. İran bu saldırıların arkasında İsrail'in olduğunu belirtiyor.

Akşam

TUPOLEVLER TARİH Mİ OLUYOR?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bir tür uydudan gönderilen çok isabetli yüksek enerjili lazer isiklari uçagin elektronik kontrol aletlerini bozup, ucagi devre disi birakma gibi bir durum söz konusu olabilir diye düsünüyorum. Her türlü elektromanyetik dis etkenlere karsi tasarim edildi tamam ama , nolur nolmaz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şansa şansızlığa olasılığa bağlamanın bir anlamı yok. olayları kronolojik olarak incelerseniz tüm oklar israili gösteriyor. rus bilim adamlarını tek tek avlıyorlar. bu sefer 5 ini bi arada yakalamışlar affederlermi... helikopter düşürmek uçak düşürmek artık cocuk oyuncağı oldu onlar için....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sizin bunlar için talimat vermenize gerek yok, zaten düşe düşe az kaldı, yakında kendiliğinden biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000