22 Şubat 2020, Cumartesi 10:36:08

TUI yeni yolcu hedefini açıkladı

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, Thomas Cook'un iflasının ardından birkaç yıl içinde yolcu sayısını yüzde 50 arttırarak 30 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, Thomas Cook'un iflasının ardından birkaç yıl içinde yolcu sayısını yüzde 50 arttırarak 30 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Şirketin ileriye dönük planlarıyla ilgili Travlweekly'den Ian Taylor'a konuşan TUI CEO'su Fritz Joussen, birkaç yıl içinde operasyonlarını yüzde 50 büyüterek 30 milyon yolcuya çıkaracaklarını açıkladı. Joussen, büyümenin organik olacağını da sözlerine ekledi.

4 stratejik eylem planı

Geçtiğimiz hafta hissedarlarla yıllık toplantıda bir araya gelen Fritz Joussen, şirketin kaynak pazarlar, otel ve kruvaziyer işleri, destinasyon deneyimleri ve gelişmekte olan pazarlarla ilgili 4 stratejik planını paylaştı.

2019’da 21 milyon yolcu taşıdı

2019 yılı itibariyle 21 milyon yolcu taşıyan şirketin, Thomas Cook sonrası rezervasyonlada patlama yaşadığını açıklayan Fritz Joussen, stratejik dönüşümü şu başlıklar altında sıraladı:

Geleneksel pazarlarda teknolojik dönüşüm: İngiltere dahil tüm geleneksel pazarlarda 2021'den itibaren teknolojik temelli 'Pazar ve Alan Dönüşümü' programı hayata geçecek. Buradaki amaç, aynı ürünleri farklı pazarlara uyarlamak.

Otel ayağı: İkinci olarak şirket, hem kendi markası TUI Blue'yu büyüterek hem de üçüncü parti otellerde kalite standartları uygulayarak otel ayağını güçlendirecek.

Global Dağıtım Kanalı: TUI'nin üçüncü stratejik adımı ise global bir dağıtım kanalı kurmak olacak. Çin, Hindistan, Brezilya, Malezya, İspanya ve Portekiz gibi ülkeleri hedef alan dağıtım kanalı, bir nevi 'Otellerin Amadeus'u olarak adlandırılıyor. Joussen, bu pazarlarda yılda ortalama 1 milyon ekstra yolcu kazanmayı hedeflediklerini açıkladı.

Üçüncü madde çerçevesinde TUI, aynı zamanda PMS adında yeni bir işletim modeli de planlıyor.

Farklılaştırılmış ürün: TUI'nin stratejik adımlarından bir diğer ise Joussen'in ''Büyüme açısından potföyümüzün değerli taşı'' olarak tanımladığı ürün ayağı. Bu amaçla TUI, yolcular açısından destinasyon deneyimini daha da geliştirmeyi planlıyor.

TUI'nin geçtiğimiz yıl 10 milyon gezi ve etkinlik sattığını belirten Fritz Joussen, ''50 ülkedeki 10 bin çalışamızla önemli bir avantajdan yararlanıyoruz. Bu, müşterilerimizin 4-6 ay önce nereye gideceğini bildiğimiz büyük bir avantaj.'' yorumunu yaptı. (Turizmgüncel)

TUI yeni yolcu hedefini açıkladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000