20 Şubat 2022, Pazar 08:57:47

TU-160M yeni haliyle görüntülendi

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov’a, Kazan Uçak Üretim Tesisi’ne yaptığı ziyareti sırasında Tu-160M stratejik ağır bombardıman uçağı tanıtıldı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov’a, Kazan Uçak Üretim Tesisi’ne yaptığı ziyareti sırasında Tu-160M stratejik ağır bombardıman uçağı tanıtıldı. Bu bağlamda tanıtılan Tu-160M uçakları eski harici özelliklerine ek olarak %80 yükseltilmiş ve modernize edilmiş sistem ve ekipmanlara sahip olduğu açıklandı. Üretilen ilk stratejik ağır bombardıman uçağı Tu-160M ise ilk uçuşunu 12 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirmişti.

Tu-160M’nin yeniden üretim programı Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in inisiyatifiyle tekrardan başlatıldı. Programın uygulanabilmesi için modern üretim üssünde stratejik bombardıman uçaklarının teknolojik döngüsünün yeniden kurulması gerekiyordu. Günümüzde Kazan Uçak Üretim Tesisi’nin elektron ışını bağlama ünitesi dünyadaki büyük ve güçlü birimlerden birisidir. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Tupolev Havacılık Şirketi arasındaki sözleşme programı kapsamında Tu-160M’nin tasarım belgeleri tamamen dijital hale getirildi. Bu bağlamda yapılan yeniliklerle beraber üretim tesislerinin ve uçuş test üssünün teknik donatımı ve yeniden inşası için başlatılan kapsamlı bir program başlatıldı ve personelin önemli bir kısmına da ek eğitimler aldırıldı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rusya Savunma Bakanlığı’nın devlet denemeleri ve operasyonel hizmetlerde kullanımı için üretilen ilk Tu-160M stratejik ağır bombardıman uçağını bu yılın ikinci çeyreğinin sonuna kadar teslim almış olacağını söyledi.

Tu-160M stratejik ağır bombardıman uçağı

Tu-160M, Tupolev Şirketi tarafından uygulanan mevcut stratejik ve uzun menzilli bombardıman uçaklarını yükseltmek için geniş kapsamlı bir program çerçevesinde geliştirildi. Tupolev Tu-160 (NATO kodu: Blackjack), Rusya’daki Tupolev Tasarım Bürosu tarafından tasarlanan süpersonik, değişken süpürme kanatlı stratejik ağır bombardıman uçağıdır. (DefenceTürk)

TU-160M yeni haliyle görüntülendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000