02 Mayıs 2017, Salı 09:40:51

TSK'ya dönen pilot sayısı 67 oldu

Son KHK ile 103 pilotun ihraç edildiği Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na özel havayollarından geçen pilot sayısı 67 oldu.
  • bazı meslekler insana ego yükler. mesela beyin cerrahı olmak. f16 pilotluğu da bunlardan biri.
  • Ayıp şu söyledikleriniz çok ayıp. Burada seviyesiz yorumlar görmek çok üzücü. Asker veya sivil pilot pilottur. Hiçbir asker abim veya ablam sadece asker olduğu için tribe girip kasılmadı. İnsan insandır. Asker olmayıp normal olmayan da var, asker olup normal olmayan da. Ego insanlıkla alakalı bir olgudur. Herhangi bir yerde şırıngayla enjekte edilmiyor. İnsanlara ve hayatlarına saygı duyun. Asker diye adam karısının çocuğunun düzenini bozmak zorunda değil. Şu anda zorlama yapılacak. Biraz empati yapın. Giden 67 kişi de kendi isteğiyle gitti. Bizzat çalıştığım asker abilerimden biliyorum. Lütfen pilot oldum diye asıl iş olan insanlığı unutmayın.
  • ASKER KÖKENLİ PİLOTLARA SATAŞANLAR,ASKERLİK YAPMIŞLAR MI.? ASKERLİK YAPARKEN ONLARA BADEMLEME YAPILMIŞ MI.?NEDEN BU KADAR KİN DOLUSUNUZ.?
  • Arkadaşlar durum çok ciddi burdan uyarıyorum demedi demeyin gerçektende thy nin içinde ciddi derecede fetöcü var özellikle kokpitte burdan yetkililere sesleniyorum fetö darbesini hatırlayınız ne olmuştu 15 temuzda bu fetöcü tayfa tasviye edileceğini anlayınca darbe teşebüsünde bulunmuştu sonuç 250 ye yakın şehit ve açılan derin sosyal yara halen daha millet izlerini unutmaya çalışıyor eyyyy thy içindeki gaflet ve delalet içindeki yöneticiler yaa bu adamları bulup tasviye edersininiz yada uçağınınızın biri bir gün bir yere girer adamlar kripto kelle koltukta gidiyor artık bu onlar için ölüm kalım savaşı artık mittenmi istihbarat alırsınız emniyetenmi bilmem kesin biletini bu sülüklerin iş işten geçmeden...
  • hani millet sıraya girmişti yuhh size vatan millet sakarya edebiyatı yapanlara!!! para para para:)
  • Asker kokanlar... hadi kardesim bekleme yapma! Tek sira ileri marş marş. .
  • Thy daki kripto fetocu pılotlar var,bunlar cok tehlikelidır,ses getirecek olay yapabilirler.bunları bulunup ortaya cıkarılmalıdır.zamanı geç olmadan operasyon yapılmalıdır
  • Hadi kardeşim hadi bekleme yapma ! Ait olduğun tabiatina dön... Sana buralari fazlaydi .. değişik ruh hallerini , çakma egonu, gorgusuzlugunu, cahilliğini Tsk'da doyurursun.
  • Çağrılırsan gidersin. Bu kadar basit. Bunu anlayamayanları ben anlamıyorum. Bir yemin ettin, dönemezsin. İhtiyaç olduğu zaman para, pul, vb. görmezsin, gider görevini yaparsın. Her zaman ve her yerde...
  • hepsi isteyerek değil zorla geçiyor!!!

Son KHK ile 103 pilotun ihraç edildiği Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na özel havayollarından geçen pilot sayısı 67 oldu. Bu pilotlar operasyonlarda görev almaya başladı.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yapılan ihraçlarla pilot ve teknik personelinin yüzde 40’ını kaybeden Hava Kuvvetleri Komutanlığı (HKK), dışarıdan gelen pilotlarla açığı kapatıyor. HKK’nın envanterinde 509 uçak ve 35 helikopter bulunuyor. Uzmanlar son KHK ile ihraç edilen 103 pilotla birlikte pilot sandalye oranının 0.8’e düştüğünü belirtiyor. Savunma uzmanları ideal rakamın 1 uçağa 1.5 pilot olduğunu vurguluyor. HKK’nın dönmesi için çağrı yaptığı, FETÖ’nün baskısıyla ordudan ayrılarak özel havayollarına geçmiş 67 pilot eğitim ve testlerin ardından geri dönerek göreve başladı.

Yakında 100’e ulaşacak

Testleri geçerek üniformalarını giyen bu 67 pilotun hepsi operasyonlarda görev alıyor. Askeri kaynaklar dışarıdan gelerek göreve başlayacak muharip pilot sayısının çok yakın zamanda 100’e ulaşacağını belirtiyor. TSK’ya başvuran 976 ayrılmış pilotun 931’i testleri geçerek eğitimlere başlamıştı. 300’erli gruplar halinde Ocak ayında eğitime başlayan pilotlardan testleri geçenler önümüzdeki dönemde HKK’da üniforma giyecek. Ayrıca pilot olmak için başvuru yapan HKK personeli 850 genç subay da sırada bekliyor.

1 uçağa 2 pilot

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2019’da 1 uçağa 1.5, 2023’te ise 1 uçağa 2 pilot olacak seviyede pilot sandalye oranını artırmayı hedefliyor. Ayrıca özel havayollarında çalışan muharip kökenli pilotlar da HKK için hazırlanacak. Hazırlığı yapılan ve havayolu şirketleriyle imzalanacak protokolün ardından çıkarılacak yeni bir yönetmelikle muharip kökenli özel havayolu pilotları 2 veya 3 ayda bir 5 günlük savaş eğitimine katılacak. Yönetmeliğin yayınlanmasıyla birlikte savaş eğitimlerinin 2017’nin ikinci yarısında başlaması bekleniyor.

103 pilot daha atıldı

2010 ile 2014 arasında HKK’dan çeşitli nedenlerle 824 pilot ayrıldı. 29 Temmuz 2016’da ise OHAL Kararnamesi kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 30 general, büyük çoğunluğu pilot 314 subay, 22 Kasım 2016’da ise aralarında pilotların da olduğu 190’ı subay 338 personel ihraç edildi. 689 sayılı KHK ile 103’ü pilot 447 personelin TSK ile bağı kesildi. (Vatan)

TSK'ya dönen pilot sayısı 67 oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

cadet ~ 7 yıl önce
bazı meslekler insana ego yükler. mesela beyin cerrahı olmak. f16 pilotluğu da bunlardan biri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil F/O ~ 7 yıl önce
Ayıp şu söyledikleriniz çok ayıp. Burada seviyesiz yorumlar görmek çok üzücü. Asker veya sivil pilot pilottur. Hiçbir asker abim veya ablam sadece asker olduğu için tribe girip kasılmadı. İnsan insandır. Asker olmayıp normal olmayan da var, asker olup normal olmayan da. Ego insanlıkla alakalı bir olgudur. Herhangi bir yerde şırıngayla enjekte edilmiyor. İnsanlara ve hayatlarına saygı duyun. Asker diye adam karısının çocuğunun düzenini bozmak zorunda değil. Şu anda zorlama yapılacak. Biraz empati yapın. Giden 67 kişi de kendi isteğiyle gitti. Bizzat çalıştığım asker abilerimden biliyorum. Lütfen pilot oldum diye asıl iş olan insanlığı unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanılıyorsun ~ 7 yıl önce
EGO denen illet bunların neredeyse tamamına küçük yaşta aşılanyor. Sen hiç yarın büyüyünce darbe yapacaksın diye yetiştirilen sivil lise talebesi gördün mü? Bunlar bu kafayla büyüdü malesef. Atatürkçülük kisvesi altında hertür hainlik mevcut, bir tanesi bile kendini halktan görmez. Hepsi kendini üstün görür. Sen bir sivil olarak işine bak, onlar zaten baltayı taşa vurdu. Birdaha eski avantajları olmayacak hatta bundan sonra dezavantajlılar. Maskeleri düştü.
M:K ~ 7 yıl önce
ASKER KÖKENLİ PİLOTLARA SATAŞANLAR,ASKERLİK YAPMIŞLAR MI.? ASKERLİK YAPARKEN ONLARA BADEMLEME YAPILMIŞ MI.?NEDEN BU KADAR KİN DOLUSUNUZ.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha ha ha ~ 7 yıl önce
Bu asker geçinenler askerlik yapmış mı? Hava kuvvetlerinde subayız diye kasılmalar askerlikten sayılmıyor.
Tasviye ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar durum çok ciddi burdan uyarıyorum demedi demeyin gerçektende thy nin içinde ciddi derecede fetöcü var özellikle kokpitte burdan yetkililere sesleniyorum fetö darbesini hatırlayınız ne olmuştu 15 temuzda bu fetöcü tayfa tasviye edileceğini anlayınca darbe teşebüsünde bulunmuştu sonuç 250 ye yakın şehit ve açılan derin sosyal yara halen daha millet izlerini unutmaya çalışıyor eyyyy thy içindeki gaflet ve delalet içindeki yöneticiler yaa bu adamları bulup tasviye edersininiz yada uçağınınızın biri bir gün bir yere girer adamlar kripto kelle koltukta gidiyor artık bu onlar için ölüm kalım savaşı artık mittenmi istihbarat alırsınız emniyetenmi bilmem kesin biletini bu sülüklerin iş işten geçmeden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuhh ~ 7 yıl önce
hani millet sıraya girmişti yuhh size vatan millet sakarya edebiyatı yapanlara!!! para para para:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker ~ 7 yıl önce
Asker kokanlar... hadi kardesim bekleme yapma! Tek sira ileri marş marş. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemliiii,okuyun ~ 7 yıl önce
Thy daki kripto fetocu pılotlar var,bunlar cok tehlikelidır,ses getirecek olay yapabilirler.bunları bulunup ortaya cıkarılmalıdır.zamanı geç olmadan operasyon yapılmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker kokanlar ~ 7 yıl önce
Hadi kardeşim hadi bekleme yapma ! Ait olduğun tabiatina dön... Sana buralari fazlaydi .. değişik ruh hallerini , çakma egonu, gorgusuzlugunu, cahilliğini Tsk'da doyurursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He he ~ 7 yıl önce
Ne bicim luks tesislerde yatip kalkacaklar , yiyip icecekler degel mi hemso...., ustelik askeri tatil kamplari bilem var, keyif kekaa valla.... F-16'da havyar servisi varimis.....yuru get lan.
flyby ~ 7 yıl önce
asıl ego sahipleri belli, korkma sen. baba parasıyla pilot olmuş seni gidi bilmemneci...
737 ~ 7 yıl önce
Seni gidi gayri resmi asker çocuğu seni ne kadar canın acıdı belli işte böyle acıtırlar
Kpt ~ 7 yıl önce
Çağrılırsan gidersin. Bu kadar basit. Bunu anlayamayanları ben anlamıyorum. Bir yemin ettin, dönemezsin. İhtiyaç olduğu zaman para, pul, vb. görmezsin, gider görevini yaparsın. Her zaman ve her yerde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yemeyin bizi! ~ 7 yıl önce
hepsi isteyerek değil zorla geçiyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyze ~ 7 yıl önce
Şu an geçenler zorla değil kendi istekleriyle gidenler zorla geçme henüz olmadı yanlış bilgi almışsınız

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000