06 Temmuz 2016, Çarşamba 11:03:32

TSK'nın en çok tercih ettiği helikopter

Türk Silahlı Kuvvetleri 1989 yılından bu yana S-70 Sikorsy askeri helikopterleri kullanıyor.
  • Haber detaysız. Örn hangi yıllar arasında üretim ve teslimat başlıycak belli değil.
  • Millet uyuyor resmen! 109 helikopter tanesi 12 milyon dolardan 1.3 milyar dolar eder biz neden 3.5 milyar dolar ödedik bilgisi olan söylesin.
  • Çok yıllar önce Amerikalı bir subay bana "Güneydoğuda olanlar nedir?"diye sormuştu. Bende "PKKya yüz dolara Kalaşnikof, bize de yüz milyon dolara Sikorsky satmaktır"demiştim.Galiba yalnış söylemişim.
  • onu bunu bilmem kendisi bizim de hocamız olur bana göre gelmiş geçmiş eniyi sikorsky pilotu THY de uçuyor ...ABD ye gidip hem öğretmen hem de test pilotluğunu birincilikle bitirmiş yıllarca da TSK da hizmet etmiş uzun yıllarda sikorsky firmasının da peşinde koştuğu efsane bana göre...
  • Sikorski savas helikopterleri Bayram ziyaretleri yapilsin,es ve cocuklar tasinsin diyemi aliniyor.Bazi kisilerde olayi carpitiyor.Bayram ziyareti yapilmasin diyen yok.Ama bunun yolu savas helikopterleri degil.Demekki envanterdeki diger savas helikopterleride bayramda ziyaretci tasinmasi icin kullanilmis.Ulkenin kit kaynaklarina ve vergilerine yazik.Gelecek kurban bayraminda Bodrum a bayram ziyaretine bende Sikorski istiyecem.
  • Hava araclarinin iyisi kotusu olmaz. Onemli olan bunlarin kullanildigi ulkelerde havacilik kulturunun olmasi. Havacilik ve uzay sanayi altyapisi olmayan, kendi milli havayolunda yabanci pilot calistiran, bir pilot yetistirmek icin harp okulu bitrmenenin sart ildugu carpik bir sistemde ve apronda deve kesen zihniyetten ancak baskasinin yaptigi hava aracini iyimi kotumu diye elestirmek beklenir.
  • Birim fiyatı 12 milyon dolar isé biz neden 109 sikorsky t70 için 3.5 milyar dolarlık anlaşma yaptık? 109x12=1,3 milyar dolar değil mi? Arada teknoloji transferi mi var? Yoksa kazık mı yedik? :D
  • hersene dusuyor masallah birtane darisi birdahaki seneye inşallah
  • Sorun nerede? Neden bu kadar çok kaza yaptı. Dünyadaki durum nedir? Hangi ülkede ne şartlarda kullanılıyor? Şu ana kadar yüzün üzerinde Şehidimiz var. Bütün bunların cevap bulması gerekiyor. Gerçekten çok acı. Bunlarda ikinci bir uçan tabutmu? Yoksa sorun toz kondurmadıkları uçuş personelindemi? Gerçekler ortaya çıksın. Teknik arıza lafından millete gına geldi.
  • Haber bunun neresinde? Fevkalade bir tanitim yazisi ziyade.

Türk Silahlı Kuvvetleri 1989 yılından bu yana S-70 Sikorsy askeri helikopterleri kullanıyor.

TSK, S-70 Sikorsy askeri helikopterleri uluslararası görevlerinde ve terörle mücadele kapsamında aktif olarak kullanıyor.

Irak’ın kuzeyine gerçekleştirilen bir çok sınır ötesi harekat sırasında S-70 Sikorsy helikopterleri görev yapıyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan S-70 Sikorsky modeli helikopterler, 1992-1994 yıllarında 10 adet ve 1999-2003 yıllarında 50 adetlik gruplar halinde satın alındı.

TSK S-70 Sikorsy askeri helikopterler için 562 milyon dolar harcadı. Helikopterlerin birim maliyetinin 12 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

S-70 Sikorsky modeli helikopterlerin mürettebatı 2 pilot, 1 uçuş teknisyeni ve 1 kapı makineli tüfek nişancısı olmak üzere toplam 4 personelden oluşuyor.

TSK'nın en çok tercih ettiği helikopter

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

yetersiz ~ 8 yıl önce
Haber detaysız. Örn hangi yıllar arasında üretim ve teslimat başlıycak belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyuma ~ 8 yıl önce
Millet uyuyor resmen! 109 helikopter tanesi 12 milyon dolardan 1.3 milyar dolar eder biz neden 3.5 milyar dolar ödedik bilgisi olan söylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç bilmeyen ~ 8 yıl önce
Çok yıllar önce Amerikalı bir subay bana "Güneydoğuda olanlar nedir?"diye sormuştu. Bende "PKKya yüz dolara Kalaşnikof, bize de yüz milyon dolara Sikorsky satmaktır"demiştim.Galiba yalnış söylemişim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİLOT ~ 8 yıl önce
onu bunu bilmem kendisi bizim de hocamız olur bana göre gelmiş geçmiş eniyi sikorsky pilotu THY de uçuyor ...ABD ye gidip hem öğretmen hem de test pilotluğunu birincilikle bitirmiş yıllarca da TSK da hizmet etmiş uzun yıllarda sikorsky firmasının da peşinde koştuğu efsane bana göre...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sikorski ~ 8 yıl önce
Sikorski savas helikopterleri Bayram ziyaretleri yapilsin,es ve cocuklar tasinsin diyemi aliniyor.Bazi kisilerde olayi carpitiyor.Bayram ziyareti yapilmasin diyen yok.Ama bunun yolu savas helikopterleri degil.Demekki envanterdeki diger savas helikopterleride bayramda ziyaretci tasinmasi icin kullanilmis.Ulkenin kit kaynaklarina ve vergilerine yazik.Gelecek kurban bayraminda Bodrum a bayram ziyaretine bende Sikorski istiyecem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USAMisafir ~ 8 yıl önce
Hava araclarinin iyisi kotusu olmaz. Onemli olan bunlarin kullanildigi ulkelerde havacilik kulturunun olmasi. Havacilik ve uzay sanayi altyapisi olmayan, kendi milli havayolunda yabanci pilot calistiran, bir pilot yetistirmek icin harp okulu bitrmenenin sart ildugu carpik bir sistemde ve apronda deve kesen zihniyetten ancak baskasinin yaptigi hava aracini iyimi kotumu diye elestirmek beklenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birim fiyatı ~ 8 yıl önce
Birim fiyatı 12 milyon dolar isé biz neden 109 sikorsky t70 için 3.5 milyar dolarlık anlaşma yaptık? 109x12=1,3 milyar dolar değil mi? Arada teknoloji transferi mi var? Yoksa kazık mı yedik? :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarihe dikkat ~ 8 yıl önce
2003 te son gelen helikopterler ile 12 milyon dolara geliyor. Tarihlere dikat. Şimdi alsanız 12 milyona alabilecekmisiniz!!!
gonyali ~ 8 yıl önce
hersene dusuyor masallah birtane darisi birdahaki seneye inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erden ~ 8 yıl önce
Seneye düşenin içinde de sen olursun mu demeliyim. Bu neyin kafası vatan haini
Sorun? ~ 8 yıl önce
Sorun nerede? Neden bu kadar çok kaza yaptı. Dünyadaki durum nedir? Hangi ülkede ne şartlarda kullanılıyor? Şu ana kadar yüzün üzerinde Şehidimiz var. Bütün bunların cevap bulması gerekiyor. Gerçekten çok acı. Bunlarda ikinci bir uçan tabutmu? Yoksa sorun toz kondurmadıkları uçuş personelindemi? Gerçekler ortaya çıksın. Teknik arıza lafından millete gına geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M. ~ 8 yıl önce
Haber bunun neresinde? Fevkalade bir tanitim yazisi ziyade.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Admin kesin yayınlamayacak ~ 8 yıl önce
Ama yine de bir umut belki yayınlar, Başka bir sitede 22 yılda 20 kazası olan skykorsky, algıyı düzeltici bir haber yapar veya yaptırır dedim, ve bu haberi bekliyordum. Noter yok ki yanımda tespit ettirsem. 20 kaza 112 şehit Kaza MY

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000