27 Ağustos 2018, Pazartesi 09:15:19

TSK'dan pilotlara çağrı

FETÖ kumpasları ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan pilot açığı için Hava Kuvvetleri harekete geçti.
  • Bi askeri pilot olarak vatanımı sizi ailenizi korumak için ömrümü feda ettim.Devlete borcumu 20 yıl thy deki kabin memurunun yarısı kadar maaş alarak ödedim.Jet uçağında uçtum.Sayısız arkadaşım şehit oldu.Asker olmam ve bu ülkeyi korumuş olmam suçmu.Askerlere bu saldırı kin nefret nedir.Sivilinde huysuz olan pilotu var askerinde var.Bizler meslektaşız.Ayakları yerden kesilen herkese saygı duymalıyız.Kabin kokpit kader birliği yapıyoruz.Bizden daha fazla birbirinin kuyusunu kazan meslek grubu yoktur.Askerlere saldıranlar saldırsın.Alıştık artık.Moda olmuş
  • Bu askeri pilotlarin hicbirinin sivilde ucmamasi gerek zaten. Onlarin sivil lisanslarini cikartmayin bundan sonra, o zaman sikinti cekmezsiniz!!
  • Sivil kökenliyim , yeni gelen instagramcı fo larla uçtukça, gördükçe afedersiniz tuvalete gitmeye korkar oldum. Askerlerin gözünü seveyim siz ne anlatıyorsunuz ya.
  • Ayyy askerler iyiydi be...
  • Ya herkes bir Crm tutturmuş oradan askerlere yükleniyor. Bence aaker abilerin tek sıkıntısı crm değil. Crm sadece bir tanesi. İsterlerse zaten onu aşabiliyorlar da genel olarak sivil hayata intibak problemleri var. Kendi suçları değil.
  • Askeri sivili geçtim bu Instagram yüzünden yakında bir kaza olacak özellikle Hanımefendi pilot arkadaşlar aşk iş olayını instagram yüzünden karıştırmaya başladı.
  • asker FO ları hiç bir sivile değişmem,günümüzde CRM derc çalışmamak,bilgisiz olmak kaptan otoritesi tanımamak anca instagram pilotluğu yapmaya döndü.sivil olup işini seven sayısı o kadar azki sorunca gururla parası için geldim diyor birde
  • Ohh .. bi orda bi burda uçunda havayolunda uçanlar ekip azlığından eziyet çekmeye devam etsin..
  • Her defasında her fırsatta alakasız bir şekilde askeri pilotlara fikirsizce , bilgisizce ve ahlaksızca saldıran soytarılar bugünde ortaya çıktı..Çoğunun bröve sahibi olduğunu sanmıyorum..Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de yüksek egolu ve problemli insanlar çeşitli mevkilerde olabiliyor malesef..Gerek cockpit te ve gerekse tüm branşlarda sıkça karşılaşabiliyoruz..Bunun çözümü bu şekilde her haberde ve yorumda birbirimize saldırmak değildir...Herkes brövesinin değerini iyi bilmelidir..Bu iş takım işidir..Teknisyeninden cabinine cocpite kadar herkes saygıyı hakeder....Seviyesiz ve küçük düşürmeye çalışacak şekilde yorum yapan bir takım insanların aklına şaşarım..Hepimiz birbirimizin hangi aşamalardan geçerek bu günlere geldiğimizi çok iyi biliyoruz..Siz de çok iyi biliyorsunuz..
  • Türkiyede crm'in ne olduğunu asker sivil farketmez çok büyük çoğunluk ve tüm yöneticiler bilmiyor. Bilenlere de söz hakkı tanınmıyor. Hatta sirketlerde işini iyi yapmaya çalışanlar ve adil davrananlar crm'i bozuk olmakla suclaniyorlar. Uçağı iyi ucuramayan yeteneksizlerin, tembel bilgisizlerin ve ya kişilik bozukluğu olanların tek sığındıkları güvenli liman haline getirilmiştir crm konusu...Zaten Böyle yanlis uygulanmasinin sebebi de crm adi altinda istedikleri adamlara iltimas geçip sahsi menfaatlerine uymayan istemediklerini de sistem dışına atabiliyorlar kolaylıkla....aşağıda yazan zafer isimli şahıs araştırılsa bunlardan birisi çıkar mutlaka... çünkü konunun asker siville alakası yok..

FETÖ kumpasları ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan pilot açığı için Hava Kuvvetleri harekete geçti. THY ve özel havayolu şirketlerinde pilot olarak görev yapan eski askerler ‘harbe hazırlık eğitimi’ne çağırıldı.

Darbeci terör örgütü FETÖ'nün kumpasları sonucu, çok sayıda pilot ya emeklili oldu ya da zorunlu çalışma süresi dolunca Hava Kuvvetleri'nden ayrıldı. Bu durum orduda pilot açığına yol açtı. 15 Temmuz darbe girişimine katılan ya da FETÖ ile bağlantısı tespit edilen pilotlar da ordudan ihraç edilince, pilot açığı büyüdü. Şimdi bu açığı gidermek üzere harekete geçildi.
Öncelikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından THY ve özel havayolu şirketlerinde pilot olarak görev yapan eski askerlere ‘göreve dönün' çağrısı yapıldı. Ardından çalıştıkları şirketlerde hak kaybına uğramadan, Hava Kuvvetleri'nde de savaşa hazırlık eğitimi almaları istendi. Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Pilot Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, pilot açığının kapatılması için başlangıçta uygulamanın yararlı olacağını söyledi.

BÖLGEDE TEHDİTLER ARTTI

Hava Kuvvetleri Personel Başkanlığı tarafından pilotlara gönderilen mektupta şöyle denildi: “Bölgemizde meydana gelen gelişmelerin yanı sıra, ülkemizin bölgesel ve küresel gücü arttıkça istikbal  ve istiklalimize yönelik tehditlerin de bir o kadar arttığını görmekteyiz. (…) Bu maksatla yapılan çalışmalar, eski personelimizin tecrübelerine başvurmanın zaruri hale geldiğini göstermektedir. Ülkemizin ve milletimizin bekasının devamı için gönüllü olmanız durumunda ihtiyat pilot statüsüne alınarak, yapılan planlamaya göre öncelikle 34 iş günü sürecek harbe hazırlık tazeleme eğitimi verilecek.Daha sonraki aşamada harbe hazırlığın devamı amacıyla yılda iki ya da üç kez yaklaşık 10'ar işgünü olacak şekilde harbe hazırlık seviyesini belirlenen uçakla muhafaza etmeniz sağlanacak.” Halen sivil hava yolu şirketlerinde çalışanların da kişisel hakları korunacak. Bu kapsamda görevlendirildikleri gün ve yapacağı uçuş saati uyarınca ek ücret verilecek. Görevlendirme sırasında çalıştıkları şirket bünyesindeki hakları da korunacak. (Sözcü)

TSK'dan pilotlara çağrı

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Asker ~ 6 yıl önce
Bi askeri pilot olarak vatanımı sizi ailenizi korumak için ömrümü feda ettim.Devlete borcumu 20 yıl thy deki kabin memurunun yarısı kadar maaş alarak ödedim.Jet uçağında uçtum.Sayısız arkadaşım şehit oldu.Asker olmam ve bu ülkeyi korumuş olmam suçmu.Askerlere bu saldırı kin nefret nedir.Sivilinde huysuz olan pilotu var askerinde var.Bizler meslektaşız.Ayakları yerden kesilen herkese saygı duymalıyız.Kabin kokpit kader birliği yapıyoruz.Bizden daha fazla birbirinin kuyusunu kazan meslek grubu yoktur.Askerlere saldıranlar saldırsın.Alıştık artık.Moda olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Care ~ 6 yıl önce
Bu askeri pilotlarin hicbirinin sivilde ucmamasi gerek zaten. Onlarin sivil lisanslarini cikartmayin bundan sonra, o zaman sikinti cekmezsiniz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 6 yıl önce
Ne cahilce bir yorum..Önüne gelen yazıp çiziyor..
PARS ~ 6 yıl önce
Biri birşey mi dedi ??? Bir sinek mi vızıldadı..
Haklısın Çare ~ 6 yıl önce
Devlet sanki adamı sivil pilot yapmak için milyon dolarlar harcadı?? Tabi insanları zorunlu tutmamak lazım madem sivile geçmek istiyorsun senin devlete olan maliyetin şu kadar milyon dolar gel öde istediğin yere git demek lazım. Madem sivil pilot olacaksın niye asker oldun gidip parasını verip alsaydın lisansını ondan sonra üç sana karışanım var? Hem devlet imkanlarını sonuna kadar sömürerek uçuş saati yap sonra ben şu kadar sene emek verdim diye birde sıkılmadan sivile gitmek için bin takla at. Devletin sana verdiğini geri ödemek senin değil sülalen ömür boyunca çalışsa devlete karşılığı gelmez. Birde diyorlarki pilot askerdeki uçuşunun parasınıda alacak hak mahrumiyeti olmayacak yaaaa arkadaş daha ne hakkıı
320 Cpt ~ 6 yıl önce
Sivil kökenliyim , yeni gelen instagramcı fo larla uçtukça, gördükçe afedersiniz tuvalete gitmeye korkar oldum. Askerlerin gözünü seveyim siz ne anlatıyorsunuz ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hostisss ~ 6 yıl önce
Ayyy askerler iyiydi be...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CRM bilginlerine ~ 6 yıl önce
Ya herkes bir Crm tutturmuş oradan askerlere yükleniyor. Bence aaker abilerin tek sıkıntısı crm değil. Crm sadece bir tanesi. İsterlerse zaten onu aşabiliyorlar da genel olarak sivil hayata intibak problemleri var. Kendi suçları değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker Sivil ~ 6 yıl önce
Askeri sivili geçtim bu Instagram yüzünden yakında bir kaza olacak özellikle Hanımefendi pilot arkadaşlar aşk iş olayını instagram yüzünden karıştırmaya başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sivil bir kaptan olarak ~ 6 yıl önce
asker FO ları hiç bir sivile değişmem,günümüzde CRM derc çalışmamak,bilgisiz olmak kaptan otoritesi tanımamak anca instagram pilotluğu yapmaya döndü.sivil olup işini seven sayısı o kadar azki sorunca gururla parası için geldim diyor birde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sivil gaptana ~ 6 yıl önce
sivil oldugun hiçte inandırıcı değil :))
Kpt ~ 6 yıl önce
Ohh .. bi orda bi burda uçunda havayolunda uçanlar ekip azlığından eziyet çekmeye devam etsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 6 yıl önce
Her defasında her fırsatta alakasız bir şekilde askeri pilotlara fikirsizce , bilgisizce ve ahlaksızca saldıran soytarılar bugünde ortaya çıktı..Çoğunun bröve sahibi olduğunu sanmıyorum..Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de yüksek egolu ve problemli insanlar çeşitli mevkilerde olabiliyor malesef..Gerek cockpit te ve gerekse tüm branşlarda sıkça karşılaşabiliyoruz..Bunun çözümü bu şekilde her haberde ve yorumda birbirimize saldırmak değildir...Herkes brövesinin değerini iyi bilmelidir..Bu iş takım işidir..Teknisyeninden cabinine cocpite kadar herkes saygıyı hakeder....Seviyesiz ve küçük düşürmeye çalışacak şekilde yorum yapan bir takım insanların aklına şaşarım..Hepimiz birbirimizin hangi aşamalardan geçerek bu günlere geldiğimizi çok iyi biliyoruz..Siz de çok iyi biliyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 e ~ 6 yıl önce
hikayen çok acıklı valla gözlerim doldu..ühüüü hüüü ühüüüüüü
Malesef ~ 6 yıl önce
Türkiyede crm'in ne olduğunu asker sivil farketmez çok büyük çoğunluk ve tüm yöneticiler bilmiyor. Bilenlere de söz hakkı tanınmıyor. Hatta sirketlerde işini iyi yapmaya çalışanlar ve adil davrananlar crm'i bozuk olmakla suclaniyorlar. Uçağı iyi ucuramayan yeteneksizlerin, tembel bilgisizlerin ve ya kişilik bozukluğu olanların tek sığındıkları güvenli liman haline getirilmiştir crm konusu...Zaten Böyle yanlis uygulanmasinin sebebi de crm adi altinda istedikleri adamlara iltimas geçip sahsi menfaatlerine uymayan istemediklerini de sistem dışına atabiliyorlar kolaylıkla....aşağıda yazan zafer isimli şahıs araştırılsa bunlardan birisi çıkar mutlaka... çünkü konunun asker siville alakası yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000