22 Şubat 2019, Cuma 09:26:18

TSK pilotları için sürpriz karar!

Meclis, 19 maddelik torba teklifle yerel seçim öncesinde son yasama çalışmasını yaptı.
  • Kendimi Askeri Pilotlarin yerine koyunca gercekten uzuntu duydum. Gerekli hizmet surelerini doldurmus, Vatana hizmet etmis ve simdi de Sivil platformda hizmet etmeyi surduren Pilotlarimiza saldiran Sivil Pilotlarimizi da anlamis degilim. Hepimiz, motivasyonumuz ne olursa olsun ucuyoruz. Kendinizi birazcik onlarin yerine koyup olaya onlarin tarafindan bakip olaya yorum getirmeniz cok mu zor?
  • soz veriyorum vatani gorevi 21 ay yaptiracagim. eminim askerlik yaptiysan seninde eksiktir. gel eksik kalan kismini tamamla. bakalim o zaman sen ne yapacaksin.
  • evet dahada uzadi, 15 idi 18 e cikarip 1 sene once bizi aldilar, simdide 21 yaptilar. 15+3 idi simdi 15+6 oldu. ben hava harp okulundan mezun oldugumda sadece 15 sene idi. 15 sene mecburi hizmetimi yaptimda istifa ettim. borcumu odedim yani. 12 ay askerlik yapanlara sonradan 18 ay yaptik senin eksik gel tamamla demekle ayni sey. ustelik zorla olmasi cabasi. kimse bilmiyor ama kanunun altinda gelmessen lisansini askiya aldiririz yaziyo, ne yapayaim limonmu satayim
  • Problemen yok : kaptanlari avrupa hindistandan getiririz First/Officer aciginida ayni sekilde cozeriz,issiz Genc Turk pilotlari sevinmeyin is buluruz diye, biz sizi yine almyacagiz, yalakalik dururken sizleri ise almak avrupaya karsi ayip olur.
  • Bizi 1.5 sene önce alırken 3 te 1 maaşa çalıştırılır yerimiz yurdumuz dağıtılırken, bizi cagirirlarsa geliriz koçum diyenleri, kılını kipirdatmayanlari aramızda görmek isteriz. Levent kaptan da gelirse bize liderlik yapar. Bu arada haksızlığa ses çıkarmayan sivillere de bugün olmazsa yarın bi yerden döner vurur. Vay ben bilmiyordum demeyin.
  • Devlet üniversitelerinde mühendislik eğitimi alıp sonradan sivil hava yollarına geçerek pilot olan meslektaşlarım; Devlet dizi de mühendis ihtiyacım var diyerek zorla devlet memuru olarak geri çağırsaydı; ve önce 4 sene sonra 6 sene zorunlu hizmet vereceksin deseydi; bu ne kadar doğru/etik/hukuka uygun olurdu? Olaya bu açıdan bakarsanız bence diğerlerini biraz daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.
  • Amma tatava yaptınız beee..korkanlar kalıp airbus boeing de göbek büyütmeye devam etsin,biz uçurtmacılar gider TSK da da uçarız!!Korkmayın bu kadar!!!
  • Hemen olumsuz düşünmeyin. Çıkarılan kanunlar hukukta geriye dönük uygulanamaz .
  • Yıllarca sivilde çalışmıs kptlar nasıl dönecekler? Hangi devreye kadar olanları kapsıyor? 20 yil once bnb olarak ayril 20 yil sonra kd. Alb okarak tsk ya dahil ol ????
  • Sivil kökenli pilotların pilot olabilmek için servet ödediği bir alanda, hiç para ödenmeyip maliyetin devletin kesesinden karşılandığı askeri kökenli polotlukta devletin zorunlu hizmet süresini uzatması kadar doğal bir şey olamaz.

Meclis, 19 maddelik torba teklifle yerel seçim öncesinde son yasama çalışmasını yaptı. AK Parti milletvekillerince verilen sürpriz bir önergeyle Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Yasası da değiştirildi. Buna göre uçuş eğitimini bitiren pilot subayların ordudaki yükümlülük süresi 3 yıldan 6 yıla uzatıldı.

Yasaya eklenen yeni hükme göre, daha önce yükümlülük sürelerini tamamlayarak TSK’dan ayrılan pilot subaylar, uçuş için gerekli şartları sağlamaları ve güvenlik soruşturmalarının olumlu olması kaydıyla ihtiyaç duyulan hava aracı tiplerinde ilgili kuvvet komutanının teklifi ve Milli Savunma Bakanı’nın onayıyla, yükümlülük süresini 6 yıla tamamlamaları için yeniden subay olacaklar.

Bu personelin terfi işlemleri yasadaki şartlara bağlı olmaksızın yapılacak ve rütbeleri emsalleriyle aynı düzeye çıkarılacak. Atanan pilot subayların dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme süresinden, uçuş süreleri de uçuş hizmet süresinden sayılacak. 

TSK pilotları için sürpriz karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Uzucu ~ 5 yıl önce
Kendimi Askeri Pilotlarin yerine koyunca gercekten uzuntu duydum. Gerekli hizmet surelerini doldurmus, Vatana hizmet etmis ve simdi de Sivil platformda hizmet etmeyi surduren Pilotlarimiza saldiran Sivil Pilotlarimizi da anlamis degilim. Hepimiz, motivasyonumuz ne olursa olsun ucuyoruz. Kendinizi birazcik onlarin yerine koyup olaya onlarin tarafindan bakip olaya yorum getirmeniz cok mu zor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zedci ~ 5 yıl önce
soz veriyorum vatani gorevi 21 ay yaptiracagim. eminim askerlik yaptiysan seninde eksiktir. gel eksik kalan kismini tamamla. bakalim o zaman sen ne yapacaksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zed ci ~ 5 yıl önce
evet dahada uzadi, 15 idi 18 e cikarip 1 sene once bizi aldilar, simdide 21 yaptilar. 15+3 idi simdi 15+6 oldu. ben hava harp okulundan mezun oldugumda sadece 15 sene idi. 15 sene mecburi hizmetimi yaptimda istifa ettim. borcumu odedim yani. 12 ay askerlik yapanlara sonradan 18 ay yaptik senin eksik gel tamamla demekle ayni sey. ustelik zorla olmasi cabasi. kimse bilmiyor ama kanunun altinda gelmessen lisansini askiya aldiririz yaziyo, ne yapayaim limonmu satayim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl olacak ~ 5 yıl önce
Tayin durumları nasıl olacak nasıl ayarlanacak
Görev yerleri ~ 5 yıl önce
Neye göre belirlenecek ve tayin olayları nasıl çözülecek
Parajumppilot. ~ 5 yıl önce
Problemen yok : kaptanlari avrupa hindistandan getiririz First/Officer aciginida ayni sekilde cozeriz,issiz Genc Turk pilotlari sevinmeyin is buluruz diye, biz sizi yine almyacagiz, yalakalik dururken sizleri ise almak avrupaya karsi ayip olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz giderken.... ~ 5 yıl önce
Bizi 1.5 sene önce alırken 3 te 1 maaşa çalıştırılır yerimiz yurdumuz dağıtılırken, bizi cagirirlarsa geliriz koçum diyenleri, kılını kipirdatmayanlari aramızda görmek isteriz. Levent kaptan da gelirse bize liderlik yapar. Bu arada haksızlığa ses çıkarmayan sivillere de bugün olmazsa yarın bi yerden döner vurur. Vay ben bilmiyordum demeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 5 yıl önce
Devlet üniversitelerinde mühendislik eğitimi alıp sonradan sivil hava yollarına geçerek pilot olan meslektaşlarım; Devlet dizi de mühendis ihtiyacım var diyerek zorla devlet memuru olarak geri çağırsaydı; ve önce 4 sene sonra 6 sene zorunlu hizmet vereceksin deseydi; bu ne kadar doğru/etik/hukuka uygun olurdu? Olaya bu açıdan bakarsanız bence diğerlerini biraz daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karıştırma ~ 5 yıl önce
Ne ilgisi var kardeşim, sapla samanı karıştırma.
Plt ~ 5 yıl önce
Amma tatava yaptınız beee..korkanlar kalıp airbus boeing de göbek büyütmeye devam etsin,biz uçurtmacılar gider TSK da da uçarız!!Korkmayın bu kadar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geriye dönük olmaz ~ 5 yıl önce
Hemen olumsuz düşünmeyin. Çıkarılan kanunlar hukukta geriye dönük uygulanamaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O dediğin ~ 5 yıl önce
Hukuk devletinde olur Muz cumhuriyetlerinde işlemiyor ne yazık ki kanun denen sey. Kanunla müzik yapılır anca
ZED’çi ~ 5 yıl önce
Maalesef geriye dönük işlettirildi. Demokrasi ve hukuk olmayan ülkemizde; biz de ayrılırken mecburi hizmet 10 + uçuş okulunda geçen süre çarpı ikiydi, 18 yıla çıkarıldıktan sonra da bizler de eksik yapmışız gibi 18 yılı tamamlattırılmak için geri zaruri eve dönüş kapsamında çağrıldık. Bilginize..
MKA ~ 5 yıl önce
Yıllarca sivilde çalışmıs kptlar nasıl dönecekler? Hangi devreye kadar olanları kapsıyor? 20 yil once bnb olarak ayril 20 yil sonra kd. Alb okarak tsk ya dahil ol ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğal ~ 5 yıl önce
Sivil kökenli pilotların pilot olabilmek için servet ödediği bir alanda, hiç para ödenmeyip maliyetin devletin kesesinden karşılandığı askeri kökenli polotlukta devletin zorunlu hizmet süresini uzatması kadar doğal bir şey olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çap ~ 5 yıl önce
Bilmediğin anlamadığın konular hakkında fikir beyanında bulunma.Adamlar 15 yıl için imza atmiş ,ayrılalı 10 yıl olmuş( feto mobbingi ile) şimdi devlet 21 yaptım diyor.Bunun hukuksal bir açıklamadı yok.Ha konu vatan milletse birazda sizleri görelim.Biz 15 yıl gabarda hakkaride can aldık can verdik, ben kime ne anlatıyorum, anlar mısın acaba? Askerlik yapmaktan bile korkan ana kuzuları sizi
Kural ~ 5 yıl önce
Oyun başladıktan sonra kural değiştirilir mi? Empati yapabiliyormusun? O verginin karşılığında devlet 15 yıl yükümlülük koymuştu. Bunu önce 18 yıla şimdi de 21 yıla çıkartttı. THY ile Pilotaj için 100.000 € karşıladığında sözleşme imzaladıktan ve tüm ödemeni yaptıktan sonra THY borcunu önce 200.000 € sonra 300.000 € yapsanTHY beni pilot yaptı ben bu parayı seve seve öderim dermisin ?
Cevap ~ 5 yıl önce
Uzatması sorun değil. 10 yıl önce 15 yıl olan mecburi hizmeti bu yıl 21 yıla çıkarttım deyip 10 yıl önce ayrılmış olanları zorla geri çağırması. Kanununların geriye dönük uygulanamazlık ilkesinin ihlal edilmesi. Mesele anlaşılmıştır umarım.
Ödemek ~ 5 yıl önce
Borçlandığın 100 bin euroyu bir gecede 200 bin yapsınlar ozaman anlarsın belki ...
Oksijen israfı ~ 5 yıl önce
Sen en az 15 yıl uç, en yakın arkadaşlarını toprağa ver, devletin 50 yaşındaki lojmanlarında otur, kafanda saç, dizinde derman kalmasın, sonra lav..un biri gelsin bu yorumu yapsın...
Doğal diyen kardeşe ~ 5 yıl önce
Hukuk ve adalet herkese, her zaman gereklidir. Bugün işine geldiği için doğal karşıladığın bu hukuksuz ortam yarın bir şekilde seni de vurabilir. "Berlin'de hakimler var" sözünün hayata geçirilebildiği adaletli bir ülkeye kavuşmak dileğiyle...
. ~ 5 yıl önce
Bir de şuradan bak: Sadece para ödeyerek pilot oluyorsun!!!!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000