05 Haziran 2023, Pazartesi 10:00:43

TROY T200 UÇUŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

UÇAKSAN tarafından geliştirilen eğitim ve genel maksat uçağı Troy T200 ilk uçuş için geri sayıma başladı.
  • Medyayı çağıracaksınız bize k8mse yardımcı olmuyor. Diyerek ağlanacaksınız. Kendi imkanlarimla yapiyorum diyeceksin Çalisanin maasini vermeyip Emek hirsizlığı yapacaksın. Yazik cok yazik Utanin biraz
  • Umarım bu projeye sahip çıkarlar
  • Helal olsun inşallah güzel işler başarırsınız
  • Aydin vadisi egitim ucuslari icn uygun degil; asiri turbulansli bir yerdir; uygun yer Konya Ovasidir

UÇAKSAN tarafından geliştirilen eğitim ve genel maksat uçağı Troy T200 ilk uçuş için geri sayıma başladı. İlk uçuş öncesi AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık'ı ağırlayan üretici firmanın CEO'su Emre Balcı; 'Bir an bu fikir oluştu ama zorluklarla mücadele ederek bu noktaya geldik' dedi.

Uçağın üretim aşaması hakkında Kıdık'a konuşan Balcı; '7-8 yıl kadar önce uçak simülatörü yapmıştım. Havacılığa merakım da burada başladı. 5 yıl önce de uçak yapma fikri aklıma geldi. Aslında bir an oluşan bir fikirdi. Zor bir süreçti ancak o zorluğa göre ekip kurduk' dedi.

"İŞİ BİLİNLENLERLE BU İŞİ BAŞARDIK"

Uçağın yapılış sürecinde özellikle bilenlerle adım attıklarını ifade eden Balcı; 'Ukraynalı ve Antonov'un imalat sürecinde bulunan uzman kişilerle çalıştık. Sıfırdan bu adımı attık ve rekabete uygun bir uçak ürettik.

Glass kokpit, kompozit bir uçak çıkardık. Gece uçuşu da yapabilecek kabiliyette bir uçak ürettik. Uçağın motoru Avusturya'dan alındı. TUŞAS da Bayraktar da motoru aynı yerden tedarik ediyor. Biz de Rotax motoru kullandık. Aviyonikler de ABD malı. 



"1-2 HAFTA İÇİNDE UÇUŞUNU PLANLIYORUZ"

Gerekli izinlerin alınmasının ardından test uçuşlarına 1-2 hafta içinde başlamayı planlıyoruz. Uçağımız tamamen uçuşa hazır. Sonrasında da serfifikasyon sürecini tamamlayacağız. Devamında da seri üretim planlıyoruz. 2024 yılında ilk teslimatları başlatacağız. Uçağımıza ciddi bir talep var şu anda. Şimdilik 15-20 uçak civarında siparişimiz var. 

Bu süreçte bizim için en zor olan konu ülkemizde tam olarak üretim olmadığı için bilgi alış verişi konusunda bir sıkıntı yaşadk.

TUSAŞ, TEI gibi firmalar daha çok askeri amaçlı üretim yapıldığı için çok fazla işbirliği yapamadık. Alanlarımız farklı çünkü. Biz de yolumuza kendimiz devam ederek başardık.



"SONRAKİ HEDEFİMİZ 19 KİŞİLİK YOLCU UÇAĞI YAPMAK"

Uçağımızın maliyeti 1 Milyon Doları aştı. Tam hesap etmedik ancak bu rakamları aştı. Uçağımızın muadilleri (Cessna- Technam) 500-600 bin Dolar aralığında satılıyor.

Troy T200'ü global olarak yaptık. Troy demek Truva yani Türkiye demek. Buradan da bize ait olduğunun bilinmesi için bu ismi verdik. Uçağımız hem sivil hem de eğitim uçağı olarak tasarlandı. Dünyadaki emsali olan tüm uçaklarla rekabet edebilecek bir uçak bu. Sivil havacılığın önünü de açacaktır.

Uçağımız 1000-1100 KM havada kalabilir. 

Hedefimiz gövdeyi daha da büyütmek. 19 kişilik bir yolcu uçağı yapmayı da hedefliyoruz. Bu alanda planlarımız hazır. 

EASA üzerinden sertifika almayı hedefliyoruz.





 



 

TROY T200 UÇUŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Calisan ~ 9 ay önce
Medyayı çağıracaksınız bize k8mse yardımcı olmuyor. Diyerek ağlanacaksınız. Kendi imkanlarimla yapiyorum diyeceksin Çalisanin maasini vermeyip Emek hirsizlığı yapacaksın. Yazik cok yazik Utanin biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 10 ay önce
Umarım bu projeye sahip çıkarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 9 ay önce
Hocam neyin tebrigi anlamadim Adam çalışanın maaşını odemiyor Ucak ucsun verecem duyor. Bunları havacılık sektorune sokmak buyuk hata
Maşallah ~ 10 ay önce
Helal olsun inşallah güzel işler başarırsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uygun degil ~ 10 ay önce
Aydin vadisi egitim ucuslari icn uygun degil; asiri turbulansli bir yerdir; uygun yer Konya Ovasidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000