14 Ekim 2015, Çarşamba 19:54:30

TRJet Pratt&Whitney Canada ile anlaşma imzaladı

TRJet uçaklarında kullanılacak PW306B motorlarının yükseltilmesi ve tedariki için Pratt & Whitney Canada (P&WC) şirketinden yararlanma planları üzerinde anlaşmaya varıldı.
  • Kardes tai ye bi sor bakalım c130 erciyes projesinden daha alnının akıyla cıkabılmış mı? Burda sacmalama! Bi arastır bakalım. Ne ypılmıs tai sanki a320 nin komple fusulage sini yapıyor..sanki tai nin yaptıgı atak ile hurkus herseyi ile yerli! Bu arada arastır antonov bile aviyonik komponentlerini ve bilimum malzemelerini cesitli ülkelerden alıyor! Burda havacılıktan anlamıyorsanız yazmayın!!!!!!
  • batik sirketi milletin parasiyla ayaga kaldirip ona buna para yediriyorlar..madem kopyalama ucak yapacaksin ise yarar birsey yap, 30 kisilik ucagi kim ne yapip alsin avrupa tr pazarinda..kullanilan en kucuk ucaklar 80-90 kisilik zaten
  • Ülkemizin havacılığı her geçen yıl ilerliyor bu gidişatın sonucunda Dünyada havacılıkta söz sahibi bir ülke olabiliriz. Havacı olarak bu gelişmelerden gayet memnunum.
  • Motor uçağın yüzde kaçıdır acaba? Bağzıları da hala yapılsın ne var diyor. Mesele uçak yapmak değil devlet desteğiyle kese doldurmak, daha da ne söyleyelim ki? İstihdamsa o kadar paraya TAI, aselsan aracılığıyla yüzlerce kişiye istihdam sağlanacak ar ge ve yatırım yapılır.
  • Gören de NASA' ya rakip iş yapıyorlar sanır. Sene olmuş 2015 (-onun da son demleri) elin çinlisi bile pirinçle beslenip uzay mekiği yapıyor, bunlar bölgesel uçak yapıyoruz diye gerim gerim geriniyorlar. Yapanda yine yurtdışı kökenli, anlayışlı bir firma. Senin ülkende yetişen Uçak Mühendisleri imam zihniyetli oldukça bu iş kendini tatmin etmenin ötesine geçmez. Milleti yemekten vaz geçin. Uçağı yapmanızı, hatta çok ta başarılı olmanızı hepimiz istiyoruz. Ama böyle yapılmasını özürlü dığan çocuğumuza bakar gibi görüyoruz. Bilim adamı yetiştirin kardeşim bilim adamı. Hayvanat Bahçesi Müdürünü TÜBİTAK' ın başına geçirirsen, böyle gelişmeler ile mastürbasyon yapar tatmin olursun.
  • 32 kisi nedir cok merak ediyorum.. Minibus yapicaklar sanirim
  • kardesim motoru yurt disindan, elektronigi de honeywell den aldiktan sonra verin A320 nin fuselage ini yapan TAI size ucagi yapsin, elin adamina parayi ne veriyorsunuz,
  • Yeter be, amma şişirdiniz balonu

Whitney Canada (P&WC) şirketinden yararlanma planları üzerinde anlaşmaya varıldı. Türkiye'nin ilk bölgesel uçağının oluşturulmasına giden süreçte yepyeni bir adım atılmış oldu. İmzalanan mutabakat zaptı, TRJet'in 328 uçaklarının üretimine başlama girişiminde önemli ortaklarından biri olan ve bu uçakların mevcut tip sertifikasını elinde bulunduran, Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) Almanya merkezli iştiraki 328 Support Services GmbH (328) firmasını da içeriyor.

TRJet yöneticilerinden Cem Uğur yaptığı açıklamada "Uçak motoru tasarımı, üretimi ve servis hizmeti konusunda bir dünya lideri olan P&WC ile TRJet arasındaki işbirliği,
328 ve 628 serisi uçakların arkasındaki etkinliği kanıtlanmış teknolojiyi ve havacılık uzmanlığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

TRJet'in 32 kişilik yolcu kapasitesine sahip 328 serisi uçaklarında kullanılacak olan PW306B motorların çalışmalarına 2016 yılında P&WC’nin Longueuil, Quebec'teki tesislerinde başlanacak; böylece TRJ328™ uçağının üretiminin tamamlanarak ilk uçuşunu 2019 yılında yapmasıyla sonuçlanacak imalat programının ilk adımı atılış olacak. Bu arada, T328 uçakları için turboprop motor üretme çalışmaları da eş zamanlı olarak devam edecek.

Bu çalışmalara aynı zamanda, yeni 628 serisi uçakların tasarım çalışmaları da başlatılacak. Baştan sona yeni bir tasarımın ürünü olacak bu uçaklar Türkiye'nin ilk yerli tasarım yolcu uçağı olarak tarihe damga vuracak. 628 serisinin ilk uçuşunu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yıldönümü şerefine 2023 yılında gerçekleştirmesi bekleniyor.

Hâlihazırda dünyanın 85 ülkesinde sertifikalandırılmış olan D328 modeli ABD, İsviçre, Almanya, Birleşik Krallık ve Danimarka gibi ülkelerde halen kullanılıyor. 328 turboprop ve jet modelleri, çok yönlü ve dayanıklı yapısı ve geniş kabin konforuyla sektörde değerli ve maliyet etkin bir oyuncu olarak biliniyor.

Gerek SNC gerekse P&WC, TRJet'in bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayarak, yerel ekonomiye katkıda bulunacağına inanıyor. 328 firmasının genel müdürü Dave Jackson konu ile ilgili açıklamasında "Yapılan kapsamlı pazar araştırmaları bu uçaklara duyulan ihtiyacın sadece Türkiye'deki yerli pazarla sınırlı olmadığını gösteriyor; aynı zamanda yolcu kapasitesi 50 kişinin altında olup, yeterli hizmet verilemeyen pazarlarda bölgesel ve uluslararası ölçekte giderek artan bir talep söz konusu" ifadelerini kullandı. SNC, bu uçakların ABD hükümetine satışı da dahil olmak üzere, ABD'de satışa sunulması için üretim lisansını elinde tutmayı planlıyor.

P&WC'nin pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Richard Dussault, bu programın bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "Ülke ekonomisi üzerinde olumlu etkileri olacak ve ülkede büyümekte olan havacılık sektörünü destekleyecek bu tarihi projenin hayata geçirilmesi için TRJet, SNC ve 328 Support Services ile yapacağımız işbirliğini heyecanla bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

TRJet Pratt&Whitney Canada ile anlaşma imzaladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Motor a ~ 8 yıl önce
Kardes tai ye bi sor bakalım c130 erciyes projesinden daha alnının akıyla cıkabılmış mı? Burda sacmalama! Bi arastır bakalım. Ne ypılmıs tai sanki a320 nin komple fusulage sini yapıyor..sanki tai nin yaptıgı atak ile hurkus herseyi ile yerli! Bu arada arastır antonov bile aviyonik komponentlerini ve bilimum malzemelerini cesitli ülkelerden alıyor! Burda havacılıktan anlamıyorsanız yazmayın!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
batik sirketi milletin parasiyla ayaga kaldirip ona buna para yediriyorlar..madem kopyalama ucak yapacaksin ise yarar birsey yap, 30 kisilik ucagi kim ne yapip alsin avrupa tr pazarinda..kullanilan en kucuk ucaklar 80-90 kisilik zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacılık ~ 8 yıl önce
Ülkemizin havacılığı her geçen yıl ilerliyor bu gidişatın sonucunda Dünyada havacılıkta söz sahibi bir ülke olabiliriz. Havacı olarak bu gelişmelerden gayet memnunum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meka ~ 8 yıl önce
Motor uçağın yüzde kaçıdır acaba? Bağzıları da hala yapılsın ne var diyor. Mesele uçak yapmak değil devlet desteğiyle kese doldurmak, daha da ne söyleyelim ki? İstihdamsa o kadar paraya TAI, aselsan aracılığıyla yüzlerce kişiye istihdam sağlanacak ar ge ve yatırım yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yüzde ~ 8 yıl önce
Anlamsız sorular ve anlamsız bir yorumun ardından anlamsız bir sonuç elde etmişsin. TAI ve aselsan da zaten arge yapılıyor. Sadece Aselsan da 3000 den fazla mühendis çalışıyor ve arge ye 600 milyon TL para harcanıyor. Ama kime anlatıyorum ki, zihin önyargı üzerine kurulunca gerisi gelmiyor.
NASA ~ 8 yıl önce
Gören de NASA' ya rakip iş yapıyorlar sanır. Sene olmuş 2015 (-onun da son demleri) elin çinlisi bile pirinçle beslenip uzay mekiği yapıyor, bunlar bölgesel uçak yapıyoruz diye gerim gerim geriniyorlar. Yapanda yine yurtdışı kökenli, anlayışlı bir firma. Senin ülkende yetişen Uçak Mühendisleri imam zihniyetli oldukça bu iş kendini tatmin etmenin ötesine geçmez. Milleti yemekten vaz geçin. Uçağı yapmanızı, hatta çok ta başarılı olmanızı hepimiz istiyoruz. Ama böyle yapılmasını özürlü dığan çocuğumuza bakar gibi görüyoruz. Bilim adamı yetiştirin kardeşim bilim adamı. Hayvanat Bahçesi Müdürünü TÜBİTAK' ın başına geçirirsen, böyle gelişmeler ile mastürbasyon yapar tatmin olursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek NASA ~ 8 yıl önce
Gören de seni NASA da çalışıyor sanır, yapmanın her türlüsüne karşı olan tamamen yıkım üzerine kurgulanmış bir kafan var. Dur bir yerden başlasınlar diyeceğim ama zaten amacın başlamalarına engel olmak.
Harbi NASA ~ 8 yıl önce
Ne biliyorsun kimin nerede çalıştığını? Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış. En azından 76 milyon nüfuslu ülkede kaç kişi NASA' ya hizmet ediyor belli. Senin hizmet ettiğin nere? Ya da seni kim kaale almış? Makamın ne, mevkiin nerede? Senin Diyanetinin 2 yıllık bütçesi Cern deneylerinin tamamının maliyetine, 6 aylık bütçesi de Mars Projesine yetiyorken, sen otur mahalle karıları gibi onunla bununla çekiş. Sana yakışan bu. Bir de mastubasyon yapmaya, kendini tatmin etmeye devam et.
Gerçek Haspam ~ 8 yıl önce
Çok icat yaptın da bu güne kadar hep eleştirenler yapacağına engel oldu değil mi? Sen yaptın da eline vuran mı, yoksa tutan mı oldu? Lafla peynir gemisi mi yürüyormuş. Laf ebeliği yapacağına, laf yetiştireceğine maharetinizi göster..
Yorumsuz ~ 8 yıl önce
32 kisi nedir cok merak ediyorum.. Minibus yapicaklar sanirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
motor ~ 8 yıl önce
kardesim motoru yurt disindan, elektronigi de honeywell den aldiktan sonra verin A320 nin fuselage ini yapan TAI size ucagi yapsin, elin adamina parayi ne veriyorsunuz,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boom ~ 8 yıl önce
Yeter be, amma şişirdiniz balonu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bam ~ 8 yıl önce
Sizin gazeteler Hdpyi şişirirken bizimki en azından gerçeği anlatıyor
Korkmaaa ~ 8 yıl önce
Ne o elinde patlayacak diye tırstığın için mi isyandasın. Yahu anlamadığım neden batıyor bu sen ve senin gibilere. Varsın bizim olmasın, varsın montaj olsun. Üretim yapalım bunun nesi kötü, nesi bu kadar isyan ettiriyor seni ve tayfanı.
Sizinki ~ 8 yıl önce
Sizinki bizimki derken? Troll?
Neden ~ 8 yıl önce
Neden sadece pilotlar? Öncesi hiç sorgulanmadımı? En başta dispatch? SMS birimi? Tip şefi? Vs vs..!!!!!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000