24 Şubat 2018, Cumartesi 09:45:37

"Transit yolcuların yeni merkezi İstanbul olabilir"

İstanbul'da 29 Ekim'de açılacak olan 3. Havalimanı Avrupa basını ve Alman havacılık sektörünün de gündeminde...
  • Havalimanı için öncelik ulaşım olmalı. Dünyanın heryerinde uzak limanlar için hızlı tren seferleri var. Istanbul zaten yeterince zor bir şehir nasıl gidil geleceğiz? Hızlı olsun diye uçak kullanıyoruz 1 saatlik uçuş işin 4 saat önce evden mi çıkacağız?
  • Hangi ucus ekipleriyle yapilacak acaba bu artis su an yetisemiyorken. alt yapi hazirlanmis mi.
  • Problem havalimani degil, codesharing ucuslar arasi baglanti suresinde ki minimum zaman, Asya dan gelen ucak sabah 5 de iniyor ogleyin 14:00 a kadar diger uzun ucus yok kim dokuz saat bekleyecek alanda, orbitz, kayak, expedia da THY ilk sirarda yok, THY de strateji hatasi var
  • Full yatırım Türk şirketlerini destekleyin
  • Insallah hersey guzel olur,hain araplar kazanipda ingilterenin usakligini yapacagina, biz kazanalim.
  • “Önemli transfer piyasası olan Çin, Hindistan ve Rusya'nin Arap ülkelerinden Türkiye'ye kayması bekleniyor” denmiş haberde. Rusya için bişey diyemem olabilir ama Hindistan ve Çin deyince bir gülme geldi bana. Hindistan’da 2 nokta Çin’de de 3 nokta ile mi transfer piyasasını ele geçireceğiz bu ülkelerde? Emirates ve Etihad Hindistan’ın köylerine uçacak neredeyse. Hindistan pazarından şu durumda daha fazla pay alamayız çünkü Hindistan daha fazla uçuş izni vermiyor Türkiye’ye. Hakeza Çin için de benzeri geçerli.
  • İnşallah böyle olur, insanlara biraz da olsun iş kapısı açılır.
  • Anlasiliyor ki..Bu ülkeler, İstanbul'a kıyasla 4 kat daha fazla transit yolcu ağırlıyormus. Dolayisiyla Atatürk limaninin yetersizliginden yeni Havaalani dogal olarak %21 daha fazla yolcuya Transit hizmeti verecek.. Üzerinde durulmasi gereken... "Atatürk Havalimanı, 48 saat icinde 50 km uzaklıktaki yeni yere taşınacak. Ardından Atatürk Havalimanı yolcu trafiğine kapatılacak. Özel ucaklar ve kargo ucakları alana iniş yapabilecek."" bilgisi. Demek oluyor ki, Yeni Havaalaninin asil amaci Transit yolcu trafigi.. Atatürk Havaalani kapatilacak.. böylece hem ismi hem de kendisi tarihin tozlu sayfalarinda yerini alacak. Degerli arazisi de birilerine peskes cekilecek... Istanbullular da 50 km uzakliktaki Havaalanina tasinacaklar. Halbuki, yeni havaalaninin asil hedefi Transit yolcu kitlesi olacak ise Atatürk Havaalani Istanbullulara birakilabilir.. Sadece istanbulu ziyaret etmek isteyen yerli ve yabanci Turistler icin kullanimda birakilabilir. Etkilerini hep birlikte görecegiz.
  • Yeni havalimanı show amaçlı tamamlanmadan açılacak yarım kalacak. Thy bile gitmek istemiyor. Hamdolsun akp yapar... adını rte koyar.

İstanbul'da 29 Ekim'de açılacak olan 3. Havalimanı Avrupa basını ve Alman havacılık sektörünün de gündeminde. Alman havacılık sitesi havalimanının Ortadoğu havalimanlarına yönelik etkisine ilişkin bir yazı kaleme aldı. Yazıda 3. Havalimanı'nın özellikle Dubai havalimanlarındaki yolcuların önemli bölümünün İstanbul'a kayacağı tespiti yapıldı.

İstanbulda 29 Ekim'de açılacak olan 3. Havalimanı'nın, hava trafiğinde yaratacağı etkiyi Avrupa havacılık sektörü de yakından takip ediyor.

İstanbul'un 3. Havalimanı'na ilişkin bir değerlendirme Alman havacılık haber sitesi Aero'dan geldi. "Şimdiden aktarmalı yolcuların önemli duraklarından olan Dubai'de Abudabi havalimanlarında endişe hissediliyor" diyen haber sitesi, bu havalimanlarını kullanan yolcuların önemli bir kısmının İstanbul'a kaymasının beklendiğini yazdı.

Haber sitesinin bu değerlendirmesi, İspanyol turizm danışmanlığı şirketi Forwardkeys'in rezervasyon trendlerini değerlendirerek yaptığı araştırmaya dayanıyor. Verilere göre, transit yolcu ve uçakların sayısının İstanbul için %21 artması bekleniyor. Dubai ve özellikle Abudabi'de ise kayıplar yaşayacak. Abudabi'deki gerilemenin %14 lere varması bekleniyor.

Bu ülkeler, İstanbul'a kıyasla 4 kat daha fazla transit yolcu ağırlıyor olsa da bu durum degişecek. Önemli transfer piyasası olan Çin, Hindistan ve Rusya'nin Arap ülkelerinden Türkiye'ye kayması bekleniyor. Bu degişimin cift haneli rakamlarda olması da beklentiler arasında.

Alman havacılık sitsinin haberinde, havalimanının taşınma sürecine de yer verildi. Haberde, taşınma işlemi, "Havayolu sirketleri ve lojistik firmalarının önünde emsaline az rastlanır cinsten bir görev" olarak niteledi. Atatürk Havalimanı, 48 saat icinde 50 km uzaklıktaki yeni yere taşınacak. Ardından Atatürk Havalimanı yolcu trafiğine kapatılacak. Özel ucaklar ve kargo ucakları alana iniş yapabilecek.

"Transit yolcuların yeni merkezi İstanbul olabilir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Ulaşım ~ 6 yıl önce
Havalimanı için öncelik ulaşım olmalı. Dünyanın heryerinde uzak limanlar için hızlı tren seferleri var. Istanbul zaten yeterince zor bir şehir nasıl gidil geleceğiz? Hızlı olsun diye uçak kullanıyoruz 1 saatlik uçuş işin 4 saat önce evden mi çıkacağız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor ~ 6 yıl önce
Hangi ucus ekipleriyle yapilacak acaba bu artis su an yetisemiyorken. alt yapi hazirlanmis mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mba Aviator ~ 6 yıl önce
Problem havalimani degil, codesharing ucuslar arasi baglanti suresinde ki minimum zaman, Asya dan gelen ucak sabah 5 de iniyor ogleyin 14:00 a kadar diger uzun ucus yok kim dokuz saat bekleyecek alanda, orbitz, kayak, expedia da THY ilk sirarda yok, THY de strateji hatasi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 6 yıl önce
Full yatırım Türk şirketlerini destekleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 6 yıl önce
Bademler şimdi de vatansever mi oldu. İyi bari ülkenin doğrularına sizlerde inanmaya başladınız. Doğru yolu buluyorsunuz. Biraz kitap okuyup biraz da sanat sevmeye başladınız mı tamamdır.
TC ~ 6 yıl önce
Insallah hersey guzel olur,hain araplar kazanipda ingilterenin usakligini yapacagina, biz kazanalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 6 yıl önce
İngilizler kazanacağına, Amerika kazansın
Tekniknisler ~ 6 yıl önce
Sizce beton, demir baglama, hafriyat ve kamyon disinda insaatta teknik isleri kim yapiyor.
~ 6 yıl önce
“Önemli transfer piyasası olan Çin, Hindistan ve Rusya'nin Arap ülkelerinden Türkiye'ye kayması bekleniyor” denmiş haberde. Rusya için bişey diyemem olabilir ama Hindistan ve Çin deyince bir gülme geldi bana. Hindistan’da 2 nokta Çin’de de 3 nokta ile mi transfer piyasasını ele geçireceğiz bu ülkelerde? Emirates ve Etihad Hindistan’ın köylerine uçacak neredeyse. Hindistan pazarından şu durumda daha fazla pay alamayız çünkü Hindistan daha fazla uçuş izni vermiyor Türkiye’ye. Hakeza Çin için de benzeri geçerli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ist ~ 6 yıl önce
İnşallah böyle olur, insanlara biraz da olsun iş kapısı açılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Anlasiliyor ki..Bu ülkeler, İstanbul'a kıyasla 4 kat daha fazla transit yolcu ağırlıyormus. Dolayisiyla Atatürk limaninin yetersizliginden yeni Havaalani dogal olarak %21 daha fazla yolcuya Transit hizmeti verecek.. Üzerinde durulmasi gereken... "Atatürk Havalimanı, 48 saat icinde 50 km uzaklıktaki yeni yere taşınacak. Ardından Atatürk Havalimanı yolcu trafiğine kapatılacak. Özel ucaklar ve kargo ucakları alana iniş yapabilecek."" bilgisi. Demek oluyor ki, Yeni Havaalaninin asil amaci Transit yolcu trafigi.. Atatürk Havaalani kapatilacak.. böylece hem ismi hem de kendisi tarihin tozlu sayfalarinda yerini alacak. Degerli arazisi de birilerine peskes cekilecek... Istanbullular da 50 km uzakliktaki Havaalanina tasinacaklar. Halbuki, yeni havaalaninin asil hedefi Transit yolcu kitlesi olacak ise Atatürk Havaalani Istanbullulara birakilabilir.. Sadece istanbulu ziyaret etmek isteyen yerli ve yabanci Turistler icin kullanimda birakilabilir. Etkilerini hep birlikte görecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot’a ~ 6 yıl önce
Pilot kardeşim sadece transit yolcular ile o uçakların dolacağınımı sanıyorsun?? Atatürk havalimanın iniş ve kalkış pistleri birkere 3. Havalimanı ile çakışıyor. Olacak iş değil yani o dediğin. Yolcular bir havuzda buluşmalı Atatürk havalimanı kapatılmalı.
Pilot ~ 6 yıl önce
isin uzmani degilim. AHL ile Sabiha Gökcen limanlari inis pistleri cakismiyor da.. 50 km uzaklikta insa edilen yeni limanin pistleri nasil cakisir. bir aciklama rica etsek.
Probalem merkezi ~ 6 yıl önce
Yeni havalimanı show amaçlı tamamlanmadan açılacak yarım kalacak. Thy bile gitmek istemiyor. Hamdolsun akp yapar... adını rte koyar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 cpt ~ 6 yıl önce
İçinden geçen arzuları yazmışsın ama maalesef senin istediğin olmayacak
Kaybol ~ 6 yıl önce
Alman ağızlı uşaklar,bunlar 3.havalimanının baltalanmasını isteyenlerin taşeron ağızları,bunlar yüzyıllardır bu ülkede,dedeleri öldü gitti bunlarda tohumları
Kafa ~ 6 yıl önce
Bak trolcük artık aklını kiraya vermekten vazgeç. Kimse yemiyor bu senin para karşılığı yazdığın mesajları. Bir kaç firmaya fakir fukaranın parasını aktarmak için uydurulmuş, torunumuzu bile borç altına sokacak bir proje bu. Tıpkı üçüncü köprü, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü ve kent hastaneleri gibi. Osmanlı’da bunun adı kapitülasyondur. Ödeyemediğinde gelir vergilerine el korlar. Ülke de parçalanır, işgal edilir. Aynı Osmanlı gibi.
Novosibirsk ~ 6 yıl önce
Hala uçuluyor mu?
Problem yazmayı beceremeyen'e ~ 6 yıl önce
He canım daha dur bunlar iyi günleriniz, kahrinizdan ölün. Ha ha ha
Kaybol ~ 6 yıl önce
Cahillik diz boyu. Yorum yapmadan önce okumuş çağdaş kesime laf söyleyebilmen için önce vatansever olman lazım. Osmanlı veya arap sever değil. O bahsettiğin kesim olmasa şimdi suriyeliler gibi kendine yer arıyordun zavallı. Bedava makarnaları yiye yiye beyin bitmiş. Bir tavsiye vereyim sana. Biraz kitap okumayı öğrensen nasıl olur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000