04 Şubat 2017, Cumartesi 09:39:22

"Transit yolcular fırsata dönüştürülmeli"

Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzm. Dr. Sinan İbiş transit yolcuların turizm ekonomisine kazandırılması gerektiğini belirtti.
  • adam diyor ki ne yapın edin ucagı kacırsın bende suyu 5 liraya gecireyim. boylelerini bu makamlarda nasıl tutuyorlar anlamıs degilim. kotu niyet kokuyor buram buram. sanki isvicre de konaklayacak. yarın olay olcak mı olmayacak mı dıye dusunur durur vatandas. cok mu guvenlı ıstanbul ?
  • turkiye bu firsati kacirdi.. artik ne gelen olur ne giden.... bu basimizdakilerle anca o sevmediginiz begenmediginiz araplar gelir.
  • Yolcuyu 1 gece yatırıp1,5 M$ kazanayım derken Havayolunu batırmayalım
  • Hiçbir şey üretmeden, sürekli üretilen fikirleri tenkit eden, taş devri kafalı insanlara lütfen aldırmayınız, fikriniz çok güzel uygulama usulleri hakkında çalışma gerek,teşekkürler.
  • Mantkli transit yolcularla ilgili kafa yorulabilir en azindan alan icinde ist.tanitimi yapilabilir
  • doktorun uzmanlığı turizm doktorluğu galiba... bizim tk daki uzmanlar bile bu kadar anlamıyor bu işlerden...
  • 'Transit yolcular fırsata dönüştürülmeli' cümlesini 2017 yılında kullanmak, kullanan kişinin bu işlerle ne kadar içli dışlı olduğunu gösteriyor.(taşıdığı sıfata rağmen)
  • Medikal turizmci beyfendi sizin yuzunuzden havalimani kafasi kanli saç ekilmiş insanlarla dolu kafamu nereye cevirsem kafasi bandajli saç ekilmislerle dolu::)))
  • Kardeş sen seyahat ederken aktarma esnasında bir gece konaklanan bir uçuşu seçer misin? Özellikle iş seyahatlerinde insanlar mümkün olan en kısa sürede son varış noktalarına gitmek isterler. Ne de olsa vakit nakittir bu tarz seyahatlerde. Bunun haricinde hiç kimse çıkıp da ya ben şu İstanbul'da bir gece otelde geçireyim demez. Neden demez peki? Ortam güvenli değil, nerede, ne zaman, neyle karşılaşacağın belli değil, insanlar anlayışsız ve kaba, hava limanından çıkmak dert girmek başka dert. Bunun gibi bir çok olumsuzluk söz konusu, ne yazık ki. Diyelim ki bunları hallettin. Bir insanın İstanbul'da bir gece geçirmesi ona ne kazandırır? Dubai misali ucuza alışveriş mi yapabilir? Kumar mı oynayabilir? Dünyaca ünlü bir opera veya bale gösterisi mi seyredebilir? Örnekler çoğaltılabilir ama ne yazık ki şu dönemde İstanbul'un hiç bir çekiciliği yok. Bu arada doktorlar olarak yabancıya verdiğiniz değerin onda birini Türk hastalara verebilseniz sağlık sisteminde ciddi bir iyileşme olabilir.
  • Ben gidecegim yere en kisa sureli aktarma ile nasil gidecegimin hesabini yaparken adam beni aktarma yapacagim havaalaninin bulundugu sehirde bir gece yatirip hem aktarma suresini uzatmami hem de daha cok para harcamami istiyor.Herkes havacilgi biliyor herkes.

Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzm. Dr. Sinan İbiş, Türkiye'ye gelen transit yolcuların ekonomiye katkı sağlaması için kafa yorulması gerektiğini belirtti. 

Transit Yolcular Fırsata Dönüştürülmeli
Türkiye'nin enerjide, ulaşımda, turizmde, ticarette dünya coğrafyasında önemli bir kavşak noktası olması global ekonomideki ilgi ve dikkatleri her geçen gün daha fazla üzerine çekmektedir. Ülke kaynakları açısından bakıldığında Türkiye'nin birçok değerli şapkası vardır ve bunlardan en önemlisi ise nitelikli turizm potansiyelidir. Türkiye'nin ilişkileri, imkanları, varlıkları, değerleri incelendiğinde; her an yeni bir iş fırsatını görmek mümkün.

Dünyanın en büyük havalimanlarından birisi İstanbul da…
Türkiye inşası süren dünyanın en büyük projelerinden birisi olan 3. İstanbul havalimanı ile havayolu seyahatinden dünyanın en önemli bağlantı noktası olacak. Şu an 2016 yılının 11 aylık seyahat verilerine bakıldığında; İstanbul'a havayolu ile gelen ve giden yolcu sayısının 46 milyon 700 bin kişiye ulaştığını, bu yolcular içerisinde tek başına gelişlerin ise 23 milyon 400 bin kişi olarak hesaplanabileceğini; tek başına gelenlerden oluşan seyahatlerin yüzde 64 lük kısmı olan yaklaşık 14 milyon 870 bin kişinin ise transit yolculardan oluştuğunu, 2016 sonunda ise bu transit yolcuların İstanbul 'a gelenlerinin 15 milyon 500 bin kişi ile yüzde 65 'ini oluşturduğu görülmüştür.

Transit yolcular turizmde hangi fırsatları sunacak…
İstanbul hava meydanlarına gelen ve son derece anlamlı bir sayıya sahip transit yolcular uçakların bağlantılı uçuşları veya aktarma yapmaları nedeniyle İstanbul da verdikleri molalar ülkemiz için anlamlı bir turizm katma değerine dönüştürülebilir. 15 milyon 500 bin kişiden ülkemiz nasıl yararlanabilir sorusuna tüm turizm profesyonellerinin kafa yormasında yarar var, bu insanların ülkemizde 1 gece konaklatılması ile asgari 1.5 milyar USD 'lik bir kazanım elde edilebilir ve bu konaklama süresi içerisinde transit yolculara sunulacak cazip her bir imkanda ayrıca ilave bir ekonomi yaratabilir. Avantajlı konaklamalar, avantajlı biletler, avantajlı alışveriş, avantajlı tur paketleri olan biletler gibi birçok avantajlı hizmet veya ürünler ile insanlar seyahatleri içerisinde İstanbul da konaklamayı düşünebilirler. Bunun için ülkemize vizesiz giriş yapan ülkelerin artırılması veya transit vize süresinin 72-96 saatlere çıkarılması ile bu konaklamalı transit yolcu sayısı geliştirilebilir.

Avantajlı transit yolculuk…
Bu kavramın içeriğinin geliştirilmesi uçak şirketleri içinde cazip olabilir ve konaklamalı bilet satmak üzere kendilerine fırsatlar yaratabilirler. Diğer yandan seyahat şirketlerinin transit yolcu sayısın geliştirilmesi de diğer hedeflerden birisi olmalı ve dünyanın havayolu şirketlerinin uzak uçuşları gerçekleştirirken konaklama veya bağlantı noktası olarak Türkiye hava meydanlarını tercih etmeleri içinde çeşitli teşvikler planlanabilir. Transit uçuşlar için alan vergileri veya alan hizmet bedelleri de azaltılabilir, daha ekonomik fiyatla akaryakıt alabilmeleri sağlanabilir. Gezi helikopter hizmetleri ile transit yolcular İstanbul da hızlı bir hava turu yaptırılabilir. Transit yolcular için boğaza nazır otel – restoranlar tercih edilebilir, geleneksel İstanbul geceleri ve boğaz turları sunulabilir, Türk hamamlarında yorgunlukları atılabilir. Sonuçta transit yolcuları turizm ekonomisine kazandırmak için yapılması gerekenler düşüncelerimizle sınırsız.

"Transit yolcular fırsata dönüştürülmeli"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

hayri ~ 7 yıl önce
adam diyor ki ne yapın edin ucagı kacırsın bende suyu 5 liraya gecireyim. boylelerini bu makamlarda nasıl tutuyorlar anlamıs degilim. kotu niyet kokuyor buram buram. sanki isvicre de konaklayacak. yarın olay olcak mı olmayacak mı dıye dusunur durur vatandas. cok mu guvenlı ıstanbul ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gecmis olsun ~ 7 yıl önce
turkiye bu firsati kacirdi.. artik ne gelen olur ne giden.... bu basimizdakilerle anca o sevmediginiz begenmediginiz araplar gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haldun ~ 7 yıl önce
Yolcuyu 1 gece yatırıp1,5 M$ kazanayım derken Havayolunu batırmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para ~ 7 yıl önce
eskiden transit yolcunun biletine konaklam ücreti eklenirdi makul fiyatlı. oteller indiirm yapsın, yolcu o parayı odemyi kabule edebilir.
zeka ~ 7 yıl önce
Hiçbir şey üretmeden, sürekli üretilen fikirleri tenkit eden, taş devri kafalı insanlara lütfen aldırmayınız, fikriniz çok güzel uygulama usulleri hakkında çalışma gerek,teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alternatif ~ 7 yıl önce
THY nin transit yolcular için İstanbul içinde tur programları var, otlede kalmak yerine tercih edebiliyorlar, ve belki bir sonraki sefere tatil icin tercih ediyorlardır.
Aslan ~ 7 yıl önce
Mantkli transit yolcularla ilgili kafa yorulabilir en azindan alan icinde ist.tanitimi yapilabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman dr. ~ 7 yıl önce
doktorun uzmanlığı turizm doktorluğu galiba... bizim tk daki uzmanlar bile bu kadar anlamıyor bu işlerden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyin Bedava ~ 7 yıl önce
Yaww git saçını ek sen saçmalamışsın resmen, para kazanmak için tatava yapmış. Millet Tr ye sağlık için (saç ekimi) için neden geliyor? Ucuz ve kaliteli diye nisbeten, bunun için TK yol yardım projesi bile var 3 sene sonra yeni birşey düşünmüş gibi lanse etmeye gerek yok. Ayrıca gelip yorgunluk atsın 1 günde hamama girsin demiş, bu kadar saçma bir düşünce olamaz!! Dr Hayal gücün çok yüksek tebrikler...İnsan empati yapar sen olsan bu dediklerini yaparmıydın diye!
COOR. ~ 7 yıl önce
'Transit yolcular fırsata dönüştürülmeli' cümlesini 2017 yılında kullanmak, kullanan kişinin bu işlerle ne kadar içli dışlı olduğunu gösteriyor.(taşıdığı sıfata rağmen)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medikal ~ 7 yıl önce
Medikal turizmci beyfendi sizin yuzunuzden havalimani kafasi kanli saç ekilmiş insanlarla dolu kafamu nereye cevirsem kafasi bandajli saç ekilmislerle dolu::)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 yıldız ~ 7 yıl önce
hahahahahahaha harbiden yaaa :) sefaköyde Al razi otel var. ful saç ektiren arap dolu :) kahvaltı salonunda fenaydı
Aklı yok fikri var ~ 7 yıl önce
Kardeş sen seyahat ederken aktarma esnasında bir gece konaklanan bir uçuşu seçer misin? Özellikle iş seyahatlerinde insanlar mümkün olan en kısa sürede son varış noktalarına gitmek isterler. Ne de olsa vakit nakittir bu tarz seyahatlerde. Bunun haricinde hiç kimse çıkıp da ya ben şu İstanbul'da bir gece otelde geçireyim demez. Neden demez peki? Ortam güvenli değil, nerede, ne zaman, neyle karşılaşacağın belli değil, insanlar anlayışsız ve kaba, hava limanından çıkmak dert girmek başka dert. Bunun gibi bir çok olumsuzluk söz konusu, ne yazık ki. Diyelim ki bunları hallettin. Bir insanın İstanbul'da bir gece geçirmesi ona ne kazandırır? Dubai misali ucuza alışveriş mi yapabilir? Kumar mı oynayabilir? Dünyaca ünlü bir opera veya bale gösterisi mi seyredebilir? Örnekler çoğaltılabilir ama ne yazık ki şu dönemde İstanbul'un hiç bir çekiciliği yok. Bu arada doktorlar olarak yabancıya verdiğiniz değerin onda birini Türk hastalara verebilseniz sağlık sisteminde ciddi bir iyileşme olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fuel Tank ~ 7 yıl önce
Ben gidecegim yere en kisa sureli aktarma ile nasil gidecegimin hesabini yaparken adam beni aktarma yapacagim havaalaninin bulundugu sehirde bir gece yatirip hem aktarma suresini uzatmami hem de daha cok para harcamami istiyor.Herkes havacilgi biliyor herkes.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000