03 Ağustos 2010, Salı 16:03:30

Trabzon-Sochi seferleri başlıyor

Trabzon-Sochi uçak seferleri 5 Ağustos Perşembe günü başlıyor. Haftada 2 gün Salı ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek uçak seferlerinin ilgi olması halinde sefer sayısının arttırılması planlanıyor.
  • Bu konuyla uzun zamandır ilgilenen biri olarak asıl başarının Trabzon Valisine ya da Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Başkanına değil sadece Rus ve Kafkas Havayolları ile çalışan bir havacılık şirketine ait olduğunu bu şirketinde Casio Air Services'ten başka bir şirket olmadğını belirtmek isterim. Bu şirket zaten uzun bir süredir yaklaşık 17 yıldır Soçi-Istanbul-Soçi hattında Donavia Airlines ile çalışmaktaydı. Şimdi ise aynı havayolu ile Soçii-Trabzon-Soçi hattını başlatmaktadır. Bu başarıyı devlet adamlarının kendilerine mal etmeleri hiç hoş değildir.
  • BİR RUS HAVAYOLU (DONAVIA AIRLINES) - DNV HER PERŞEMBE ve HER SALI
  • Kim başlatıyor seferleri ? Anadolu Jet diye duymuştuk daha önceleri....
Konuyla ilgili Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kiril Fedorov ve TÜRSAB Karadeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök’ün katılımı ile bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, amaçlarının Rusya Federasyonu ile ticari ilişkilerin gelişmesini sağlamak olduğunu belirterek “Özellikle iş adamları arasında sinerjinin zamanlamanın çok önemli olduğunu görüyoruz. Bundan hareketle yaptığımız çalışmada yazışmalarımız devam etti bunun sonucunda da Rusya Federasyonu’nun bir şirketi ile uçak seferlerini başlatma protokolünü gerçekleştirmiş olduk. Valimiz ve TÜRSAB Başkanımız da buradalar. Eğer iki ülke arasında ticari ilişki yoksa sosyal olaylarında gelişemeyeceğini düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu ve TTSO’nun girişimiyle Trabzon-Sochi arasında uçak seferlerinin yapılması için çalışma başlatıldığını kaydederek “Biz bu uçak seferlerini başlatalım ve böylece Karadeniz’in iki farklı yakasındaki iki dost ülkeyi ticari, kültürel ve turizm anlamında gerçekleştireceğimiz projelerle daha da yakınlaştıralım. Bu açıdan ulaşım ve iletişim çok önemli. Yürütülen bir yıllık çalışmanın sonucu olarak Sochi-Trabzon hava yolu hattını önümüzdeki günlerde başlatmanın gururunu yaşıyor olacağız. Haftanın iki günü olarak başlatılan bu seferler ileride belki daha da fazla sayıya çıkacak” diye konuştu.

TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök de, bu uçuşların Trabzon turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek “Turizm sektöründe ulaşım çok önemlidir. Ulaşım olmayan bir yerle iş yapmanız mümkün değildir. Ulaşım ne kadar kolay olursa olsun oraya ticaret yapan insanların oraya kolaylıkla ulaşması gerekiyor. Trabzon’a ne kadar çok uçuş sağlanırsa turizme de o kadar katkı sağlayacağını düşünüyorum. İnşallah eski günlerimize geri döneriz ve iyi oluruz” ifadelerini kullandı.
Trabzon-Sochi seferleri başlıyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu konuyla uzun zamandır ilgilenen biri olarak asıl başarının Trabzon Valisine ya da Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Başkanına değil sadece Rus ve Kafkas Havayolları ile çalışan bir havacılık şirketine ait olduğunu bu şirketinde Casio Air Services'ten başka bir şirket olmadğını belirtmek isterim. Bu şirket zaten uzun bir süredir yaklaşık 17 yıldır Soçi-Istanbul-Soçi hattında Donavia Airlines ile çalışmaktaydı. Şimdi ise aynı havayolu ile Soçii-Trabzon-Soçi hattını başlatmaktadır. Bu başarıyı devlet adamlarının kendilerine mal etmeleri hiç hoş değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BİR RUS HAVAYOLU (DONAVIA AIRLINES) - DNV HER PERŞEMBE ve HER SALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kim başlatıyor seferleri ? Anadolu Jet diye duymuştuk daha önceleri....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000