11 Mayıs 2019, Cumartesi 09:07:06

Trabzon-KKTC arasında direkt uçuş talebi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden, Trabzon'dan Kıbrıs'a direk uçak seferi bulunmadığını belirterek "Trabzon'dan Kıbrıs'a direkt uçuş yok. Maalesef bunun eksikliğini yaşıyoruz. Ordu-Giresun Havalimanı'nda 2017 yılında direkt sefer vardı fakat kaldırıldı. Bu biraz tezat oldu. Konsolosluk kuruldu, seferler kaldırıldı" dedi.
  • Trabzonlu arkadaşlar mübarek ramazanda siz ne içiyorsunuz, Ordu Giresun Havalimanının yolcu sayısından doluluk oranından bey habersiniz,Siyasi havalimanı kelimesini iyiki ezberlemişsiniz tabiki kapasiteniz bu kadar sanırım, Rize Artvin Havalimanı açılınca bakalım nenyapacaksınız ağlamayın lütfen
  • Karadenizde KKTC uçuşlarına en uygun yer ORDU GİRESUN HAVALİMANI dır
  • Batuma gidin yetersiz mi kalayor, uşağım
  • Ercan havalimanı zihniyeti değişmediği sürece ilave uçuş çok zor. Ayrıca orgi yerine tzx seçilmesi gayet mantıklı. Orgi siyasi bir yatırım nihayetinde. Havalimanı var mı var işte.
  • Üniversitenin ilk yıllarında Kıbrıs Türk Hava Yolları(KTHY) batana kadar haftada 2-3 kere Ercan(Lefkoşa) - Trabzon arasında uçuş yapıyordu. Sürekli bu uçuşlarla gider gelirdim. Ve uçak her zaman neredeyse dolu olurdu.
  • Yeteri kadar destinasyonumuz var Trabzon kalsın yerinde bu vakitten sonra birde Trabzon almayalım kalsın yerinde yeri iyidir
  • Ne yapacaksınız Trabzonlulari? Sıvasız tuğlalı apartmanlar mı istiyorsunuz Kıbrıs'a? Sefer olmaması sizin menfaatinize.
  • Kibristaki havalimani insaati ne alemde, kalite “0”
  • TZX-ECN yaz sezonu haftalık 3 uçuş olmalı...1974 Kıbrıs Barış Harekatından sonraki yıl Trabzon köylerinden Kıbrısa devlet eliyle göçmen yerleştirildi, o Yirmi Beş binin çoğu bunlar...Hem bunlar hem yaz turizmi için seferler yeniden açılmalı,Rize ve Artvinli de bu hattı besleyecektir.
  • Sayın Başkonsolos, 350.000 nüfusa sahip KKTC'de Çaykara, Araklı taraflarından ne kadar insan olabilir ki sefer Trabzon'dan yapılsın!... Anlaşılan Trabzonlular sizi yanlış yönlendirmeye çalışıyorlar. Her neyse, KKTC'ye gidecek yolcuların hemen hemen tamamına yakını turizm ve eğitim amaçlı olacağı için, Samsun ve Trabzon'un ortasında bulunan Ordu-Giresun havalimanından sefer koyulması optimum doluluğa ulaşılabilmesi açısından en doğru karar olacaktır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden, Trabzon'dan Kıbrıs'a direk uçak seferi bulunmadığını belirterek "Trabzon’dan Kıbrıs’a direkt uçuş yok. Maalesef bunun eksikliğini yaşıyoruz. OrduGiresun Havalimanı’nda 2017 yılında direkt sefer vardı fakat kaldırıldı. Bu biraz tezat oldu. Konsolosluk kuruldu, seferler kaldırıldı" dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek TGC Başkanı Ersen Küçük, Başkan Yardımcıları Hakan Yoloğlu, Ahmet Kamburoğlu ve Genel Sekreter Ayşegül Özdoğan Yıldırım ile görüşen Erden, yaşadıkları ulaşım sorununa değindi. KKTC Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden, “Trabzon’dan Kıbrıs’a direkt uçuş yok. Maalesef bunun eksikliğini yaşıyoruz. OrduGiresun Havalimanı’nda 2017 yılında direkt sefer vardı fakat kaldırıldı. Bu biraz tezat oldu. Konsolosluk kuruldu, seferler kaldırıldı. Artık aktarmalı gidip geliyoruz. Yaklaşık 25 bin Karadeniz vatandaşı Kıbrıs’ta yaşıyor, az değil. Aktarmalı uçuşlarda hem bilet fiyatı yüksek hem zaman açısından sıkıntı oluyor. Benim bir gidip gelmem iki günümü alıyor. Ulaştırma Bakanımız nezdinde direkt hatlarla ilgili girişimler yapıldı ama bizi aşan durumlar da oluyor. İnşallah Trabzon’dan direkt sefer konulur. Biz Trabzon’dan olmasını Ordu’ya göre daha doğru buluyoruz. Çünkü Kıbrıs’ta bulunan Karadeniz nüfusunun çoğunluğu Çaykara ve Araklı tarafından” şeklinde konuştu. 

Trabzon-KKTC arasında direkt uçuş talebi

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Trabzon ~ 5 yıl önce
Trabzonlu arkadaşlar mübarek ramazanda siz ne içiyorsunuz, Ordu Giresun Havalimanının yolcu sayısından doluluk oranından bey habersiniz,Siyasi havalimanı kelimesini iyiki ezberlemişsiniz tabiki kapasiteniz bu kadar sanırım, Rize Artvin Havalimanı açılınca bakalım nenyapacaksınız ağlamayın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKTC ~ 5 yıl önce
Karadenizde KKTC uçuşlarına en uygun yer ORDU GİRESUN HAVALİMANI dır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batum’un suyu mu çıktı ~ 5 yıl önce
Batuma gidin yetersiz mi kalayor, uşağım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 5 yıl önce
Ercan havalimanı zihniyeti değişmediği sürece ilave uçuş çok zor. Ayrıca orgi yerine tzx seçilmesi gayet mantıklı. Orgi siyasi bir yatırım nihayetinde. Havalimanı var mı var işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu Giresun ~ 5 yıl önce
Önce Havalimanın ismini öğren, sonra yorum yaz diyeceğimde Yrabzpnluların egosu yetmez buna
Bu hat iş yapar. ~ 5 yıl önce
Üniversitenin ilk yıllarında Kıbrıs Türk Hava Yolları(KTHY) batana kadar haftada 2-3 kere Ercan(Lefkoşa) - Trabzon arasında uçuş yapıyordu. Sürekli bu uçuşlarla gider gelirdim. Ve uçak her zaman neredeyse dolu olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ecn ~ 5 yıl önce
Yeteri kadar destinasyonumuz var Trabzon kalsın yerinde bu vakitten sonra birde Trabzon almayalım kalsın yerinde yeri iyidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaşınmayın ~ 5 yıl önce
Ne yapacaksınız Trabzonlulari? Sıvasız tuğlalı apartmanlar mı istiyorsunuz Kıbrıs'a? Sefer olmaması sizin menfaatinize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite ~ 5 yıl önce
Kibristaki havalimani insaati ne alemde, kalite “0”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 5 yıl önce
TZX-ECN yaz sezonu haftalık 3 uçuş olmalı...1974 Kıbrıs Barış Harekatından sonraki yıl Trabzon köylerinden Kıbrısa devlet eliyle göçmen yerleştirildi, o Yirmi Beş binin çoğu bunlar...Hem bunlar hem yaz turizmi için seferler yeniden açılmalı,Rize ve Artvinli de bu hattı besleyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 5 yıl önce
Sayın Başkonsolos, 350.000 nüfusa sahip KKTC'de Çaykara, Araklı taraflarından ne kadar insan olabilir ki sefer Trabzon'dan yapılsın!... Anlaşılan Trabzonlular sizi yanlış yönlendirmeye çalışıyorlar. Her neyse, KKTC'ye gidecek yolcuların hemen hemen tamamına yakını turizm ve eğitim amaçlı olacağı için, Samsun ve Trabzon'un ortasında bulunan Ordu-Giresun havalimanından sefer koyulması optimum doluluğa ulaşılabilmesi açısından en doğru karar olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000