02 Nisan 2022, Cumartesi 12:13:22

Trabzon'da yeni havalimanı hazırlıkları başladı

Bölgenin en eski havalimanlarından biri olan Trabzon Havalimanı'nın yapılacak deniz dolgusu çalışması ile yeni bir havalimanı olarak mevcut havalimanının kuzeyine doğru deniz dolgusu şeklinde planlandığı belirtildi.
  • Yapın yapın Trabzonu büyütün, sakın Ordu 'ya ve Rizeye dokunmayın ama Araplardan nasıl para kazanıyorsanız, temizlik de lazım. Ordu'nun doğasını bozmayın. Uçak seferlerini de her zamanki gibi trabzona verin devamlı doymadan müsrüfce verin. Ordu yasanılabilir tek sehir olarak kalacak karadenizde sayenizde saolun ;)
  • Kaynak halkımız halkımızzzzzz!!!!
  • Karadeniz'de maden kazılarından çıkan hafriyatı atacak yer yaratmak, yeni rant yaratmak, 5li grubu ve yancılarını daha da zengin etmek için düşünülen projeye dur diyecek harbi Trabzonlu, vatan sevdalısı, ülke sevdalısı yok mu! Daha ne kadar doğayı tahrip edeceksiniz. Tek pisti olan SAW çalışırken Trabzon nasıl yetmez!!!
  • Güzel bir haber güzel Trabzonunuz icin. Trabzonspor Tesislerini oradan kaldırlması gerek cünkü futbol ne faydası var halka bir maç olur top o kaleye girmedi diye seyirciler birbirine girer kimisi canından olur.
  • Teşhisi doğru koymazsanız tedavi yanlış olur. Trabzon'un insanları irite etmesinin nedeni Trabzonspor değil. Kendinizi sözüm ona Karadeniz'in abisi şeklinde pozisyonlayıp diğerlerini küçük görme egonuz! O kadar ki, Ordu-Giresun havalimanını kullanmamak için kendi havalimanınızın bakıma alınmasını bile kabul etmediniz ve Belediye Başkanınız müjdeymiş gibi, günün belli saatlerinde kapatılarak bakıma alınacak diye basına demeç vermek zorunda kaldı!... İstisnasız her dönem güçlü olan Trabzon lobisinin bu gücünü komşuları aleyhine kullanması da Trabzon'a antipati duyulmasında önemli bir etken. Daha çok somut örnek var ama burası havacılık forumu, yeri değil!... Ordu-Giresun ve Rize havalimanı nedeniyle Trabzon havalimanının eskiden olduğu gibi agresif büyümesi (Lobiniz seferleri engellemezse!) artık sözkonusu değil. Aprondan 29 pistine giden taksi yolu piste paralel olarak uzatılıp backtrack engellenirse, esaslı bir pist bakımı ile TZX yıllarca sorunsuz hizmet vermeye devam eder.
  • Trabzon halkina hayirli olsun.
  • 2023 de bunların hesabı çok ağır sorulacak. Bakalım sırf araplar için havalimanı yapan zihniyet o zaman ne diyecek
  • Tutturdunu denize dolgu diye olan bişeye ne gerek var bu doğa intikamını alırsa hiç şaşırmayalım
  • Orası arabistan gibi olmuş zaten. Yoksa araplar mı havalimanını şikayet etti. Ne derlerse yapıyoruz da ondan demiştim
  • Restorasyon çalışmaları daha mantıklı olur mu???

Bölgenin en eski havalimanlarından biri olan Trabzon Havalimanı'nın yapılacak deniz dolgusu çalışması ile yeni bir havalimanı olarak mevcut havalimanının kuzeyine doğru deniz dolgusu şeklinde planlandığı belirtildi.

Giresun-Ordu Havalimanı sonrası yapımı süren ve önümüzdeki aylarda hizmete girmesi beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nın ardından 3. olarak deniz dolgusu üzerine havalimanı yine bir Doğu Karadeniz şehri olan Trabzon'a yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Havalimanıyla ilgili yeni pist ve havalimanı çalışmasının bir iki ay içerisinde netleşeceğini kaydetti. Mevcut olan tek pistin yeterli olmadığını ve yeni havalimanının bir zaruretten kaynaklandığını ifade eden Cora, "Trabzon Havalimanı bölgenin en eski havalimanlarından birisi. Uluslararası havalimanı ve bölgenin ilk havalimanı olma özelliğine sahiptir. Şu anda baktığımız zaman yolcu taşıma kapasitesi maksimum seviyede ve yıllık 3,5 milyon civarında yolcuya hizmet veriyor. Büyük uçakların havalimanımızı kullanması halinde problemlerle karşı karşıya kalmaktayız. Aynı zamanda tek pist yeterli olmamaktadır. Yeni bir havalimanı bir zaruretten kaynaklanmıştır. Yeni bir havalimanı yapılması rantabl ve fizibl bir projedir. Trabzon'un bölgesine katkı sağlayacak ülkenin ekonomisine katkı sağlayacak bir projedir. Bu manada 2022 yılı yatırım programına Trabzon yeni havalimanı olarak girmiştir. Bu manada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'na teşekkür ediyoruz, minnettarız" dedi.

"Proje bir iki ay içerisinde netleşecek"

Mevcut havalimanı kullanımı devam ederken, herhangi bir hava ulaşımında aksamaya neden olmayacak şekilde yeni havalimanının mevcut havalimanının kuzeyine doğru deniz dolgusu şeklinde planlandığını kaydeden Cora, "Eğer mevcut havalimanını deniz dolgusu şeklinde yaptığımızda bunu merkezi bütçeden yapabilirsek mevcut havalimanının bulunduğu yeri de yine lojistik merkez olarak değerlendirme imkanına sahip olacağız. Çünkü mevcut havalimanımız bu ihtiyacı da görebilecek durumdadır, ilerleyen aşamada yeni havalimanı bittiğinde mevcut havalimanı da bu amaçla kullanabiliriz. Yapım modeli değiştirilirse merkezi bütçeden değil de eğer yap-işlet-devret gibi bir model olursa bu sefer mevcut havalimanını yap-işlet kapsamında değerlendirilmesi de söz konusu olabilir. Zannedersem proje bir iki ay içerisinde bu netleşecek ve bununla da ilgili adımlarımızı atmış olacağız" diye konuştu.

Yeni pist ve havalimanı çalışması kapsamında havalimanının deniz tarafında alt kısmında bulunan Trabzonspor Tesisleri'nin de kamulaştırma alanına dahil olacağını kaydeden Cora, "Trabzonspor Tesisleri kamulaştırılacak ve o şekilde bir dolgu ile beraber olacak. Mevcut alan zaten yeterli olmayacak muhtemelen öne doğru bir genişleme olacak ve Trabzonspor Tesisleri de kamulaştırma sahası içerisinde gözüküyor" şeklinde konuştu.

Trabzon'da yeni havalimanı hazırlıkları başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Ordu ~ 9 ay önce
Yapın yapın Trabzonu büyütün, sakın Ordu 'ya ve Rizeye dokunmayın ama Araplardan nasıl para kazanıyorsanız, temizlik de lazım. Ordu'nun doğasını bozmayın. Uçak seferlerini de her zamanki gibi trabzona verin devamlı doymadan müsrüfce verin. Ordu yasanılabilir tek sehir olarak kalacak karadenizde sayenizde saolun ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaynak? ~ 2 yıl önce
Kaynak halkımız halkımızzzzzz!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peşkeş & rant ~ 2 yıl önce
Karadeniz'de maden kazılarından çıkan hafriyatı atacak yer yaratmak, yeni rant yaratmak, 5li grubu ve yancılarını daha da zengin etmek için düşünülen projeye dur diyecek harbi Trabzonlu, vatan sevdalısı, ülke sevdalısı yok mu! Daha ne kadar doğayı tahrip edeceksiniz. Tek pisti olan SAW çalışırken Trabzon nasıl yetmez!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş Ekibi ~ 2 yıl önce
Güzel bir haber güzel Trabzonunuz icin. Trabzonspor Tesislerini oradan kaldırlması gerek cünkü futbol ne faydası var halka bir maç olur top o kaleye girmedi diye seyirciler birbirine girer kimisi canından olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kyzer'e ~ 2 yıl önce
Teşhisi doğru koymazsanız tedavi yanlış olur. Trabzon'un insanları irite etmesinin nedeni Trabzonspor değil. Kendinizi sözüm ona Karadeniz'in abisi şeklinde pozisyonlayıp diğerlerini küçük görme egonuz! O kadar ki, Ordu-Giresun havalimanını kullanmamak için kendi havalimanınızın bakıma alınmasını bile kabul etmediniz ve Belediye Başkanınız müjdeymiş gibi, günün belli saatlerinde kapatılarak bakıma alınacak diye basına demeç vermek zorunda kaldı!... İstisnasız her dönem güçlü olan Trabzon lobisinin bu gücünü komşuları aleyhine kullanması da Trabzon'a antipati duyulmasında önemli bir etken. Daha çok somut örnek var ama burası havacılık forumu, yeri değil!... Ordu-Giresun ve Rize havalimanı nedeniyle Trabzon havalimanının eskiden olduğu gibi agresif büyümesi (Lobiniz seferleri engellemezse!) artık sözkonusu değil. Aprondan 29 pistine giden taksi yolu piste paralel olarak uzatılıp backtrack engellenirse, esaslı bir pist bakımı ile TZX yıllarca sorunsuz hizmet vermeye devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Servisçi Kazım ~ 2 yıl önce
Asıl mahşerin 5 atlısına hayırlı olsun
Trabzon ~ 2 yıl önce
Trabzon halkina hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2023 ~ 2 yıl önce
2023 de bunların hesabı çok ağır sorulacak. Bakalım sırf araplar için havalimanı yapan zihniyet o zaman ne diyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
Aman ha keseçegin seyi kökünden kesmeki belki lazim olur sana
53 ~ 2 yıl önce
Tutturdunu denize dolgu diye olan bişeye ne gerek var bu doğa intikamını alırsa hiç şaşırmayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabizon ~ 2 yıl önce
Orası arabistan gibi olmuş zaten. Yoksa araplar mı havalimanını şikayet etti. Ne derlerse yapıyoruz da ondan demiştim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski TZX havalimanı restorasyon bakım yapılsa. ~ 2 yıl önce
Restorasyon çalışmaları daha mantıklı olur mu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper zeka ~ 2 yıl önce
Senin kadar düşünemiyorlar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000