20 Mayıs 2011, Cuma 08:09:56

TRABZON'A ULAŞMAK ARTIK DAHA KOLAY

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu turizm sezonu öncesinde Trabzon’un komşu ülkelerle kara, deniz ve hava ulaşım bağlantılarının güçlenmeye başlamasının sevindirici olduğunu söyledi...
  • Trabzon'a halihazirda yapilan teknik inislerin de bu gelismede payi buyuk. Bazi yabanci havayollari haftanin hemen hemen 4-5 gunu TZX'i teknik inis amacli kullaniyor. Onlara da tesekkur edilebilirdi. Yunanistan yerine TZX secmeleri takdire deger bir davranis.
  • gürcistan a sürekli havayoluyla uşaım olabilir,sadece denizle kalmasın ve almanya dışında azerbaycandan başka belçika fransa veya başka ülkelre havayolula ulaşım koymayı düşünsünler
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, özel sektörün girişimleri ile Trabzon-Sochi-Trabzon arasında deniz otobüsleri, Trabzon-Bakü-Trabzon arasında da hava ulaşımının başlamasının turizm, ticaret ve ekonomik hayata katkı vereceğini belirtti. Başkan Hacısalihoğlu, “Oda olarak önem verdiğimiz konular arasında Trabzon’un dış ülkelere açılımıdır. Doğu Karadeniz’in tek hava limanı ve deniz hutut kapısı Trabzon’dadır. Yani Türkiye’nin Kuzey ve Doğu komşularına çıkış noktası Trabzon üzerinden sağlanmaktadır. Bölgenin ve ilimizin turizm yanında ihracat ve ticaretini artırmak için komşu ülkeler ile ulaşım bağlantılarımızı hareketli ve canlı tutmalıyız” dedi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO başta olmak üzere, Trabzon Valiliği, TÜRSAB ve sektör temsilcilerinin gayretleri ile geçen yıl turizm sezonu sonunda Rusya Federasyonu ile Gürcistan’a uçak seferlerinin yapıldığını hatırlattı.

Bu yıl turizm sezonu öncesi bu çalışmaların artarak devam edeceğini vurgulayan Hacısalihoğlu “Trabzon-Sochi-Trabzon arasında deniz otobüsleri seferleri başladı. Diğer taraftan Trabzon-Bakü-Trabzon arasında ise uçak seferleri var. Özel sektörün yeni oluşan bu girişimlerini destekliyoruz. Artık Rusya ile Türkiye arasında vizesiz geçiş de başladı. Yüksek bir turizm sezonu yaşayacağımızı öngörüyoruz. Turizm sezonunu doğrudan etkileyecek olan ulaşım seçeneklerini komşu ülkeler ile çeşitlendirmekten yanayız. Trabzon’u komşu ülke vatandaşlarının tercih edebileceği bir ticaret kenti haline getirmeliyiz. Kent içinde modern alışveriş caddelerimiz var. AVM’ler kuruldu. Hatta birçok kentte bulunmayan markaların mağazaları Trabzon’da bulunabilir. Bir alış-veriş festivali için altyapımız çok uygundur. Bu hareketi ve canlılığı sağlayacak komşu ülkeler ile ulaşım bağlantılarımız var“ diye konuştu.
TRABZON'A ULAŞMAK ARTIK DAHA KOLAY

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Trabzon'a halihazirda yapilan teknik inislerin de bu gelismede payi buyuk. Bazi yabanci havayollari haftanin hemen hemen 4-5 gunu TZX'i teknik inis amacli kullaniyor. Onlara da tesekkur edilebilirdi. Yunanistan yerine TZX secmeleri takdire deger bir davranis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gürcistan a sürekli havayoluyla uşaım olabilir,sadece denizle kalmasın ve almanya dışında azerbaycandan başka belçika fransa veya başka ülkelre havayolula ulaşım koymayı düşünsünler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000